De beste SEO-tools van 2020

Het is gemakkelijk om te verdwalen in de ingewikkelde wereld van SEO, vooral als je een beginner bent – je hebt geen idee waar je moet beginnen en geen roadmap vertelt je de richting van waar te gaan. Er zijn talloze SEO-tools beschikbaar – zo veel dat het gemakkelijker is om de weg kwijt te raken dan om op het goede pad te worden geleid.


Feit is dat je deze SEO-tools nodig hebt. Hogere verkopen, gezag opbouwen en nog een paar mogelijkheden staan ​​op het spel waarom u zich wilt concentreren op uw SEO-strategie. Gelukkig voor jou, zullen we je door de beste SEO-tools op de markt leiden en wat hen de beste maakte.

Wat is SEO en hoe werkt het??

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een van de meer prominente aspecten van digitale marketing, omdat het voornamelijk gaat om het verbeteren van de positie van uw website op een zoekmachine.

Hoe hoger uw zoekwoorden in Google staan, hoe groter de kans dat uw website wordt aangeklikt door de potentiële lezers of bezoekers. Als uw website de eerste link op de pagina met zoekresultaten van Google is, heeft u meer kans op 30% van de klikken van bezoekers.

Wanneer een gebruiker binnen uw niche naar een bepaald zoekwoord zoekt, wilt u dat uw website bovenaan het paginaresultaat staat.

Het creëren van zeer informatieve en waardevolle inhoud die internetgebruikers helpt en uw website mobielvriendelijk maakt, evenals het backlinken of ontvangen van links naar uw website van websites met het hoogste publiek, kan uw SEO positief verbeteren.

Hier zijn de beste SEO-tools die u moet gebruiken:

Ten eerste zijn er drie belangrijke SEO-tools die iedereen gebruikt.

 • SEMrush
 • Ahrefs
 • Moz

Al deze drie zijn gekwalificeerd als een van de beste SEO-tools met hun rangschikking, linkanalyse en zoekfunctie voor zoekwoorden.

Zodra je een van deze hebt geselecteerd, raad ik je aan om een ​​gratis tool te kiezen, zoals Google Analytics en Google Search Console.

SEMrush – Beste SEO-tool voor beginners

Als je net begint met SEO, raad ik je aan om SEMrush te gebruiken. Het is het gemakkelijkst te gebruiken in vergelijking met Moz en Ahrefs.

Bovendien was het de favoriet van fans van de SEO-community. Zelfs SEO-experts staan ​​versteld van de ongelooflijke functies.

Met SEMrush heb je gemakkelijk toegang tot rapporten over je ranglijst en eventuele wijzigingen daarop, plus aanbevelingen om beter te rangschikken. Het heeft linkanalyse, concurrentieanalyse en trefwoordonderzoek. Het gratis alternatief voor trefwoordonderzoek is Ubersuggest.

Dit betekent dat je alles hebt wat je nodig hebt zonder jezelf te overweldigen.

SEMrush begint bij $ 99,95 per maand.

Bezoek SEMrush

Ahrefs – Beste SEO-tool voor geavanceerde gebruikers

Ahrefs is een van de meest aanbevolen SEO-tools van experts. Het is de op één na grootste website-crawler na Google.

De functie, Site Audit genaamd, is een van de beste SEO-analysetools op de markt. Het vertelt u welk deel van uw website moet worden bijgewerkt en verbeterd. Dit helpt u om een ​​hogere ranking in zoekmachines te krijgen.

Voor een SEO-expert is het een opluchting. Als je een beginner bent, krab je misschien in verwarring over je hoofd. Maar als u precies weet wat u wilt en vastbesloten bent om het te leren en te krijgen, is Ahrefs een perfecte SEO-tool voor u.

Als u van plan bent veel linkbuilding te doen, is de linkanalysefunctie van Ahrefs een goede vergeleken met de andere SEO-tools. Het is dus de moeite waard om door de leercurve te komen.

Als je een voorproefje wilt van de backlinks van je concurrent, dan kan dat met Ahrefs. En als u de meest gelinkte inhoud in uw niche wilt weten, heeft Ahrefs die functie.

Je kunt een proefversie van Ahrefs zeven dagen lang krijgen voor $ 7. Het reguliere abonnement begint bij $ 99 per maand.

Bezoek Ahrefs

Yoast SEO – Beste WordPress SEO-plug-in

Als je een WordPress-website hebt, dan is Yoast de nummer één WordPress SEO-plug-in in termen van gebruik. Er zijn misschien duizend SEO-plug-ins, maar ik vind dat Yoast heel gemakkelijk te gebruiken is. Enkele geweldige alternatieven zijn SEOPress en RankMath.

Het automatiseert veel SEO-taken en optimaliseert uw titel, beschrijving, URL, metatags, inhoud en nog veel meer. Het heeft ook de meest geavanceerde XML-sitemapfunctionaliteit.

Yoast is gratis en zelfs de gratis versie is al genoeg. Maar als u meer functies wilt, zoals optimalisatie van meerdere zoekwoorden en previews van sociale kanalen, kunt u natuurlijk upgraden naar een premium abonnement dat begint bij $ 89.

Bezoek Yoast SEO

Screaming Frog SEO Spider – Beste SEO Crawling Tool

Als u een grote website heeft met duizenden URL’s, kunt u de website nooit handmatig doorlopen. Het crawlen en controleren van grote sites kan een hele klus zijn, vooral als je geen speciale crawltool hebt om deze taken uit te voeren.

Ahrefs, Moz en SEMrush zijn vrij eenvoudige controletools voor dit soort dingen. Je hebt dus een site-crawler nodig zoals de Screaming Frog SEO Spider.

Wat is het en hoe werkt het? Het is een website-crawler die de URL’s van uw website doorzoekt en belangrijke elementen beoordeelt en technische en SEO op locatie analyseert. U zult ook enkele fouten ontdekken die u mogelijk heeft gemaakt bij het bouwen van de site.

U kunt de gratis versie krijgen om verbroken links, fouten en omleidingen te vinden, paginatitels en metagegevens te analyseren, XML-sitemaps te genereren en dubbele pagina’s te vinden. Maar als u meer functies wilt, zoals Google Analytics-integratie, Search Console-integratie en integratie van linkstatistieken, ga dan voor de betaalde versie voor £ 149,00 per jaar.

De truc hier is om u aan te melden en een paar maanden te betalen terwijl u uw site schoonmaakt, en vervolgens uw abonnement op te zeggen als u klaar bent.

Maar als je elke maand meerdere audits doet, ga dan voor een langdurig abonnement.

Bezoek Screaming Frog SEO Spider

Pitchbox – Beste outreach-tool

Als je van plan bent om outreach te doen voor linkbuilding, wil ik je gewoon waarschuwen dat het erg vervelend kan zijn om outreach-projecten te doen met alleen Gmail en Google Sheet.

Het bijhouden van uw contacten, met hen afstemmen en het bijwerken van sjablonen kan erg tijdrovend zijn.

Het is niet zo dat u een krachtig hulpmiddel heeft om het bereik voor u te automatiseren. Pitchbox vindt contacten voor je en houdt ze bij. Bovendien automatiseert het de follow-up van e-mail voor u.

Bezoek Pitchbox

Gratis tools van Google

Onderschat de kracht van de gratis tools van Google zoals Google Analytics en Google Search Console niet. Ze zijn allebei van wereldklasse.

Ik beschouw Google Analytics als de beste tool voor websiteanalyse. Google Analytics is een gratis tool om te gebruiken voor het analyseren van uw bedrijfsgegevens.

De meeste mensen gebruiken Google Analytics alleen om het totale verkeer van hun website te controleren. Maar daar komt meer bij kijken. Met Google Analytics weet u de exacte bronnen van het verkeer en welke pagina’s op uw website u verkeer opleveren.

Nadat u uw Google Analytics heeft geïnstalleerd, configureert u ook uw Google Search Console. Het is een andere gratis tool om de echte zoekwoordgegevens van Google te krijgen. U kunt ook andere informatie krijgen, zoals de fouten op uw website, vertonings- en doorklikgegevens en geïndexeerde pagina’s.

Google Search Console helpt u het gedrag van de bezoekers van uw website te begrijpen, zodat u uw website kunt optimaliseren voor een betere ranking op pagina’s met zoekresultaten. Bovendien benadrukt het rapport voor mobiel gebruiksgemak de URL’s die bruikbaarheidsproblemen hebben wanneer ze op mobiel worden bekeken.

Onthoud dat u niet op uw website werkt zonder zowel de tools van Google Analytics als Search Console te installeren.

Uw besluitvormingsproces

Dus, laat me je begeleiden bij het maken van je beslissing over je SEO-reis. Kies eerst een van de SEO-tools – SEMrush, Ahrefs of Moz. Installeer vervolgens een SEO-plug-in voor uw WordPress-website.

Als uw website groot is, installeer dan een geavanceerde SEO-crawltool. Als je linkbuilding bent, voeg dan een outreach-tool toe.

En last but not least, vergeet de gratis tools niet: Google Analytics en Google Search Console.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map