Πώς να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο | Ένα πλήρες σεμινάριο βήμα προς βήμα

Ένας ιστότοπος χωρίς οικοδεσπότη είναι σαν ένα σπίτι χωρίς αγροτεμάχιο. Οι πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας προσφέρουν τα απαραίτητα εργαλεία και χώρο διακομιστή για να φιλοξενήσουν τον ιστότοπό σας και να είναι προσβάσιμοι μέσω του Διαδικτύου, έτοιμοι για τους επισκέπτες! Λοιπόν, ας σας δείξουμε τη σωστή κατεύθυνση για το πώς μπορείτε να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας – μείον τις ενοχλητικές τεχνολογίες.


Αρχικά, ας μιλήσουμε λίγο για το τι είναι η φιλοξενία Ιστού και γιατί είναι απαραίτητο.

Κάθε ιστότοπος χρειάζεται ένα «σπίτι», όπου το περιεχόμενό του μπορεί να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε. Και αυτό το “σπίτι” είναι ο οικοδεσπότης Ιστού. Εάν έχετε τον σωστό πάροχο υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων, ο ιστότοπός σας είναι γρήγορος και μπορεί να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, αυξάνοντας έτσι τις μετατροπές. Ποιος δεν θέλει ο ιστότοπός τους να είναι στη σωστή διαμόρφωση για επιτυχία?

Ας αρχίσουμε.

1. Αποφασίστε ποιο τύπο ιστότοπου πρόκειται να δημιουργήσετε

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, αλλά δεν έχετε αποφασίσει ποιον τύπο ιστότοπου θα δημιουργήσετε. Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω με αυτό. Ο τύπος του ιστότοπου που πρόκειται να δημιουργήσετε εξαρτάται από τον σκοπό του ιστότοπού σας.

Μπορείτε να επιλέξετε από έναν στατικό, δυναμικό, ηλεκτρονικό εμπόριο ή ιστότοπο ιστολογίου.

 • Στατικός – Ένας στατικός ιστότοπος ονομάζεται επίσης επίπεδη ή σταθερή σελίδα, που σημαίνει ότι δεν αλλάζει για κάθε χρήστη που επισκέπτεται τον ιστότοπο. Εάν θέλετε να έχετε έναν ιστότοπο μικρών επιχειρήσεων, έναν προσωπικό ιστότοπο ή έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου, τότε ένας στατικός ιστότοπος είναι αυτό που πρόκειται να δημιουργήσετε.
 • Δυναμικός – Ένας δυναμικός ιστότοπος, από την άλλη πλευρά, αλλάζει ανάλογα με διαφορετικές συνθήκες, όπως ποιος επισκέπτεται τον ιστότοπο, ώρα, ζώνη ώρας, μητρική γλώσσα της χώρας όπου βρίσκεται ο επισκέπτης και πολλά άλλα. Ιστότοποι όπως το Facebook, το Amazon και το YouTube είναι δυναμικοί ιστότοποι καθώς το περιεχόμενο αλλάζει πάντα.
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ – Ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου είναι απλώς ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Είναι μια διαδικτυακή πύλη όπου μπορείτε να πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να λάβετε πληρωμές μέσω του Διαδικτύου. Ιστότοποι όπως το eBay, το Walmart και το GrubHub είναι παραδείγματα ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου. Και, οι περισσότεροι από αυτούς τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου είναι επίσης δυναμικοί ιστότοποι.
 • Ιστολόγιο – Ένα ιστολόγιο μπορεί να είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος ή ένα ηλεκτρονικό περιοδικό όπου το νεότερο περιεχόμενο εμφανίζεται πρώτα και συνήθως διαχειρίζεται ένας μεμονωμένος συγγραφέας ή μια μικρή ομάδα ατόμων που παρουσιάζουν το περιεχόμενό τους με πιο συνομιλητικό στυλ. Το WPCrafter είναι ένα παράδειγμα ιστότοπου ιστολογίου.

Τώρα που γνωρίζετε τους τύπους του ιστότοπου, έχετε ήδη αποφασίσει ποιον θα δημιουργήσετε?

Αφού αποφασίσετε τον τύπο του ιστότοπου που πρόκειται να δημιουργήσετε, φυσικά, πρέπει επίσης να αποφασίσετε πώς να τον δημιουργήσετε. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, αλλά συνιστούσα ανεπιφύλακτα να εργαστείτε σε μια πλατφόρμα WordPress.

Το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα δημοσίευσης ιστότοπων. Γνωρίζατε ότι πάνω από το 30% όλων των ιστότοπων μέσω του Διαδικτύου είναι κατασκευασμένες στο WordPress; Ναι, είναι τόσο ισχυρό το WordPress και έχουμε ένα βίντεο φροντιστήριο που δημιουργήσαμε σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ιστότοπου WordPress σε 10 λεπτά. Ακόμα καλύτερα, έχουμε επίσης μια ανάρτηση σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ταχύτερων και ευκολότερων ιστότοπων χρησιμοποιώντας το θέμα Astra.

Είτε είστε αρχάριος είτε προγραμματιστής, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress. Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν ακόμη και υπηρεσίες εγκατάστασης WordPress με 1 κλικ.

Επιπλέον, έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας με τη βοήθεια των τόνων δωρεάν και premium θεμάτων που μπορούν να κάνουν τον ιστότοπό σας άμεσα επαγγελματικό. Και, εάν θέλετε περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες στον ιστότοπό σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε ισχυρά πρόσθετα WordPress με βάση τους σκοπούς τους.

2. Επιλέξτε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων

Όπως ανέφερα νωρίτερα, χρειάζεστε ένα «σπίτι» για τον ιστότοπό σας. Προτού δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και τον κάνετε ορατό στους επισκέπτες σας, πρέπει να αγοράσετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων. Τώρα, ήρθε η ώρα να επιλέξετε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων που ταιριάζει στις ανάγκες του ιστότοπού σας.

Εδώ είναι τα κορυφαία 3 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μιας υπηρεσίας φιλοξενίας ιστού:

 • Ταχύτητα
 • Ασφάλεια
 • Αξιοπιστία

Αυτό που μπορώ να προτείνω μαζί σας που έχει αυτά τα πράγματα είναι το SiteGround.

Το SiteGround είναι ένας πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων που συνιστάται επίσημα από το ίδιο το WordPress.org κυρίως λόγω της αξιοπιστίας 100% του χρόνου λειτουργίας, των γρήγορων χρόνων φόρτωσης σελίδων και της ποιοτικής υποστήριξης για τους πελάτες. Δεν βρίσκεστε στο SiteGround; Ακολουθεί ο δωρεάν οδηγός μας σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς φιλοξενίας.

Εάν είστε μη τεχνικός, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη ρύθμιση της φιλοξενίας σας. μπορείτε πάντα να βασίζεστε στους εκπροσώπους υποστήριξης του SiteGround.

Προκειμένου ένας πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας να προσφέρει τόσο εντυπωσιακή ταχύτητα και αξιόπιστη απόδοση, το SiteGround είναι πράγματι προσιτό. Επιπλέον, λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια καθώς προστατεύει προληπτικά τον ιστότοπό σας από κακόβουλες επιθέσεις.

3. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων

Μπορείτε να λάβετε την υπηρεσία φιλοξενίας του SiteGround για έναν μόνο ιστότοπο με μόνο 3,95 $ το μήνα. Μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων φιλοξενίας είναι ο αριθμός των ιστότοπων που μπορείτε να δημιουργήσετε και ο χώρος της ιστοσελίδας. Έτσι, εάν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε τον ιστότοπό σας ή να δημιουργήσετε πολλούς ιστότοπους, μπορείτε να λάβετε τα υψηλότερα σχέδιά του.

Όμως, αν ξεκινάτε, φυσικά, θα χρειαστείτε μόνο το πρόγραμμα StartUp.

Επισκεφτείτε το SiteGround

4. Επιλέξτε ένα όνομα τομέα

Μόλις επιλέξετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, ήρθε η ώρα να επιλέξετε το όνομα τομέα σας. Είναι η διεύθυνση που μπορούν να πληκτρολογήσουν οι επισκέπτες σας στη γραμμή διευθύνσεων URL του προγράμματος περιήγησής τους για να μεταβούν στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα όνομα τομέα με το SiteGround μαζί με το πρόγραμμα φιλοξενίας του. Μόλις επιλέξετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, θα σας ζητήσει να καταχωρήσετε έναν νέο τομέα ή μπορείτε να λάβετε ένα όνομα τομέα από άλλον πάροχο.

Αφού επιλέξετε ένα όνομα τομέα, μπορείτε τώρα να προχωρήσετε στη συμπλήρωση της φόρμας πληροφοριών και να ολοκληρώσετε την αγορά. Τώρα μπορείτε να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

5. Εγκαταστήστε το WordPress

Αφού ολοκληρώσετε την αγορά του προγράμματος φιλοξενίας και την καταχώριση του ονόματος domain σας, μπορείτε πλέον να εγκαταστήσετε το WordPress. Ευτυχώς, με το SiteGround, μπορείτε να επωφεληθείτε από την αυτόματη εγκατάσταση του WordPress.

Με την επιλογή κλικ και εγκατάστασης, το SiteGround φροντίζει τα πάντα από την αρχή. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε τώρα να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας WordPress πιο γρήγορα και να τον κάνετε επαγγελματικό.

Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε από μια συλλογή θεμάτων που παρέχονται από το SiteGround για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο σε λίγα λεπτά.

Μόλις εγκατασταθεί το WordPress, μπορείτε πλέον να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress και να αρχίσετε να το προσαρμόζετε.

Τι έπεται?

Λοιπόν, ολοκληρώσατε την εγκατάσταση του WordPress. Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να το προσαρμόζετε και να δημιουργείτε περιεχόμενο όπως μια Αρχική σελίδα, μια σελίδα Σχετικά και μια σελίδα ιστολογίου. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ορισμένα πρόσθετα για πρόσθετες λειτουργίες και λειτουργίες όπως φόρμα επικοινωνίας, SEO, λίστα email και πολλά άλλα για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας και να αυξήσετε τη μετατροπή.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map