De beste SEO-verktøyene fra 2020

Det er lett å gå seg vill i den omviklede verdenen til SEO, spesielt når du er nybegynner – du har ingen anelse om hvor du skal begynne, og ingen veikart forteller deg hvor du skal gå. Det er mange SEO-verktøy tilgjengelig – så mange at det er lettere å miste veien enn å bli ført til riktig vei.


Faktum er at du trenger disse SEO-verktøyene. Høyere salg, bygningsmyndighet og noen flere muligheter står på spill hvorfor du vil fokusere på SEO-strategien din. Heldig for deg, vi vil lede deg gjennom de beste SEO-verktøyene i markedet, og hva som gjorde dem best.

Hva er SEO, og hvordan fungerer det?

Search Engine Optimization (SEO) er en av de mer fremtredende aspektene ved digital markedsføring ettersom det hovedsakelig innebærer å forbedre rangeringen av nettstedet ditt på en søkemotor.

Jo høyere søkeord rangerer i Google, jo større er sjansen for at nettstedet ditt blir klikket av potensielle lesere eller besøkende. Hvis nettstedet ditt er den første lenken på Googles søkeresultatside, er det mer sannsynlig at du får 30% av besøkende klikk.

Når en bruker søker etter et bestemt nøkkelord i din nisje, vil du at nettstedet ditt skal være på toppen av sideresultatet.

Å lage svært informasjonsmessig og verdifullt innhold som hjelper Internett-brukere og gjøre nettstedet ditt mobilvennlig, samt tilbakekobling eller motta lenker til nettstedet ditt fra nettsteder med det høyeste publikummet, kan forbedre SEO din positivt.

Her er de beste SEO-verktøyene du bør bruke:

For det første er det tre viktigste SEO-verktøy som alle bruker.

  • SEMrush
  • Ahrefs
  • Moz

Alle disse tre er kvalifisert som et av de beste SEO-verktøyene med rangeringssporing, linkanalyse og søkeordforskningsfunksjoner.

Når du har valgt en av disse, anbefaler jeg deg å velge et gratis verktøy som Google Analytics og Google Search Console.

SEMrush – Beste SEO-verktøy for nybegynnere

Hvis du bare begynner med SEO, anbefaler jeg at du bruker SEMrush. Det er den enkleste å bruke sammenlignet med Moz og Ahrefs.

I tillegg har det vært fanfavoritten til SEO-samfunnet. Selv SEO-eksperter er overrasket over de utrolige funksjonene.

Med SEMrush har du enkel tilgang til rapporter om rangeringer og endringer på den, pluss anbefalinger for å rangere bedre. Den har koblingsanalyse, konkurransedyktig analyse og søkeordforskning. Det gratis alternativet for nøkkelordforskning er Ubersuggest.

Dette betyr at du har alt du trenger uten å overvelde deg selv.

SEMrush starter på $ 99,95 per måned.

Besøk SEMrush

Ahrefs – Beste SEO-verktøy for avanserte brukere

Ahrefs er et av de mest anbefalte SEO-verktøyene av eksperter. Det er den nest største nettstedcrawleren etter Google.

Funksjonen, kalt Site Audit, er et av de beste SEO-analyseverktøyene i markedet. Den forteller deg hvilken del av nettstedet ditt som trenger oppdatering og forbedring. Dette hjelper deg å få høyere rangering av søkemotorer.

For en SEO-ekspert er det en lettelse. Hvis du er nybegynner, kan du ende opp med å skrape hodet i forvirring. Men hvis du vet nøyaktig hva du vil og er fast bestemt på å lære og få det, er Ahrefs et perfekt SEO-verktøy for deg.

Hvis du planlegger å gjøre mye koblingsbygging, er Ahrefs ‘linkanalysefunksjon bra sammenlignet med de andre SEO-verktøyene. Så å komme gjennom læringskurven er verdt det.

Hvis du vil ha et sniktitt av konkurrentens tilbakekoblinger, kan du gjøre det med Ahrefs. Og hvis du vil vite det som er mest koblet til innhold i din nisje, har Ahrefs den funksjonen.

Du kan få en prøveversjon av Ahrefs for $ 7 i syv dager. Den vanlige planen starter på $ 99 per måned.

Besøk Ahrefs

Yoast SEO – Beste WordPress SEO-plugin

Hvis du har et WordPress-nettsted, er Yoast den første WordPress SEO-pluginen når det gjelder bruk. Det kan være tusen SEO plugins, men jeg synes at Yoast er veldig enkel å bruke. Noen gode alternativer er SEOPress og RankMath.

Det automatiserer mange SEO-oppgaver, i tillegg til å optimalisere tittelen, beskrivelsen, URL, metakoder, innhold og mye mer. Den har også de mest avanserte XML-områdekartfunksjonalitetene.

Yoast er gratis, og til og med gratisversjonen er allerede nok. Men selvfølgelig, hvis du vil ha flere funksjoner som flere søkeordoptimalisering og forhåndsvisning av sosiale kanaler, kan du oppgradere til en premiumplan som starter på $ 89.

Besøk Yoast SEO

Screaming Frog SEO Spider – Beste SEO Crawling Tool

Hvis du har et stort nettsted med tusenvis av nettadresser, kan du aldri gå gjennom nettstedet manuelt. Å gjennomsøke og revidere store nettsteder kan være en virkelig kamp, ​​spesielt når du ikke har et dedikert gjennomsøkingsverktøy for å utføre disse oppgavene.

Ahrefs, Moz og SEMrush er ganske grunnleggende revisjonsverktøy for denne typen ting. Så du trenger en nettleser som Screaming Frog SEO Spider.

Hva er det, og hvordan fungerer det? Det er en webcrawler som gjennomsøker websidens nettadresser og gjennomgår viktige elementer og analyserer teknisk og på stedet SEO. Du vil også oppdage noen feil du kan ha gjort når du bygger nettstedet.

Du kan få gratisversjonen for å finne ødelagte koblinger, feil og viderekoblinger, analysere sidetitler og metadata, generere XML-sitemaps og finne dupliserte sider. Men hvis du vil ha flere funksjoner som Google Analytics-integrasjon, Search Console-integrasjon og koblingsmetrikkintegrasjon, kan du gå for den betalte versjonen til £ 149,00 per år.

Trikset her er å registrere deg og betale for noen måneder mens du rydder opp på siden din, og deretter avbryte abonnementet når du er ferdig.

Men hvis du gjør flere revisjoner hver måned, kan du gå på et langsiktig abonnement.

Besøk Screaming Frog SEO Spider

Pitchbox – Beste oppsøkende verktøy

Hvis du planlegger å gjøre oppsøkende for linkbygging, vil jeg bare advare deg om at det kan være veldig slitsomt å gjøre oppsøkende prosjekter ved å bruke bare Gmail og Google Sheet.

Det kan være veldig tidkrevende å holde oversikt over kontaktene dine, koordinere med dem og oppdatere maler.

Det er ikke hvis du har et kraftig verktøy for å automatisere rekkevidden for deg. Pitchbox finner kontakter for deg og holder rede på dem. I tillegg automatiserer det e-postoppfølging for deg.

Besøk Pitchbox

Googles gratis verktøy

Ikke undervurder kraften i Googles gratis verktøy som Google Analytics og Google Search Console. De er begge i verdensklasse.

Jeg ser på Google Analytics som det generelle beste verktøyet for analyse av nettsteder. Google Analytics er et gratis verktøy for å analysere forretningsdataene dine.

De fleste bruker Google Analytics bare for å sjekke nettstedets totale trafikk. Men det er mer til det. Med Google Analytics vet du de nøyaktige kildene til trafikken og hvilke sider på nettstedet ditt som gir deg trafikk.

Når du har installert Google Analytics, kan du konfigurere Google Search Console også. Det er et annet gratis verktøy å bruke for å få de virkelige søkeorddataene fra Google. Du kan også få annen informasjon, for eksempel feilene på nettstedet ditt, visnings- og klikkdata og indekserte sider.

Google Search Console hjelper deg å forstå atferden til besøkende på nettstedet ditt, slik at du kan optimalisere nettstedet for bedre rangering på søkeresultatsider. I tillegg fremhever mobilbruksrapporten URLene som har problemer med brukervennlighet når du blar i mobilen.

Husk, ikke arbeid på nettstedet ditt uten å installere både Google Analytics og Search Console.

Din beslutningsprosess

Så la meg veilede deg gjennom å ta din beslutning på SEO-reisen din. Velg først en av SEO-verktøyene – SEMrush, Ahrefs eller Moz. Deretter installerer du en SEO-plugin for WordPress-nettstedet ditt.

Hvis nettstedet ditt er stort, installer du et avansert SEO-gjennomsøkingsverktøy. Hvis du kobler bygging, legger du til et oppsøkende verktøy.

Sist, men ikke minst, ikke glem gratisverktøyene: Google Analytics og Google Search Console.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector