OceanWP WordPress tema – Hoće li potonuti ili plivati ​​u našem detaljnom pregledu?

Tema za WordPress koja se brzo učitava, a koja podržava dodatke trećih strana i graditelje povuci i ispusti, vjerojatno će se pojaviti povodom. Iz početka, zvuči kao da je OceanWP mogao biti prednji trkač u trci i biti najbolja višenamjenska, sveobuhvatna WP tema.


OceanWP nudi mnoštvo značajnih izvanrednih funkcionalnosti, a vaša će se web stranica transformirati u samo jednom kliku. Možete dodati još nekoliko besplatnih i vrhunskih dodataka kako biste ih dodatno poboljšali, u skladu sa svakom svojom željom.

Besplatnu verziju ove teme zapravo koristi više od 300 000 web stranica i s gotovo savršenom ocjenom od pet zvjezdica na WordPress.org. Možete samo zamisliti kako bi superiorni OceanWP mogao dobiti, s obzirom na svestranost i funkcionalnost.

Sada moramo dublje istražiti OceanWP i pustit ćemo vas da odlučite odgovara li onom vašem web mjestu.

Višenamjenska WordPress tema

OceanWP je moderna WordPress tema. Prilagodljiv je i podržava više jezika.

Ako planirate izgraditi internetsku trgovinu, OceanWP se može bez problema integrirati u WooCommerce. Možete dodati različite značajke kao što su skočna košarica, plutajuća traka košarice i način brzog pregleda kako biste kupcima omogućili pregled proizvoda bez napuštanja stranice. Da biste saznali više o tome kako pravilno instalirati WooCommerce od početka, evo naših najnoviji udžbenik za izgradnju web stranica WooCommerce.

Jedan od najčešćih problema za ne-dizajnere je teško mijenjati WordPress temu izvan početnog dizajna. Promjena boja i fontova prilično je jednostavna, ali WordPress teme obično ne čine jednostavnu promjenu cjelokupne strukture.

Ali s OceanWP temom to nije problem. To omogućuje tvorcu sadržaja za odabir između mnogih profesionalnih WordPress dizajna koji se može uvesti na web mjestu pomoću demo sustava tematike.

Kažem vam, kvaliteta demo teme je vrhunska. Iako se svi dizajni mogu koristiti za razne vrste web stranica, većina je dizajnirana za određenu svrhu, poput trgovine e-trgovine ili korporativne web stranice.

Na raspolaganju je puno proširenja dodataka za OceanWP koji nudi više opcija za oblikovanje, dodatne widgete za izradu stranica, nove prilagođene vrste posta i još mnogo toga.

Na starijoj temi WordPressa, stilske stranice koje ste stvorili pomoću alata za crtanje i ispuštanje stranica, kao što je Divi, razbacuju se u malo platno na sredini stranice. Ali u OceanWP-u možete odrediti prikazuju li se bočne trake, zaglavlja i podnožja Možete kontrolirati i druge relevantne postavke stranice, poput logotipa i margina.

Možete u skladu s tim izmijeniti svaku stranicu i osigurati da struktura i sadržaj web stranice budu u skladu s ovom razinom kontrole.

Instalacija i preporučeni dodaci

OceanWP može biti preuzet s WordPress.org ili izravno sa stranice tema u odjeljku za izgled WordPressa. Nakon što aktivirate OceanWP, pojavit će se poruka koja vam preporučuje instaliranje tri dodatka: Elementor, Ocean Extra i WPForms.

Rekao bih da je Ocean Extra obvezan dodatak jer vitalne funkcionalnosti tema, poput upravljačke ploče OceanWP, neće biti prikazane bez ovog dodatka.

Jednostavno kliknite vezu “Početak instaliranja dodataka”. Odaberite sve preporučene dodatke i odaberite Instaliraj na padajućem popisu Skupne radnje. Kliknite gumb “Primjeni”.

Kada dovršite, sada se možete vratiti na nadzornu ploču.

Postavljanje Vaša web stranica

Na nadzornoj ploči vidjet ćete OceanWP poruku sa plavim gumbom “Pokrenite čarobnjaka za postavljanje.”

Kliknite na nju i bit ćete preusmjereni na stranicu dobrodošlice čarobnjaka za postavljanje. Kliknite gumb “Početak rada”.

Na sljedećoj stranici možete odabrati dizajn web stranice. Postoji besplatni demo koji je moguće pregledati, a zatim instalirati. Ali ako više ne želite, možete preskočiti ovaj korak.

Ako ste tek početnik, uvezeni su vam demo web stranice jer vam omogućuje da na web mjesto uvezete potpuno razvijen dizajn. Sve što stvarno trebate učiniti je promijeniti sadržaj tako da odgovara vašoj robnoj marki i uistinu napraviti demo svoj.

Ali, nije potrebno instalirati demo sadržaj. Možete dizajnirati i izgraditi vlastitu web stranicu uz WordPress, OceanWP i Elementor. Uvoz demonstracije jednostavno smanjuje postupak potrebe za osmišljavanjem i vizualizacijom izgleda, uključujući neki sadržaj rezerviranog mjesta.

Prilagodba vaše web stranice

Nakon aktiviranja Ocean Extra, izbornik tematske ploče za OceanWP bit će prikazan u vašem admin izborniku. Zove se Panel teme.

Možete omogućiti i onemogućiti odjeljke iz alata za prilagodbu tema WordPress-a na glavnoj stranici Panel teme. Kladim se da će vam svi dijelovi biti omogućeni.

Ispod veze do osnovnih postavki u alatu za prilagodbu podataka naći ćete ispod, kao što su prijenos vašeg logotipa i izmjena vašeg zaglavlja.

Čarobnjak za postavljanje također se može vratiti na ovu stranicu. Integracije s uslugama treće strane nalaze se na kartici integracija. Opcije integracije za MailChimp vidjet ćete samo ako nisu proširenja dodataka.

OceanWP ima vlastiti sustav predložaka. Pomoću kratkog koda možete stvoriti nove predloške pomoću WordPress vizualnog uređivača i ponovo ih koristiti u bilo kojem trenutku, što vam može uštedjeti vrijeme ako često dodajete isti sadržaj u postove i stranice.

Na stranici skripti i stilova možete omogućiti i onemogućiti desetine Javascript i CSS elemenata. Onemogućivanjem značajki koje ne upotrebljavate, smanjit ćete ukupnu veličinu stranica, a to ubrzava vremena učitavanja stranice.

Sve postavke teme mogu se izvesti u .dat datoteci. Ovo je korisno ako želite izraditi sigurnosnu kopiju svojih preferiranih postavki ili trebate prenijeti OceanWP iz testnog okruženja na web mjesto uživo.

Opcije stiliranja i postavke web stranice koje se konfiguriraju putem čarobnjaka za postavljanje, a koje se mogu izmijeniti pomoću alata za prilagodbu tema WordPress.

Prije su korisnici morali instalirati dodatak Demo Import Extension da bi uvezli demo na svoju web stranicu. Ali sada je ova funkcionalnost prenesena u Ocean Extra na stranici Install Demo.

Proces je sličan: vidjet ćete popis besplatnih demonstracija koje je moguće instalirati. Dostupan je pregled za svaki demo, a klikom na dizajn pokazat će vam koji su dodaci potrebni za njega.

Kvaliteta dizajna nesumnjivo je prekrasna. I besplatni i premium stvoreni su na visokom nivou. To je jedna od najboljih karakteristika OceanWP-a jer vam omogućava da pretvorite svoju web stranicu u nešto izvanredno.

Zadnja stranica na ploči tema je promocija za OceanWP premium proširenja.

Područje postavki OceanWP može se naći u WordPress vizualnom uređivaču za sve postove, stranice i prilagođene vrste posta. Sve ovdje definirane postavke specifične su za dotičnu stranicu i neće se primijeniti na ostale stranice na vašoj web lokaciji.

Možete dodati kratke kodove prije i nakon ključnih dijelova stranica. Također možete promijeniti logotip i navigacijski izbornik koji se trenutno koristi.

Ako markirate određeno područje na vašoj web lokaciji, onda biste trebali prilagoditi ove postavke kako biste postigli željeni izgled i dojam.

Također možete u potpunosti promijeniti naslove, podnaslove i stil naslova. S druge strane, možete je sasvim onemogućiti. Također je moguće prilagoditi krušne mrvice i podnožje pomoću vizualnog uređivača.

Postoje jedinstvene opcije formata posta koje su dostupne za audio, videozapise, veze, citate i još mnogo toga.

Ono što OceanWP čini vrlo moćnim je to što je moguće prilagoditi svaku stranicu na vašoj web stranici po želji, čineći mogućnosti neograničenim.

Korištenje alata za prilagodbu tema

Većina postavki i opcija oblikovanja mogu se pronaći u programu za prilagodbu tema u programu WordPress. Pregled stvarnih vremena za radne površine, tablete i pametne telefone dostupan je prilikom unošenja bilo kakvih promjena na vaše web mjesto.

Mnogo vitalnih postavki web mjesta možete pronaći u odjeljku Opće postavke. Odatle možete kontrolirati oblikovanje dizajna vaše web stranice i stil izgleda za glavna područja vaše web stranice i njezino pozivanje.

Većina demo tema ima nekoliko stilova zaglavlja, po meni osim što mogu mijenjati tipografiju svakog elementa na vašoj web stranici. Boje, presvlake, margine i drugo može se vrlo lako uređivati. Također, kako bi se web stranica istaknula, možete prenijeti velike slike i video banere.

Podnožje možete omogućiti i onemogućiti u odjeljku podnožja tako da se prikazuje na tabletima ili pametnim telefonima. Također, pomoću kratkih kodova možete stvoriti svoju autorsku poruku.

Jasno je da više programera za tematiku prihvaća WordPressov alat za prilagodbu tema, umjesto da koriste tradicionalnu stranicu s opcijama koju pokreće ploča s opcijama.

Alat za prilagođavanje tema nije uvijek najbrži način izmjene web mjesta, ali mala je cijena koju možete platiti za prikaz izmjena dok ih pravite..

Osnovna proširenja

Ako želite proširiti temeljnu funkcionalnost OceanWP teme, možete koristiti proširenja dodataka. Postoji 8 besplatnih i 13 premium proširenja koja možete koristiti.

Besplatna proširenja uključuju:

 1. Nalijepite bilo što – na svoju web stranicu možete nalijepiti bilo koji element koji želite
 2. Modalni prozor – u modalni prozor možete dodati bilo koji sadržaj i bilo gdje umetnuti gumb za otvaranje
 3. Klizač postova – postove bloga možete prikazivati ​​u klizaču
 4. Demo uvoz – demo sadržaj možete uvesti samo jednim klikom
 5. Prilagođena bočna traka – možete stvoriti bočne trake i umetnuti ih bilo gdje na web mjestu
 6. Dijeljenje proizvoda – svakom proizvodu možete dodati gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama
 7. Dijeljenje na društvenim mrežama – možete dodati gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama svojim pojedinačnim postovima
 8. Ocean Extra – koristan za uvoz demonstracija, tematsku ploču i dodavanje skripti i stilova

Premium proširenja

Postoji 13 premium proširenja koja možete koristiti s OceanWP-om. Možete ih kupiti u paketima zajedno s besplatnim nastavcima. Za jednu web lokaciju možete ih dobiti za samo 39 USD.

Premium proširenja uključuju:

 1. Cijeli zaslon – web stranica s pomičnim zaslonom
 2. Obavijest o kolačićima – Da biste obavijestili posjetitelje vaše web stranice da koristite kolačiće za GDPR poštivanje
 3. Popup prijava – umetnite skočni oblik za prijavu / registraciju na bilo koju stranicu vaše web stranice
 4. Instagram – Prikažite svoj Instagram feed
 5. Bijela oznaka – Zamijenite OceanWP ime vlastitim brandom
 6. Portfolio – Dodajte svoj portfelj
 7. Woo Popup – Prikažite skočni prozor kada posjetitelji kliknu na gumb Dodaj u košaricu
 8. Sticky Footer – Pričvrstite podnožje na dnu zaslona
 9. Ocean Hooks – Dodajte prilagođeni sadržaj
 10. Elementor Widgeti – Više widgeta za Elementor
 11. Bočna ploča – osjetljiva bočna ploča s widgetima iznutra
 12. Ljepljivo zaglavlje – zalijepite zaglavlje na vrhu stranice
 13. Dodatni opis podnožja – u podnožje umetnite željene detalje o svojoj tvrtki

Zaključak

Cijenit ćete što OceanWP može ponuditi ako ste jedan od onih koji traže besplatnu, ali visokokvalitetnu WordPress temu. OceanWP ima toliko toga za ponuditi u vezi s dizajnom i mogućnostima oblikovanja.

Ako ste novak, zasigurno ćete cijeniti koliko vam OceanWP pomaže pri uvođenju promjena jer ove izmjene možete vidjeti u stvarnom vremenu. Ako to nije dovoljno, možda biste trebali razmotriti pomicanje na naš detaljan pregled teme Astre.

Dodatne postavke prikazane u WordPress vizualnom uređivaču mogu se koristiti za jedinstveno prilagođavanje stranica, što otvara neograničene mogućnosti načina prilagođavanja vaše web stranice.

Elemente stranice, kao što su zaglavlje, podnožje i bočne trake, možete omogućiti ili kliknuti na gumb. Demo sustav tema je nesumnjivo jedna od najboljih značajki OceanWP-a jer korisnicima omogućuje pristup katalogu visokokvalitetnih dizajna.

To je na neki način razočaravajuće jer za svaki besplatan demo rad ispravno treba premium proširenje dodatka.

Provjerite i područje opsežne dokumentacije. Jer sadrži video vodiče i pisane vodiče za svaku značajku OceanWP-a, uključujući detalje o tome kako funkcionira svako proširenje dodatka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector