Hogyan tehetjük elérhetővé a WordPress webhelyet

A webhelytulajdonosok gyakran túl nagy súlyt helyeznek a felhasználói felület (UI) / felhasználói élmény (UX) kialakítására vagy a keresőmotor optimalizálására (SEO), így szinte elfelejtik a lehetőséget, hogy a felhasználók számára topnotch hozzáférést biztosítsanak saját webhelyükhöz. Más kérdések iránti figyelmen kívül hagyásuk mögött a weboldalak elérhetőségének kell a legfontosabb fontosságot megtenni, mielőtt a SEO-ba kezdené vagy az UX-t finomítaná..


A hozzáférhető weboldal a legtöbb nézőt vonzza. Ha webhelye könnyen kezelhető és felhasználóbarát, akkor minden bizonnyal növeli a webhely látogatói számát.

Mi a WordPress akadálymentesség??

A WordPress akadálymentesség egy olyan módszer a webhely felépítéséhez, amely felhasználóbarát, különösen azoknak a fogyatékossággal élő internet-felhasználóknak, akik leginkább a segítő technológiáktól függenek. Leginkább hallás- / látássérültek és idős emberek. Vegye figyelembe azokat a felhasználókat is, akik lassan vagy korlátozottan férnek hozzá az internethez, és azokat, akiknek van kis képernyős eszközeik.

Miért fontos az akadálymentesség??

A weboldal elérhetősége a legfontosabb, mivel manapság a lakosság több mint fele erősen függ az internettől. Az USA-ban a fogyatékossággal élő emberek 54% -a is gyakori felhasználó, tehát számukra nagyon hasznos lehet egy elérhető weboldal létrehozása. Ha webhelyéhez nem könnyű hozzáférni, jogi kérdésekhez vezethet.

Egyéb okok, amelyek miatt a hozzáférhető webhely fontos:

1. Hozzáférhető webhely (bár néhány kivétellel) alapvető emberi jog

A WordPress webhely létrehozásakor először szem előtt kell tartania a lehető legnagyobb hozzáférhetőséget, mivel a fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezmény szerint ez az egyik alapvető emberi jog.

2. A hozzáférhető webhelyet a felhasználók gyakrabban látogatják meg

Egy másik jó dolog a hozzáférhető webhely létrehozásában az, hogy lehetővé teszi több látogató számára a navigációt és az Ön webhelyének elérését. Miután a látogató kedveli az Ön oldala elérhetőségét, másoknak ajánlja azt, és ez több látogatót vonz, és valószínűbb, hogy ügyfelekké alakítsa őket..

3. A hozzáférhető webhelyek SEO rangsorolása magasabb lehet

Az elérhető webhely felfedezettebb a keresőmotor számára, különösen, ha a linkeket, képeket és űrlapokat helyesen címkézik. Hasznos lesz, mivel magasabb lesz a rangsor.

Hogyan tehetjük elérhetővé a WordPress webhelyet

A WordPress arra ösztönzi a felhasználóbarát webhelyek létrehozását. Támogatja a navigációs linkeket, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy ugrás a fő menüsávra és a keresősávra, vagy közvetlenül a fő tartalomra menjenek. Nekünk van felsorolta azokat az okokat, amelyek miatt a WordPress a legjobb webhely-készítő, és könnyű hozzáférhetővé tenni astounding.

A 2016. március WordPress akadálymentességről szóló iránymutatások megjelenésével a WordPress irányítópult hozzáférhetőbbé vált a következő fejlesztésekkel:

 • Különböző gyorsbillentyűk a tartalom szerkesztéséhez és formázásához
 • Kisegítő lehetőségekre kész témák, amelyek a WordPress minden telepítésével elérhetők
 • A téma ügyfelek fejlesztései, valamint a médiakönyvtár fejlesztései

Tehát mi a legjobb módszer a WordPress webhely hozzáférhetővé tételére? Használjon akadálymentességre kész témát.

De ha a jelenlegi témája nem követi az akadálymentességre vonatkozó irányelveket, akkor lehetősége van arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy webhelye bárki számára nagyon felhasználóbarát.

1. Telepítsen egy akadálymentesség-bővítményt

Az WP akadálymentesség-bővítmény ötcsillagos besorolással rendelkezik, és több mint 20 000 felhasználó használja.

A beépülő modul által hozzáadott akadálymentességi szolgáltatások között szerepelnek a következők:

 • Engedélyezze a hivatkozások kihagyását
 • Add hozzá a felhasználó által definiált célokkal átugoró linkeket
 • Adjon hozzá egy nyelv- és szövegirányítási attribútumokat a HTML-attribútumhoz
 • Adjon egy vázlatot a billentyűzet fókuszálási állapotához a fókuszálható elemekhez
 • Adjon hozzá eszköztárat a téma nagy kontrasztú, nagyméretű nyomtatása és telítetlen (szürkeárnyalatos) nézetei között.
 • Adjon hozzá egy hosszú leírást egy képhez
 • A képek alt attribútumainak érvényesítése

Vannak akadálymentességgel kapcsolatos problémák is, amelyeket a WP akadálymentesség-bővítmény javít, és ezek a következők:

 • A cél attribútum eltávolítása a linkekről
 • Címkék hozzáadása a normál WordPress űrlapmezőkhöz, ha hiányzik
 • Hozzászóláscímek hozzáadása a szabványos „tovább olvas” linkekhez
 • A cím attribútumainak eltávolítása a tartalomba beillesztett képekből

Ha hozzáférhető weboldalt szeretne, akkor ennek a pluginnak a használata kötelező. Ez lehetővé teszi annak biztosítását, hogy ne hagyjon ki semmit, hogy weboldala elérhető legyen a nézők számára. Ráadásul ez a plugin a legegyszerűbb, mivel nem kell többé megváltoztatnia a témát.

2. Javítsa webhelyének színes kombinációit

Egy másik dolog, amelyet a weboldal elérhetővé tételéhez meg kell tennie, a színek kontrasztjának javítása. A helyes színek összekeverése az oldalával segít a látássérülteknek a nagyobb tartalom megjelenítésében.

Ügyeljen arra, hogy minimalizálja a világosszürke szövegek és a világos szövegek használatát a világos háttérhez, mivel ez kevésbé teszi láthatóvá. Ehelyett próbáljon sötét szövegeket használni a világos háttér előtt.

3. Adjon hozzá ALT-címkéket az összes képéhez

Ha Alt szöveget ad a képekhez, javíthatja SEO-ját. Emellett, ha az Alt szöveget hozzáadja a képekhez, az a nézőt segíti, akinek a kép elemzése nehézségekbe ütközik.

Könnyedén hozzáadhat alt szöveget, amikor a média könyvtárból tölt fel. Használhatja a SEO optimalizált képek beépülő modul SEO-barát alt és cím attribútumok beszúrása a weboldalon feltölteni kívánt képekhez. Vagy használhatja thaz alternatív pluginek listája az optimalizált képekhez és tartalomhoz.

4. Használjon címsorokat a tartalom rendszerezéséhez

A webhely címsorainak hozzáadása a legjobb módja annak, hogy rendszeresen rendszerezzék webhelye tartalmát. Segít a nézőknek, hogy jobban megértsék a WordPress webhely tartalmának sorrendjét.

5. Tedd barátságossá linkeidet és a menü billentyűzetét

Néhány webhely-néző a billentyűzet használatával támaszkodik egy webhely navigálására. Webhelyének fejlesztésekor ügyeljen arra, hogy a menüelemei billentyűzetbarát legyenek, hogy segítsék a fogyatékossággal élő nézőket az egér használatával a webhely elérésében..

6. Megfelelően jelölje meg az űrlap mezőit

Győződjön meg arról, hogy az űrlapmező helyesen van-e a tényleges mezőkön kívül. Néhány felhasználó nem fér hozzá a szövegekhez, ha az űrlapmező a fő tartalomban van.

7. Adjon hozzá átiratokat és zárt feliratokat videóidaihoz és podcastjaihoz

Ha videókat és podcastokat szeretne hozzáadni a webhelyéhez, akkor az átirat feltöltése kötelező. Ez lehetővé teszi, hogy a hallássérült nézők értelmezhessék a videotartalmat az Ön által hozzáadott átiratok elolvasásával.

Hogyan tesztelheti webhelyének akadálymentességét

Tehát elvégezte a már említett lépéseket. A következő dolog, amit tennie kell, hogy tesztelje, ha valóban felhasználóbarát webhely-e.

Mivel számos eszköz segít ellenőrizni, hogy webhelye megfelel-e már a akadálymentesség előírásainak, akkor a Google Chrome bővítményt is használhatja, WAVE értékelő eszköz.

A WAVE eszköz segít meghatározni, mely elemeket kell felülvizsgálni. Az eszköz ikonokkal fecskendezi az oldalt, és az eszköz rámutat arra a tartalomra, amelyet javítani kell a hozzáférhető WordPress szabványos webhely elérése érdekében..

A hozzáférhető WordPress webhely sok előnnyel jár. Először is segíthet növelni a webhely forgalmát és javítani a rangsorolást. Másodszor, képes lesz arra ösztönözni a fogyatékossággal élő nézőket, hogy probléma nélkül olvassa el az oldalt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map