Σύνταξη περιεχομένου φιλικού προς SEO – Οδηγός για αρχάριους έως προχωρημένους

Ο καθένας μπορεί να γράψει ένα άρθρο, αλλά ένα SEO βελτιστοποιημένο άρθρο είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. ΚΑΘΕ θέλουν αυτό το # 1 σημείο στις σελίδες της μηχανής αναζήτησης του Google, ειδικά για αυτές τις λέξεις-κλειδιά υψηλής επισκεψιμότητας. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει να μάθετε να γράφετε περιεχόμενο βελτιστοποιημένο για SEO, όπου βελτιστοποιείτε κάθε ανάρτηση ή σελίδα με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Με αυτές τις πολύτιμες λέξεις-κλειδιά που επισημαίνονται στρατηγικά στα άρθρα σας, οι μηχανές αναζήτησης θα παρατηρήσουν βολικά τις προσπάθειές σας και θα κατατάξουν τις σελίδες σας καλύτερα από άλλες.


Εάν κανείς δεν επισκεφτεί τη σελίδα σας, ακόμα κι αν γράφετε τα καλύτερα άρθρα, τότε αυτό που κάνετε είναι μια άσκοπη προσπάθεια. Το να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι φιλικό προς SEO είναι αναμφίβολα κορυφαία προτεραιότητα εάν επιθυμείτε ανάπτυξη στον ιστότοπο ή την επιχείρησή σας.

Τι είναι το SEO?

Γιατί όλοι ανησυχούν για το SEO; SEO ή Search Engine Optimization είναι η πρακτική της αύξησης του αριθμού και της ποιότητας των επισκεπτών στον ιστότοπό σας, βελτιώνοντας την κατάταξη στα αποτελέσματα της αλγοριθμικής μηχανής αναζήτησης.

Έρευνες και μελέτες δείχνουν ότι οι ιστότοποι στην πρώτη σελίδα του Google λαμβάνουν σχεδόν το 95% των κλικ. Η αυξημένη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) ισοδυναμεί με περισσότερη επισκεψιμότητα.

Τι είναι αυτό για εσάς; Λοιπόν, περισσότεροι επισκέπτες σημαίνουν δυνητικούς πελάτες που μεταφράζονται σε αυξημένα ποσοστά μετατροπών και έσοδα.

Πώς λειτουργεί το SEO?

Το Google και το Bing βαθμολογούν τα αποτελέσματα αναζήτησης βάσει της συνάφειας και της αρχής των ιστοσελίδων που έχουν ανιχνεύσει και συμπεριλαμβάνουν στο ευρετήριο ιστού τους.

Το SEO περιλαμβάνει επίσης τη διασφάλιση ότι ο ιστότοπός σας είναι προσβάσιμος και τεχνικά υγιής. Ελέγχει επίσης πώς ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί λέξεις που αναζητούν οι άνθρωποι και πληκτρολογούν σε μηχανές αναζήτησης. Το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας πρέπει να είναι χρήσιμο και να παρέχει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που βοηθά στην απάντηση στο ερώτημα του χρήστη.

Πώς να κάνετε SEO?

Το SEO περιλαμβάνει τεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Συνήθως, SEO Onsite και SEO Offsite είναι οι δύο κύριες κατηγορίες εργασίας SEO.

Παρόλο που αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν συχνά τις δεξιότητες για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας, αυτές μπορείτε να τις μάθετε, ακόμα κι αν είστε αρχάριος. Η άλλη επιλογή είναι να προσλάβετε ένα επαγγελματικό πρακτορείο SEO ή έναν σύμβουλο SEO για να βοηθήσετε στις ανάγκες σας SEO.

SEO onsite σημαίνει ενημέρωση του ιστότοπού σας για αύξηση της οργανικής προβολής. Δραστηριότητες όπως η ανάλυση και η χρήση των λέξεων που αναζητούν συχνά οι επισκέπτες, διασφαλίζοντας ότι ο ιστότοπός σας μπορεί να ευρετηριαστεί, και ότι το περιεχόμενο δείχνει εμπιστοσύνη και εξουσία είναι μεταξύ των τρόπων βελτίωσης της κατάταξης των μηχανών αναζήτησης. Έχουμε αναφέρει τα πιο πρόσφατα εργαλεία SEO που θα σας βοηθήσουν να το χειριστείτε αυτό.

Το SEO εκτός ιστότοπου περιλαμβάνει εξωτερικές δραστηριότητες, όπως η αύξηση αξιόπιστων συνδέσμων από άλλους ιστότοπους, η γραφή για άλλες εξωτερικές δημοσιεύσεις και η επικοινωνία με τους επιδότες και τον blogger για την προώθηση του ιστότοπού σας.

Γράφοντας άρθρα βελτιστοποιημένα για SEO

Ο κύριος στόχος της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι να είναι το περιεχόμενό σας εύχρηστο και σχετικό για χρήστες μέσω μηχανών αναζήτησης όπως το Google και το Bing.

Για να επιτευχθεί αυτό, η εκμάθηση πώς να γράφετε περιεχόμενο φιλικό προς το SEO είναι κρίσιμη. Η σύνταξη περιεχομένου φιλικού προς SEO περιλαμβάνει:

 • Γνωρίζοντας και κατανοώντας το κοινό σας – Πριν ξεκινήσετε να γράφετε το περιεχόμενό σας, πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένοι από τους βασικούς όρους που σχετίζονται με το θέμα για το οποίο θέλετε να γράψετε. Αυτό το βήμα ξεκινά συνήθως με μια ερώτηση όπως, “Τι ψάχνει το κοινό μου;”.
 • Επιλογή των θεμάτων περιεχομένου σας προσεκτικά – Οι χρήστες και οι εμπειρίες τους πρέπει να έχουν προτεραιότητα κατά τη σύνταξη περιεχομένου, ενώ οι εκτιμήσεις SEO ενσωματώνονται φυσικά στο περιεχόμενο. Αυτή η νοοτροπία θα εγγυηθεί ότι το περιεχόμενό σας ευθυγραμμίζεται με τον τελικό στόχο της ανάπτυξης περιεχομένου: παροχή χρήσιμων πληροφοριών στο τρέχον και στο μέλλον κοινό σας.
 • Δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας για το κοινό σας – όχι για τις μηχανές αναζήτησης – Το ποιοτικό περιεχόμενο αφορά τη δημιουργία μιας εξαιρετικής εμπειρίας χρήστη για το κοινό σας και την απάντηση στην ερώτησή τους. Το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας αποδεικνύεται χρήσιμο για τη συγκέντρωση συνδέσμων επιστροφής ή εξωτερικών συνδέσμων από άλλους ιστότοπους, κάτι που είναι επίσης μεταξύ των κορυφαίων παραγόντων.

Ξεκινήστε με την Έρευνα

Φυσικά, θέλετε να ξεκινήσετε την έρευνα σχετικά με τις λέξεις-κλειδιά που θα στοχεύσετε, το μήκος και τον τύπο του άρθρου σας, αναλύοντας το υπάρχον περιεχόμενο για να καθορίσετε περιλήψεις και ερωτήσεις που μπορεί να κάνουν οι χρήστες.

Εργαλεία SEO όπως SEMRush ή Αχρεφς να σας βοηθήσουμε να κάνετε καλύτερη έρευνα και στη σωστή βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών. Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι στοχεύετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά, σίγουρα θα πρέπει να έχετε αυτά τα εργαλεία.

Τύπος περιεχομένου

Αν θέλετε να δείτε τι είδους άρθρα κατατάσσονται αυτήν τη στιγμή, απλώς τοποθετήστε τη λέξη-κλειδί-στόχο σας στην αναζήτηση Google. Αυτό είναι μέρος της έρευνας και αυτό σας βοηθά να καταλάβετε τι είδους άρθρο πρέπει να γράψετε.

Μπορεί να παρατηρήσετε κάποιο είδος μοτίβου στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για παράδειγμα, το Google μπορεί να εμφανίζει λίστες ή μια μορφή γραφής σε μορφή λίστας. Εάν αναζητάτε τα καλύτερα εργαλεία SEO για WordPress, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζουν καταλόγους.

Διάρκεια του άρθρου

Εάν θέλετε να μάθετε το τυπικό μήκος των άρθρων που κατατάσσουν τη λέξη-κλειδί-στόχο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται SEO Rambler.

Εάν ο μέσος όρος λέξεων της πρώτης σελίδας είναι 2.445 και ο μέσος όρος των κορυφαίων 3 λέξεων είναι 3.576, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το άρθρο που πρόκειται να γράψετε είναι περισσότερο από αυτό το πλήθος λέξεων. Μπορείτε να γράψετε περιεχόμενο με περισσότερες από 3.600 λέξεις.

Τώρα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα του περιεχομένου σας. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα αναλύοντας τα κορυφαία 10 αποτελέσματα της λέξης-κλειδιού στόχου.

Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης

Εάν αναζητήσετε τη λέξη-κλειδί στόχευσης στην αναζήτηση Google, θα παρατηρήσετε την ενότητα “Οι άνθρωποι ζητούν επίσης”. Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε τις ερωτήσεις που είναι πιο σχετικές με το άρθρο σας και να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις στο άρθρο σας.

Εάν κάνετε κλικ σε μία από αυτές τις ερωτήσεις, θα παρατηρήσετε ότι περισσότερα στοιχεία θα εμφανίζονται στη λίστα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε περισσότερες ερωτήσεις που μπορείτε να απαντήσετε στο άρθρο σας και αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος βελτιστοποίησής του.

Τώρα, προχωρήστε και γράψτε αυτό το άρθρο. Και, μόλις γράψετε το περιεχόμενο, ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές για να βελτιώσετε το SEO του άρθρου σας:

1. Δημοσίευση τίτλου και τίτλος μετα

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι ο τρόπος με τον οποίο οι αναγνώστες σας βλέπουν τον τίτλο της ανάρτησης στον ιστότοπό σας. Ο μετα-τίτλος είναι πώς οι μηχανές αναζήτησης θα εμφανίζουν την ανάρτησή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Είναι ζωτικής σημασίας να προσθέσετε τις λέξεις-κλειδιά-στόχους σας στον τίτλο μετα-επειδή, εάν όχι, οι μηχανές αναζήτησης θα αντιμετωπίζουν τον τίτλο της ανάρτησής σας όπως ο τίτλος μετα-..

Οι τίτλοι ανάρτησης πρέπει να είναι λιγότεροι από 66 χαρακτήρες.

2. Δημοσίευση μετα-περιγραφής

Η προσθήκη μετα-περιγραφών είναι τόσο πολύτιμη όσο η προσθήκη μετα-τίτλων στην ανάρτησή σας, καθώς χρησιμεύει ως αντίγραφο πωλήσεων για την ανάρτησή σας. Πρέπει να δημιουργήσετε μια μετα-περιγραφή που να είναι περίπου 156 χαρακτήρες και δελεαστική ώστε οι επισκέπτες να κάνουν κλικ σε αυτήν.

Επομένως, εάν δεν έχετε κάνει καμία μετα-περιγραφή, κάντε καλύτερα τώρα και βεβαιωθείτε ότι κάθε ανάρτηση που γράφετε έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τη μέγιστη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

3. Χαρακτηριστικό Alt Image

Εμείς, ως ανθρώπινα όντα, το βρίσκουμε πιο σχετικό όταν βλέπουμε εικόνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παροχή εικόνων στο περιεχόμενό σας είναι τόσο σημαντική.

Αυξάνουν την αφοσίωση του κοινού και αποτελούν ένα άλλο στοιχείο με βάση τα συμφραζόμενα που μπορεί να βελτιστοποιηθεί για οργανική αναζήτηση. Οι μηχανές αναζήτησης “διαβάζουν” τα χαρακτηριστικά alt (“alt text”) και τα ονόματα αρχείων εικόνας.

Εάν μια εικόνα ονομάζεται και βελτιστοποιηθεί κατάλληλα, είναι πιο πιθανό να εμφανίζεται στις αναζητήσεις εικόνων για σχετικά ερωτήματα.

Οι περισσότερες πλατφόρμες συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS) διαθέτουν πεδίο κειμένου alt εικόνας που μπορεί να βελτιστοποιηθεί. Το κείμενο alt εικόνας πρέπει να είναι μια σύντομη, περιγραφική φράση της εικόνας. Τα ονόματα των αρχείων εικόνας πρέπει να αποθηκευτούν πριν από τη μεταφόρτωση φωτογραφιών και πρέπει επίσης να είναι μια σύντομη, περιγραφική φράση που χωρίζεται από παύλες.

Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη βελτιστοποίηση των εικόνων είναι ο καθορισμός του μεγέθους και η αποθήκευση για τον ιστό (μέσω του Photoshop). Οι εικόνες μπορεί συχνά να είναι τεράστιοι πόροι και να προκαλούν αργή φόρτωση μιας σελίδας. Η αποθήκευση για τον ιστό (70 έως 80 τοις εκατό του πρωτότυπου είναι συνήθως εντάξει για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης) και το μέγεθος των pixel κατάλληλα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα της σελίδας.

4. Διασύνδεση και κείμενο αγκύρωσης

Όταν γράφετε μια νέα ανάρτηση, μπορείτε να τη συνδέσετε ξανά με τις παλιές σας αναρτήσεις, ώστε οι αναγνώστες σας να μπορούν να διαβάζουν και να παραμένουν περισσότερο στον ιστότοπό σας και οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να ανιχνεύσουν ξανά τις προηγούμενες αναρτήσεις σας.

Η διασύνδεση βοηθά στην πλοήγηση στον ιστότοπό σας, καθώς και στη μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης, ο οποίος είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας για την αύξηση της κατάταξης SEO.

Η τεχνική κειμένου αγκύρωσης χρησιμοποιείται για διασύνδεση. Απλώς βάζει συνδέσμους στην ανάρτηση του ιστολογίου σας για να μεταφέρει τους αναγνώστες σας σε άλλα μέρη του ιστότοπού σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Έξυπνοι σύνδεσμοι SEO και Yoast plugin για αυτόματη εσωτερική σύνδεση. Ή μπορείτε να περιηγηθείτε περαιτέρω η εκτεταμένη λίστα εναλλακτικών προσθηκών SEO.

5. Καταργήστε τις λέξεις «STOP» από το μόνιμο σύνδεσμο

Λέξεις όπως “a”, “an”, “am”, “and” “the” και πολλές άλλες κοινές λέξεις αγνοούνται από τις μηχανές αναζήτησης. Λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι ο μόνιμος σύνδεσμός σας δεν έχει λέξεις διακοπής.

Για παράδειγμα, ο τίτλος της ανάρτησής σας είναι “Οι καλύτεροι τρόποι για να κερδίσετε χρήματα”, ο μόνιμος σύνδεσμος από προεπιλογή θα ήταν yourdomain.com/the-best-ways-to-make-money.html.

Οι λέξεις “the” και “to” είναι λέξεις “stop”, οπότε πρέπει να ενημερώσετε τον μόνιμο σύνδεσμό σας για να το κάνετε yourdomain.com/best-ways-make-money.html.

Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αυτό πριν δημοσιεύσετε την ανάρτησή σας.

6. Σωστή χρήση των επικεφαλίδων

Ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την αύξηση της κατάταξης SEO είναι η σωστή χρήση των ετικετών επικεφαλίδας H1, H2 και H3.

Δημοσίευση τίτλων από προεπιλογή χρησιμοποιήστε ετικέτες κεφαλίδας H1. Έτσι, για την επόμενη υποκατηγορία στην ανάρτησή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το H2 και, στη συνέχεια, το H3 για την επόμενη υποκατηγορία και ούτω καθεξής.

Είναι επίσης μια βέλτιστη πρακτική εάν χρησιμοποιείτε τις λέξεις-κλειδιά-στόχους σας στις ετικέτες H1, H2 και H3.

συμπέρασμα

Όπως ανέφερα, ο καθένας μπορεί να γράψει ένα άρθρο, αλλά αν θέλετε να κατατάξετε υψηλότερα αποτελέσματα στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, πρέπει να μάθετε πώς να γράφετε περιεχόμενο φιλικό προς το SEO.

Φυσικά, δεν θέλετε να χάνετε χρόνο και προσπάθεια να γράφετε άρθρα και να μην διαβάζετε από το κοινό-στόχο σας, σωστά?

Έτσι, δοκιμάστε τις συμβουλές μας και γράψτε αυτό το βελτιστοποιημένο άρθρο για να κάνετε τις σελίδες σας να φτάσουν σε αυτήν τη σελίδα 1 των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map