Najbolji SEO alati za 2020. godinu

U zbunjenom svijetu SEO-a lako se izgubiti, pogotovo kad ste početnik – nemate pojma odakle započeti i nijedan putokaz ne govori vam gdje treba krenuti. Dostupno je mnoštvo SEO alata – toliko da je lakše izgubiti svoj put nego što te voditi na pravi put.


Činjenica je da vam trebaju ovi SEO alati. U pitanju su veća prodaja, ovlasti za izgradnju i još nekoliko mogućnosti zašto se želite usredotočiti na svoju SEO strategiju. Srećom po vas, provest ćemo vas kroz najbolje SEO alate na tržištu i ono što ih je učinilo najboljima.

Što je SEO i kako funkcionira?

Optimizacija pretraživača (SEO) jedan je od najistaknutijih aspekata digitalnog marketinga jer uglavnom uključuje poboljšanje rangiranja vaše web stranice na tražilici..

Što se ključne riječi povećaju na Googleu, veće su šanse da će Vaša web stranica kliknuti od strane potencijalnih čitatelja ili posjetitelja. Ako je vaša web lokacija prva veza na stranici rezultata Google pretraživanja, vjerojatnije je da ćete ostvariti 30% klikova posjetitelja.

Kada korisnik traži određenu ključnu riječ u vašoj niši, želite da vaša web lokacija bude na vrhu rezultata stranice.

Stvaranje visoko informativnog i vrijednog sadržaja koji pomaže korisnicima interneta i uspostavljanje web lokacije prilagođene mobilnim uređajima, kao i povratne veze ili primanje veza do vaše web stranice s web mjesta s najvišom publikom, mogu pozitivno poboljšati vaš SEO.

Evo najboljih SEO alata koji biste trebali koristiti:

Prvo, postoje tri glavna SEO alata koja svi koriste.

 • SEMrush
 • Ahrefs
 • Moz

Sva su trojica kvalificirana kao jedan od najboljih SEO alata s njihovim praćenjem rangiranja, analizom veza i istraživanjem ključnih riječi.

Nakon što odaberete jedan od ovih, preporučujem vam da odaberete besplatan alat kao što je Google Analytics i Google Search Console.

SEMrush – najbolji SEO alat za početnike

Ako tek započinjete sa SEO-om, preporučujem vam da koristite SEMrush. Najlakši je za upotrebu u odnosu na Moz i Ahrefs.

Osim toga, to je bio omiljeni ljubitelj SEO zajednice. Čak su i SEO stručnjaci zadivljeni njegovim nevjerojatnim značajkama.

Pomoću SEMrush-a imate jednostavan pristup izvješćima o svojoj ljestvici i svim promjenama na njima, plus preporukama za bolji rang. Ima analizu veza, konkurentnu analizu i istraživanje ključnih riječi. Besplatna alternativa za istraživanje ključnih riječi je Ubersuggest.

To znači da imate sve što vam treba bez da se preopterećujete.

SEMrush počinje od 99,95 USD mjesečno.

Posjetite SEMrush

Ahrefs – najbolji SEO alat za napredne korisnike

Ahrefs je jedan od najčešćih preporučenih stručnjaka za SEO. To je drugi najveći pretraživač web stranica nakon Googlea.

Njegova značajka, zvana Site Audit, jedan je od najboljih alata za SEO analizu na tržištu. To vam govori koji dio vaše web stranice treba ažurirati i poboljšati. To vam pomaže da dobijete viši rang pretraživača.

Za SEO stručnjaka to je olakšanje. Ako ste početnik, možda ćete u zbrci čekati po glavi. Ali, ako točno znate što želite i odlučni ste u tome naučiti i dobiti, Ahrefs je savršen SEO alat za vas.

Ako planirate napraviti mnogo veze na vezama, Ahrefsova analiza veza je dobra u usporedbi s ostalim SEO alatima. Dakle, prolazak kroz krivulju učenja vrijedi.

Ako želite da pregledate povratne veze svog natjecatelja, to možete učiniti s Ahrefsom. A, ako želite znati što je najviše povezano sa sadržajem u vašoj niši, Ahrefs ima tu značajku.

Možete dobiti probnu verziju Ahrefsa za 7 dolara za sedam dana. Njegov redovni plan počinje od 99 USD mjesečno.

Posjetite Ahrefs

Yoast SEO – najbolji WordPress SEO dodatak

Ako imate web stranicu WordPress, onda je Yoast prvi WordPress SEO dodatak u smislu upotrebe. Moglo bi biti tisuću SEO dodataka, ali smatram da je Yoast vrlo jednostavan za korištenje. Neke sjajne alternative su SEOPress i RankMath.

Automatizira puno SEO zadataka, kao i optimizira naslov, opis, URL, metaoznake, sadržaj i još mnogo toga. Također ima najnaprednije XML sitemap funkcionalnosti.

Yoast je besplatan, a čak je i besplatna verzija već dovoljna. Naravno, ako želite više značajki poput višestruke optimizacije ključnih riječi i pregleda na društvenim kanalima, možete nadograditi na premium plan koji započinje od 89 USD.

Posjetite Yoast SEO

Screaming Frog SEO Spider – Najbolji alat za indeksiranje SEO

Ako imate veliku web stranicu s tisućama URL-ova, nikad ne možete proći web mjesto ručno. Pretraživanje i revizija velikih web lokacija može biti prava borba, pogotovo kada nemate namjenski alat za indeksiranje za obavljanje tih zadataka..

Ahrefs, Moz i SEMrush prilično su osnovni alati za reviziju ovakvih stvari. Dakle, treba vam alat za indeksiranje web mjesta poput Screaming Frog SEO Spider.

Što je to i kako djeluje? To je alat za indeksiranje web stranica koji indeksira URL-ove vaše web stranice i pregledava ključne elemente i analizira tehničku i on-site SEO. Otkrićete i neke pogreške koje ste mogli napraviti pri izradi web mjesta.

Možete dobiti besplatnu verziju za pronalaženje slomljenih veza, pogrešaka i preusmjeravanja, analiziranje naslova stranica i metapodataka, generiranje XML sitemapova i pronalazak dupliciranih stranica. Ali ako želite dodatne značajke kao što su integracija Google Analytics-a, integracija Search Console-a i integracija mjernih podataka, tada potražite plaćenu verziju od 149,00 £ godišnje.

Trik ovdje je prijaviti se i platiti nekoliko mjeseci tijekom čišćenja web mjesta, a zatim otkazati pretplatu kad završite.

Ali, ako radite više revizija svakog mjeseca, tada se upustite u dugoročnu pretplatu.

Posjetite Screaming Frog SEO Spider

Pitchbox – najbolji outreach alat

Ako namjeravate doprijeti do izgradnje veza, želim vas upozoriti na to da se mogu provoditi projekti za pružanje informacija koristeći samo Gmail i Google Sheet..

Praćenje kontakata, koordinacija s njima i ažuriranje predložaka mogu biti mnogo vremena.

To nije ako imate moćan alat za automatizaciju rada s vama. Pitchbox pronalazi kontakte za vas i prati ih. Osim toga, automatski automatizira praćenje e-pošte za vas.

Posjetite Pitchbox

Google-ovi besplatni alati

Ne podcjenjujte snagu Googleovih besplatnih alata kao što su Google Analytics i Google Search Console. Oboje su svjetske klase.

Google Analytics smatram općenito najboljim alatom za analizu web stranica. Google Analytics besplatan je alat za analizu podataka vašeg poslovanja.

Većina ljudi koristi Google Analytics samo za provjeru ukupnog prometa na svojoj web stranici. Ali postoji još toga. S Google Analyticsom moći ćete znati točne izvore prometa i koje stranice na vašoj web lokaciji donose promet.

Nakon što instalirate Google Analytics, konfigurirajte i svoju Google Search Console. To je još jedan besplatan alat koji se koristi za dobivanje stvarnih Googleovih podataka o ključnim riječima. Također možete dobiti i druge informacije poput pogrešaka na vašoj web stranici, podataka o pojavljivanjima i klikovima i indeksiranih stranica.

Google Search Console pomaže vam da razumijete ponašanje posjetitelja vaše web stranice tako da možete optimizirati svoju web lokaciju radi boljeg rangiranja na stranicama rezultata pretraživanja. Uz to, izvješće o upotrebljivosti za mobilne uređaje naglašava URL-ove koji imaju problema sa upotrebljivošću kada se pregledavaju na mobilnom uređaju.

Imajte na umu da ne radite na svojoj web lokaciji bez instaliranja i alata Google Analytics i Search Console.

Proces vaše odluke

Dakle, dopustite da vas vodim kroz donošenje odluke o vašem SEO putovanju. Prvo odaberite jedan od alata za SEO – SEMrush, Ahrefs ili Moz. Zatim instalirajte SEO dodatak za svoju web stranicu WordPress.

Ako je vaša web stranica ogromna, instalirajte napredni alat za indeksiranje SEO. Ako povezujete veze, dodajte alat za informiranje.

Posljednje, ali ne najmanje bitno, ne zaboravite na besplatne alate: Google Analytics i Google Search Console.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map