Astra WordPress Theme Review – Het ideale beginnersthema

Het is gelikt, uiterst aanpasbaar en vooral GRATIS. Dat is onze mantra voor Astra – een WordPress-thema dat zo dynamisch is dat je het voor alles kunt gebruiken – een blog / portfolio-website of een online winkel. Inderdaad, het is een ideaal thema voor beginners die zich verdiepen in WordPress.


Meer dan 300.000 websites gebruiken het Astra-thema en dat aantal stijgt met 1k per dag. Bovendien ondersteunt het populaire plug-ins voor paginabuilder zoals Beaver Builder, Divi en Elementor. Dit betekent dat u uw site eenvoudig kunt aanpassen zoals u dat wilt.

Als u geen ontwerper bent, kunt u eenvoudig vooraf gebouwde sjablonen van hoge kwaliteit importeren en uw website in slechts een paar klikken voltooien.

Bovendien kunt u verschillende gratis extensies installeren, afhankelijk van wat uw website nodig heeft. En als u meer geavanceerde functionaliteiten voor uw website wilt, kunt u upgraden naar Astra Pro.

Dus, is Astra de hype waard? En moet je het gebruiken voor je website?

Laten we naar de kern van het Astra-thema gaan, waarom het zo populair is en welke voordelen u kunt krijgen als u upgradet naar de pro-versie van het thema.

De makers van Astra

Astra is het meest aanpasbare en lichtgewicht WordPress-thema dat is gemaakt door Brainstorm Force – dat is ook het team achter de plug-ins zoals Convert Pro (e-mailoptin en leadgeneratie-plug-in), Schema Pro (schema-markup-plug-in) en WP Portfolio (portfolio-plug-in ).

Brainstorm Force zorgde ervoor dat Astra eenvoudig en effectief kon worden geïntegreerd met paginabuilders met de ultieme add-ons voor Beaver Builder en ultieme add-ons voor plug-in-extensies van Elementor.

Brainstorm Force is ook erg actief binnen de WordPress-gemeenschap en bij het bijwonen van WordCamps. Bovendien updaten ze regelmatig hun gratis WordPress-plug-ins.

U kunt dus ongetwijfeld vertrouwen op de kwaliteit van de output die dit team produceert.

Wat kun je van Astra krijgen?

Volgens Astra-ontwikkelaars is het superlicht en zeer aanpasbaar. Als je Astra aan gebruikt, is je website en heb je alleen de standaard WordPress data; uw website moet in minder dan een halve seconde worden geladen.

Waarom is dit? Ze hebben jQuery uitgeschakeld en de bronnen onder de 50 kb gehouden.

Ik gebruik het Astra-thema voor mijn website en het laadt minder dan 3 seconden. Als je toevallig door mijn site bladert, zie je veel afbeeldingen en video’s, maar het duurt altijd minder dan 3 seconden om te laden.

Een ander ding dat Astra uniek maakt, is dat het veel populaire WordPress-paginabuilders ondersteunt. Afgezien van Elementor en Beaver Builder, ondersteunt het ook Thrive Architect, Divi, Brizy, WPBakery (voorheen Visual Composer) en Gutenberg. Over paginabouwers gesproken, hier is onze mening over Elementor vs. Beaver Builder en een zeer gedetailleerde recensie over Brizy die je misschien wilt bekijken.

Maar als u van plan bent websiteontwerpen van de Astra Starter-sites te importeren, moet u Elementor, Beaver Builder, Brizy of Gutenberg gebruiken om te bewerken.

Wist je dat veel WordPress-thema’s moderne paginabuilders niet ondersteunen? Dit betekent dat je een aantrekkelijke pagina kunt maken met een paginabuilder, maar het werkt niet met het geactiveerde WordPress-thema.

Dus, geluk als je het Astra-thema gebruikt, omdat je je nooit zorgen zult maken over dit scenario.

Wanneer u Astra op uw website activeert en wanneer u uw berichten, pagina’s of andere aangepaste berichttypen bewerkt, zult u zien dat er Astra-instellingen zijn toegevoegd aan het instellingenvak.

Het is geweldig als u uw website pagina voor pagina kunt aanpassen, toch? En dat is wat u kunt doen met Astra. Zelfs als u geen techneut bent, kunt u uw website aanpassen via de WordPress-thema-aanpasser.

Als u niet veel tijd en moeite wilt besteden aan het bouwen van uw website, kunt u de vooraf gebouwde websiteontwerpen van Astra importeren. Activeer gewoon de Astra Starter Sites-plug-in en kies de sjablonen die u leuk vindt.

Als u de gratis versie gebruikt, kunt u kiezen uit ongeveer 35 ontwerpen. Maar als je een pro-versie gebruikt, zijn er ongeveer 70 ontwerpen beschikbaar. Dus of uw website nu voor uw blog, bedrijf, online winkel of portfolio is, u kunt altijd het ontwerp hebben dat bij uw website past.

Beginners kunnen nog steeds professioneel ogende websites maken met Astra. Maar als u een ontwikkelaar bent, zult u zeker ook genieten van het gebruik van Astra.

Je kunt aangepaste berichttypen maken met Astra en ook een WooCommerce-website bouwen. Het volgt de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0-standaarden, evenals best practices voor SEO. Het ondersteunt ook vertaling en RTL (van rechts naar links).

U kunt ook haken en filters invoegen om eenvoudig inhoud in uw website in te voegen. Of u kunt de gratis Astra Hooks-plug-in gebruiken als u niet van technische zaken houdt.

Hoe pas je Astra aan?

Waar kun je een exemplaar van het Astra-thema krijgen dat je op je website kunt installeren? Dit kan op twee manieren.

Je kunt het downloaden van WordPress.org.

Of zoek het gewoon in het thema-gebied van uw WordPress-beheerdersdashboard.

Als u nu de vooraf gebouwde ontwerpsjablonen wilt importeren, installeert u gewoon de Astra Starter Sites WordPress-plug-in en kiest u uit het ontwerp dat u bevalt.

Zodra je het Astra-thema hebt geïnstalleerd, zie je onder het menu Uiterlijk op je WordPress-dashboard de Astra-opties.

Van daaruit ziet u verschillende opties die u kunt configureren om uw thema aan te passen. Je vindt ook likes op de gratis en premium plug-ins die de functionaliteit van je Astra-thema helpen uitbreiden.

Deze aanpassingsopties worden omgeleid naar de WordPress-thema-aanpasser. Dit is een goede zaak, omdat u in realtime een voorproefje kunt krijgen van de wijzigingen die u aanbrengt. U kunt zelfs zien hoe uw website eruit zal zien op tablet of mobiel.

De WordPress-thema-aanpasser bevat veel secties en subsecties waarmee u gemakkelijk de instellingen kunt selecteren die u wilt configureren. Maar als het u nog steeds in verwarring brengt, wilt u misschien een zoekfunctionaliteit toevoegen aan uw aanpasser met de Customizer zoeken inpluggen.

Als u ervoor kiest om te upgraden naar de pro-versie of installeer extra plug-ins, je zult nog meer opties zien in de WordPress-thema-aanpasser.

Astra-startersites

Zoals ik al zei, als je niet veel tijd en moeite wilt besteden aan het ontwerpen van je eigen website, kun je de installeren Astra-startersites gratis plug-in om een ​​website-ontwerp te kiezen dat u wilt.

Je kunt het Astra Sites-menu vinden onder de ‘Uiterlijk’ van je WordPress-dashboard nadat je de plug-in hebt geïnstalleerd en geactiveerd.

U wordt gevraagd om te kiezen welke paginabuilder u gebruikt: Gutenberg, Brizy, Beaver Builder of Elementor.

Houd er rekening mee dat de paginabuilder moet worden geactiveerd op uw website omdat elk ontwerp is gemaakt met de specifieke paginabuilder-plug-in.

Zodra u een paginabuilder hebt geselecteerd, worden alle website-ontwerpen weergegeven die beschikbaar zijn voor die specifieke paginabuilder. U kunt ze ook filteren op basis van het type ontwerp: alles, blog, bedrijf, e-commerce, gratis en andere.

U zult ook merken dat sommige ontwerpsjablonen het label ‘Agency’ hebben. Dit betekent alleen dat het een premium ontwerp is dat beschikbaar is in Astra Pro.

Maar ik zeg je, of het nu een gratis of een premium-versie is, deze ontwerpen zijn van hoge kwaliteit.

Klik op een van de ontwerpen en je krijgt een voorbeeld van hoe het eruit ziet, evenals welke plug-ins nodig zijn om dit te laten werken.

Klik eenvoudig op de knop “Plug-ins installeren” bovenaan of onderaan de pagina om al deze vereiste plug-ins te installeren. Als de plug-in al op uw website is geïnstalleerd en geactiveerd voordat u de ontwerpsjabloon importeert, wordt deze gemarkeerd als Actief.

Nadat u alle vereiste plug-ins hebt geïnstalleerd, klikt u op de knop “Deze site importeren”. Er verschijnt een waarschuwingsvenster dat u eraan herinnert dat u het websiteontwerp op uw website gaat importeren en bestaande inhoud overschrijft.

Als je zeker bent van het website-ontwerp dat je hebt geselecteerd, klik je gewoon op de knop “OK” en het wordt na een paar seconden op je website geïmporteerd.

Zodra het importeren is voltooid, kunt u nu uw website bekijken door op “Gereed! Bekijk Site ”knop.

Astra uitbreiden met gratis plug-ins

Ga terug naar de Astra-opties onder het menu Uiterlijk van uw WordPress-dashboard en u ziet een sectie met alle gratis plug-ins die u kunt gebruiken om de functionaliteit van uw Astra-thema uit te breiden.

Deze plug-ins zijn ontwikkeld door Brainstorm Force, met uitzondering van de Unlist Posts & Pages-plug-in die is gemaakt door Nikhil Chavan.

Vijf van deze gratis plug-ins zijn expliciet ontwikkeld voor Astra.

Waarom zijn deze niet opgenomen in het hoofdthema? Nou, omdat de ontwikkelaars de kernversie zo licht mogelijk moeten houden.

Dus als u bijvoorbeeld de Astra Hooks-plug-in activeert, wordt er een nieuwe Hooks-sectie toegevoegd aan de WordPress-thema-aanpasser. Het helpt u eenvoudig shortcodes, JavaScript en inhoud in te voegen.

Als je de haaklocaties in je Astra-thema wilt zien, kun je de Astra Theme Hooks-plug-in installeren.

Astra Bulk Edit helpt u om Astra Meta-instellingen tegelijkertijd op meerdere berichten of pagina’s te bewerken.

Homepage Banner voor Astra Theme laat je een banner toevoegen aan je homepage.

Als u aangepaste lettertypebestanden en Typekit-lettertypen moet installeren, kunt u de plug-ins Aangepaste lettertypen en Aangepaste typekit-lettertypen installeren.

Als u Gutenberg gebruikt en extra blokken wilt hebben, zoals berichtlay-outs, prijslijst en infobox, probeer dan de Ultimate Addons voor Gutenberg-plug-in te activeren.

Als u zijbalken wilt maken en beheren, dan kan de Sidebar Manager-plug-in u daarbij helpen.

Als u specifieke pagina’s op uw website voor zoekmachines wilt verbergen, gebruikt u de plug-in Unlist Posts & Pages.

De Templator-plug-in helpt u bij het opslaan van uw sjablonen en pagina’s in de cloud, zodat u ze naar elke website kunt exporteren. Het is alleen beschikbaar voor Elementor, maar ze zullen binnenkort ondersteuning toevoegen voor Divi en Beaver Builder.

Astra Pro

Hoewel de gratis versie van Astra buitengewoon geweldig is, stel je voor wat je nog meer kunt doen met de premium-versie.

U krijgt toegang tot krachtigere functies om op een eenvoudigere en snellere manier professionele websites te bouwen.

Als u de Astra Pro-versie gebruikt, kunt u in totaal 18 pro-modules ontgrendelen die de functionaliteit van uw website verbeteren.

Met de module Kleuren en achtergrond kunt u de kleuren op elk deel van uw website instellen (zoals uw basiskleuren, koptekst, voettekst, inhoud, blog en zijbalk).

Met de module Typografie kunt u uw lettertypen aanpassen en stylen zoals u dat wilt. Met de afstandsmodule kunt u daarentegen uw afstand configureren voor marges en opvullingen.

Met de Blog Pro-module kunt u uw blog- en archiefpagina’s aanpassen door een bio van een auteur weer te geven of een eerdere blogpost onder de huidige te laden.

Met de module Aangepaste lay-outs kunt u aangepaste lay-outs voor uw koptekst, voettekst, haaklocaties en 404 pagina’s opslaan, zodat u ze gemakkelijk aan andere delen van uw website kunt toevoegen.

Met de Site Layouts module kunt u de algemene layout van uw website beheren. De lay-out die u hebt geselecteerd, wordt toegepast op de buitenverpakking van uw website.

Als u een lange webpagina heeft, wilt u misschien een knop scrollen naar de bovenste knop linksonder of de knop rechts van uw pagina toevoegen, zodat uw gebruikers snel terug kunnen gaan naar de bovenkant van uw pagina. U kunt dit doen door de Scroll To Top-module te gebruiken waarmee u uw pictogram kunt aanpassen.

Footer Widgets-module heeft verschillende lay-outs die u kunt gebruiken voor uw voettekstgebied. Hiermee kunt u ook uw voettekst aanpassen op basis van uw voorkeuren.

Als u fysieke en digitale producten verkoopt, kunt u uw website eenvoudig integreren met de integratiemodules voor WooCommerce, Easy Digital Downloads, LearnDash en LifterLMS.

Met de White Label-module kunt u Astra omvormen tot uw eigen product. Als u een ontwerpbureau bent, kunt u deze module gebruiken om te voorkomen dat uw klanten weten welk WordPress-thema u gebruikt voor het maken van websites.

Wie is er opgewonden? Je maakt zeker een grapje als je zegt dat je dat niet bent.

Astra Pro-prijzen

Al deze functies zijn echt indrukwekkend. Maar hoe zit het met de prijs? Hoeveel kost het u om al deze functies te krijgen?

Nou, wees niet verbaasd als ik je vertel dat Astra Pro begint bij slechts $ 59 per jaar. Of u kunt het kopen voor levenslange toegang vanaf $ 249.

Heel betaalbaar, toch?

Alle Astra Pro-pakketten worden geleverd met een 14-daagse 100% geld-terug-garantie, plus u kunt het thema op een onbeperkt aantal websites installeren. Je krijgt ook premium ondersteuning bij aankoop van het Astra Pro-pakket.

Als u meer website-ontwerpsjablonen en extra WP Portfolio-plug-in wilt, kunt u upgraden naar de Mini Agency-bundel, die $ 169 per jaar of $ 499 kost voor levenslange toegang. Je kunt ook de Ultimate Addons for Elementor of Ultimate Addons for Beaver Builder hebben, afhankelijk van wat je kiest te hebben.

Extra plug-ins zoals Convert Pro en Schema Pro zijn inbegrepen in de volledige Agency-bundel, die $ 249 per jaar is of $ 699 voor levenslange toegang.

Dus welke moet je kiezen?

Ik zeg altijd dat degene die bij u past, degene is die aan uw eisen en budget kan voldoen.

Als je net begint, heb je misschien niet alle extra functies nodig. U kunt eenvoudig beginnen met het Astra Pro-instappakket.

Als u meer functionaliteit op uw website nodig heeft, kunt u individuele plug-ins installeren. Als u bijvoorbeeld de Ultimate Addons for Elementor-plug-in nodig heeft, kunt u deze krijgen voor $ 49 per jaar tot $ 249 per jaar, afhankelijk van het pakket dat u kiest.

Maar als u meer plug-ins nodig heeft, is het beter om te upgraden naar de Mini Agency Bundle of Agency Bundle.

Conclusie

Ik weet zeker dat je niets anders dan bewondering hebt voor het Astra-thema. Het is een van de beste gratis WordPress-thema’s die er zijn.

Als je van plan bent de gratis versie te gebruiken, ben ik er vrij zeker van dat je uiteindelijk een upgrade naar de premium-versie zult uitvoeren, omdat je niet genoeg kunt hebben van alle fantastische functies die Astra te bieden heeft.

Waar wacht je op? Ga je gang, bouw die website en maak indruk op je gebruikers en klanten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map