SEO-barát tartalom írása – kezdő és haladó útmutató

Bárki írhat egy cikket, de a SEO-hoz optimalizált cikk egészen más golyójáték. MINDENKI azt akarja, hogy ez az első helyen jelenjen meg a Google keresőmotorjainak oldalain, különös tekintettel a nagy forgalmú kulcsszavakra. Ha ez a helyzet, akkor el kell készítenie a SEO-optimalizált tartalom írását, ahol az egyes bejegyzéseket vagy oldalakat konkrét kulcsszavakkal optimalizálja. Ezekkel az értékes kulcsszavakkal, amelyeket a cikkeiben stratégiailag kiemeltek, a keresőmotorok kényelmesen észreveszik erőfeszítéseit, és jobban rangsorolják az oldalakat, mint mások.


Ha senki sem látogatja meg az oldalt, akkor sem, ha a legjobb cikkeket írja, akkor értelmetlen törekvés. Annak biztosítása, hogy tartalma SEO-barát, kétségtelenül kiemelt prioritás, ha a webhely vagy üzleti vállalkozás növekedésre törekszik.

Mi a SEO?

Miért érdekli mindenki a SEO-t? A SEO vagy a Search Engine Optimization a gyakorlat, amely szerint az algoritmikus keresőmotor eredményeinek rangsorolása révén javul a webhely látogatói száma és minősége..

Kutatások és tanulmányok azt mutatják, hogy a Google első oldalán található webhelyek a kattintások csaknem 95% -át kapják. A megnövekedett átkattintási arány (CTR) megegyezik a nagyobb forgalommal.

Mi van benne? Nos, a több látogató olyan potenciális ügyfeleket jelent, amelyek növekvő konverziós arányokat és bevételeket eredményeznek.

Hogyan működik a SEO?

A Google és a Bing pontozza keresési eredményeit az általuk feltérképezett és a webindexbe beépített webhelyek relevanciája és tekintélye alapján..

A SEO azt is magában foglalja, hogy ellenőrizze, hogy webhelye elérhető-e és műszakilag megfelelő. Azt is ellenőrzi, hogy webhelye hogyan használ szavakat, amelyeket az emberek keresnek, és beírnak keresőmotorokba. A webhely tartalmának hasznosnak kell lennie, és magas színvonalú tartalmat kell nyújtania, amely segít megválaszolni a felhasználó kérdését.

Hogyan kell csinálni SEO?

A SEO technikai és kreatív tevékenységeket foglal magában. Általában a helyszíni SEO és a helyszíni SEO a SEO munka két fő kategóriája.

Bár ezek a tevékenységek gyakran megkövetelik a webhely optimalizálásának képességeit, ezeket meg lehet tanulni, még ha újszülött vagy. A másik lehetőség egy professzionális SEO ügynökség vagy SEO tanácsadó bérbeadása a SEO igényeinek kielégítésére.

A helyszíni SEO azt jelenti, hogy frissíti weboldalát az organikus láthatóság növelése érdekében. A keresőmotorok rangsorolásának javítása között olyan tevékenységek szerepelnek, mint például a látogatók által gyakran keresett szavak elemzése és használata, webhelyének indexelése és a tartalom bizalmának és tekintélyének biztosítása. Felsoroltuk a legújabb SEO eszközök, amelyek segítenek ennek kezelésében.

A webhelyen kívüli SEO olyan külső tevékenységeket foglal magában, mint például a más webhelyekről származó jó hírű linkek növelése, más külső kiadványok írása, valamint a befolyásolók és a blogger felkeresése az Ön webhelyének reklámozására..

SEO-optimalizált cikkek írása

A keresőmotor-optimalizálás (SEO) fő célja, hogy tartalma felfedezhető és relativálható legyen a felhasználók számára olyan keresőmotorokon keresztül, mint a Google és a Bing.

Ennek megvalósításához kritikus fontosságú a SEO-barát tartalom írásának megtanulása. SEO-barát tartalom írása a következőket tartalmazza:

 • A közönség ismerete és megértése – Mielőtt elkezdené írni a tartalmat, mérlegelnie kell néhány kulcsfontosságú kifejezést, amelyek a kívánt témához kapcsolódnak. Ez a lépés általában egy olyan kérdéssel kezdődik, mint: „Mit keres a közönség?”.
 • A tartalmi témák gondos kiválasztása – A felhasználóknak és tapasztalataiknak elsőbbséget kell élvezniük a tartalom írásakor, miközben a SEO szempontjai természetesen beépülnek a tartalomba. Ez a gondolkodásmód garantálja, hogy tartalma összhangban áll a tartalom fejlesztésének végső céljával: hasznos információkkal szolgál a jelenlegi és a jövőbeli közönség számára.
 • Kiváló minőségű tartalom létrehozása a közönség számára – nem a keresőmotorok számára – a minőségi tartalom célja, hogy nagyszerű felhasználói élményt teremtsen közönsége számára, és megválaszolja a kérdést. A jó minőségű tartalom hasznosnak bizonyul a linkek vagy más linkek külső linkeinek elkészítésében, ami szintén a legfontosabb tényezők.

Kezdje a kutatással

Természetesen azt szeretné megkezdeni, hogy megvizsgálja, mely kulcsszavakat célozza meg, milyen hosszúságú és milyen típusú a cikk, elemzi a meglévő tartalmat, hogy meghatározza a körvonalakat és kérdéseket, amelyeket az emberek feltehetnek..

SEO eszközök, mint például SEMRush vagy Ahrefs segít a jobb kutatásban és a megfelelő kulcsszó-optimalizálásban. Ha azt szeretné, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő kulcsszavakat célozza meg, akkor feltétlenül rendelkeznie kell ezekkel az eszközökkel.

A tartalom típusa

Ha azt szeretné megtudni, hogy milyen cikkek vannak jelenleg rangsorban, csak tegye a cél kulcsszót a Google keresőbe. Ez a kutatás része, és ez segít megérteni, hogy milyen cikket írjon.

A keresési eredmények között valamilyen mintát észlelhet. Például a Google megjeleníthet listákat vagy írás formáját lista formátumban. Ha a WordPress legjobb SEO eszközeit keresi, akkor előfordulhat, hogy a keresési eredmények listákat jelenítenek meg.

A cikk hossza

Ha szeretné tudni, hogy a cikkek tipikus hosszúságúak-e a cél kulcsszót rangsorolja, használhat egy ingyenes eszközt, az úgynevezett SEO Rambler.

Ha az első oldalon található átlagos szavak száma 2,445, és a 3 első legnépszerűbb átlagos szavak száma 3 576, akkor ellenőriznie kell, hogy az írni kívánt cikk több-e ezen a szavaknál. Olyan tartalmat írhat, amely legalább 3 600 szót tartalmaz.

Most el kell készítenie a tartalom körvonalait. Ötletet kaphat a cél kulcsszó 10 legfontosabb eredményének elemzésével.

Az emberek is kérdezik

Ha a cél kulcsszóra keresi a Google keresést, akkor észreveszi az „Emberek is kérdezik” részt. Válassza ki azokat a kérdéseket, amelyek a legmegfelelőbbek a cikkhez, és válaszoljon ezekre a kérdésekre a cikkében.

Ha rákattint ezekre a kérdésekre, akkor észreveszi, hogy több elem jelenik meg a listában, ami azt jelenti, hogy további kérdéseket talál meg, amelyekre a cikkben megválaszolhat, és ez az egyik okos módszer a optimalizálásra..

Most folytasd és írd ezt a cikket. Miután elkészítette a tartalmat, íme néhány további tipp a cikk SEO javításához:

1. Bejegyzés címe és meta címe

A bejegyzés címe így látja az olvasókat a bejegyzés címe az Ön webhelyén. A metacím azt jelzi, hogy a keresőmotorok hogyan jelenítik meg az Ön üzenetét a keresési eredmények között.

Alapvető fontosságú, hogy hozzáadja a cél kulcsszavakat a metacímhez, mert ha nem, akkor a keresőmotorok ugyanolyan módon kezelik a hozzászólás címét, mint a metacím..

A bejegyzés címeinek legfeljebb 66 karakter lehet.

2. Küldje meta leírást

A metaleírások hozzáadása ugyanolyan értékes, mint a metacímek hozzáadása a hozzászóláshoz, mivel ez értékesítési példányként szolgál a bejegyzéséhez. Készítsen egy metaleírást, amely kb. 156 karakterből áll és elég vonzó ahhoz, hogy a látogatók rákattinthassanak.

Tehát, ha még nem tett metaleírást, akkor tedd jobbra most, és győződj meg arról, hogy minden írt bejegyzésed a lehető legnagyobb forgalmat hozza a webhelyére.

3. Image Alt Attribútum

Mi, mint ember, viszonozhatóbbnak találjuk, amikor látványt látunk. Ezért olyan fontos a képek feltöltése a tartalomhoz.

Növelik a közönség elkötelezettségét, és egy másik összefüggő elem, amelyet optimalizálhatunk az organikus kereséshez. A keresőmotorok „olvassa” az alt attribútumokat („alt text”) és a képfájlok neveit.

Ha egy képet megfelelően megneveznek és optimalizálnak, akkor valószínűbb, hogy megjelenik a releváns lekérdezések képkereséseiben.

A legtöbb tartalomkezelő rendszer (CMS) platform rendelkezik egy optimalizálható alt text mezővel. A kép alt szövegének a kép rövid, leíró mondatának kell lennie. A képfájlneveket a képek feltöltése előtt el kell menteni, és egy rövid, leíró mondatnak is kötőjelekkel elválasztva kell lennie.

A kép optimalizálásakor még egy szempont, amelyet meg kell határozni a web méretének és megtakarításának (a Photoshop segítségével). A képek gyakran hatalmas források lehetnek, és az oldal lassú betöltését okozhatja. A webes megtakarítás (az eredeti 70–80 százaléka általában rendben van nagy felbontású fényképek esetén) és a pixelek megfelelő méretezése jelentősen javíthatja az oldal sebességét.

4. Összekapcsolás és rögzítés szövege

Új bejegyzés írásakor összekapcsolhatja azt a régi bejegyzésével, hogy az olvasók olvashassanak és hosszabb ideig maradhassanak az Ön webhelyén, és a keresőmotorok újra feltérképezzék a korábbi hozzászólásaikat.

Az összekapcsolás segít navigálni a webhelyen, valamint csökkenti a visszafordulási arányt, ami egy másik döntő tényező a SEO rangsorolásának növelésében.

A horgonyszöveg technikát használják az összekapcsoláshoz. Ez csupán linkeket tesz a blogbejegyzéséhez, hogy az olvasókat a webhely más részeire irányítsa.

Használhatja a SEO intelligens linkek és a Yoast plugin az automatikus belső összeköttetéshez. Vagy tovább böngészhet az alternatív SEO bővítmények széles listája.

5. Távolítsa el a „STOP” szavakat az állandó linkből

A keresőmotorok figyelmen kívül hagyják az olyan szavakat, mint az „a”, „an”, „am”, „és”, „a”, és sok más általános szót. Tehát, győződjön meg arról, hogy az állandó linkje nem tartalmaz stop szavakat.

Például az Ön bejegyzésének címe: „A pénzszerzés legjobb módjai”, alapértelmezés szerint a permalink a domain.com.com/the-best-ways-to-make-money.html.

A „The” és a „to” szavak „stop” szavak, ezért frissítse a permalinkjét, hogy ez a domain.com/best-ways-make-money.html legyen..

A bejegyzés közzététele előtt győződjön meg róla, hogy ezt megtette.

6. A címsorok helyes használata

A SEO rangsorolásának egyik kritikus tényezõje a H1, H2 és H3 címsorok megfelelõ használata.

A címeket alapértelmezés szerint H1 címsorokkal használja. Tehát a hozzászólás következő alcíméhez használhatja a H2-et, majd a H3-at a következő alcímre és így tovább.

Ez a legjobb gyakorlat az is, ha a cél kulcsszavakat H1, H2 és H3 címkékben használja.

Következtetés

Mint már említettem, bárki írhat egy cikket, de ha magasabb rangot szeretne elérni a keresőmotor eredményeiben, meg kell tanulnia SEO-barát tartalom írását..

Természetesen nem akarja pazarolni az időt és az erőfeszítést a cikkek írására, és nem a célközönség olvassa el, igaz?

Tehát adja meg tippeinknek egy kipróbálást és írja be azt az optimalizált cikket, hogy az Ön oldalai elérjék a keresőmotor találatának 1. oldalát.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map