Τα καλύτερα εργαλεία SEO του 2020

Είναι εύκολο να χαθείτε στον περίπλοκο κόσμο του SEO, ειδικά όταν είστε αρχάριος – δεν έχετε ιδέα από πού να ξεκινήσετε και κανένας χάρτης πορείας δεν σας λέει την κατεύθυνση του πού να πάτε. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία SEO – τόσα πολλά που είναι ευκολότερο να χάσετε τον δρόμο σας παρά να οδηγηθείτε στη σωστή πορεία.


Το γεγονός είναι ότι χρειάζεστε αυτά τα εργαλεία SEO. Διακυβεύονται υψηλότερες πωλήσεις, κατασκευαστικές αρχές και μερικές ακόμη πιθανότητες για το γιατί θέλετε να εστιάσετε στη στρατηγική SEO. Τυχεροί για εσάς, θα σας καθοδηγήσουμε στα καλύτερα εργαλεία SEO στην αγορά και τι τα έκανε τα καλύτερα.

Τι είναι το SEO και πώς λειτουργεί?

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι μια από τις πιο εμφανείς πτυχές του ψηφιακού μάρκετινγκ καθώς περιλαμβάνει κυρίως τη βελτίωση της κατάταξης του ιστότοπού σας σε μια μηχανή αναζήτησης.

Όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη των λέξεων-κλειδιών σας στο Google, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες να κάνετε κλικ στον ιστότοπό σας οι πιθανοί αναγνώστες ή επισκέπτες. Εάν ο ιστότοπός σας είναι ο πρώτος σύνδεσμος στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης Google, τότε είναι πιο πιθανό να λάβετε το 30% των κλικ επισκέπτη.

Όταν ένας χρήστης αναζητά μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί στη θέση σας, θέλετε ο ιστότοπός σας να βρίσκεται στην κορυφή του αποτελέσματος της σελίδας.

Η δημιουργία εξαιρετικά πληροφοριακού και πολύτιμου περιεχομένου που βοηθά τους χρήστες του Διαδικτύου και καθιστά τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητές συσκευές, καθώς και τη σύνδεση ή τη λήψη συνδέσμων προς τον ιστότοπό σας από ιστότοπους με το υψηλότερο κοινό, μπορεί να βελτιώσει θετικά το SEO σας.

Εδώ είναι τα καλύτερα εργαλεία SEO που πρέπει να χρησιμοποιήσετε:

Πρώτον, υπάρχουν τρία κύρια εργαλεία SEO που χρησιμοποιούν όλοι.

 • SEMrush
 • Αχρεφς
 • Μόζ

Και τα τρία αυτά χαρακτηρίζονται ως ένα από τα καλύτερα εργαλεία SEO με την παρακολούθηση κατάταξης, την ανάλυση συνδέσμων και τις δυνατότητες έρευνας λέξεων-κλειδιών.

Μόλις επιλέξετε ένα από αυτά, σας προτείνω να επιλέξετε ένα δωρεάν εργαλείο όπως το Google Analytics και το Google Search Console.

SEMrush – Το καλύτερο εργαλείο SEO για αρχάριους

Εάν ξεκινάτε μόνο με SEO, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε το SEMrush. Είναι το πιο εύκολο στη χρήση σε σύγκριση με το Moz και το Ahrefs.

Επιπλέον, ήταν το αγαπημένο των θαυμαστών της κοινότητας SEO. Ακόμα και οι ειδικοί SEO είναι έκπληκτοι από τα απίστευτα χαρακτηριστικά του.

Με το SEMrush, έχετε εύκολη πρόσβαση σε αναφορές σχετικά με την κατάταξή σας και τυχόν αλλαγές σε αυτό, καθώς και προτάσεις για καλύτερη κατάταξη. Έχει ανάλυση συνδέσμων, ανταγωνιστική ανάλυση και έρευνα λέξεων-κλειδιών. Η δωρεάν εναλλακτική λύση για έρευνα λέξεων-κλειδιών είναι το Ubersuggest.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε χωρίς να κατακλύζετε τον εαυτό σας.

Το SEMrush ξεκινά από 99,95 $ ανά μήνα.

Επισκεφτείτε το SEMrush

Ahrefs – Το καλύτερο εργαλείο SEO για προχωρημένους χρήστες

Το Ahrefs είναι ένα από τα πιο συνιστώμενα εργαλεία SEO από ειδικούς. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρόγραμμα ανίχνευσης ιστοτόπων μετά την Google.

Το χαρακτηριστικό του, που ονομάζεται Site Audit, είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία ανάλυσης SEO στην αγορά. Σας λέει ποιο τμήμα του ιστότοπού σας χρειάζεται ενημέρωση και βελτίωση. Αυτό σας βοηθά να αποκτήσετε υψηλότερη κατάταξη μηχανών αναζήτησης.

Για έναν ειδικό SEO, είναι μια ανακούφιση. Εάν είστε αρχάριος, μπορεί να καταλήξετε να ξύσετε το κεφάλι σας σε σύγχυση. Αλλά, αν γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε και είστε αποφασισμένοι να μάθετε και να το αποκτήσετε, το Ahrefs είναι ένα τέλειο εργαλείο SEO για εσάς.

Εάν σκοπεύετε να κάνετε πολλά δημιουργία συνδέσμων, η δυνατότητα ανάλυσης συνδέσμων της Ahrefs είναι καλή σε σύγκριση με τα άλλα εργαλεία SEO. Άρα, αξίζει τον κόπο να περάσουμε από την καμπύλη μάθησης.

Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στους πίσω συνδέσμους του ανταγωνιστή σας, μπορείτε να το κάνετε με το Ahrefs. Και, αν θέλετε να μάθετε το πιο συνδεδεμένο με περιεχόμενο εντός της θέσης σας, η Ahrefs διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα.

Μπορείτε να λάβετε μια δοκιμαστική έκδοση του Ahrefs για 7 $ για επτά ημέρες. Το κανονικό του πρόγραμμα ξεκινά από 99 $ ανά μήνα.

Επισκεφτείτε το Ahrefs

Yoast SEO – Καλύτερη προσθήκη WordPress WordPress

Εάν έχετε έναν ιστότοπο WordPress, τότε το Yoast είναι το νούμερο ένα πρόσθετο WordPress SEO όσον αφορά τη χρήση. Μπορεί να υπάρχουν χίλια πρόσθετα SEO, αλλά θεωρώ ότι το Yoast είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Μερικές εξαιρετικές εναλλακτικές είναι οι SEOPress και RankMath.

Αυτοματοποιεί πολλές εργασίες SEO, καθώς βελτιστοποιεί τον τίτλο, την περιγραφή, τη διεύθυνση URL, τις μετα-ετικέτες, το περιεχόμενο και πολλά άλλα. Διαθέτει επίσης τις πιο προηγμένες λειτουργίες χάρτη ιστότοπου XML.

Το Yoast είναι δωρεάν και ακόμη και η δωρεάν έκδοση είναι ήδη αρκετή. Αλλά φυσικά, εάν θέλετε περισσότερες λειτουργίες, όπως βελτιστοποίηση πολλαπλών λέξεων-κλειδιών και προεπισκοπήσεις κοινωνικών καναλιών, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε ένα premium πρόγραμμα που ξεκινά από 89 $.

Επισκεφτείτε το Yoast SEO

Screaming Frog SEO Spider – Καλύτερο εργαλείο ανίχνευσης SEO

Εάν έχετε έναν μεγάλο ιστότοπο με χιλιάδες διευθύνσεις URL, δεν μπορείτε ποτέ να μεταβείτε στον ιστότοπο με μη αυτόματο τρόπο. Η ανίχνευση και ο έλεγχος μεγάλων ιστότοπων μπορεί να είναι ένας πραγματικός αγώνας, ειδικά όταν δεν έχετε ειδικό εργαλείο ανίχνευσης για να εκτελέσετε αυτές τις εργασίες.

Οι Ahrefs, Moz και SEMrush είναι αρκετά βασικά εργαλεία ελέγχου για τέτοιου είδους πράγματα. Έτσι, χρειάζεστε ένα πρόγραμμα ανίχνευσης ιστότοπου όπως το Screaming Frog SEO Spider.

Τι είναι και πώς λειτουργεί; Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανίχνευσης ιστοτόπων που ανιχνεύει τις διευθύνσεις URL του ιστότοπού σας και εξετάζει βασικά στοιχεία και αναλύει τεχνικά και επιτόπια SEO. Θα ανακαλύψετε επίσης ορισμένα σφάλματα που μπορεί να έχετε κάνει κατά την κατασκευή του ιστότοπου.

Μπορείτε να λάβετε τη δωρεάν έκδοση για να βρείτε κατεστραμμένους συνδέσμους, σφάλματα και ανακατευθύνσεις, να αναλύσετε τίτλους σελίδων και μεταδεδομένα, να δημιουργήσετε χάρτες ιστότοπου XML και να βρείτε διπλές σελίδες. Ωστόσο, εάν θέλετε περισσότερες λειτουργίες, όπως ενοποίηση του Google Analytics, ενσωμάτωση του Search Console και ενοποίηση μετρήσεων συνδέσμου, τότε πηγαίνετε για την πληρωμένη έκδοση με 149,00 £ ετησίως.

Το κόλπο εδώ είναι να εγγραφείτε και να πληρώσετε για μερικούς μήνες κατά την εκκαθάριση του ιστότοπού σας και, στη συνέχεια, να ακυρώσετε τη συνδρομή σας όταν τελειώσετε.

Ωστόσο, εάν κάνετε πολλούς ελέγχους κάθε μήνα, τότε αναζητήστε μια μακροπρόθεσμη συνδρομή.

Επισκεφτείτε το Screaming Frog SEO Spider

Pitchbox – Καλύτερο εργαλείο προσέγγισης

Εάν σκοπεύετε να κάνετε προσέγγιση χρηστών για δημιουργία συνδέσμων, θα ήθελα απλώς να σας προειδοποιήσω ότι μπορεί να είναι πολύ κουραστικό να κάνετε έργα προσέγγισης μόνο με χρήση του Gmail και του φύλλου Google.

Η παρακολούθηση των επαφών σας, ο συντονισμός με αυτές και η ενημέρωση προτύπων μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρα.

Δεν είναι εάν έχετε ένα ισχυρό εργαλείο για την αυτοματοποίηση της προσέγγισης για εσάς. Το Pitchbox βρίσκει επαφές για εσάς και τις παρακολουθεί. Επιπλέον, αυτοματοποιεί την παρακολούθηση email για εσάς.

Επισκεφτείτε το Pitchbox

Δωρεάν εργαλεία της Google

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των δωρεάν εργαλείων της Google, όπως το Google Analytics και το Google Search Console. Είναι και οι δύο παγκόσμιας κλάσης.

Θεωρώ το Google Analytics ως το καλύτερο εργαλείο ανάλυσης ιστότοπων. Το Google Analytics είναι ένα δωρεάν εργαλείο για χρήση για την ανάλυση των δεδομένων της επιχείρησής σας.

Τα περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν το Google Analytics μόνο για τον έλεγχο της συνολικής επισκεψιμότητας του ιστότοπού τους. Αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτό. Με το Google Analytics, θα γνωρίζετε τις ακριβείς πηγές της επισκεψιμότητας και ποιες σελίδες στον ιστότοπό σας σας φέρνουν επισκεψιμότητα.

Αφού εγκαταστήσετε το Google Analytics, διαμορφώστε και το Google Search Console. Είναι ένα άλλο δωρεάν εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη λήψη των πραγματικών δεδομένων λέξεων-κλειδιών από την Google. Μπορείτε επίσης να λάβετε άλλες πληροφορίες, όπως σφάλματα στον ιστότοπό σας, δεδομένα εμφανίσεων και κλικ, καθώς και σελίδες ευρετηρίου.

Το Google Search Console σάς βοηθά να κατανοήσετε τη συμπεριφορά των επισκεπτών του ιστότοπού σας, ώστε να μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για καλύτερη κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης. Επιπλέον, η αναφορά χρηστικότητας για κινητά επισημαίνει τις διευθύνσεις URL που έχουν προβλήματα χρηστικότητας κατά την περιήγησή τους σε κινητές συσκευές.

Θυμηθείτε, μην εργάζεστε στον ιστότοπό σας χωρίς να εγκαταστήσετε τα εργαλεία Google Analytics και Search Console.

Η διαδικασία της απόφασής σας

Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας καθοδηγήσω στη λήψη της απόφασής σας για το ταξίδι σας στο SEO. Αρχικά, επιλέξτε ένα από τα εργαλεία SEO – SEMrush, Ahrefs ή Moz. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε ένα πρόσθετο SEO για τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Εάν ο ιστότοπός σας είναι τεράστιος, εγκαταστήστε ένα προηγμένο εργαλείο ανίχνευσης SEO. Εάν δημιουργείτε συνδέσμους, προσθέστε ένα εργαλείο προσέγγισης.

Τέλος, μην ξεχάσετε τα δωρεάν εργαλεία: το Google Analytics και το Google Search Console.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map