Bästa gratis verktyg för sökordforskning – Ubersuggest

Är du trött på den tidskrävande processen att göra sökordsundersökningar i det som verkar vara en oändlig lista med värdelösa ord? Om ja, är du inte ensam. Jag har varit där också. Jag vet hur det känns att gå från ett ord till ett annat bara för att leta efter rätt ord. Det är väldigt frustrerande, rätt?


För att lyckas behöver du två saker – solid ansträngning och rätt sökord. Men detta betyder inte att du tillbringar hela dagen med att göra det så. Som de säger, fungera smart.

Sökordforskning spelar en mycket viktig roll i SEO. Borta är de dagar då du manuellt letar efter nyckelord. Idag, med rätt verktyg och rätt strategier, har sökordsforskning aldrig varit enklare.

I den här artikeln kommer jag att ge dig en genomgång om hur du kan göra sökordsundersökningar enklare och snabbare med hjälp av Neil Patels Ubersuggest. Ja, du behöver inte svettas alls.
Innan vi går vidare är det viktigt att vi definierar vad sökordsforskning är.

Vad är sökordsforskning?

Sökordsundersökning är helt enkelt processen att hitta alternativa söktermer som människor skulle ange i Google när de letar efter något. I princip vill du att de ska gå till din webbplats eftersom ju högre trafiken på din webbplats är, desto högre är din Google-ranking. Kanske kan ett bra innehåll med rätt sökord få dig att landa på första sidan på Google.

Till exempel planerar du att köpa en ny telefon. Innan du köper en har du antagligen många frågor som vad som är den bästa telefonmodellen idag, hur mycket kommer det att kosta dig och så mycket mer. För att hitta svar på din fråga kommer du till Google.

Å andra sidan, låt oss säga att jag äger en onlinebutik som säljer telefoner. Det jag ska göra är att ta reda på vad folk söker efter om telefoner. Jag kommer att ta reda på de vanliga nyckelorden som du anger när du letar efter något på Google.
Saken är att det finns många nyckelord som visas. Vissa av dem kan vara värdelösa och det skulle ta för mycket tid att klassificera dem. Det är här sökordsverktyg som Ubersuggest kommer in i scenen.

Så vad är Ubersuggest?

Ubersuggest är ett gratis verktyg för sökordundersökningar som ägs av Neil Patel, en bloggare och entreprenör samtidigt. Historien bakom Ubersuggest är att Neil Patel vill driva mer trafik till sin webbplats och vad han gjorde är att han köpte Ubersuggest och gjorde det gratis för alla att använda. Efteråt integrerade han den på sin webbplats som så småningom genererade mer trafik framgångsrikt.

Ubersuggest är mycket snabbare än andra verktyg för sökordundersökningar och det gör att listan med nyckelord kan laddas ner med bara ett klick. Det är ett snabbt, enkelt och pålitligt sätt att ha de bästa nyckelorden för dina artiklar. Jag tillåter dig också att kopiera och klistra in nyckelorden så mycket du enkelt kan filtrera nyckelorden.

I grunden gör Ubersuggest fyra saker som är följande:

Översikt över nyckelordforskning

När du anger ett nyckelord på Ubersuggest ger det dig en översikt över hur mycket trafik och hur många sökningar som finns för sökordet varje månad.
Till exempel kommer jag att ange “Bästa Smartphones för 2018” som mitt nyckelord. Ubersuggest kommer att visa mig något liknande.

Sökordsförslag

Förutom sökordsöversikt ger Ubersuggest också sökordsidéer. När vi säger nyckelordsidéer är det andra nyckelord som är relaterade till det du har angett och som ofta söks av många. Du kan begränsa listan med föreslagna nyckelord så att du lättare kan välja vilken som fungerar bäst.

Nyckelordssvårighet

Ubersuggest ger dig också nyckelordssvårigheter genom att ange de webbplatser som har flest trafik när det gäller det sökordet. Det låter dig veta hur många gånger artiklarna har delats, vilket ger dig en uppfattning om hur konkurrenskraftiga artiklarna är. Att känna till svårighetsnivån för ditt sökord kommer att ge dig idén att du måste förfina det.

Tävlingsinriktad intelligens

Med Ubersuggest kan du ta reda på vem som är i toppklass för ett specifikt nyckelord. Den visar också vem som betalar för varje lön per klick. Vad mer? Det visar dig det tappade av dina konkurrenter och deras annonskopia.

Med sådana uppgifter kan du redan ta reda på om ditt sökord är värt att rikta in sig eller inte. Du kan veta om nyckelordet är värt är dina konkurrenter bjuder på specifika fraser.

Hur fungerar Ubersuggest?

 1. Ubersuggest är mycket enkelt och mycket enkelt att använda. Du behöver bara göra följande steg för att du ska hitta rätt nyckelord för din webbplats.
 2. Installera deras tillägg till din Chrome- eller Firefox-webbläsare genom att gå till ubbersuggest.com.
 3. Gå till Ubersuggest.io. Ubersuggest kan läggas till som en tillägg till antingen Chrome eller Firefox, allt beror på vad du använder.
 4. Ange ditt sökordförslag i sökfältet.
 5. Välj din källa från rullgardinsmenyn. Ubersuggest använder webben som standardkälla men du kan välja att ladda upp själva filen eller hämta den från YouTube och andra källor.
 6. Välj språk. Det finns många språk som du kan välja mellan – från engelska till spanska och allt däremellan.
 7. Sökordsförslag, statistik och allt kommer att visas. Ubersuggest låter dig göra följande:
  • Filtrera resultatet med ett visst nyckelord
  • Bläddra bland resultat i alfabetisk ordning
  • Ladda ner nyckelord som en textfil

Ubersuggest är verkligen mycket med tanke på att det är gratis. Du kan säkert dra bort alla ämnen med det. När jag personligen provade det är det fantastiskt med hur snabbt resultaten visas. Det är ett kraftfullt verktyg som gör alla tunga jobb för dig och ger dig resultatet i ett praktiskt paket.

Att tänka på hur konkurrenskraftig marknaden är idag, att veta hur man sticker ut är en stor sak. Visst, processen är inte lätt men det kommer definitivt att vara värt det i slutändan. För att toppa tävlingen är det viktigt att veta vad som lyfter dig och vad som kommer att göra det lättare för dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map