Най-добрите SEO инструменти на 2020 г.

Лесно е да се изгубиш в объркания свят на SEO, особено когато си начинаещ – нямаш идея откъде да започнеш и нито една пътна карта не ти казва посоката накъде да тръгнеш. Налични са множество SEO инструменти – толкова много, че е по-лесно да загубите пътя си, отколкото да бъдете водени към правилния път.


Факт е, че имате нужда от тези SEO инструменти. По-високи продажби, авторитет на изграждане и още няколко възможности са поставени на въпрос защо искате да се съсредоточите върху своята SEO стратегия. Късмет за вас, ще ви преведем през най-добрите SEO инструменти на пазара и това, което ги направи най-добрите.

Какво е SEO и как работи?

Оптимизацията за търсачки (SEO) е един от по-известните аспекти на дигиталния маркетинг, тъй като включва главно подобряване на класирането на вашия уебсайт в търсачката.

Колкото по-високи са вашите ключови думи в Google, толкова по-големи са шансовете на вашия уебсайт да бъдат кликвани от потенциалните читатели или посетители. Ако уебсайтът ви е първата връзка на страницата с резултатите от търсенето с Google, тогава е по-вероятно да получите 30% от кликванията на посетителите..

Когато потребителят търси конкретна ключова дума във вашата ниша, искате уебсайтът ви да е отгоре на резултата от страницата.

Създаването на високо информационно и ценно съдържание, което помага на потребителите на Интернет и прави уебсайта ви удобен за мобилни устройства, както и връзката или получаването на връзки към вашия уеб сайт от уебсайтове с най-висока аудитория, може да подобри положително вашия SEO.

Ето най-добрите SEO инструменти, които трябва да използвате:

Първо, има три основни SEO инструменти, които всеки използва.

 • SEMrush
 • Ahrefs
 • Моз

И тези три са квалифицирани като един от най-добрите SEO инструменти с тяхното проследяване на ранг, анализ на връзки и проучвания на ключови думи.

След като изберете един от тях, препоръчвам ви да изберете безплатен инструмент, като Google Analytics и Google Search Console.

SEMrush – най-добрият SEO инструмент за начинаещи

Ако просто започвате със SEO, препоръчвам ви да използвате SEMrush. Той е най-лесният за използване в сравнение с Moz и Ahrefs.

Плюс това, той е любимецът на почитателите на SEO общността. Дори SEO експертите са изумени от невероятните му функции.

Със SEMrush имате лесен достъп до отчети за вашата класация и всякакви промени в нея, плюс препоръки за по-добро класиране. Има анализ на връзки, конкурентен анализ и изследване на ключови думи. Безплатната алтернатива за изследване на ключови думи е Ubersuggest.

Това означава, че имате всичко необходимо, без да се преуморявате.

SEMrush започва от $ 99.95 на месец.

Посетете SEMrush

Ahrefs – Най-добрият SEO инструмент за напреднали потребители

Ahrefs е един от най-препоръчваните SEO инструменти от експерти. Това е вторият най-голям търсач на уебсайтове след Google.

Характеристиката му, наречена одит на сайта, е един от най-добрите инструменти за SEO анализ на пазара. Той ви казва коя част от вашия уебсайт се нуждае от актуализация и подобрение. Това ви помага да получите по-високо класиране на търсачките.

За SEO експерт това е облекчение. Ако сте начинаещ, може да завършите объркано главата си. Но, ако знаете точно какво искате и сте решени да научите и да го получите, Ahrefs е перфектен SEO инструмент за вас.

Ако планирате да правите много изграждане на връзки, функцията за анализ на връзки на Ahrefs е добра в сравнение с другите SEO инструменти. Така че преминаването през кривата на обучение си заслужава.

Ако искате да надникнете в преките връзки на вашия конкурент, можете да го направите с Ahrefs. И ако искате да знаете най-свързаното със съдържание във вашата ниша, Ahrefs има тази функция.

Можете да получите пробна версия на Ahrefs за 7 долара за седем дни. Редовният му план започва от 99 долара на месец.

Посетете Арефс

Yoast SEO – Най-добър WordPress SEO плъгин

Ако имате уебсайт на WordPress, тогава Yoast е приставката за WordPress SEO номер едно по отношение на използването. Може да има хиляда SEO плъгини, но намирам, че Yoast е много лесен за използване. Някои страхотни алтернативи са SEOPress и RankMath.

Той автоматизира много SEO задачи, както и оптимизира заглавието, описанието, URL адреса, мета таговете, съдържанието и много други. Той също така има най-модерните XML функционалности на Sitemap.

Yoast е безплатен и дори безплатната версия вече е достатъчна. Но разбира се, ако искате повече функции като многократна оптимизация на ключови думи и визуализации на социалните канали, можете да надстроите до премиум план, който започва от $ 89.

Посетете Yoast SEO

Screaming Frog SEO Spider – Най-добрият SEO инструмент за обхождане

Ако имате голям уебсайт с хиляди URL адреси, никога не можете да преминавате през уебсайта ръчно. Обхождането и одитирането на големи сайтове може да бъде истинска борба, особено когато нямате специален инструмент за обхождане, за да вършите тези задачи.

Ahrefs, Moz и SEMrush са доста основни инструменти за одит на този вид неща. Така че, имате нужда от обходен сайт като Screaming Frog SEO Spider.

Какво е това и как работи? Това е инструмент за обхождане на уебсайтове, който обхожда URL адресите на вашия уебсайт и преглежда ключови елементи и анализира техническото и SEO оптимизиране на място. Ще откриете и някои грешки, които може да сте направили при изграждането на сайта.

Можете да получите безплатната версия за намиране на счупени връзки, грешки и пренасочвания, анализиране на заглавия на страници и метаданни, генериране на XML Sitemap и намиране на дублирани страници. Но ако искате повече функции като интеграция с Google Analytics, интеграция в Search Console и интегриране на метриките за връзки, тогава отидете за платената версия на £ 149,00 годишно.

Номерът тук е да се регистрирате и да платите за няколко месеца, докато почиствате сайта си, след което да анулирате абонамента си, когато сте готови.

Но ако правите няколко одити всеки месец, след това преминете към дългосрочен абонамент.

Посетете Screaming Frog SEO Spider

Pitchbox – най-добрият инструмент за достъп

Ако планирате да потърсите работа за изграждане на връзки, просто искам да ви предупредя, че може да бъде много досадно да правите проекти за терен, използвайки само Gmail и Google Sheet.

Проследяването на вашите контакти, координацията с тях и актуализирането на шаблони може да отнеме много време.

Не е, ако разполагате с мощен инструмент за автоматизиране на информацията за вас. Pitchbox намира контакти за вас и ги следи. Плюс това, той автоматизира последващи действия по имейл за вас.

Посетете Pitchbox

Безплатни инструменти на Google

Не подценявайте силата на безплатните инструменти на Google като Google Analytics и Google Search Console. И двамата са от световна класа.

Смятам, че Google Analytics е най-добрият инструмент за анализ на уебсайтове. Google Analytics е безплатен инструмент, който да използвате за анализ на вашите бизнес данни.

Повечето хора използват Google Analytics само за проверка на общия трафик на уебсайта им. Но има още нещо за това. С Google Analytics ще знаете точните източници на трафика и кои страници на уебсайта ви носят трафик.

След като инсталирате Google Анализ, конфигурирайте и конзолата си за търсене на Google. Това е друг безплатен инструмент, който да използвате за получаване на реалните данни за ключови думи от Google. Можете също така да получите друга информация като грешките на вашия уебсайт, данни за импресии и кликвания и индексирани страници.

Google Search Console ви помага да разберете поведението на посетителите на вашия уебсайт, така че да можете да оптимизирате уебсайта си за по-добро класиране на страниците с резултати от търсенето. Освен това, докладът за използваемостта на мобилните устройства подчертава URL адресите, които имат проблеми с използваемостта, когато се преглеждат в мобилни устройства.

Не забравяйте, че не работете на уебсайта си, без да инсталирате както инструментите на Google Analytics, така и на Search Console.

Вашият процес на решение

Така че, позволете ми да ви насоча чрез вземане на решение за вашето SEO пътуване. Първо, изберете един от инструментите за SEO – SEMrush, Ahrefs или Moz. След това инсталирайте SEO плъгин за вашия уебсайт WordPress.

Ако уебсайтът ви е огромен, инсталирайте усъвършенстван инструмент за обхождане на SEO. Ако изграждате връзки, добавете инструмент за проникване.

Не на последно място, не забравяйте безплатните инструменти: Google Analytics и Google Search Console.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map