Slik løser du WordPress-problemer på egen hånd

Har du noen gang jobbet sammen på WordPress-nettstedet ditt, spent på å gjøre en endring i noe, og BOOM, har du noe rart problem som forhindrer deg i å få arbeidet ditt gjort? Så frustrerende, ikke sant? I dette innlegget skal jeg vise deg hvordan du gjør grunnleggende WordPress feilsøking og reparasjon slik at du kan løse disse problemene. I det minste vil du kunne minimere all støtte du trenger fra en tema- eller plugin-utvikler.


Din første tanke kan være,

AKH! Det er mitt tema- eller sidebygger!

Kanskje det, kanskje ikke. La oss komme til bunns i dette.

Her er et testnettsted der noe ikke gikk som planlagt. La oss si at du er spent på å redigere den nye hjemmesiden din. Du har installert et fint tema, i dette tilfellet Astra, og en flott sidebygger som Elementor, og noen plugins. Du går over til hjemmesiden din, og forventer å klikke på “Edit With Elementor” menyfanen, men …

BAM! Administrasjonslinjen er HELT BORT!

Så du vil sannsynligvis normalt gå til oversikten og klikke på sider. Så ville du se den på listen og klikke på “Rediger med elementor.” Men når du prøver, får du denne feilmeldingen! Dang.

Du tenker antagelig, kjemper den Elementor. Det må være problemet. La meg imidlertid si deg, sidebyggeren er faktisk sjelden problemet.

Hvil det enkelt, vi skal gå over noen feilsøkingsteknikker for å komme til bunns i hva problemet ditt er, eller i det minste komme deg så mye nærmere en løsning før du får tema- eller sidebyggerutviklere involvert.

Normalt vil du sannsynligvis kontakte tema- eller pluginutvikleren din. De vil be deg om legitimasjon for å komme inn på nettstedet ditt. Så ville de ta noen dager og gå nøye gjennom hver av pluginene dine, en-for-en deaktivere og aktivere dem på nytt for å prøve å løse problemet. De vil også prøve å bytte tema for å se om det er ditt tema.

Slik gjør du din egen feilsøking mer effektivt enn å vente på teknisk support:

Trinn 1: Lag en sikkerhetskopi av nettstedet ditt!

Det er av største viktighet å være trygg og ta en sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du begynner på noen av denne feilsøkingsbransjen. Her er en lenke for hvordan du enkelt kan ta en sikkerhetskopi til nettstedet ditt. KLIKK HER.

Trinn 2: Lag et iscenesettelses- / kloneområde å jobbe med.

Du ønsker ikke å gjøre disse endringene på ditt live nettsted. Sjekk for å se om webhotellet tilbyr iscenesettingssider som er inkludert i pakken. I så fall kan du opprette et nettsted gjennom vertsdashbordet eller CPanel. (Se vertskapets hjelpekanaler hvis du ikke vet hvordan du konfigurerer den via verten.)

Hvis du ikke har iscenesettelse inkludert i planen din, er dette en enkel måte å sette opp iscenesettingssiden på egen hånd. HVORDAN DU OPPNÅGER EN STAGENDE NETTSIDE.

Dette vil tillate deg å gjøre alle endringer på et eget kloneområde i tilfelle noe skulle gå galt, du ikke får rote til liveområdet ditt!

Trinn 3: Endre nettstedets tema.

Gå til venstre sidefelt på oversikten og klikk på “Utseende – temaer.” Når du er der inne, ser du det aktive temaet til venstre. Du vil sannsynligvis se noen andre standardtemaer. Velg det siste av dem. Hvis du ikke ser dem, klikker du bare for å legge til et tema og velger et hvilket som helst tema, helst et standard WordPress-tema.

Gå foran og aktiver det forskjellige temaet. Naviger deretter til problemsiden på nettstedet ditt. Det skal se helt annerledes ut med det nye temaet. Er problemet ditt fremdeles? I vårt eksempel er problemet fremdeles der. Prøv deretter å navigere til siden gjennom dashbordet og klikk på “Rediger med elementor.” Er problemet fortsatt der? I vårt eksempel er det det.

Så det vi effektivt har gjort her, blir temaet eliminert som potensiell årsak. Siden det ikke er temaet, kan du gå tilbake til temaene under “Utseende – Temaer” og aktivere det valgte temaet på nytt. Hvis du går i frontenden og oppdaterer, vil du se at det gamle temaet ditt er aktivt igjen, og problemet er fremdeles der.

Trinn 4: Installer og kjør Plugin Detective-plugin.

Normalt vil vi gå til plugins og deaktivere dem alle for å se om problemet forsvinner (og det gjør det vanligvis). Da må vi slitsomt reaktivere hver plugin en-for-en og teste for problemet. Med Plugin Detective automatiserer den dette for deg, og sparer deg TONING av tid.

For å installere det, naviger til “Plugins – Add New”, og søk etter plugin i søkefeltet. Den skal dukke opp i toppen. Gå videre og klikk på Installer, og klikk deretter på Aktiver. Du blir omdirigert til plugins-siden på nettstedet ditt. Se på øverste menylinje, så ser du et nytt alternativ som sier “Feilsøking.” Normalt vil du bare navigere til problemsiden og klikke “Feilsøking” opp i menylinjen. For dette eksempelet har vi ikke en menylinje, så vi klikker bare på “Feilsøking” i
bakenden av nettstedet i menylinjen i dashbordet.

Det vil få opp denne søte lille detektivroboten. Klikk der det står for å åpne en ny sak. Så vil det dukke opp et spørsmål som spør oss om vi er på stedet der problemet oppstår. I vårt eksempel er vi ennå ikke på stedet. Akkurat der i vinduet, klikker vi bare for å se siden. Den vil ta oss til hjemmesiden og spørre om det er her problemet er. Klikk ja. (Eller naviger til hvor problemet ditt er, og klikk ja der).

Deretter vil den få opp en side som spør hvilke av de listede programtilleggene som kreves for at nettstedet ditt skal fungere. Klikk på plugin-modulen for siden din. I dette eksemplet klikker vi Elementor og klikker på “Jeg er ferdig.”

Den vil da vise deg en skjerm med den aktive undersøkelsen. Det vil gå gjennom en prosess med deg å deaktivere alle plugins og reaktivere dem én for én og vise deg problemet stedet for å se om det er løst. Gå videre og klikk på “Start interrogation.”

Den vil vise deg et bilde av nettstedet ditt og spørre om problemet er løst. I vårt eksempel ser vi administratorlinjen igjen, så vi klikker på knappen som sier “Ja, den er løst.” Da må du klikke for å “starte avhøret” igjen. Den vil bringe deg tilbake til problemsiden og spør igjen om den er løst. Fortsett å klikke på at det er løst når det er løst, og fortsett å klikke for å starte avhøret igjen hver gang. Etter hvert vil du finne en der den ikke er løst. Gå videre og klikk på “Nei, det er fortsatt ødelagt.”

Synder funnet!

?

Fortsett å gjøre denne prosessen til det kommer til en skjerm der den sier at den har funnet den skyldige. I vårt eksempel var det ODT Relative URLs plugin. Du vil se en liten søt bot med et mugshot. Klikk på knappen for å deaktivere plugin-modulen for deg. Klikk deretter på knappen for å gå tilbake til dashbordet.

Det Plugin Detective gjorde var å gå gjennom noen plugins om gangen og aktivere dem på nytt. Den holdt oversikt over fremdriften, slik at du ikke trengte det, og sparte mange tonn med hodepine! Denne raske og enkle måten å feilsøke, gir deg beskjed med en gang at det faktisk ikke var sidebyggeren eller temaet ditt som du kanskje har trodd.

La oss navigere tilbake til problemsiden og dobbeltsjekke at problemet er borte. I eksempelet vårt går vi til hjemmesiden og klikker på nytt. Lav og se, administrasjonsfeltet er tilbake! Så da klikker vi bare på menylinjen for å “redigere med elementor.” Ja, det lar oss komme inn på Elementor igjen.

Nå går vi bare over til plugins-delen av nettstedet ved å navigere til dashbordet og klikke på plugins i venstre sidefelt. I listen over plugins vil du se at problemtillegget ditt, i vårt tilfelle ODT Relative URLs er deaktivert.

Trinn 5: Deaktiver problemtillegget på LIVE-nettstedet ditt.

Nå går vi ganske enkelt til det aktive nettstedet, eller live-området, og deaktiverer problemet plugin. Du bare navigerer til plugins-fanen på dashbordet og klikker for å deaktivere det problemtillegget.

Voila! Problem løst!!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector