Писане на SEO-приятелско съдържание – Ръководство за начинаещи до напреднали

Всеки може да напише статия, но SEO-оптимизираната статия е съвсем различна топка. ВСЕКИ иска това място №1 в страниците на търсачките на Google, особено за тези ключови думи с висок трафик. Ако това е така, тогава трябва да овладеете писането на SEO-оптимизирано съдържание, при което оптимизирате всяка публикация или страница с конкретни ключови думи. С тези ценни ключови думи, стратегически подчертани във вашите статии, търсачките ще забелязват удобно вашите усилия и ще класират страниците ви по-добре от другите.


Ако никой не посещава вашата страница, дори и да пишете най-добрите статии, тогава това, което правите, е безсмислено начинание. Да се ​​уверите, че вашето съдържание е SEO-приятелски несъмнено е ТОП приоритет, ако се стремите към растеж в уебсайта или бизнеса си.

Какво е SEO?

Защо всички са загрижени за SEO? SEO или оптимизация за търсачки е практиката за увеличаване на броя и качеството на посетителите на вашия уебсайт чрез подобряване на класирането в резултатите от алгоритмичната търсачка..

Изследвания и проучвания показват, че уебсайтовете на първата страница на Google получават почти 95% от кликванията. Увеличената честота на кликване (CTR) се равнява на повече трафик.

Какво има в теб? Е, повече посетители означават потенциални клиенти, които биха се превърнали в повишени проценти на конверсия и приходи.

Как работи SEO?

Google и Bing оценяват резултатите от търсенето си въз основа на приложимостта и авторитета на уеб страниците, които са обхождали и са включени в техния уеб индекс.

SEO включва също така да се гарантира, че вашият уебсайт е достъпен и технически надежден. Той също така проверява как вашият сайт използва думи, които хората търсят и въвеждат в търсачките. Съдържанието на вашия уебсайт трябва да бъде полезно и да предоставя висококачествено съдържание, което помага да се отговори на заявката на потребителя.

Как да направите SEO?

SEO включва технически и творчески дейности. Обикновено SEO и Offsite SEO са двете основни категории SEO работа.

Въпреки че тези дейности често изискват умения за оптимизиране на уебсайта ви, те могат да бъдат научени, дори ако сте новак. Другият вариант е да наемете професионална SEO агенция или SEO консултант, за да помогнете за вашите SEO нужди.

SEO на място означава актуализиране на уебсайта Ви, за да се увеличи органичната видимост. Дейности като анализиране и използване на думите, които често се търсят от посетителите, като се гарантира, че уебсайтът ви може да бъде индексиран, и да се гарантира, че съдържанието показва доверие и авторитет, са сред начините за подобряване на класирането в търсачките. Ние сме изброили най-новите SEO инструменти, които ще ви помогнат да се справите с това.

Офсайтовото SEO включва външни дейности, като например увеличаване на реномирани връзки от други уебсайтове, писане за други външни публикации и обръщане към влиятелни лица и блогър за промотиране на вашия уебсайт.

Писане на SEO оптимизирани статии

Основната цел на оптимизацията на търсачките (SEO) е вашето съдържание да бъде откриваемо и преносимо за потребителите чрез търсачки като Google и Bing.

За постигането на това е изключително важно да научите как да пишете SEO-приятелско съдържание. Писането на SEO-удобно съдържание включва:

 • Познаване и разбиране на вашата аудитория – Преди да започнете да пишете съдържанието си, трябва да се имат предвид някои от ключовите термини, свързани с темата, която искате да напишете. Тази стъпка обикновено започва с въпрос като „Какво търси моята аудитория?“.
 • Подбор на внимателно вашите теми за съдържание – Потребителите и техният опит трябва да са на първо място, когато пишат съдържание, докато SEO съображенията са включени естествено в съдържанието. Този начин на мислене ще гарантира, че вашето съдържание се привежда в съответствие с крайната цел на развитието на съдържанието: предоставяне на полезна информация на настоящата и бъдещата ви аудитория.
 • Създаване на висококачествено съдържание за вашата аудитория – не за търсачките – Качественото съдържание означава създаване на страхотно потребителско изживяване за вашата аудитория и отговор на техния въпрос. Висококачественото съдържание е доказано полезно при събирането на връзки или външни връзки от други сайтове, което също е сред най-важните фактори.

Започнете с изследвания

Разбира се, искате да започнете с проучване към кои ключови думи да насочвате, дължина и тип на статията си, анализирайки съществуващото съдържание, за да установите очертания и въпроси, които хората могат да зададат.

SEO инструменти като SEMRush или Ahrefs да ви помогне да направите по-добри изследвания и правилна оптимизация на ключовите думи. Ако искате да сте сигурни, че насочвате към правилните ключови думи, определено трябва да имате тези инструменти.

Тип съдържание

Ако искате да видите какви статии в момента са класирани, просто поставете целевата си ключова дума в търсенето с Google. Това е част от изследването и това ви помага да разберете каква статия трябва да напишете.

Може да забележите някакъв модел в резултатите от търсенето. Например, Google може да показва списъци или форма за писане във формат на списъка. Ако търсите най-добрите SEO инструменти за WordPress, може да откриете, че резултатите от търсенето показват списъци.

Дължина на изделието

Ако искате да знаете типичната дължина на статиите, които класират целевата Ви ключова дума, можете да използвате безплатен инструмент, наречен SEO Rambler.

Ако средният брой на първата страница е 2445, а средният брой на първите 3 е 3576, трябва да сте сигурни, че статията, която ще напишете, е повече от тази бройка. Можете да напишете съдържание, което е поне повече от 3600 думи.

Сега трябва да създадете контур на съдържанието си. Можете да получите идея, като анализирате топ 10 резултати на целевата ключова дума.

Хората също питат

Ако търсите целевата си ключова дума в Google Търсене, ще забележите секцията „Хората също питат“. Може да искате да изберете въпросите, които са най-подходящи за вашата статия, и да отговорите на тези въпроси във вашата статия.

Ако кликнете върху някой от тези въпроси, ще забележите, че в списъка ще се покажат повече елементи, което означава, че можете да намерите още въпроси, на които можете да отговорите във вашата статия и това е един интелигентен начин за оптимизирането му.

А сега продължете и напишете тази статия. И след като напишете съдържанието, ето още няколко съвета за подобряване на SEO на вашата статия:

1. Заглавие на публикацията и мета заглавие

Заглавието на публикацията е как вашите читатели виждат заглавието на публикацията на вашия уебсайт. Мета заглавието е как търсачките ще показват публикацията ви в резултатите от търсенето.

Жизненоважно е да добавите целевите си ключови думи в мета заглавието, защото ако не, търсачките ще третират заглавието на вашата публикация същото като мета заглавието.

Заглавията на публикациите трябва да са под 66 знака.

2. Публикувай мета описание

Добавянето на мета описания е също толкова ценно, колкото добавянето на мета заглавия в публикацията ви, тъй като това служи като копие за продажба на вашата публикация. Трябва да създадете мета описание, което да е около 156 знака и примамливо достатъчно за посетителите да кликнат върху него.

Така че, ако не сте направили никакво мета описание, по-добре го направете сега и се уверете, че всяка публикация, която пишете, има потенциал да привлече максимален трафик към вашия уебсайт.

3. Атрибут Alt на изображението

Ние, като човешки същества, намираме за по-относими, когато виждаме визуализации. Ето защо предоставянето на изображения на вашето съдържание е толкова важно.

Те увеличават ангажираността на аудиторията и са друг контекстуален елемент, който може да бъде оптимизиран за органично търсене. Търсачките „четат“ атрибутите alt („alt текст“) и имената на файлове с изображения.

Ако изображението е наименовано по подходящ начин и е оптимизирано, е по-вероятно да се покаже при търсенето на изображения за съответните заявки.

Повечето платформи за управление на съдържанието (CMS) имат текстово поле за алтернативно изображение, което може да бъде оптимизирано. Текстът alt на изображението трябва да бъде кратка, описателна фраза на изображението. Имената на файловете с изображения трябва да се запазват преди качване на снимки и също трябва да бъдат кратка, описателна фраза, разделена от тирета.

Още един елемент, който трябва да вземете предвид при оптимизирането на изображенията, е определянето на размера и спестяването за уеб (чрез Photoshop). Снимките често могат да бъдат масивни ресурси и да причинят бавно зареждане на страницата. Запазването за уеб (70 до 80 процента от оригинала обикновено е добре за снимки с висока разделителна способност) и оразмеряването на пиксели по подходящ начин може значително да подобри скоростта на страницата.

4. Взаимовръзка и котва текст

Когато пишете нова публикация, можете да я свържете със старите си публикации, така че вашите читатели да могат да четат и да останат по-дълго на вашия сайт, а търсачките да могат отново да обхождат предишните ви публикации.

Обвързването помага да се ориентирате в сайта си, както и да намалите степента на отпадане, което е друг решаващ фактор за повишаване на вашата SEO класация.

За свързване се използва техника на текст на котва. Това е просто поставянето на връзки към публикацията в блога ви, за да отведете читателите си към други части на вашия уебсайт.

Можете също да използвате SEO интелигентни връзки и Yoast плъгин за автоматично вътрешно свързване. Или можете да разглеждате допълнително обширният списък с алтернативни SEO приставки.

5. Извадете думите „STOP“ от постоянната връзка

Думи като “a”, “an”, “am”, “и”, “the” и много други често срещани думи се игнорират от търсачките. Така че, уверете се, че вашата постоянна връзка няма думи за спиране.

Например, заглавието на публикацията ви е „Най-добрият начин да печелите пари“, по подразбиране постоянната връзка ще бъде yourdomain.com/the-best-ways-to-make-money.html.

Думите „the“ и „to“ са думи „stop“, така че трябва да актуализирате вашата постоянна връзка, за да я направите yourdomain.com/best-ways-make-money.html.

Уверете се, че правите това, преди да публикувате публикацията си.

6. Правилно използване на заглавия

Един от най-критичните фактори за увеличаване на SEO класирането е правилното използване на H1, H2 и H3 заглавията.

Заглавията на публикациите по подразбиране използват H1 тагове за заглавие. Така че за следващия подзаглавие в публикацията си можете да използвате H2, а след това H3 за следващия подзаглавие и т.н..

Също така е най-добра практика, ако използвате целевите си ключови думи в H1, H2 и H3 тагове.

заключение

Както споменах, всеки може да напише статия, но ако искате да се класирате по-високо в резултатите от търсачките, трябва да научите как да пишете удобно за SEO съдържание.

Разбира се, не искате да губите време и усилия да пишете статии и да не бъдете четени от вашата целева аудитория, нали?

Така че, опитайте и напишете тази оптимизирана статия, за да накарате страниците ви да попаднат на тази страница 1 от резултатите от търсачката.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map