Shkrimi i përmbajtjes miqësore me SEO – Një udhëzues fillestar për avancuar

Dokush mund të shkruajë një artikull, por një artikull i optimizuar nga SEO është një lojë krejtësisht e ndryshme. KVERTO dëshiron që vendi # 1 në faqet e motorit të kërkimit të Google, veçanërisht për ato fjalë kyçe të trafikut të lartë. Nëse ky është rasti, atëherë ju duhet të zotëroni shkrimin e përmbajtjes së optimizuar nga SEO, ku optimizoni çdo postim ose faqe me fjalë kyçe specifike. Me këto fjalë kyçe të çmuara të theksuara në mënyrë strategjike në artikujt tuaj, motorët e kërkimit do të vërejnë me lehtësi përpjekjet tuaja dhe do t’i rendisin faqet tuaja më mirë se të tjerët.


Në qoftë se askush vizitave faqen tuaj, edhe në qoftë se ju jeni me shkrim artikujt më të mirë, atëherë çfarë jeni duke bërë është një përpjekje e kotë. Sigurimi se përmbajtja juaj është miqësore me SEO është padyshim një përparësi e TOP nëse dëshironi të rriteni në faqen tuaj të internetit ose në biznesin tuaj.

Farë është SEO?

Pse të gjithë janë të shqetësuar për SEO? SEO ose Optimizimi i Motorit të Kërkimit është praktikë e rritjes së numrit dhe cilësisë së vizitorëve në faqen tuaj të internetit duke përmirësuar renditjen në rezultatet e motorit kërkues algoritëm.

Hulumtimet dhe studimet tregojnë se faqet e internetit në faqen e parë të Google marrin pothuajse 95% e klikimeve. Rritja e nivelit të klikimit përmes CTR është e barabartë me më shumë trafik.

What’sfarë ka në të për ty? Epo, më shumë vizitorë do të thotë klientë të mundshëm që do të përkthenin në rritje të normave të konvertimit dhe të ardhurave.

Si funksionon SEO?

Google dhe Bing shënojnë rezultatet e kërkimit të tyre bazuar në rëndësinë dhe autoritetin e faqeve në internet që ata kanë zvarritur dhe përfshirë në indeksin e tyre të internetit.

SEO gjithashtu përfshin sigurimin se faqja juaj e internetit është e arritshme dhe teknikisht e shëndoshë. Ai gjithashtu kontrollon se si faqja juaj përdor fjalë që njerëzit i kërkojnë dhe i shkruajnë në motorët e kërkimit. Përmbajtja në faqen tuaj të internetit duhet të jetë e dobishme dhe të sigurojë përmbajtje me cilësi të lartë që ndihmon në përgjigjen e pyetjes së përdoruesit.

Si të bëni SEO?

SEO përfshin veprimtari teknike dhe krijuese. Zakonisht, Onsite SEO dhe Offsite SEO janë dy kategoritë kryesore të punës së SEO.

Edhe pse këto aktivitete shpesh kërkojnë aftësi për të optimizuar faqen tuaj të internetit, këto mund të mësohen, edhe nëse jeni i ri. Mundësia tjetër është të punësoni një agjenci profesionale SEO ose konsulent SEO për t’ju ndihmuar me nevojat tuaja SEO.

SEO në vend nënkupton azhurnimin e faqes suaj të internetit për të rritur shikueshmërinë organike. Aktivitete të tilla si analizimi dhe përdorimi i fjalëve që shpesh kërkohen nga vizitorët, duke u siguruar që faqja juaj në internet mund të indeksohet, dhe duke siguruar që përmbajtja tregon besim dhe autoritet janë ndër mënyrat për të përmirësuar renditjen e motorëve të kërkimit. Ne kemi renditur mjetet më të fundit të SEO që do t’ju ndihmojnë të trajtoni këtë.

SEO e jashtme përfshin aktivitete të jashtme, të tilla si rritja e lidhjeve me reputacion nga faqet e internetit të tjera, shkrimi për botime të tjera të jashtme dhe arritja e ndikuesve dhe blogerëve për të promovuar faqen tuaj të internetit.

Shkrimi i artikujve të optimizuar nga SEO

Qëllimi kryesor i optimizmit të motorit të kërkimit (SEO) është që përmbajtja juaj të jetë e zbulueshme dhe e relatueshme për përdoruesit përmes motorëve të kërkimit të tilla si Google dhe Bing.

Për ta realizuar këtë, të mësuarit se si të shkruani përmbajtje SEO-miqësore është kritike. Shkrimi i përmbajtjes SEO-miqësore përfshin:

 • Njohja dhe kuptimi audiencën tuaj – Para se të filloni me shkrim përmbajtjen tuaj, disa nga kushtet kryesore që kanë të bëjnë me temën që ju dëshironi të shkruani në lidhje duhet të merren parasysh. Ky hap zakonisht fillon me një pyetje si: “Whatfarë po kërkon audienca ime?”.
 • Përzgjedhja e temave tuaja përmbajtjes kujdes – Përdoruesit dhe përvojat e tyre duhet të vijë më parë, kur shkrim përmbajtjen, ndërsa konsiderata SEO janë të përfshira të natyrshme brenda përmbajtjes. Ky mentalitet do të garantojë që përmbajtja juaj përputhet me qëllimin përfundimtar të zhvillimit të përmbajtjes: sigurimin e informacionit të dobishëm për audiencën tuaj të tanishme dhe të ardhshme.
 • Krijimi i përmbajtjes me cilësi të lartë për audiencën tuaj – jo për motorët e kërkimit – Përmbajtja cilësore ka të bëjë me krijimin e një përvoje të shkëlqyeshme të përdoruesit për audiencën tuaj dhe përgjigjen në pyetjen e tyre. Përmbajtja me cilësi të lartë është vërtetuar e dobishme në grumbullimin e linjave të lidhjes ose lidhjeve të jashtme nga faqet e tjera, e cila është gjithashtu ndër faktorët kryesorë.

Filloni me Studime

Sigurisht, ju dëshironi të filloni me hulumtime në lidhje me cilat fjalë kyçe për të synuar, gjatësinë dhe llojin e artikullit tuaj, duke analizuar përmbajtjen ekzistuese për të krijuar skica dhe pyetje që njerëzit mund të bëjnë.

Mjete SEO si psh SEMRush ose Ahrefs ju ndihmojnë të bëni kërkime më të mira dhe në optimizimin e duhur të fjalëve. Nëse dëshironi të siguroheni se po synoni fjalë kyçe të duhur, patjetër që duhet t’i keni këto mjete.

Lloji i përmbajtjes

Nëse doni të shihni se çfarë lloj artikujt po renditen aktualisht, thjesht vendosni fjalen tuaj të synuar në kërkimin Google. Kjo është pjesë e hulumtimit, dhe kjo ju ndihmon të kuptoni se çfarë lloj artikull ju duhet të shkruani.

Ju mund të vëreni një lloj model në rezultatet e kërkimit. Për shembull, Google mund të shfaq listat ose një formë të të shkruarit në një format liste. Nëse kërkoni mjetet më të mira të SEO për WordPress, mund të gjeni që rezultatet e kërkimit shfaqin listat.

Gjatësia e artikullit

Nëse doni të dini gjatësinë tipike të artikujve që rendisin fjalen tuaj të synuar, mund të përdorni një mjet falas të quajtur SEO Rambler.

Nëse numërimi mesatar i fjalëve në faqen e parë është 2,445 dhe 3 mesatarja e numrave të fjalëve është 3.576, duhet të siguroheni që artikulli që do të shkruani është më shumë sesa kjo numër fjalësh. Ju mund të shkruani përmbajtje që janë të paktën më shumë se 3,600 fjalë.

Tani, ju duhet të krijoni një skicë të përmbajtjes tuaj. Ju mund të merrni një ide duke analizuar 10 rezultatet kryesore të fjalës kryesore.

Njerëzit gjithashtu pyesin

Nëse ju kërkoni për fjalë kyçe tuaj të synuar në Google search, ju do të vini re “Njerëzit të kërkojë” seksion. Ju mund të dëshironi të zgjidhni pyetjet që janë më të rëndësishme për artikullin tuaj dhe t’u përgjigjeni këtyre pyetjeve në artikullin tuaj.

Nëse klikoni në njërën nga këto pyetje, do të vini re që më shumë artikuj do të shfaqen në listë, që do të thotë se mund të gjeni më shumë pyetje që mund t’i përgjigjeni në artikullin tuaj dhe kjo është një mënyrë e zgjuar për ta optimizuar atë.

Tani, shkoni përpara dhe shkruajeni atë artikull. Dhe, pasi të keni shkruar përmbajtjen, këtu janë disa këshilla të tjera për të përmirësuar SEO-në e artikullit tuaj:

1. Titulli i postimit dhe titulli meta

Titulli i postimit është se si lexuesit tuaj e shohin titullin e postimit në faqen tuaj të internetit. Titulli meta është se si motorët e kërkimit do të tregojnë postimin tuaj në rezultatet e kërkimit.

Vitalshtë thelbësore që të shtoni fjalët tuaja të synuara në titullin meta sepse nëse jo, motorët e kërkimit do ta trajtojnë titullin e postimit tuaj njësoj me titullin meta.

Titujt e postimit duhet të jenë më pak se 66 karaktere.

2. Post përshkrimin e meta

Shtimi përshkrimet meta është aq e vlefshme sa duke shtuar tituj meta në postin tuaj si kjo shërben si një shitje kopje për shkrimin tuaj. Ju duhet të krijoni një përshkrim meta që është rreth 156 karaktere dhe tërheqëse të mjaftueshme për vizitorët të klikojnë mbi të.

Pra, nëse nuk keni bërë ndonjë përshkrim meta, më mirë veproni tani dhe sigurohuni që çdo postim që shkruani ka potencialin e drejtimit të trafikut maksimal në faqen tuaj të internetit..

3. Atributi Alt Image

Ne, si qenie njerëzore, e shohim atë më të relativizuar kur shohim pamjet vizuale. Kjo është arsyeja pse sigurimi i imazheve për përmbajtjen tuaj është kaq i rëndësishëm.

Ato rrisin angazhimin e audiencës dhe janë një element tjetër kontekstual që mund të optimizohet për kërkimin organik. Motorët e kërkimit “lexojnë” atributet alt (“teksti alt”) dhe emrat e skedarëve të figurave.

Nëse një imazh është emëruar dhe optimizuar siç duhet, ka më shumë të ngjarë të paraqitet në kërkimet e figurave për pyetjet përkatëse.

Shumica e platformave të sistemit të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) kanë një fushë alt teksti që mund të optimizohet. Teksti alt i figurës duhet të jetë një frazë e shkurtër, përshkruese e figurës. Emrat e skedarëve të figurave duhet të ruhen para se të ngarkoni foto dhe gjithashtu duhet të jenë një frazë e shkurtër, përshkruese, e ndarë nga gypat.

Një artikull tjetër për t’u marrë parasysh kur optimizoni imazhet është specifikimi i madhësisë dhe kursimit për uebin (përmes Photoshop). Fotografitë shpesh mund të jenë burime masive dhe shkaktojnë që faqja të ngarkohet ngadalë. Ruajtja në internet (70 deri 80 përqind e origjinalit është zakonisht në rregull për fotot me rezolucion të lartë) dhe madhësia e pikselave siç duhet mund të përmirësojë ndjeshëm shpejtësinë e faqes.

4. Teksti i ndërlidhjes dhe i ankorimit

Kur shkruani një postim të ri, mund ta lidhni përsëri në postimet tuaja të vjetra, në mënyrë që lexuesit tuaj të lexojnë dhe të qëndrojnë më gjatë në faqen tuaj, dhe motorët e kërkimit mund të ri-zvarriten postimet tuaja të kaluara.

Ndërlidhja ndihmon për të lundruar në faqen tuaj, si dhe për të zvogëluar shkallën e kërcimit, që është një tjetër faktor vendimtar për rritjen e renditjes tuaj të SEO.

Teknika e tekstit të ankorimit përdoret për ndërthurje. Shtë thjesht vendosja e lidhjeve me postimin tuaj në blog për të marrë lexuesit tuaj në pjesë të tjera të faqes tuaj.

Ju gjithashtu mund të përdorni Lidhje inteligjente SEO dhe plugin Yoast për lidhje automatike të brendshme. Ose mund të shfletoni më tej lista e gjerë e shtojcave alternative SEO.

5. Hiq fjalët ‘STOP’ nga permalink

Fjalët si “a”, “an”, “jam”, “dhe” “”, dhe shumë fjalë të tjera të zakonshme nuk merren parasysh nga motorët e kërkimit. Pra, sigurohuni që permalidhja juaj të mos ketë fjalë ndalese.

Për shembull, titulli juaj i postimit është “Mënyrat më të mira për të fituar para”, permalidhja si parazgjedhje do të ishte yourdomain.com/the-best-ways-to-make-money.html.

Fjalët “the” dhe “to” janë fjalë “stop”, kështu që ju duhet të azhurnoni lidhjen tuaj për ta bërë atë yourdomain.com/best-ways-make-money.html.

Sigurohuni që ta bëni këtë përpara se të publikoni postimin tuaj.

6. Përdorimi i saktë i titujve

Një nga faktorët më kritikë për rritjen e renditjes së SEO është përdorimi i duhur i etiketave të titujve H1, H2 dhe H3.

Postoni titujt sipas paracaktuar përdorni etiketat e titullit H1. Pra, për nën-titullin tjetër në postimin tuaj, ju mund të përdorni H2, dhe pastaj H3 për nën-kreun tjetër dhe kështu me radhë.

Alsoshtë gjithashtu një praktikë më e mirë nëse përdorni fjalët tuaja të synuara në etiketat H1, H2 dhe H3.

përfundim

Siç e përmenda, çdokush mund të shkruajë një artikull, por nëse dëshiron të renditet më i lartë në rezultatet e motorit të kërkimit, duhet të mësosh se si të shkruash përmbajtje SEO-miqësore.

Sigurisht, ju nuk doni të humbni kohë dhe përpjekje për të shkruar artikuj dhe të mos lexoheni nga audienca juaj e synuar, apo jo?

Pra, jepni sugjerimet tona dhe provoni dhe shkruajeni atë artikull të optimizuar për t’i bërë faqet tuaja të goditen atë Faqe 1 nga rezultatet e motorit të kërkimit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map