De bästa SEO-verktygen för 2020

Det är lätt att gå vilse i den sammandragna världen av SEO, särskilt när du är nybörjare – du har ingen aning om var du ska börja, och ingen färdplan säger riktningen för vart du ska gå. Det finns många SEO-verktyg tillgängliga – så många att det är lättare att tappa sig än att ledas till rätt väg.


Faktum är att du behöver dessa SEO-verktyg. Högre försäljning, byggnadsmyndighet och några fler möjligheter står på spel för varför du vill fokusera på din SEO-strategi. Tur för dig, vi kommer att leda dig genom de bästa SEO-verktygen på marknaden och vad som gjorde dem bäst.

Vad är SEO och hur fungerar det?

Sökmotoroptimering (SEO) är en av de mer framträdande aspekterna av digital marknadsföring eftersom det främst innebär att förbättra rankningen av din webbplats på en sökmotor.

Ju högre dina sökord rankas i Google, desto högre är chansen för din webbplats att klicka av de potentiella läsarna eller besökarna. Om din webbplats är den första länken på Googles sökresultatsida, är det mer troligt att du får 30% av besökarens klick.

När en användare söker efter ett visst nyckelord inom din nisch, vill du att din webbplats ska vara överst på sidan.

Att skapa mycket informativt och värdefullt innehåll som hjälper Internetanvändare och göra din webbplats mobilvänlig, samt backlinking eller ta emot länkar till din webbplats från webbplatser med den högsta publiken, kan förbättra din SEO positivt.

Här är de bästa SEO-verktygen som du bör använda:

För det första finns det tre huvudsakliga SEO-verktyg som alla använder.

 • SEMrush
 • Ahrefs
 • Moz

Alla dessa tre är kvalificerade som ett av de bästa SEO-verktygen med sina funktionsspårning, länkanalys och sökordsforskningsfunktioner.

När du har valt ett av dessa rekommenderar jag att du väljer ett gratis verktyg som Google Analytics och Google Search Console.

SEMrush – Bästa SEO-verktyg för nybörjare

Om du precis börjar med SEO rekommenderar jag att du använder SEMrush. Det är det enklaste att använda jämfört med Moz och Ahrefs.

Dessutom har det varit fansens favorit hos SEO-gemenskapen. Även SEO-experter är förvånade över dess otroliga funktioner.

Med SEMrush har du enkel tillgång till rapporter om dina rangordningar och eventuella förändringar på den, plus rekommendationer för att ranka bättre. Den har länkanalys, konkurrensanalys och sökordsundersökning. Det gratis alternativet för nyckelordsforskning är Ubersuggest.

Detta innebär att du har allt du behöver utan att överväldiga dig själv.

SEMrush börjar på $ 99,95 per månad.

Besök SEMrush

Ahrefs – Bästa SEO-verktyg för avancerade användare

Ahrefs är ett av de mest rekommenderade SEO-verktygen av experter. Det är den näst största webbplatssökaren efter Google.

Dess funktion, kallad Site Audit, är ett av de bästa SEO-analysverktygen på marknaden. Den berättar vilken del av din webbplats som behöver uppdateras och förbättras. Detta hjälper dig att få högre ranking av sökmotorerna.

För en SEO-expert är det en lättnad. Om du är nybörjare kan du skrapa huvudet i förvirring. Men om du vet exakt vad du vill och är fast besluten att lära och få det är Ahrefs ett perfekt SEO-verktyg för dig.

Om du planerar att göra mycket länkbyggnad är Ahrefs länkanalysfunktion bra jämfört med de andra SEO-verktygen. Så att komma igenom inlärningskurvan är värt det.

Om du vill ha en sniktitt av dina konkurrenters bakåtlänkar kan du göra det med Ahrefs. Och om du vill veta det mest länkade till innehållet inom din nisch, har Ahrefs den funktionen.

Du kan få en provversion av Ahrefs för $ 7 i sju dagar. Dess vanliga plan börjar på $ 99 per månad.

Besök Ahrefs

Yoast SEO – Bästa WordPress SEO-plugin

Om du har en WordPress-webbplats är Yoast den första WordPress SEO-plugin när det gäller användning. Det kan finnas tusen SEO-plugins, men jag tycker att Yoast är väldigt lätt att använda. Några bra alternativ är SEOPress och RankMath.

Det automatiserar många SEO-uppgifter, samt optimerar din titel, beskrivning, URL, metataggar, innehåll och mycket mer. Den har också de mest avancerade XML-webbplatskartfunktionerna.

Yoast är gratis, och till och med gratisversionen räcker redan. Men naturligtvis, om du vill ha fler funktioner som flera sökordsoptimering och förhandsgranskningar av sociala kanaler, kan du uppgradera till en premiumplan som börjar på $ 89.

Besök Yoast SEO

Screaming Frog SEO Spider – Bästa SEO Crawling Tool

Om du har en stor webbplats med tusentals webbadresser kan du aldrig gå igenom webbplatsen manuellt. Att genomsöka och granska stora sajter kan vara en riktig kamp, ​​särskilt när du inte har ett speciellt genomsökningsverktyg för att utföra dessa uppgifter.

Ahrefs, Moz och SEMrush är ganska grundläggande granskningsverktyg för den här typen av saker. Så du behöver en webbplatscrawler som Screaming Frog SEO Spider.

Vad är det och hur fungerar det? Det är en webbplatscrawler som genomsöker din webbplats URL: er och granskar nyckelelement och analyserar teknisk och på plats SEO. Du kommer också att upptäcka några fel du kan ha gjort när du byggde webbplatsen.

Du kan få gratisversionen för att hitta trasiga länkar, fel och omdirigeringar, analysera sidtitlar och metadata, generera XML-webbplatskartor och hitta dubbla sidor. Men om du vill ha fler funktioner som Google Analytics-integration, Search Console-integration och länkmetrisk-integration, gå sedan till den betalda versionen till £ 149,00 per år.

Tricket här är att registrera dig och betala för några månader medan du städar upp din webbplats och sedan avbryta ditt prenumeration när du är klar.

Men om du gör flera granskningar varje månad, gå sedan för en långsiktig prenumeration.

Besök Screaming Frog SEO Spider

Pitchbox – Bästa Outreach Tool

Om du planerar att göra uppsökningar för länkbyggnad vill jag bara varna dig för att det kan vara mycket tråkigt att göra uppsökande projekt med bara Gmail och Google Sheet.

Att hålla reda på dina kontakter, samordna dem och uppdatera mallar kan vara mycket tidskrävande.

Det är inte om du har ett kraftfullt verktyg för att automatisera uppsökningen för dig. Pitchbox hittar kontakter för dig och håller reda på dem. Dessutom automatiserar det e-postuppföljningar för dig.

Besök Pitchbox

Googles kostnadsfria verktyg

Underskatta inte kraften i Googles gratisverktyg som Google Analytics och Google Search Console. De är båda i världsklass.

Jag betraktar Google Analytics som det övergripande bästa webbplatsanalysverktyget. Google Analytics är ett gratis verktyg att använda för att analysera dina företagsdata.

De flesta använder Google Analytics endast för att kontrollera webbplatsens totala trafik. Men det finns mer till det. Med Google Analytics vet du de exakta källorna till trafiken och vilka sidor på din webbplats som ger dig trafik.

När du har installerat din Google Analytics konfigurerar du din Google Search Console också. Det är ett annat gratis verktyg att använda för att få de verkliga nyckelorddata från Google. Du kan också få annan information som felen på din webbplats, visnings- och klickdata och indexerade sidor.

Google Search Console hjälper dig att förstå beteendet hos din webbplats besökare så att du kan optimera din webbplats för bättre ranking på sökresultatsidor. Dessutom belyser mobilanvändbarhetsrapporten webbadresserna som har användbarhetsproblem när du bläddrar i mobilen.

Kom ihåg att du inte fungerar på din webbplats utan att installera både Google Analytics och Search Console-verktygen.

Din beslutsprocess

Så låt mig vägleda dig genom att fatta ditt beslut på din SEO-resa. Välj först en av SEO-verktygen – SEMrush, Ahrefs eller Moz. Installera sedan ett SEO-plugin för din WordPress-webbplats.

Om din webbplats är enorm, installerar du ett avancerat SEO-genomsökningsverktyg. Lägg till ett uppsökande verktyg om du bygger länk.

Sist men inte minst, glöm inte de gratis verktygen: Google Analytics och Google Search Console.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map