OceanWP WordPress téma – Süllyed vagy úszik-e a mélységi áttekintésünkben?

Egy gyorsan betöltődő WordPress téma, amely támogatja a harmadik féltől származó bővítményeket és a drag-and-drop építőket, felmerül az alkalomra. A get-go-tól kezdve úgy hangzik, hogy az OceanWP első helyezett lehet a versenyen, mint a legjobb többcélú, mindenre kiterjedő WP-téma..


Az OceanWP számos figyelemre méltó funkciót kínál a dobozból, és webhelyét egyetlen kattintással átalakítják. Hozzáadhat még néhány ingyenes és prémium plugint, hogy tovább javítsa azt minden szeszélye szerint.

A téma ingyenes verzióját több mint 300 000 webhely használja, és a WordPress.org szinte tökéletes ötcsillagos besorolással rendelkezik. Csak el tudod képzelni, hogy milyen sokkal jobb lehet az OceanWP a sokoldalúság és a funkcionalitás szempontjából.

Most mélyebben bele kell mélyülnünk az OceanWP-be, és hagyjuk eldönteni, hogy ez tökéletesen megfelel-e az Ön webhelyének.

A többcélú WordPress téma

Az OceanWP egy modern WordPress téma. Reagáló, és több nyelvet támogat.

Ha online áruházat szeretne építeni, akkor az OceanWP zökkenőmentesen integrálódhat a WooCommerce-hez. Különféle funkciókat adhat hozzá, például egy bevásárló kosár felbukkanását, bevásárló kosár lebegő sávját és egy gyors áttekintési módot, hogy a vásárlók megtekinthessék a terméket anélkül, hogy elhagynák az oldalt. Itt található a további tudnivaló arról, hogyan kell a nulláról helyesen telepíteni a WooCommerce-t legújabb WooCommerce webhely-készítési útmutató.

A nem tervezők egyik leggyakoribb problémája az, hogy nehéz megváltoztatni a WordPress témát az eredeti kialakításán túl. A színek és a betűtípusok megváltoztatása nagyon egyszerű, ám a WordPress témák általában nem teszik egyszerűvé az általános szerkezet megváltoztatását.

De az OceanWP téma esetében ez nem jelent problémát. Ez lehetővé teszi a tartalom készítőjét sok professzionális WordPress-forma közül választhat amelyeket a weboldalon a bemutató rendszer segítségével importálhat.

Azt mondom, hogy a téma bemutatója kiváló minőségű. Noha az összes formatervezés különféle típusú webhelyhez használható, a legtöbbet meghatározott célra tervezték, például e-kereskedelem vagy vállalati webhely..

Számos plugin-kiterjesztés érhető el az OceanWP számára, amely több stílus-beállítást, kiegészítő widget-et kínál az oldalkészítőkhöz, új egyedi postai típusokat és még sok minden mást kínál.

A régebbi WordPress témában előfordulhat, hogy a stílusos oldalakat, amelyeket egy drag-and-drop oldal-készítővel hozott létre, például a Divi, egy kis vászonrészre osztják az oldal közepén. Az OceanWP alkalmazásban azonban meghatározhatja, hogy az oldalsávok, fejlécek és láblécek megjelenjenek-e. Más releváns oldalbeállításokat, például a logót és a szegélyeket is vezérelheti.

Az egyes oldalakat ennek megfelelően módosíthatja, és ellenőrizheti, hogy a weboldal felépítése és tartalma összhangban áll-e ezen ellenőrzési szinttel.

Telepítés és ajánlott bővítmények

Az OceanWP lehet letöltve a WordPress.org oldalról vagy közvetlenül a WordPress megjelenési részén található témák oldalról. Miután aktiválta az OceanWP-t, megjelenik egy üzenet, amely három plugin telepítését javasolja: Elementor, Ocean Extra és WPForms.

Azt mondanám, hogy az Ocean Extra szükséges plugin, mert az olyan alapvető témafunkciók, mint például az OceanWP vezérlőpanel, nem jelennek meg ennek a pluginnek a nélkül.

Egyszerűen kattintson a „Beépülő modulok telepítésének megkezdése” linkre. Válassza ki az összes ajánlott beépülő modult, és válassza a Telepítés lehetőséget a Tömeges műveletek legördülő listából. Kattintson az „Alkalmaz” gombra.

A befejezés után visszatérhet az irányítópultra.

Felállítása A te honlapod

Az irányítópulton megjelenik az OceanWP üzenet a kék gombbal: „Futtassa a telepítő varázslót”.

Kattintson rá, és átirányítja Önt a Telepítő varázsló üdvözlőlapjára. Kattintson az „Első lépések” gombra.

A következő oldalon kiválaszthatja a weboldal kialakítását. Van egy ingyenes bemutató, amely megtekinthető és telepíthető. De ha inkább nem, akkor kihagyhatja ezt a lépést.

Ha újonc vagy, a demo-webhelyek importálása nagyon hasznos az Ön számára, mivel lehetővé teszi egy teljesen kifejlesztett formatervezés importálását a webhelyére. Csak annyit kell tennie, hogy megváltoztatja a tartalmat, hogy megfeleljen a márkájának, és valóban a demót készítse el sajátjává.

De a demo tartalom telepítéséhez nem szükséges. Stílusosíthatja és elkészítheti saját webhelyét a WordPress, az OceanWP és az Elementor segítségével. A bemutató behozatala egyszerűen csökkenti az elrendezés előkészítésének és megjelenítésének folyamatát, beleértve a helyőrző tartalmát is.

Weboldal testreszabása

Az Ocean Extra aktiválása után az OceanWP téma panel menüje megjelenik az admin menüben. Ezt nevezik a Téma panelnek.

A szakaszokat engedélyezheti és letilthatja a WordPress téma testreszabó segítségével a Témapanel fő oldalán. Fogadok, hogy minden szakasz engedélyezve marad.

A testreszabó eszköz alapvető beállításaira mutató linkek alatt talál, mint például a logó feltöltése és a fejléc módosítása.

A telepítővarázsló ezen az oldalon is futtatható. A harmadik féltől származó szolgáltatásokkal történő integrációk az integrációk lapon találhatók. A MailChimp integrációs lehetőségeit csak akkor látja, ha nincs bekapcsolva a bővítmény.

Az OceanWP saját sablonrendszerrel rendelkezik. Rövid kód használatával új sablonokat hozhat létre a WordPress vizuális szerkesztő segítségével, és bármikor újra felhasználhatja azokat, ami időt takaríthat meg, ha ugyanazt a tartalmat gyakran adja hozzá a hozzászólásokhoz és az oldalakhoz.

Ezenkívül tucatnyi Javascript és CSS elemet is engedélyezhet és tilthat a szkriptek és stílusok oldalon. A nem használt funkciók letiltásával csökkentheti az oldalak teljes méretét, ami viszont felgyorsítja az oldalak betöltési idejét.

Az összes témabeállítás .dat fájlba exportálható. Ez akkor hasznos, ha biztonsági másolatot szeretne készíteni a kívánt beállításokról, vagy át kell helyeznie az OceanWP-t egy tesztkörnyezetből egy élő webhelyre.

A beállítási varázslón keresztül konfigurált stílusstílusok és webhely-beállítások, amelyek a WordPress téma testreszabón keresztül módosíthatók.

Korábban a felhasználóknak telepíteniük kellett a Demo Import Extension bővítményt a demó weboldalukra történő importálásához. Most azonban ez a funkció átkerült az Ocean Extra oldalra a Demó telepítése oldalon.

A folyamat hasonló: Látni fogja a telepíthető ingyenes demók listáját. Minden demo számára elérhető egy előnézet, és a tervezésre kattintva megmutatja, hogy milyen bővítményekre van szükség ahhoz.

A minták minősége vitathatatlanul gyönyörű. Az ingyenes és a prémium kategóriákat is magas színvonalúan hozták létre. Ez az OceanWP egyik legjobb tulajdonsága, mert lehetővé teszi, hogy webhelyét valami rendkívülivé alakítsa.

A témapanelen az utolsó oldal az OceanWP prémium bővítményeinek promóciója.

Az OceanWP beállítási területe megtalálható a WordPress vizuális szerkesztőjében az összes üzenethez, oldalhoz és egyéni üzenettípushoz. Az itt meghatározott beállítások az adott oldalra vonatkoznak, és nem kerülnek alkalmazásra a webhely más oldalain.

Felvehet rövidítéseket az oldalak kulcsfontosságú elemei előtt és után. Megváltoztathatja a jelenleg használt logót és a navigációs menüt is.

Ha webhelyének egy meghatározott területét márkázza, akkor ezeket a beállításokat kell módosítania, hogy megkapja a kívánt megjelenést és érzetet..

Teljesen megváltoztathatja a címeket, alcímeket és a címek stílusát is. Másrészt teljesen letilthatja. A vizuális szerkesztő segítségével a zsemlemorzsa és a lábléc testreszabható.

Vannak olyan egyedi formátumú beállítások, amelyek audio, video, linkek, idézetek és egyebek számára érhetők el.

Az OceanWP nagyon erőteljesvé teszi az a képesség, hogy testreszabhatja a webhely minden oldalát, a lehetőségekhez korlátlanul.

A Theme Customizer használata

A legtöbb beállítás és stílus beállítás a WordPress téma testreszabójában található. Valósidejű előnézetek asztali számítógépekre, táblagépekre és okostelefonokra elérhetők, amikor bármilyen változtatást hajt végre a webhelyén.

Számos létfontosságú webhely-beállítást az Általános beállítások szakaszban találhat. Innentől vezérelheti a weboldal kialakításának stílusát, valamint a webhely fő területeinek és a lapozásnak az elrendezési stílusát.

A legtöbb témát bemutató demónak több fejléc-stílusa van, amelyek számomra kiemelkednek azon, hogy meg tudom változtatni a webhely minden elemének tipográfiáját. A színek, a párnák, a margók és még sok más könnyen szerkeszthető. A webhely kiemelkedése érdekében nagyszerű képeket és videó szalaghirdetéseket is feltölthet.

A lábléc engedélyezheti és letilthatja a lábléc szakaszon is, így azt megjelenítheti táblagépekre vagy okostelefonokra. Rövid kódok használatával létrehozhat saját szerzői jogi üzenetet is.

Nyilvánvaló, hogy több témafejlesztő alkalmazza a WordPress téma-testreszabót, ahelyett, hogy egy hagyományos opciós oldalt használna, amelyet egy opciópanel működtet..

A téma testreszabója nem mindig a leggyorsabb módja a webhelymódosításoknak, ám ez egy kis ár, amelyet fizetni kell a módosítások megtekintéséért, amikor azokat elvégzi..

Alap kiterjesztések

Ha ki szeretné terjeszteni az OceanWP téma alapvető funkcióit, használhat plugin-kiterjesztéseket. Jelenleg 8 ingyenes és 13 prémium bővítmény használható.

Az ingyenes kiterjesztések a következőket tartalmazzák:

 1. Bármit ragaszthat – bármilyen elemet ragaszthat a webhelyére
 2. Modális ablak – bármilyen tartalmat felvehet a modális ablakba, és bárhova helyezhet egy nyitógombot
 3. Bejegyzések csúszka – a blogbejegyzéseit csúszkaként jelenítheti meg
 4. Demo Import – demo tartalmat egyetlen kattintással importálhat
 5. Egyéni oldalsáv – létrehozhat oldalsávokat, és bárhová beillesztheti azokat a webhelyén
 6. Termékmegosztás – hozzáadhat társadalmi megosztási gombokat minden termékhez
 7. Közösségi megosztás – felveheti a közösségi megosztás gombokat az egyes hozzászólásokhoz
 8. Ocean Extra – hasznos demók importálásához, a téma panelhez, valamint a szkriptek és stílusok hozzáadásához

Prémium kiterjesztések

13 prémium bővítmény van, amelyeket az OceanWP-vel használhat. Csomagokban is megvásárolhatja az ingyenes kiterjesztésekkel együtt. Egyetlen webhelyért csak 39 dollárért kaphatja meg őket.

A prémium kiterjesztések a következőket tartalmazzák:

 1. Teljes képernyő – Teljes képernyőn görgető webhely
 2. Cookie-figyelmeztetés – Annak érdekében, hogy webhelyének látogatóit tájékoztassa arról, hogy sütiket használ a GDPR megfeleléshez
 3. Felbukkanó bejelentkezés – Helyezzen be egy felugró bejelentkezési / regisztrációs űrlapot webhelyének bármely oldalára
 4. Instagram – jelenítse meg Instagram-hírcsatornáját
 5. Fehér címke – Cserélje le az OceanWP nevet a saját márkanevére
 6. Portfólió – Adja hozzá portfólióját
 7. Woo Popup – Megjeleníti a felbukkanó ablakot, amikor a látogatók a Hozzáadás a kosárhoz gombra kattintanak
 8. Sticky Footer – Csatlakoztasson egy láblécet a képernyő aljára
 9. Ocean Hooks – Egyéni tartalom hozzáadása
 10. Elementor kütyü – Több kütyü az Elementor számára
 11. Side Panel – Érzékeny oldalsó panel, widgetekkel
 12. Sticky Header – Ragassza fel a fejlécet az oldal tetejére
 13. Lábléc felirata – Helyezzen a láblécbe a vállalata számára előnyben részesített adatokat

Következtetés

Ön értékelni fogja az OceanWP által kínált lehetőségeket, ha Ön egyike azoknak, akik ingyenes, mégis kiváló minőségű WordPress témát keresnek. Az OceanWP sok mindent kínál a tervezési és stílusbeállítási lehetőségek tekintetében.

Ha újonc vagy, akkor minden bizonnyal értékelni fogja, hogy az OceanWP mennyire járul hozzá a változások végrehajtásához, mert ezeket a módosításokat valós időben láthatja. Ha ez nem elég, érdemes megfontolni a gördítést a az Astra téma részletes áttekintése.

A WordPress vizuális szerkesztő alatt megjelenő további beállítások felhasználhatók az oldalak egyedi testreszabására, ami korlátlan lehetőségeket kínál a webhely testreszabására..

Egy gombnyomással engedélyezheti vagy letilthatja az oldal elemeit, például a fejlécét, a láblécét és az oldalsávokat. A téma-bemutató rendszer kétségkívül az OceanWP egyik legjobb tulajdonsága, mivel hozzáférést biztosít a felhasználóknak a kiváló minőségű minták katalógusához..

Valahogy kiábrándító, mert minden ingyenes demo megfelelő működéséhez prémium plugin-kiterjesztésre van szükség.

Ellenőrizze a kiterjedt dokumentációs területet is. Mivel videó oktatóanyagokat és írásbeli útmutatásokat tartalmaz az egyes OceanWP szolgáltatásokról, beleértve az egyes plugin-kiterjesztések működésének részleteit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map