Att skriva SEO-vänligt innehåll – en nybörjare till avancerad guide

Vem som helst kan skriva en artikel, men en SEO-optimerad artikel är ett helt annat kulspel. ALLA vill ha plats nr 1 i Googles sökmotorsidor, speciellt för de högtrafikade sökorden. Om så är fallet måste du behärska att skriva SEO-optimerat innehåll, där du optimerar varje inlägg eller sida med specifika sökord. Med dessa värdefulla nyckelord strategiskt markerade i dina artiklar kommer sökmotorer bekvämt att märka dina ansträngningar och rangordna dina sidor bättre än andra.


Om ingen besöker din sida, även om du skriver de bästa artiklarna, är det du gör en meningslös strävan. Att se till att ditt innehåll är SEO-vänligt är utan tvekan en högsta prioritet om du strävar efter tillväxt på din webbplats eller ditt företag.

Vad är SEO?

Varför är alla bekymrade över SEO? SEO eller sökmotoroptimering är praxis att öka antalet och kvaliteten på besökare på din webbplats genom att förbättra rankningarna i de algoritmiska sökmotorresultaten.

Forskning och studier visar att webbplatser på Googles första sida får nästan 95% av klick. Ökad klickfrekvens (CTR) motsvarar mer trafik.

Vad är det för dig? Tja, fler besökare menar potentiella kunder som skulle översätta till ökade konverteringsgrader och intäkter.

Hur fungerar SEO?

Google och Bing gör sina sökresultat baserat på relevansen och behörigheten på webbsidorna som de har genomsökt och inkluderat i deras webbindex.

SEO innebär också att se till att din webbplats är tillgänglig och tekniskt sund. Den kontrollerar också hur din webbplats använder ord som människor söker och skriver in i sökmotorer. Innehållet på din webbplats måste vara användbart och tillhandahålla högkvalitativt innehåll som hjälper till att svara på användarens fråga.

Hur man gör SEO?

SEO innebär tekniska och kreativa aktiviteter. Vanligtvis är SEO på plats och SEO på plats de två huvudkategorierna för SEO-arbete.

Även om dessa aktiviteter ofta kräver färdigheter för att optimera din webbplats kan dessa läras sig, även om du är en nybörjare. Det andra alternativet är att anställa en professionell SEO-byrå eller SEO-konsult för att hjälpa till med dina SEO-behov.

SEO på plats innebär att du uppdaterar din webbplats för att öka den organiska synligheten. Aktiviteter som att analysera och använda de ord som ofta söks av besökare, se till att din webbplats kan indexeras och att innehållet visar förtroende och auktoritet är bland sätten att förbättra sökmotorens ranking. Vi har listat de senaste SEO-verktygen som hjälper dig att hantera detta.

Offsite SEO involverar externa aktiviteter, som att öka ansedda länkar från andra webbplatser, skriva för andra externa publikationer och nå ut till influencers och bloggare för att marknadsföra din webbplats.

Skriva SEO-optimerade artiklar

Huvudmålet med sökmotoroptimering (SEO) är att ditt innehåll ska vara upptäckt och relatabelt för användare via sökmotorer som Google och Bing.

För att uppnå detta är det viktigt att lära sig skriva SEO-vänligt innehåll. Att skriva SEO-vänligt innehåll inkluderar:

 • Att känna till och förstå din publik – Innan du börjar skriva ditt innehåll måste några av de viktigaste termerna som hänför sig till det ämne du vill skriva om övervägas. Detta steg börjar vanligtvis med en fråga som “Vad söker min publik efter?”.
 • Välja dina innehållsämnen noggrant – Användare och deras erfarenheter bör komma först när de skriver innehåll medan SEO-överväganden införlivas naturligt i innehållet. Den här tankesätten garanterar att ditt innehåll stämmer överens med det slutliga målet med innehållsutveckling: att ge användbar information till din nuvarande och framtida publik.
 • Skapa innehåll av hög kvalitet för din publik – inte för sökmotorerna – Kvalitetsinnehåll handlar om att skapa en bra användarupplevelse för din publik och besvara deras fråga. Högkvalitativt innehåll har visat sig vara användbart i att samla in backlinks eller externa länkar från andra webbplatser, vilket också är en av de viktigaste faktorerna.

Börja med forskning

Naturligtvis vill du börja med forskning om vilka nyckelord du vill rikta in, längd och typ av din artikel, analysera befintligt innehåll för att skapa konturer och frågor som folk kan ställa.

SEO-verktyg som SEMRush eller Ahrefs hjälper dig med bättre forskning och korrekt sökordsoptimering. Om du vill se till att du är inriktad på rätt nyckelord bör du definitivt ha dessa verktyg.

Typ av innehåll

Om du vill se vilken typ av artiklar som för närvarande rangerar, bara placera ditt målsökord i Google-sökningen. Detta är en del av forskningen, och det hjälper dig att förstå vilken typ av artikel du bör skriva.

Du kanske märker något slags mönster i sökresultaten. Till exempel kan Google visa listor eller en skrivform i listformat. Om du söker efter de bästa SEO-verktygen för WordPress, kan det hända att sökresultaten visar listor.

Artikelens längd

Om du vill veta den typiska längden på artiklar som rankar ditt målsökord kan du använda ett gratisverktyg som heter SEO Rambler.

Om det genomsnittliga ordantalet på första sidan är 2 455 och det översta 3 genomsnittliga ordantalet är 3 766 måste du se till att artikeln som du kommer att skriva är mer än detta ordräkning. Du kan skriva innehåll som är minst mer än 3 600 ord.

Nu måste du skapa en översikt över ditt innehåll. Du kan få en idé genom att analysera de 10 bästa resultaten för målsökordet.

Folk frågar också

Om du söker efter ditt målsökord i Googles sökning kommer du att märka avsnittet “Folk frågar också”. Du kanske vill välja de frågor som är mest relevanta för din artikel och besvara dessa frågor i din artikel.

Om du klickar på en av dessa frågor kommer du att märka att fler objekt kommer att visas i listan, vilket innebär att du kan hitta fler frågor som du kan besvara i din artikel och detta är ett smart sätt att optimera det.

Gå nu vidare och skriv den artikeln. Och när du har skrivit innehållet här är några fler tips för att förbättra din artikels SEO:

1. Posttitel och metatitel

Inläggets titel är hur dina läsare ser inläggets titel på din webbplats. Metatiteln är hur sökmotorer visar ditt inlägg i sökresultaten.

Det är viktigt att du lägger till dina sökord i metatiteln, för om inte kommer sökmotorer att behandla din inläggstitel på samma sätt som metatiteln.

Inläggstitlar bör vara mindre än 66 tecken.

2. Skicka metabeskrivning

Att lägga till metabeskrivningar är lika värdefullt som att lägga till metatitlar i ditt inlägg, eftersom det fungerar som en försäljningskopia för ditt inlägg. Du måste skapa en metabeskrivning som handlar om 156 tecken och locka tillräckligt för att besökarna kan klicka på den.

Så om du inte har gjort någon metabeskrivning, gör det bättre nu och se till att varje inlägg du skriver har potential att få maximal trafik till din webbplats.

3. Bildattribut

Vi som människor tycker att det är mer relatabelt när vi ser bilder. Det är därför det är så viktigt att tillhandahålla bilder till ditt innehåll.

De ökar publikens engagemang och är ett annat kontextuellt element som kan optimeras för organisk sökning. Sökmotorer “läser” altattributen (“alt text”) och bildfilnamn.

Om en bild namnges och optimeras på lämpligt sätt är det mer troligt att det dyker upp i bildsökningar för relevanta frågor.

De flesta plattformar för innehållshanteringssystem (CMS) har ett altfält för bild som kan optimeras. Bildens alt-text ska vara en kort, beskrivande fras för bilden. Bildfilnamn bör sparas innan du laddar upp foton och bör också vara en kort, beskrivande fras separerad med bindestreck.

Ytterligare ett objekt att tänka på när du optimerar bilder är att ange storlek och spara för webb (via Photoshop). Bilder kan ofta vara enorma resurser och få en sida att laddas långsamt. Att spara för webben (70 till 80 procent av originalet är vanligtvis OK för högupplösta bilder) och storleken på pixlar på lämpligt sätt kan förbättra sidhastigheten betydligt.

4. Samverkan och förankringstext

När du skriver ett nytt inlägg kan du länka det tillbaka till dina gamla inlägg så att dina läsare kan läsa på och stanna längre på din webbplats och sökmotorer kan genomsöka dina tidigare inlägg.

Interlinking hjälper dig att navigera på din webbplats, samt minska studiens hastighet, vilket är en annan avgörande faktor för att öka din SEO-ranking.

Ankartekstteknik används för sammankoppling. Det är bara att sätta länkar till ditt blogginlägg för att ta dina läsare till andra delar av din webbplats.

Du kan också använda SEO Smart Links och Yoast-plugin för automatisk intern länk. Eller så kan du bläddra vidare den omfattande listan över alternativa SEO-plugins.

5. Ta bort ord ‘STOPP’ från permalänk

Ord som “a”, “en”, “am”, “och” “the” och många andra vanliga ord ignoreras av sökmotorer. Så se till att din permalänk inte har stoppord.

Exempelvis är din inläggstitel “De bästa sätten att tjäna pengar”, som standard är permalänken dindomän.com/the-best-ways-to-make-money.html.

Orden “och” är “stopp” -ord så du bör uppdatera din permalänk så att det blir ditt domän.com/best-ways-make-money.html.

Se till att du gör detta innan du publicerar ditt inlägg.

6. Korrekt användning av rubriker

En av de mest kritiska faktorerna för att öka SEO-ranking är korrekt användning av rubriktaggarna H1, H2 och H3.

För posttitlar används som standard H1-rubriktaggar. Så för nästa underrubrik i ditt inlägg kan du använda H2 och sedan H3 för nästa underrubrik och så vidare.

Det är också en bra praxis om du använder dina sökord i H1, H2 och H3 taggar.

Slutsats

Som jag nämnt kan vem som helst skriva en artikel, men om du vill ranka högre i resultat från sökmotorerna måste du lära dig att skriva SEO-vänligt innehåll.

Naturligtvis vill du inte slösa bort tid och kraft på att skriva artiklar och inte läsas av din målgrupp, eller hur?

Så ge våra tips ett försök och skriv den optimerade artikeln för att få dina sidor att träffa den sidan 1 i sökmotorns resultat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map