SEO-vriendelijke inhoud schrijven – een gids voor beginners tot gevorderden

Iedereen kan een artikel schrijven, maar een SEO-geoptimaliseerd artikel is een heel ander balspel. IEDEREEN wil die # 1 plek op de zoekmachinepagina’s van Google, vooral voor die drukbezochte zoekwoorden. Als dat het geval is, moet u het schrijven van SEO-geoptimaliseerde inhoud beheersen, waarbij u elke post of pagina optimaliseert met specifieke zoekwoorden. Met deze waardevolle zoekwoorden die strategisch zijn gemarkeerd in uw artikelen, zullen zoekmachines uw inspanningen gemakkelijk opmerken en uw pagina’s beter rangschikken dan andere.


Als niemand je pagina bezoekt, zelfs niet als je de beste artikelen schrijft, dan is wat je doet een zinloze onderneming. Ervoor zorgen dat uw inhoud SEO-vriendelijk is, is zonder twijfel een topprioriteit als u streeft naar groei in uw website of bedrijf.

Wat is SEO?

Waarom maakt iedereen zich zorgen over SEO? SEO of zoekmachineoptimalisatie is de praktijk om het aantal en de kwaliteit van bezoekers aan uw website te verhogen door de ranglijst in de algoritmische zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren.

Onderzoek en studies tonen aan dat websites op de eerste pagina van Google bijna 95% van de klikken ontvangen. Een hogere klikfrequentie (CTR) komt overeen met meer verkeer.

Wat zit er voor jou in? Welnu, meer bezoekers betekenen potentiële klanten die zich zouden vertalen in hogere conversieratio’s en inkomsten.

Hoe werkt SEO?

Google en Bing scoren hun zoekresultaten op basis van de relevantie en autoriteit van de webpagina’s die ze hebben gecrawld en opgenomen in hun webindex.

SEO houdt ook in dat uw website toegankelijk en technisch verantwoord is. Het controleert ook hoe uw site woorden gebruikt die mensen zoeken en typen in zoekmachines. De inhoud op uw website moet nuttig zijn en inhoud van hoge kwaliteit bieden die helpt bij het beantwoorden van de vraag van de gebruiker.

Hoe SEO te doen?

SEO omvat technische en creatieve activiteiten. Meestal zijn Onsite SEO en Offsite SEO de twee belangrijkste categorieën van SEO-werk.

Hoewel deze activiteiten vaak de vaardigheden vereisen om uw website te optimaliseren, kunnen deze worden geleerd, zelfs als u een beginner bent. De andere optie is om een ​​professioneel SEO-bureau of SEO-consultant in te huren om u te helpen met uw SEO-behoeften.

Onsite SEO betekent het updaten van uw website om de organische zichtbaarheid te vergroten. Activiteiten zoals het analyseren en gebruiken van de woorden die vaak door bezoekers worden doorzocht, ervoor zorgen dat uw website kan worden geïndexeerd en ervoor zorgen dat de inhoud vertrouwen en autoriteit toont, behoren tot de manieren om de positie van zoekmachines te verbeteren. We hebben vermeld de nieuwste SEO-tools die u hierbij helpen.

Offsite SEO omvat externe activiteiten, zoals het vergroten van gerenommeerde links van andere websites, het schrijven voor andere externe publicaties en het bereiken van influencers en bloggers om uw website te promoten.

SEO-geoptimaliseerde artikelen schrijven

Het belangrijkste doel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is om uw inhoud vindbaar en herkenbaar te maken voor gebruikers via zoekmachines zoals Google en Bing.

Om dit te bereiken, is het van cruciaal belang om te leren hoe u SEO-vriendelijke inhoud schrijft. SEO-vriendelijke inhoud schrijven omvat:

 • Uw publiek kennen en begrijpen – Voordat u begint met het schrijven van uw inhoud, moeten enkele van de belangrijkste termen die betrekking hebben op het onderwerp waarover u wilt schrijven, worden overwogen. Deze stap begint meestal met een vraag als: “Waar zoekt mijn publiek naar?”.
 • Uw inhoudsonderwerpen zorgvuldig selecteren – Gebruikers en hun ervaringen moeten voorop staan ​​bij het schrijven van inhoud, terwijl SEO-overwegingen van nature in de inhoud zijn verwerkt. Deze mentaliteit garandeert dat uw inhoud aansluit bij het uiteindelijke doel van inhoudsontwikkeling: het bieden van nuttige informatie aan uw huidige en toekomstige publiek.
 • Hoogwaardige inhoud maken voor uw publiek – niet voor de zoekmachines – Kwaliteitsinhoud gaat over het creëren van een geweldige gebruikerservaring voor uw publiek en het beantwoorden van hun vraag. Inhoud van hoge kwaliteit is nuttig gebleken bij het verzamelen van backlinks of externe links van andere sites, wat ook een van de belangrijkste factoren is.

Begin met onderzoek

Natuurlijk wilt u beginnen met onderzoek naar welke zoekwoorden u wilt targeten, lengte en type van uw artikel, bestaande inhoud analyseren om contouren en vragen vast te stellen die mensen kunnen stellen.

SEO-tools zoals SEMRush of Ahrefs helpen u bij het doen van beter onderzoek en bij het correct optimaliseren van zoekwoorden. Als u zeker wilt weten dat u de juiste zoekwoorden target, moet u deze tools zeker hebben.

Soort inhoud

Als u wilt zien wat voor soort artikelen momenteel worden gerangschikt, plaatst u gewoon uw doelzoekwoord in de Google-zoekopdracht. Dit maakt deel uit van het onderzoek en dit helpt u te begrijpen wat voor soort artikel u moet schrijven.

Mogelijk ziet u een patroon in de zoekresultaten. Google kan bijvoorbeeld listicles of een vorm van schrijven weergeven in een lijstindeling. Als u zoekt naar de beste SEO-tools voor WordPress, zult u merken dat de zoekresultaten lijstjes weergeven.

Lengte van het artikel

Als u de typische lengte van artikelen wilt weten die uw doelsleutelwoord rangschikken, kunt u een gratis tool genaamd gebruiken SEO Rambler.

Als het gemiddelde aantal woorden op de eerste pagina 2445 is en het gemiddelde aantal top 3 3,576, moet u ervoor zorgen dat het artikel dat u gaat schrijven meer is dan dit aantal woorden. Je kunt inhoud schrijven die minstens meer dan 3600 woorden bevat.

Nu moet je een overzicht van je inhoud maken. U kunt een idee krijgen door de top 10 resultaten van het doelzoekwoord te analyseren.

Mensen vragen het ook

Als u in Google Zoeken naar uw doelzoekwoord zoekt, ziet u het gedeelte ‘Mensen vragen ook’. Misschien wilt u de vragen selecteren die het meest relevant zijn voor uw artikel en deze vragen beantwoorden in uw artikel.

Als u op een van deze vragen klikt, zult u merken dat er meer items in de lijst worden weergegeven, wat betekent dat u meer vragen kunt vinden die u in uw artikel kunt beantwoorden en dit is een slimme manier om het te optimaliseren.

Ga nu door en schrijf dat artikel. En nadat u de inhoud heeft geschreven, volgen hier nog een paar tips om de SEO van uw artikel te verbeteren:

1. Plaats titel en metatitel

De titel van het bericht is hoe uw lezers de titel van het bericht op uw website zien. De metatitel is hoe zoekmachines uw bericht in de zoekresultaten tonen.

Het is van vitaal belang dat u uw doelsleutelwoorden in de metatitel toevoegt, want anders behandelen zoekmachines uw berichttitel hetzelfde als de metatitel.

Posttitels mogen niet langer zijn dan 66 tekens.

2. Post metabeschrijving

Het toevoegen van metabeschrijvingen is net zo waardevol als het toevoegen van metatitels aan uw bericht, aangezien dit dient als verkoopkopie voor uw bericht. U moet een metabeschrijving maken die ongeveer 156 tekens bevat en voldoende verleidelijk is voor de bezoekers om erop te klikken.

Dus, als je geen metabeschrijving hebt gedaan, doe dat dan nu beter en zorg ervoor dat elk bericht dat je schrijft, het potentieel heeft om maximaal verkeer naar je website te leiden.

3. Image Alt Attribuut

Wij, als mensen, vinden het herkenbaarder als we beelden zien. Daarom is het zo belangrijk om afbeeldingen aan uw inhoud te leveren.

Ze vergroten de betrokkenheid van het publiek en zijn een ander contextueel element dat kan worden geoptimaliseerd voor organisch zoeken. Zoekmachines ‘lezen’ de alt-kenmerken (‘alt-tekst’) en namen van afbeeldingsbestanden.

Als een afbeelding de juiste naam heeft gekregen en is geoptimaliseerd, is de kans groter dat deze wordt weergegeven bij het zoeken naar afbeeldingen voor relevante zoekopdrachten.

De meeste CMS-platforms (Content Management System) hebben een alt-tekstveld voor afbeeldingen dat kan worden geoptimaliseerd. Alt-tekst voor afbeeldingen moet een korte, beschrijvende zin van de afbeelding zijn. Namen van afbeeldingsbestanden moeten worden opgeslagen voordat ze foto’s uploaden en moeten ook een korte, beschrijvende zin zijn, gescheiden door koppeltekens.

Nog een item waarmee u rekening moet houden bij het optimaliseren van afbeeldingen, is het specificeren van de grootte en het opslaan voor internet (via Photoshop). Afbeeldingen kunnen vaak enorme bronnen zijn en ervoor zorgen dat een pagina langzaam wordt geladen. Opslaan voor het web (70 tot 80 procent van het origineel is normaal gesproken goed voor foto’s met een hoge resolutie) en het correct aanpassen van pixels kan de paginasnelheid aanzienlijk verbeteren.

4. Interlink en ankertekst

Wanneer u een nieuw bericht schrijft, kunt u het terugkoppelen naar uw oude berichten, zodat uw lezers verder kunnen lezen en langer op uw site kunnen blijven, en zoekmachines kunnen uw eerdere berichten opnieuw crawlen.

Interlinking helpt bij het navigeren op uw site en vermindert het bouncepercentage, wat een andere cruciale factor is voor het verhogen van uw SEO-ranking.

Ankerteksttechniek wordt gebruikt voor onderlinge koppeling. Het is slechts het plaatsen van links naar uw blogpost om uw lezers naar andere delen van uw website te brengen.

U kunt ook de SEO slimme links en Yoast-plug-in voor automatische interne koppeling. Of u kunt verder bladeren de uitgebreide lijst met alternatieve SEO-plug-ins.

5. Verwijder ‘STOP’-woorden uit permalink

Woorden als “a”, “an”, “ben”, “en”, “de” en vele andere veelvoorkomende woorden worden door zoekmachines genegeerd. Zorg er dus voor dat uw permalink geen stopwoorden heeft.

Uw titel van het bericht is bijvoorbeeld ‘De beste manieren om geld te verdienen’, en de permalink is standaard uwdomein.com/de-best-wegen-aan-make-geld.html.

De woorden ‘de’ en ‘naar’ zijn ‘stop’-woorden, dus u moet uw permalink bijwerken om deze uwdomein.com/best-ways-make-money.html te maken.

Zorg ervoor dat je dit doet voordat je je post publiceert.

6. Correct gebruik van rubrieken

Een van de meest kritische factoren voor het verhogen van de SEO-ranking is het juiste gebruik van H1-, H2- en H3-koptags.

Post titels gebruik standaard H1 koptags. Dus voor de volgende subkop in je bericht kun je H2 gebruiken, en dan H3 voor de volgende subkop enzovoort..

Het is ook een goede gewoonte als u uw doelzoekwoorden gebruikt in H1-, H2- en H3-tags.

Conclusie

Zoals ik al zei, kan iedereen een artikel schrijven, maar als u hoger wilt scoren in de resultaten van zoekmachines, moet u leren hoe u SEO-vriendelijke inhoud schrijft.

Natuurlijk wil je geen tijd en moeite verspillen aan het schrijven van artikelen en niet gelezen worden door je doelgroep, toch?

Dus, geef onze tips een kans en schrijf dat geoptimaliseerde artikel om ervoor te zorgen dat uw pagina’s die pagina 1 van de zoekresultaten van de zoekmachine bereiken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map