Hogyan lehet webhelyet üzemeltetni Teljes lépésről-lépésre bemutató

A webhely házigazda nélkül olyan, mint egy ház, parcella nélkül. A tárhelyszolgáltatók eszközöket és kiszolgálóterületet kínálnak annak érdekében, hogy webhelye üzemeltesse és elérhető legyen az interneten keresztül, készen áll a látogatókra! Tehát hadd mutassuk meg a helyes irányba, hogy hogyan tárolhatja webhelyét – levonva a bosszantó technológiai jargonokat.


Először beszéljünk egy kicsit arról, mi az a web hosting és miért szükséges.

Minden weboldalnak szüksége van egy otthonra, ahol tartalmához bárhol és bármikor hozzáférhet. És ez a „ház” a webgazda. Ha van megfelelő web hosting szolgáltatója, akkor az Ön weboldala gyors, és több látogatót vonzhat, ezzel növelve a konverziót. Ki nem akarja, hogy webhelyük a megfelelő konfigurációban legyen a sikerhez?

Kezdjük el.

1. Döntse el, hogy milyen típusú webhelyet fog létrehozni

Készíteni szeretne egy weboldalt, de még nem döntött arról, hogy milyen típusú weboldalt kell felépíteni. Nos, hadd segítsek ebben. Az Ön által létrehozni kívánt webhely típusa a webhely céljától függ.

Választhat egy statikus, dinamikus, e-kereskedelem vagy blog webhely közül.

 • Statikus – A statikus webhelyet lapos vagy álló oldalnak is hívják, azaz nem változik minden olyan felhasználó számára, aki a webhelyet látogatja. Ha kisvállalkozási, személyes vagy portfólió-webhelyet szeretne látni, akkor statikus webhelyet fog létrehozni.
 • Dinamikus – A dinamikus weboldal viszont változik a különböző körülményektől függően, például attól, hogy ki látogatja meg a weboldalt, az időt, az időzónát, az ország anyanyelvét, ahol a látogató található, és még sokan mások. Az olyan webhelyek, mint a Facebook, az Amazon és a YouTube dinamikus webhelyek, mivel a tartalom mindig változik.
 • eCommerce – Az e-kereskedelmi webhely egyszerűen online áruház. Ez egy online portál, ahol értékesítheti termékeit vagy szolgáltatásait, és fizetéseket fogadhat el az interneten keresztül. Az eBay, a Walmart és a GrubHub, például az e-kereskedelem webhelyei. És ezeknek az e-kereskedelmi webhelyeknek a többsége dinamikus webhelyek is.
 • blog – A blog lehet információs webhely vagy online folyóirat, ahol az újabb tartalom jelenik meg először, és általában egyéni író vagy egy kis embercsoport működteti tartalmát beszélgetőbb stílusban. A WPCrafter egy példa egy blog weboldalra.

Most, hogy ismeri a webhely típusait, már eldöntötte, melyiket kívánja létrehozni?

Miután eldöntötte, hogy milyen típusú webhelyet fog létrehozni, természetesen el kell döntenie, hogyan kell elkészíteni. Számos platformon lehet webhelyet felépíteni, de erősen ajánlom, hogy dolgozzon egy WordPress platformon.

A WordPress a legnépszerűbb webhely-közzétételi platform. Tudta, hogy az összes internetes webhely több mint 30% -a WordPress-en épül? Igen, ennyire nagy teljesítményű a WordPress, és elkészítettük egy video-ismertetőt, amellyel elkészíthetjük a WordPress-webhelyet 10 perc alatt. Még jobb, ha van egy hozzászólásunk arról is, hogyan lehet gyorsabban és könnyebben elkészíteni a webhelyeket az Astra témával.

Akár kezdő, akár fejlesztő, könnyen és gyorsan elkészítheti a WordPress webhelyet. A legtöbb webtárhely-szolgáltató akár egy kattintással elérhető WordPress telepítési szolgáltatásokat is kínál.

Ezenkívül rengeteg ingyenes és prémium témájú anyaggal rendelkezik teljes ellenőrzése alatt a webhely felett, amely azonnali profi megjelenést biztosíthat webhelyén. És ha további szolgáltatásokat és funkciókat szeretne a webhelyén, telepíthet nagy teljesítményű WordPress-bővítményeket a céljaik alapján.

2. Válasszon egy web hosting szolgáltatást

Mint már korábban említettem, szüksége van egy “otthonra” a webhelyére. Mielőtt létrehozna egy weboldalt, és a látogatók számára láthatóvá teszi, meg kell vásárolnia egy webtárhely-tervet. Tehát itt az ideje, hogy válasszon egy olyan web hosting szolgáltatást, amely megfelel az Ön webhelyének igényeinek.

Íme a 3 legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni egy web hosting szolgáltatás kiválasztásakor:

 • Sebesség
 • Biztonság
 • Megbízhatóság

Amit ajánlani tudok veled, ha vannak ezek a dolgok, a SiteGround.

A SiteGround egy olyan webtárhely-szolgáltató, amelyet maga a WordPress.org hivatalosan ajánlott, elsősorban annak 100% -os üzemideje, a villámgyors oldalbetöltési idő és az ügyfelek számára nyújtott minőségi támogatás miatt. Nem a SiteGround-en? Itt található a rendkívüli útmutató a tárhely átadásához.

Ha nem technikus vagy, akkor nem kell aggódnia a tárhely beállításával; mindig támaszkodhat a SiteGround támogatási képviselőire.

Annak érdekében, hogy egy hosting szolgáltató ilyen lenyűgöző sebességet és megbízható teljesítményt nyújtson, a SiteGround valóban megfizethető. Ráadásul komolyan veszi a biztonságot, mivel proaktívan védi webhelyét a rosszindulatú támadásoktól.

3. Válasszon egy webtárhely-tervet

A SiteGround hosting szolgáltatását egyetlen webhelyre havonta 3,95 dollárért kaphatja meg. Az egyik legfontosabb különbség a tárhely-tervek között a felépíthető webhelyek száma és a webhely nagysága. Tehát, ha webhelyét frissíteni tervezi, vagy több webhelyet létrehozni, akkor megszerezheti a magasabb terveit.

De ha csak most indul, akkor természetesen csak a StartUp tervre lesz szüksége.

Látogasson el a SiteGround oldalra

4. Válasszon egy domain nevet

Miután kiválasztotta a tárhelyi tervet, ideje választani a domain nevét. Ez a cím, amelyet a látogatók beírhatnak a böngésző URL-sávjára, hogy elérjék az Ön webhelyét.

A domain nevet a SiteGround-rel és annak hostolási tervével együtt megvásárolhatja. Miután kiválasztotta a tárhelyi tervet, arra kéri új domain regisztrálását, vagy másik domain szolgáltatótól szerezhet be domainnevet.

Miután kiválasztotta a domain nevet, most folytathatja az adatlap kitöltését és a vásárlás befejezését. Most beállíthatja a WordPress webhelyet.

5. Telepítse a WordPress alkalmazást

Miután befejezte a tárhely-terv megvásárlását és a domain név regisztrálását, telepítheti a WordPress programot. Szerencsére a SiteGround segítségével kihasználhatja az automatikus WordPress telepítését.

A kattintás és telepítés opciójával a SiteGround kezdettől fogva kezeli az összes dolgot. Miután ez megtörtént, mostantól gyorsabban testreszabhatja WordPress-webhelyét, és professzionális megjelenésűvé teheti.

Akár választhat a SiteGround által biztosított témák galériája közül, hogy néhány perc alatt készítsen egy teljesen funkcionális weboldalt.

A WordPress telepítése után bejelentkezhet a WordPress webhelyére, és testreszabhatja.

Mi a következő lépés?

Tehát elkészült a WordPress telepítésével. Most már elkezdheti testreszabását és olyan tartalmak létrehozását, mint például a Kezdőlap, a Névjegy oldal és egy blogoldal. Telepíthet néhány beépülő modult a hozzáadott szolgáltatások és funkciók számára is, mint például kapcsolatfelvételi űrlap, SEO, e-mail lista és még sok más, a webhely forgalmának növelése és az átalakítás növelése érdekében.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map