Pisanje vsebin, prijaznih do SEO – Vodnik za začetnike in napredne

Članek lahko napiše vsak, toda članek, ki je optimiziran za SEO, je povsem drugačna žoga. VSAKO želi, da na Googlovih straneh iskalnega mesta to mesto št. 1, še posebej za tiste ključne prometne besede. V tem primeru morate obvladati pisanje vsebine, optimizirane s SEO, v kateri optimizirate vsako objavo ali stran z določenimi ključnimi besedami. S temi dragocenimi ključnimi besedami, strateško poudarjenih v vaših člankih, bodo iskalniki priročno opazili vaše napore in vaše strani uvrstili bolje kot druge.


Če vaše strani nihče ne obišče, tudi če pišete najboljše članke, je to, kar počnete, nesmiselno. Zagotavljanje, da je vaša vsebina prijazna do SEO, je nedvomno TOP prednost, če si prizadevate za rast na svojem spletnem mestu ali podjetju.

Kaj je SEO?

Zakaj vsi skrbijo za SEO? SEO ali Optimizacija iskalnikov je povečanje števila in kakovosti obiskovalcev vašega spletnega mesta z izboljšanjem uvrstitev v algoritmičnih iskalnikih..

Raziskave in študije kažejo, da spletna mesta na prvi strani Googla prejmejo skoraj 95% klikov. Povečana stopnja klikov (CTR) pomeni več prometa.

Kaj je v vas? No, več obiskovalcev pomeni potencialne stranke, ki bi to pretvorili v povečane stopnje konverzije in prihodke.

Kako deluje SEO?

Google in Bing svoje rezultate iskanja ocenjujeta na podlagi ustreznosti in avtoritete spletnih strani, ki sta jih preiskali in vključili v svoj spletni indeks.

SEO vključuje tudi zagotavljanje, da je vaše spletno mesto dostopno in tehnično dobro. Prav tako preverja, kako vaše spletno mesto uporablja besede, ki jih ljudje iščejo in vnašajo v iskalnike. Vsebina na vašem spletnem mestu mora biti uporabna in zagotavljati kakovostno vsebino, ki pomaga odgovoriti na uporabnikovo poizvedbo.

Kako narediti SEO?

SEO vključuje tehnične in ustvarjalne dejavnosti. Običajno sta SEO in Offsite SEO glavni kategoriji za SEO delo.

Čeprav te dejavnosti pogosto zahtevajo veščine za optimizacijo vašega spletnega mesta, se jih lahko naučite, tudi če ste novinec. Druga možnost je, da najamete profesionalno SEO agencijo ali svetovalca za SEO, ki bo pomagal pri vaših potrebah po SEO.

SEO na spletnem mestu pomeni posodabljanje vašega spletnega mesta za povečanje organske prepoznavnosti. Med načini za izboljšanje razvrstitve v iskalnikih so dejavnosti, kot sta analiza in uporaba besed, ki jih obiskovalci pogosto iščejo, zagotavljanje indeksacije vašega spletnega mesta in zagotavljanje, da vsebina kaže zaupanje in avtoriteto. Našteli smo jih najnovejša orodja za SEO, ki vam bodo pomagala pri tem.

Offsite SEO vključuje zunanje dejavnosti, na primer povečanje uglednih povezav z drugih spletnih strani, pisanje za druge zunanje publikacije in stik z vplivneži in blogerji za promocijo vašega spletnega mesta.

Pisanje člankov, optimiziranih za SEO

Glavni cilj optimizacije iskalnikov (SEO) je omogočiti, da bo vaša vsebina odkrita in primerna za uporabnike prek iskalnikov, kot sta Google in Bing.

Za dosego tega je ključnega pomena učenje pisanja SEO prijaznih vsebin. Pisanje vsebin prijaznih SEO vključuje:

  • Poznavanje in razumevanje občinstva – Preden začnete pisati svojo vsebino, morate upoštevati nekatere ključne izraze, ki se nanašajo na temo, o kateri želite pisati. Ta korak se običajno začne z vprašanjem, kot je: “Kaj išče moja publika?”.
  • Pazljiva izbira vsebinskih tem – Uporabniki in njihove izkušnje bi morali biti na prvem mestu pri pisanju vsebine, SEO vprašanja pa so seveda vključena v vsebino. Ta miselnost bo zagotovila, da se bo vaša vsebina uskladila s končnim ciljem razvoja vsebine: zagotavljanjem koristnih informacij trenutni in prihodnji publiki.
  • Ustvarjanje kakovostne vsebine za vaše občinstvo – ne za iskalnike – Kakovostna vsebina pomeni ustvarjanje odlične uporabniške izkušnje za vaše občinstvo in odgovor na njihovo vprašanje. Visokokakovostna vsebina se izkaže za koristno pri zbiranju povratnih ali zunanjih povezav z drugih spletnih mest, kar sodi tudi med glavne dejavnike.

Začnite z raziskavo

Seveda želite začeti z raziskavo, na katere ključne besede ciljate, dolžino in vrsto vašega članka, z analizo obstoječe vsebine, da ugotovite obrise in vprašanja, ki si jih ljudje lahko zastavijo.

SEO orodja, kot so SEMRush ali Ahrefs vam pomagajo pri boljših raziskavah in pravilni optimizaciji ključnih besed. Če želite zagotoviti, da ciljate na prave ključne besede, morate zagotovo imeti ta orodja.

Vrsta vsebine

Če želite videti, po katerih vrstah člankov se trenutno razvrščate, v Google iskanje vstavite ciljno ključno besedo. To je del raziskave in to vam pomaga razumeti, kakšen članek bi morali napisati.

V rezultatih iskanja boste morda opazili kakšen vzorec. Google lahko na primer prikaže sezname ali obliko pisanja v obliki seznama. Če iščete najboljša orodja za SEO za WordPress, boste morda ugotovili, da rezultati iskanja prikazujejo sezname.

Dolžina članka

Če želite poznati običajno dolžino člankov, ki razvrščajo ciljno ključno besedo, lahko uporabite brezplačno orodje, imenovano SEO Rambler.

Če je povprečno število besed na prvi strani 2445 in zgornje 3 povprečno število besed 3,576, se morate prepričati, da je članek, ki ga boste napisali, večji od števila besed. Lahko napišete vsebino, ki vsebuje vsaj več kot 3.600 besed.

Zdaj morate ustvariti oris svoje vsebine. Idejo dobite tako, da analizirate 10 najboljših rezultatov ciljne ključne besede.

Ljudje tudi sprašujejo

Če v Googlovem iskanju iščete ciljno ključno besedo, boste opazili razdelek »Ljudje tudi vprašajo«. Morda boste želeli izbrati vprašanja, ki so najbolj pomembna za vaš članek, in odgovoriti na ta vprašanja v svojem članku.

Če kliknete na eno od teh vprašanj, boste opazili, da se bo na seznamu prikazalo več predmetov, kar pomeni, da boste v svojem članku našli več vprašanj, na katera lahko odgovorite, in to je en pameten način za njegovo optimizacijo..

Zdaj pa napišite ta članek. Po pisanju vsebine je tu še nekaj nasvetov za izboljšanje SEO članka vašega članka:

1. Naslov in meta naslov

Naslov objave je, kako gledalci vidijo naslov objave na vašem spletnem mestu. Meta naslov je, kako bodo iskalniki v rezultatih iskanja prikazali vašo objavo.

Ključnega pomena je, da v meta naslov dodate ciljne ključne besede, ker če ne, bodo iskalni naslovi obravnavali enako kot meta naslov.

Naslovi objav morajo biti manjši od 66 znakov.

2. Objavi meta opis

Dodajanje meta opisov je enako dragoceno kot dodajanje meta naslovov vaši objavi, saj služi kot prodajna kopija vaše objave. Ustvariti morate meta opis, ki vsebuje približno 156 znakov in dovolj zapeljiv, da ga obiskovalci lahko kliknejo.

Če še niste naredili nobenega meta opisa, bolje to storite zdaj in se prepričajte, da lahko vsaka objava, ki jo napišete, poveča največ prometa na vašem spletnem mestu.

3. Atribut slike Alt

Kot ljudje se nam zdi vidnejši, ko vidimo vizualne predmete. Zato je zagotavljanje slik za vašo vsebino tako pomembno.

Povečajo angažiranost občinstva in so še en kontekstualni element, ki ga je mogoče optimizirati za organsko iskanje. Iskalniki “berejo” atribute alt (“alt text”) in imena slikovnih datotek.

Če je slika pravilno poimenovana in optimizirana, je večja verjetnost, da se prikaže pri iskanju slike za ustrezne poizvedbe.

Večina platform za upravljanje vsebine (CMS) ima besedilno polje za nadomestitev slike, ki ga je mogoče optimizirati. Besedilo slike alt naj bo kratek opisni stavek slike. Imena slikovnih datotek je treba shraniti pred nalaganjem fotografij in morajo biti tudi kratka, opisna fraza, ločena z vezaji.

Še en element, ki ga morate upoštevati pri optimizaciji slik, je določitev velikosti in varčevanje za splet (prek Photoshopa). Slike so pogosto množični viri in počasi se nalagajo strani. Shranjevanje v spletu (70 do 80 odstotkov izvirnika je običajno v redu za fotografije z visoko ločljivostjo) in ustrezno velikost slikovnih pik lahko bistveno izboljša hitrost strani.

4. Medsebojno povezovanje in sidrno besedilo

Ko napišete novo objavo, jo lahko povežete nazaj s svojimi starimi objavami, tako da bodo vaši bralci lahko brali naprej in se na vašem spletnem mestu zadrževali dlje, iskalniki pa lahko znova preiskujejo pretekle objave.

Medsebojno povezovanje pomaga pri krmarjenju po vašem spletnem mestu, pa tudi zmanjšuje stopnjo obiskov ene strani, kar je še en ključni dejavnik za povečanje vaše SEO razvrstitve.

Za medsebojno povezovanje se uporablja sidrna tehnika besedila. To je zgolj dodajanje povezav do vašega spletnega dnevnika, da bralce popeljete na druge dele svojega spletnega mesta.

Uporabite lahko tudi SEO pametne povezave in Yoast vtičnik za samodejno notranje povezovanje. Lahko pa brskate še naprej obsežen seznam alternativnih vtičnikov SEO.

5. Odstranite besede ‘STOP’ s trajne povezave

Besede, kot so “a”, “an”, “am”, “in”, “the”, in številne druge običajne besede ne pozabijo iskalniki. Torej, prepričajte se, da v vaši trajni povezavi ni besed.

Na primer, naslov vaše objave je “Najboljši načini zaslužka”, privzeto bi bila stalna povezava yourdomain.com/the-best-ways-to-make-money.html.

Besedi “the” in “to” sta besedi “stop”, zato morate posodobiti svojo trajno povezavo, da bo vaše ime domene.com/best-ways-make-money.html.

Pred objavo objave se prepričajte, da to storite.

6. Pravilna uporaba naslovov

Eden najbolj kritičnih dejavnikov za povečanje SEO razvrstitve je pravilna uporaba oznak H1, H2 in H3.

Naslovi objav privzeto uporabljajo oznake naslovov H1. Torej, za naslednji podnaslov v svojem postu lahko uporabite H2 in nato H3 za naslednji podnaslov in tako naprej.

Najboljša praksa je tudi, če ciljne ključne besede uporabljate v oznakah H1, H2 in H3.

Zaključek

Kot sem že omenil, lahko vsakdo napiše članek, če pa se želite uvrstiti višje v rezultate iskalnikov, se morate naučiti pisati SEO prijazne vsebine.

Seveda ne želite zapravljati časa in truda za pisanje člankov in jih ciljna publika ne bere, kajne?

Zato nasvete preizkusite in napišite ta optimizirani članek, da bodo vaše strani dosegle to stran 1 med rezultati iskalnika.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector