Najboljše brezplačno orodje za raziskovanje ključnih besed – Ubersuggest

Ste utrujeni od zamudnega procesa raziskovanja ključnih besed, kar se vam zdi kot neskončen seznam nekoristnih besed? Če je odgovor pritrdilen, potem niste sami. Tudi tam sem bil. Vem, kako se zdi, da prehajaš iz ene besede v drugo, samo da iščeš pravilno besedo. Zelo frustrirajoče, kajne?


Če želite biti uspešni, potrebujete dve stvari – trden trud in prave ključne besede. Toda to ne pomeni, da ves dan preživite tako. Kot pravijo, delajte pametno.

Raziskovanje ključnih besed ima zelo pomembno vlogo pri SEO. Gotovi so dnevi, ko ročno iščete ključne besede. Danes s pravimi orodji in pravimi strategijami raziskovanje ključnih besed ni bilo nikoli lažje.

V tem članku vam bom predstavil, kako lahko olajšate in hitreje raziskujete ključne besede z uporabo Ubersuggest Neila Patela. Da, sploh se vam ni treba znojiti.
Preden gremo dalje, je ključno, da določimo, kaj je raziskovanje ključnih besed.

Kaj je raziskovanje ključnih besed?

Raziskava ključnih besed je preprosto postopek iskanja alternativnih iskalnih izrazov, ki bi jih ljudje vnesli v Google, ko kaj iščejo. V bistvu želite, da gredo na vaše spletno mesto, ker večji kot je promet na vašem spletnem mestu, višja je vaša uvrstitev v Googlu. Morda vas lahko dobra vsebina s pravimi ključnimi besedami pripelje na prvo stran Googla.

Na primer, načrtujete nakup novega telefona. Pred nakupom verjetno imate veliko vprašanj, na primer, kakšen je danes najboljši model telefona, koliko vas bo stalo in toliko več. Če želite najti odgovore na svoje vprašanje, se odpravite v Google.

Po drugi strani pa recimo, da imam v lasti spletno trgovino, ki prodaja telefone. Kar bom storil, je, da ugotovim, kaj ljudje iščejo v zvezi s telefoni. Izvedel bom običajne ključne besede, ki jih vnesete, kadar v Googlu nekaj iščete.
Stvar je v tem, da se prikaže veliko ključnih besed. Nekateri od njih so morda neuporabni in njihovo razvrščanje bi trajalo preveč časa. Tu na sceno stopijo orodja za raziskovanje ključnih besed, kot je Ubersuggest.

Kaj je torej Ubersuggest?

Ubersuggest je brezplačno orodje za raziskovanje ključnih besed, ki ga ima v lasti Neil Patel, bloger in podjetnik hkrati. Zgodba, ki stoji za Ubersuggestom, je, da Neil Patel želi več prometa posvetiti svojemu spletnemu mestu, kar je storil, je kupil Ubersuggest in omogočil brezplačno uporabo vsem. Nato ga je integriral v svoje spletno mesto, kar je sčasoma uspešno ustvarilo več prometa.

Ubersuggest je veliko hitrejši od drugih orodij za raziskovanje ključnih besed in omogoča, da se seznam ključnih besed prenese v samo enem kliku. To je hiter, enostaven in zanesljiv način za najboljše ključne besede za vaše članke. Prav tako vam dovoljujem, da ključne besede kopirate in prilepite v toliko, kolikor jih lahko preprosto filtrirate.

V bistvu Ubersuggest naredi štiri stvari, ki so naslednje:

Pregled raziskovanja ključnih besed

Ko v Ubersuggest vnesete ključno besedo, vam bo dal pregled, koliko prometa in koliko iskanj za ključno besedo vsak mesec.
Na primer kot svojo ključno besedo vpišem »Najboljši pametni telefoni za leto 2018«. Ubersuggest mi bo pokazal nekaj takega.

Predlagaj ključno besedo

Ubersuggest poleg pregleda ključnih besed daje tudi ideje za ključne besede. Ko rečemo ideje za ključne besede, so to druge ključne besede, povezane s tem, kar ste vnesli, ki jih mnogi iščejo. Seznam predlaganih ključnih besed lahko zožite, da boste lažje izbrali, katera deluje najbolje.

Zahtevnost ključne besede

Ubersuggest vam povzroča tudi težave s ključnimi besedami, če navedete spletna mesta, ki imajo največ prometa, ko gre za to ključno besedo. S tem lahko veste, kolikokrat so bili članki deljeni, kar vam bo dalo predstavo o tem, kako konkurenčni so članki. Če poznate stopnjo težavnosti ključne besede, boste dobili idejo, da jo morate izboljšati.

Konkurenčna inteligenca

Ubersuggest vam omogoča, da ugotovite, kdo je na najvišjem mestu za določeno ključno besedo. Pokaže tudi, kdo plačuje vsako plačilo na klik. Kaj še? Prikazala vam bo izgubljene tekmece in njihovo kopijo oglasa.

S takšnimi podatki lahko že ugotovite, ali je ključna beseda vredna ciljanja ali ne. Lahko veste, ali je ključna beseda vredna, če vaši konkurenti licitirajo za določene stavke.

Kako deluje Ubersuggest?

 1. Ubersuggest je zelo enostaven in zelo preprost za uporabo. Če želite najti pravo ključno besedo za svoje spletno mesto, morate narediti naslednje korake.
 2. Namestite njihov dodatek v brskalnik Chrome ali Firefox tako, da odprete spletno mesto ubbersuggest.com.
 3. Pojdite na Ubersuggest.io. Ubersuggest lahko dodate kot razširitev na Chrome ali Firefox, vse je odvisno od tega, kaj uporabljate.
 4. V iskalno vrstico vnesite predlog za ključne besede.
 5. V spustnem meniju izberite svoj vir. Ubersuggest uporablja splet kot privzeti vir, vendar lahko sami izberete naložite datoteko ali jo dobite iz YouTuba in drugih virov.
 6. Izberite jezik. Na voljo je veliko jezikov, ki jih lahko izbirate – od angleščine do španščine in vsega vmes.
 7. Prikazali se bodo predlogi za ključne besede, statistika in vse. Ubersuggest vam omogoča naslednje:
  • Rezultat filtrirajte z določeno ključno besedo
  • Brskaj po rezultatih po abecednem vrstnem redu
  • Prenesite ključne besede kot besedilno datoteko

Ubersuggest je res veliko, če upoštevamo, da je brezplačen. Z njo zagotovo lahko izvlečete katero koli temo. Ko sem ga osebno preizkusil, je neverjetno, kako hitro so prikazani rezultati. To je močno orodje, ki opravi vsa težka opravila za vas in vam daje rezultat v enem priročnem paketu.

Glede na to, kako konkurenčen je trg danes, je veliko vedeti, kako izstopati. Seveda, postopek ni enostaven, vendar se bo na koncu zagotovo splačalo. Za vrhunsko konkurenco je bistvenega pomena vedeti, kaj vas bo dvignilo in kaj vam bo olajšalo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector