Hur du installerar WordPress på din dator sedan Migrera till Live

Ibland är det så mycket lättare att bygga en webbplats på din lokala dator och sedan överföra den till ditt webbhotellkonto när du är klar.


Jag gör det hela tiden och jag använder det också för att testa olika plugins eller teman på min lokala dator som jag inte har för avsikt att verkligen använda. Det är mer bara testning.

Och jag använder det också för att felsöka min webbplats. Så om det finns ett problem med min webbplats kan jag ta den ner till min lokala dator och jag kan hacka bort den och förstöra den. Försöker hitta vad som kan orsaka problem eller testa att lägga till nya funktioner.

Det enklaste sättet att göra detta är att ha en lokal utvecklingsmiljö. Och jag ska visa dig hur du gör det i den här tutorialen.

Nu kommer det inte att kosta dig någonting. Det finns ett betalt alternativ. Vi kommer inte att använda det i den här självstudien.

Så jag ska visa dig hur du får detta konfigurerat på din dator, och sedan ska jag visa dig hur du sedan tar din webbplats och skjuter den till ditt webbhotellkonto.

Programvara för att installera WordPress på din dator

Så du har tre alternativ för att enkelt installera och hantera WordPress på din lokala dator.

DesktopServer

En av dem här är DesktopServer. Nu har detta en gratisversion och en betald version. Det här är fantastiskt, vågar jag säga att det är bättre i den meningen att om du någonsin stöter på problem om du har den betalda versionen finns det ett sätt att få support

Laragon

Det finns ett annat PC-program som heter Laragon. Jag använder för närvarande inte Laragon, men jag använde det här i sex månader. Jag använder det för närvarande inte.

Jag använde det mer av nyfikenhet för att se om det skulle vara bättre än lokalt av svänghjulet.

Och medan jag har tyckt att det är intressant, finns det fortfarande mer arbete med det, mindre användargränssnitt, mindre användbara funktioner som jag hittade med detta.

Så när jag bytte ut min gamla dator med en ny, sa jag till mig själv, vet du vad? Det är trevligt och allt. Jag går tillbaka till lokalt. Det är bara en hel del mycket lättare för mig.

Detta kan dock vara något du föredrar att använda. Jag föredrar personligen inte det, men jag tycker att det är riktigt bra och det finns en viss grupp människor som förmodligen skulle föredra det.

Lokal med svänghjulet

Den app som jag personligen använder idag, och jag har antagligen använt den under de senaste tre åren, kallas lokal av Flywheel.

Nu är Flywheel ett webbhotellföretag. Vad de gjorde är att de köpte det här verktyget som heter local, och de använder det typ som blymagnet. Det finns inga fångster eller fångar att använda den.

Men jag har aldrig haft problem med att använda detta plugin. Jag menar att det kanske har varit ett litet fel här, ett fel där de senaste tre åren, men det har varit ganska bunnsolid för mig nyligen.

Och det kommer att fungera på en PC eller Mac och jag har faktiskt installerat det på min PC och på min Mac.

Nu, här är saken, har vissa äldre datorer varit kända för att ha ett problem. Sedan jag körde detta och jag har aldrig stött på det, men jag har hört talas om andra människor som har äldre datorer som har problem med detta.

Så för denna tutorial kommer vi att gå över lokalt av svänghjulet.

Hur du installerar WordPress på din dator

Några av inställningarna visar hur du ställer in rätt och några av de fina funktionerna med det. Och så allt du behöver göra är att ladda ner det här. Om du nu är på en PC eller Mac kommer du att kunna följa med.

Klicka bara på gratis nedladdning. Du kan lägga in verklig information, falsk information. Jag tror att det bara tar dig till en nedladdning. Faktiskt. Jag tror också att du kan Google. Lokal med svänghjul nedladdning och du kan bara få en rak uppladdningslänk, men bara välja din version. Och jag hatar det när kontaktformulär.

Be om mitt telefonnummer, som jag vill ha det här, jag vill inte ge dig mitt telefonnummer. Varför ber du om mitt telefonnummer? Åh, hur som helst, eh, du kan gå vidare och ladda ner och det kommer att installeras som alla andra program du skulle installera på din dator. Jag kommer att skona dig från att behöva sitta igenom det. När du väl har lokalt med svänghjul installerat är det här gränssnittet kommer att se ut.

Du kan se min. Aktiva installationer, WordPress, separata WordPress-installationer här. Du får namnge det, du måste ha alla dessa olika inställningar för det, och jag kan träffa den här stora gröna cirkeln här när jag vill lägga till en ny webbplats. Så låt oss först titta på inställningarna som du har tillgängliga.

Nu, på en dator, skulle du bara trycka på hamburgarikonen och sedan gå hit dit där det står inställningar, och det är där vi ska komma åt inställningarna. Så jag gillar att ha alla mina saker i mörkt läge. Lokal ger oss ett mörkt läge, men du kan ha ljusläge om det är din preferens. Jag använder till och med det mörka läget på min Mac.

Okej. Ny webbplats standard. Så när du går för att skapa en ny webbplats kan du ställa in vilka standardobjekt som ska bli, så att du inte behöver fylla i den manuellt varje gång. Så du kan ställa in ditt e-postmeddelande, du vill göra det. Öh, du kan ställa in några, eh, du kan också skapa en anpassad miljö och sätta några standardinställningar där.

Så detta gör att du kan välja din PHP-version, din, min SQL-version och till och med din önskade webbserver. Så jag tror att jag bara skrev föredragna, men jag kan lika bra gå med den anpassade miljön. Om du går anpassade, jag gillar att gå med en hög PHP-version. Just nu är det högsta de erbjuder 7.2 vilket är mina preferenser att testa.

Vet du, låt testmiljön vara på, men du har alla dessa alternativ här. Du kan ställa in det som du vill. Det är snyggt för dina webbplatser är typ av bärbara i den meningen att du kan flytta den från ett lokalt med svänghjul installerat till ett annat lokalt med flyg. Vi installerar rätt här. Här är några avancerade alternativ.

Här är en mycket riskfylld inställning av denna snabba Docker-volym. Jag rekommenderar det inte. De hade lagt ut en version för ett och ett halvt år sedan när de släppte detta, och det var på som standard och det orsakade bara problem, men det är gratis programvara. Och det var för länge sedan. Okej, allt annat här är bra.

Öh, och här är en lista över dessa saker som kallas ritningar. Så du kan ställa in en WordPress-installation med den vanliga standardstacken med verktyg som du använder, och du kan spara det som en plan. Så när du går till S. Skapa en ny webbplats kan du bara skapa den baserat på denna plan och sedan alla plugins och allt är redan installerat.

Det är här du ska hantera och ta bort dessa ritningar. Okej, så det är inställningarna för appen. Nu. När du skapar en lokal webbplats finns det också preferenser för att vi ska gå över om ett ögonblick. Så varför går vi inte bara igång och skapar eller skapar vår första webbplats tillsammans. Så här är ett alternativ.

Jag klickar bara på plus. Det första steget är att ge denna webbplats ett namn. Nu har jag namngivit det lokalt för livet, och det finns några avancerade alternativ här, så du förmodligen inte vill orka. Med den lokala webbplatsdomänen, såvida du inte vill ändra URL: en som kommer att kopplas upp till detta. Det är upp till dig.

Rör inte med den lokala webbplatsvägen, men här kan du välja att skapa det baserat på en plan. Så jag hade denna plan som jag skapade, och om jag ville använda den ritningen som en utgångspunkt, kunde jag göra det. Men jag tänker inte göra det. Och sedan fortsätter jag och klickar på Fortsätt. Så detta låter mig veta vilken luft.

Låt mig välja vilken miljö jag vill använda för den här webbplatsen. Så jag kan gå med den föredragna eller vad jag listade som en anpassad, och det låter mig veta exakt vad som är de olika specifikationerna för den föredragna. Så jag skulle bara rekommendera att gå med den föredragna. Jag kommer att gå vidare och klicka på Fortsätt, och här ställer du in användarnamn och lösenord för den här installationen och det är redan fyllt i den e-postadress som används baserat på vad vi lägger i inställningarna.

Nu finns det också ett avancerat alternativ. Om du vill göra denna webbplats till en WordPress-flersida, har du det alternativet där. Vad jag gillar att göra är att använda samma användarnamn och lösenord. För varje enskild webbplats som jag slutar skapa, så jag kommer att gå vidare och lägga in ett användarnamn och lösenord. Okej. Nu när jag har gjort det kommer jag att gå vidare och klicka på lägg till webbplats och det kommer bara att ta ett ögonblick eller två.

Jösses. Jag vet inte om det här spelar in på min skärm. Det är ett av dessa varningstecken där du bara måste klicka ja för att godkänna. Nu. Jag vet inte om det spelades in, men om du är på en Mac, kommer du att få en pop-up för att ange ditt maxlösenord och sedan tar det bara ett ögonblick eller två att gå vidare och skapa detta.

Okej, nu när webbplatsen har skapats ska jag gå vidare och ge dig en översikt över de alternativ du har här för webbplatsen. Först och främst ser du det. Tillagd till vänster här i listan över dina webbplatser och här är några alternativ. Det finns en översiktsdatabas, SSL och verktyg. Nu för översikt kommer det att ge dig en lista över dina miljöinformation.

Det här är PHP-versionen, min SQL-version och allt det där, och du kommer också att ha ett alternativ att justera dessa om du vill. Databasalternativet är ett riktigt coolt verktyg. När jag klickar på detta kommer det faktiskt att, här, låt mig bara göra det. Här är databasen och jag kan gräva i databasdata.

Om jag ville, och jag hittar mig själv där för saker. Det är lite på teknisk sida. SSL, du vill just nu skapa ett SSL-certifikat, och verktyget här säger förtroende. Du, klicka på den knappen. Det kommer att uppmana dig att sätta in ditt lösenord om du är på en Mac. Om du är på en dator kommer det att ge dig datorns varningsmeddelande vid den tiden.

Klicka bara på ja, och sedan kommer det att förändras för att säga betrodd, som det här verktyget kallas manlig hog. Så när du klickar på detta kommer det här där alla e-postmeddelanden som din webbplats skickar kommer att fångas. Och faktiskt, här är det e-postmeddelandet som det fångade, vilket är din webbplats just har skapats. Så normalt borde detta ha gått ut till mig, men istället fångades det med post hog.

Detta är riktigt bra för testning. Okej. Nu här nedan finns det denna riktigt coola funktion som heter live-länk. Så vad detta betyder är med din webbplats och lokal, om du inte kan säga att du har en klient och du bygger en klients webbplats och de är på något annat kontor. Uppenbarligen, ja, du kan inte ge dem en länk för att titta på webbplatsen eftersom du är hemma eller på kontoret bakom en brandvägg och en router.

Det här är inte offentligt. Allt är privat, men du kan klicka här där det står live-länk. Faktiskt, låt mig bara slå det på riktigt snabbt. Låt oss se. Jag har en brandvägg på min dator. Där är det. Det bara dynamiskt i den delade sekunden skapad. En länk som jag kunde ge till min klient, och när de klickar på den kommer den att visa den här webbplatsen.

Detta är riktigt bra för kundåterkoppling. Så om du bygger så kan du ge dem en länk, de kunde se det och sedan går du hit. När du är klar med att ge dig feedback, klicka på inaktivera och de har inte längre tillgång till webbplatsen. Detta är mycket bra eftersom när de ger dig feedbacken kanske du inte vill att de ska hålla koll på vad du gör.

Så du kan gå vidare och inaktivera det. Nu var det sista jag ville visa dig att du kan högerklicka på din webbplats när den finns i den här listan och det finns ytterligare alternativ. Så vi har visa webbplatsadministrationspanelen för WordPress. Vi kommer att logga in för första gången på ett ögonblick, du kan visa mappen.

Det är här de faktiska filerna finns på din dator. SSH-funktioner, starta om, stoppa, klona, ​​exportera och spara som en plan. Så här skulle du skapa en ny webbplats, lägga till dina teman du vill använda, dina plugins som du vill använda och sedan spara den här, en plan. Så nästa gång du går till en webbplats kan du börja med den planen.

Du kan också ändra domännamnet och ta bort det om du vill hålla saker trevliga och snygga. Här. Så jag kommer att logga in för första gången. Jag behöver bara klicka på den här admin-knappen här, och det kommer att ta mig här till inloggningen och jag går vidare och loggar in nu. Okej, så innan jag klickar på inloggningsknappen vill jag uppmärksamma något du kan se uppe till vänster.

Här. Det säger inte säkert, och det är för när lokala skapar. En sida. Av någon anledning skapar det inte automatiskt det SSL-certifikatet och det konfigurerar inte webbplatsen för att fungera med ett SSL-certifikat. Så bara se till att det första du vill göra när du har skapat det, du vill klicka på den SSL-fliken, klicka på den här knappen här.

Det kommer att säga förtroende, och då skapar det SSL-certifikatet i nästa sak du gör. Du loggar in och det första vi ska göra är att gå till allmänna inställningar, och det är här vi ser webbadressen till den här webbplatsen. Vi ska poppa in ett S där och ett S där. Vi kommer att klicka på spara ändringar.

Det kommer att sparka oss ut från webbplatsen, men kolla in det här. Nu är webbplatsen säker och den använder det SSL-certifikat som vi genererade. Det här är det första du vill göra när du startar ett projekt med någon av dessa lokala miljöer, men särskilt lokalt med svänghjul. Så jag ska gå vidare och logga in igen.

Okej. Så nu är jag inloggad och här är jag. Det är en lokal WordPress-installation som kör på min dator. Det är fantastiskt. Så jag kan gå in här och ställa in några saker. Och vad vi ska göra är att vi ska gå och vi kommer att överföra det till vårt webbhotellkonto. Så jag ska bara kasta ett tema riktigt snabbt här.

Och jag kommer inte att gå igenom att installera en verklig webbplats, även om Astro gör det superlätt. Okej? Nu ska jag bara gå vidare och. Aktivera webbplatsen så stänger jag det. Så du kan se när jag besöker webbplatsen, du kan se att jag har astrocyten säger lokal att leva och allt det där. Så vad du skulle göra är att du skulle åka hit och att du skulle sätta upp din webbplats, få den att se ut så fin och fin.

Interagera med din klient och allt detta, få det precis som du vill ha det, och sedan skulle du gå vidare och skicka detta till din levande miljö. Vad jag nu ska visa dig hur du gör är att ta din webbplats som du byggde på din lokala utvecklingsmiljö. Du kommer att ta den webbplatsen och vi kommer att migrera den till ditt webbhotellkonto.

Nu gillar jag att använda två webbhotell. Du kan besöka WP crafter.com/siteground. Jag har en länk nedan. Jag gillar också att använda molnvägar. Och du kan besöka WP crafter.com/cloud-sätt, och jag lägger ned en länk nedan till det och en tutorial jag har på det webbhotell webbhotell. Det är lite annorlunda av en tjänst.

Så vi kommer att migrera den här webbplatsen till en av dessa tjänster. Vad vi behöver göra är nu att skapa vårt webbhotellkonto. Så jag tänker inte gå igenom det i den här videon, men vi måste använda ett plugin för att skapa en säkerhetskopia. Sedan tar vi den här pluggen och sätter den på den nya värden och vi kommer att ladda upp.

Vi kommer att lägga till den pluggen igen där, ladda upp säkerhetskopian och återställa den. Det är faktiskt en mycket enkel process. Så det finns två plugins som du kan använda för det här. En av dem är just här, allt i en migration. Många använder detta. Det fungerar mycket pålitligt. De har en gratis version. Det är ganska begränsat för hur stor webbplatsen kan vara, och vi kommer inte att använda det här pluginet i den här videon.

Och om du ville veta varför kan du komma hit och läsa några av dessa dåliga recensioner om det, och det är därför jag inte kommer att använda det i den här videon. Och det är okej. Men det är väldigt begränsat i storleken på webbplatsen. De gör inte den begränsningen tydlig. De vill att du ska åka dit och installera det och då räcker det bara för att det är för sent och sedan pressar de dig för pengar vid den punkten.

Jag kommer att undvika allt detta och istället kommer vi att använda det här insticksprogrammet. Det kallas överföring och säkerhetskopiering. Med det här plugin kommer du att kunna. Migrera din webbplats, du kommer också att kunna använda den som en backup-lösning om du ville. Även om jag föredrar att använda Uptracs för det. Åh, men det är gratis och det finns inga begränsningar för säkerhetskopieringens storlek.

Och det finns till och med några innovativa funktioner där, om dina båda webbplatser är offentliga, kan du driva dem fram och tillbaka. Jag tänker inte täcka allt detta i den här videon. Så låt oss gå vidare och installera detta plugin på vår webbplats. Så jag kommer att gå till plugins, lägga till nya och jag ska göra en sökning efter WP. Livlig säkerhetskopiering, och här är det.

Okej, så jag kommer att gå vidare och gör en installation av detta. Och sedan kommer vi att använda detta för att göra en säkerhetskopia som vi bara kommer att återställa på vårt webbhotellkonto. Okej, jag ska gå vidare och aktivera detta och det kommer att lägga till ett nytt menyalternativ som säger WP levande. Nu behöver du inte behålla detta, det här pluginet är installerat på din webbplats.

När vi har flyttat är det helt upp till dig. Du kan också använda detta för säkerhetskopiering. Jag brukar använda uppdateringar personligen, men du kan också använda detta för säkerhetskopior. Det finns två sätt att göra en migrering med det här insticksprogrammet. En av dem kallas en automatisk migrering. Jag kommer inte att göra det i den här videon.

Istället ska jag göra backup. Ladda ner säkerhetskopian och gör sedan en återställning. Så jag går vidare och klickar på en säkerhetskopia. Nu just här. Nu kommer jag att göra min säkerhetskopia, men det finns många alternativ. Du kan, om du använder det här som ett backupverktyg, kunna säkerhetskopiera till Dropbox till Google-enhet. Jag tror att ett moln, det finns ett par ikoner här inne.

Amazon S tre digitala havsområden. Det finns alla dessa platser du kan ta tillbaka, du skickar dina säkerhetskopior till när du har gjort dem. Okej, så nu när säkerhetskopian har gjorts och den finns på min lokala dator, min lokala WordPress-installation, ska jag rulla ner. Här är säkerhetskopian här. Ett klick höger här där det står nedladdning, och det laddas ner till en del här och det finns den faktiska nedladdningslänken.

Jag klickar på det. Och du kan se att det laddas ner till min lokala dator här. Så det kommer att vara överallt där filer laddas ner till din dator. Jag är på en PC, så det kommer att finnas i nedladdningsmappen, men det kommer förmodligen att vara detsamma om du använder en Mac. Så nu kan du ta bort det här om du vill.

Så jag kommer att ta bort det. Jag klickar på, okej. Och den säkerhetskopian är borta. Jag kan gå hit för att pluginprogram och jag kan inaktivera det här pluginet och jag behöver det inte längre. Jag har extraherat det jag ville, men du kan aktivera det och göra den här processen igen när du vill göra en ny säkerhetskopia. Så här är en WordPress-installation.

Så vad som händer är ditt nästa steg är att du kommer att gå till ditt webbhotell där du har ditt domännamn. Du kommer att installera WordPress med deras WordPress-installationsprogram. I det här fallet har jag det här på plats. Domännamnet är, låt oss skapa en webbplats.com så när du får värd hos SiteGround, är ett av stegen att automatiskt skapa en WordPress-installation för dig.

Det enda är att den inte har din webbplats från din lokala maskin. Det är vad vi kommer att fixa just nu. Så det du gör är att du loggar in på den webbplatsen, du går till samma process, går till plugins, lägger till en ny, och vi ska göra en sökning efter WP, livlig backup och vi gör samma sak. Installera nu, så aktiverar vi det.

Och vi ska bara ladda upp den säkerhetskopieringen som vi just skapade och klicka på återställa. Så när jag bläddrar ner finns det den här fliken som säger, ladda upp. Om jag klickar på den. Jag kan hitta säkerhetskopian eller så ska jag bara dra och släppa den över. Här är min säkerhetskopia, dra släpp. Det kommer att ladda upp och det är förmodligen, jag har en riktigt fantastisk, låt oss se, jag klickar på överföring här.

Kanske kommer det att starta det. Okej. Där går vi. Och här är framstegsmätaren. Jag har riktigt bra internet. För uppladdningshastigheter. Så det kan ta en minut eller två för dig beroende på webbplatsens storlek, men för mig kan du se att det är klart. Och sedan där har vi det. Så nu är jag på webbplatsen, jag försöker driva allt till, och du kan se att min säkerhetskopia är här.

Nu ska jag göra en snabb säkerhetskopia av den här webbplatsen. Så jag kan återställa den verkligen efter att jag har gjort den här videon. Så jag kommer bara att göra det till verklig snabb säkerhetskopiering, men allt vi behöver göra är att återställa det vi just laddade upp. Så om ett ögonblick kommer du att se, jag har förmodligen två säkerhetskopior här nere, den jag just skapade och sedan den som jag just laddade upp.

Så här är den som jag just laddade upp. Jag klickar på återställning, och sedan kommer vi att få det här alternativet här som vi måste välja. Det första alternativet är att återställa och ersätta domänen, och det här är det vi kommer att vilja, eftersom det var en annan URL, en annan domän på vår lokala webbplats. Vi vill välja det.

Om jag bara återställde en säkerhetskopia som gjordes på samma exakta webbplats med samma URL, skulle jag göra det andra valet. Så jag klickar på återställning, jag klickar på, okej, och vad detta kommer att göra är att det bara kommer att gå vidare och återställa allt i varje referens. Till den webbadressen. Varje hänvisning till den gamla URL: n kommer att ersättas dynamiskt med den nya URL: en, i det här fallet är att vi ska skapa en webbplats.

Nu är användarnamnet och lösenordet inte det jag hade när jag skapade den här offentliga webbplatsen. Det är användarnamnet och lösenordet från den lokala maskinversionen, så jag går vidare och anger det nu. Okej. Jag klickar på logga in. Och det fungerade. Och det säger just här, migrationen är klar. Åh, lite annan information.
Låt oss stänga det och här är en anmodning om att säkerhetskopiera eller granska. Och om jag går till livewebbplatsen kommer du att se att det är exakt hur det såg ut på den lokala maskinen. Så här såg det ut. Det här är hur det ser ut nu när jag har migrerat det. Och här är det här den lokala webbplatsen.

Och så ser det ut här. Det är samma exakta sak. Perfekt migration, superlätt att göra utan kostnad. Du behöver inte hålla migreringspluginet installerat om du inte behöver, så du kan bara gå och inaktivera den om du vill, men det kan inte vara enklare än så. Det är en super enkel process att flytta din webbplats från ett lokalt salt till en liveinstallation.
Jag föredrar att använda detta gratis plugin här. Det finns ingen begränsning för webbplatsens storlek. Nu finns det en annan riktigt cool funktion som det visar dig i stället för den här processen att ladda ner säkerhetskopian till min dator och sedan ladda upp den, det finns en funktion där du kan ställa in den på de två webbplatserna.

Så bara skjuter det från plats till plats. Jag täckte det inte i den här videon. Jag gillar att göra det på detta sätt, så jag har fler händer på granulär kontroll. Öh, men hur som helst, jag täckte allt i den här videon. Om du har en fråga. Fråga mig gärna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map