Най-доброто средство за изследване на безплатни ключови думи – Ubersuggest

Омръзна ли ви от отнемащия време процес на проучване на ключови думи в нещо, което изглежда като безкраен списък от безполезни думи? Ако да, значи не сте сами. Аз също съм бил там. Знам как е чувството да преминеш от една дума на друга, само за да търсиш правилната дума. Много е разочароващо, нали?


За да успеете, имате нужда от две неща – солидни усилия и правилните ключови думи. Но това не означава, че прекарвате целия си ден в това. Както се казва, работете умно.

Изследването на ключови думи играе много важна роля в SEO. Изминаха дните, когато ръчно търсите ключови думи. Днес с правилните инструменти и правилните стратегии изследването на ключови думи никога не е било по-лесно.

В тази статия ще ви опитам как можете да направите по-лесно и по-бързо изследването на ключови думи, използвайки Ubersuggest на Нийл Пател. Да, изобщо не е нужно да се потите.
Преди да продължим по-нататък, важно е да определим какво е изследване на ключови думи.

Какво е изследване на ключови думи?

Изследването на ключови думи е просто процесът на намиране на алтернативни думи за търсене, които хората биха въвели в Google, когато търсят нещо. По принцип искате да отидат на вашия уеб сайт, тъй като колкото по-голям е трафикът на вашия уебсайт, толкова по-висока е вашата класация в Google. Може би доброто съдържание с правилните ключови думи може да ви накара да кацнете на първата страница на Google.

Например, планирате да закупите нов телефон. Преди да купите такъв, вероятно имате много въпроси като кой е най-добрият модел телефон днес, колко ще ви струва и толкова много повече. За да намерите отговори на въпроса си, ще се насочите към Google.

От друга страна, да речем, че притежавам онлайн магазин, който продава телефони. Това, което ще направя, е да разбера какво търсят хората за телефоните. Ще открия общите ключови думи, които въвеждате, когато търсите нещо в Google.
Работата е там, че се появяват много ключови думи. Някои от тях може да са безполезни и класифицирането им би отнело твърде много време. Тук на сцената влизат инструменти за изследване на ключови думи като Ubersuggest.

И така, какво е Ubersuggest?

Ubersuggest е безплатен инструмент за изследване на ключови думи, собственост на Нийл Пател, блогър и предприемач едновременно. Историята зад Ubersuggest е, че Нийл Пател иска да привлече повече трафик към уебсайта си и това, което направи, е, че е купил Ubersuggest и го направи безплатен за всеки, който може да използва. След това той го интегрира в своя уебсайт, който в крайна сметка генерира повече трафик успешно.

Ubersuggest е много по-бърз от другите инструменти за изследване на ключови думи и позволява списъка с ключови думи да бъде изтеглен само с едно кликване. Това е бърз, лесен и надежден начин да имате най-добрите ключови думи за вашите статии. Също така ви позволявам да копирате и поставите ключовите думи, доколкото можете лесно да филтрирате ключовите думи.

По принцип Ubersuggest прави четири неща, които са както следва:

Преглед на ключовите думи

Когато въведете ключова дума в Ubersuggest, тя ще ви даде преглед колко трафик и колко търсения има за ключовата дума всеки месец.
Например, аз ще въведа „Най-добрите смартфони за 2018 г.“ като моя ключова дума. Ubersuggest ще ми покаже нещо подобно.

Предложи ключова дума

Освен преглед на ключовите думи, Ubersuggest също дава идеи за ключови думи. Когато казваме идеи за ключови думи, това са други ключови думи, свързани с това, което сте въвели, което често се търси от мнозина. Можете да стесните списъка с предложени ключови думи, за да изберете по-лесно коя от тях работи най-добре.

Трудност на ключовите думи

Ubersuggest също ви затруднява с ключовите думи, като изброява уебсайтовете, които имат най-много трафик, когато става въпрос за тази ключова дума. Тя ви позволява да знаете колко пъти са споделяни статиите, което ще ви даде представа колко конкурентоспособни са статиите. Познаването на нивото на трудност на вашата ключова дума ще ви даде идеята, че трябва да я прецизирате.

Конкурентно разузнаване

Ubersuggest ви позволява да разберете кой е в най-добрите класирания за конкретна ключова дума. Също така показва кои плащат за всяко заплащане на кликване. Какво повече? Той ще ви покаже загубата на вашите конкуренти и тяхното рекламно копие.

С тези данни вече можете да разберете дали вашата ключова дума си струва да се насочите или не. Можете да знаете дали ключовата дума е достойна, вашите конкуренти наддават на конкретни фрази.

Как работи Ubersuggest?

 1. Ubersuggest е много лесен и много прост за използване. Трябва само да направите следните стъпки, за да намерите правилната ключова дума за вашия сайт.
 2. Инсталирайте тяхната добавка на вашия браузър Chrome или Firefox, като отидете на ubbersuggest.com.
 3. Отидете на Ubersuggest.io. Ubersuggest може да се добави като разширение към Chrome или Firefox, всичко зависи от това, което използвате.
 4. Въведете предложението си за ключови думи в лентата за търсене.
 5. Изберете източника си от падащото меню. Ubersuggest използват Web като източник по подразбиране, но можете да изберете самия файл или да го получите от YouTube и други източници.
 6. Изберете езика. Има много езици, на които можете да избирате – от английски до испански и всичко между тях.
 7. Ще се покажат предложенията за ключови думи, статистиката и всички. Ubersuggest ви позволява да направите следното:
  • Филтрирайте резултата с определена ключова дума
  • Преглед на резултатите по азбучен ред
  • Изтеглете ключовите думи като текстов файл

Ubersuggest наистина е много, като се има предвид, че това е безплатно. Със сигурност можете да издърпате с него всяка тема. Когато лично го опитах, е невероятно с това колко бързо се показват резултатите. Това е мощен инструмент, който върши всички тежки задачи за вас и ви дава резултат в един удобен пакет.

Като се има предвид колко конкурентен е пазарът в днешно време, знанието как да се откроим е голяма работа. Разбира се, процесът не е лесен, но определено си заслужава в крайна сметка. За да оглавите конкуренцията, е важно да знаете какво ще ви повдигне и какво ще улесни нещата за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map