Как да инсталирате WordPress на вашия компютър, след което мигрирайте, за да живеете

Понякога е толкова по-лесно да се изгради уебсайт на вашия локален компютър и след това, когато сте готови, прехвърлете това на вашия уеб хостинг акаунт.


Правя това непрекъснато и го използвам и за тестване на различни плъгини или теми на моя локален компютър, които нямам намерение наистина да използвам. Това е по-просто тестване.

И аз също използвам това за отстраняване на грешки в моя уебсайт. Така че, ако има проблем с моя уебсайт, мога да го пренеса на моя локален компютър и мога да го хакна и да го унищожа. Опитвате се да намерите какво може да причини проблем или тест, добавяйки нови функции.

Най-лесният начин да направите това е да имате среда за местно развитие. И ще ви покажа как да направите това в този урок.

Сега, няма да ви струва нищо, днес. Е, има платена опция. Няма да го използваме в този урок.

Така че ще ви покажа как да настроите тази настройка на вашия компютър и тогава ще ви покажа как след това да вземете уебсайта си и да го насоча към вашия уеб хостинг акаунт.

Софтуер за инсталиране на WordPress на вашия компютър

Така че имате три възможности за лесно инсталиране и управление на WordPress на вашия локален компютър.

DesktopServer

Един от тях точно тук е DesktopServer. Сега това има безплатна и платена версия. Това е страхотно, смея да твърдя, че е по-добре в смисъл, че ако някога изпаднете в затруднение, ако имате платена версия, има начин да получите подкрепа

Laragon

Има още една програма само за компютър, наречена Laragon. В момента не използвам Laragon, но го използвах в продължение на шест месеца. В момента не го използвам.

Използвах го по-скоро от любопитство, за да видя дали би било по-добро от местното от Flywheel.

И макар да ми е интересно, има още работа за него, по-малко потребителски интерфейс, по-малко полезни функции, които открих, използвайки това.

Така че, когато замених стария си компютър с нов, си казах, знаете ли какво? Това е хубаво и всичко. Връщам се към местните. Просто цял дявол е много по-лесен за мен.

Това обаче може да е нещо, което бихте предпочели да използвате. Аз лично не го предпочитам, но мисля, че наистина е добре и има определена група хора, които вероятно биха предпочели това.

Местен от маховик

Приложението, което аз лично използвам днес и вероятно го използвам през последните три години, се нарича местно от Flywheel.

Сега, Flywheel е уеб хостинг компания. Това, което направиха е, че купиха този инструмент, наречен локален, и те го използват като оловен магнит. Няма улов или gotchas за използването му.

Нещото обаче никога не съм имал проблем да използвам този плъгин. Искам да кажа, че тук може да е имало малка грешка, бъг през последните три години, но напоследък за мен е доста солиден.

И ще работи на компютър или Mac и всъщност го инсталирам на моя компютър и на моя Mac.

Сега, ето нещо, известно е, че някои по-стари компютри имат проблем. Тъй като стартирах това и никога не съм го срещал, но съм чувал за други хора, които имат по-стари компютри, които имат проблем с това.

Така че за този урок, ние ще преминем на местно от Flywheel.

Как да инсталирате WordPress на вашия компютър

Някои от настройките на лентата ви показват как да го настроите правилно и някои от изисканите функции с него. И така всичко, което трябва да направите, е да изтеглите това. Сега, ако сте на компютър или Mac, ще можете да следвате.

Просто кликнете върху безплатно изтегляне. Можете да въведете истинска информация, фалшива информация. Мисля, че просто те отвежда за изтегляне. Всъщност. Също така мисля, че бихте могли да Google. Местно изтегляне чрез маховик и можете просто да получите директната връзка за изтегляне нагоре, но просто изберете вашата версия. И ъ-ъ, мразя го при контактни форми.

Попитайте за моя телефонен номер, като, искам това, не искам да ви дам моя телефонен номер. Защо питате за моя телефонен номер? Ъ, така или иначе, ъъ, можете да продължите напред и да изтеглите и той ще се инсталира като всяка друга програма, която бихте инсталирали на вашия компютър. Ще ви пощадя да не се налага да преживявате това. Сега, след като сте инсталирали локално от маховик, това ще изглежда интерфейсът.

Можете да видите моята. Активни инсталации, WordPress, отделни WordPress инсталации тук. Можете да го назовите, трябва да разполагате с всички тези различни настройки за него и аз мога да ударя този голям зелен кръг тук, когато искам да добавя нов сайт. Така че първо, нека да разгледаме настройките, които имате на разположение.

Сега, на компютър, просто щракнете върху иконата на хамбургер и след това отидете точно тук, където казва предпочитания, и там ще отидем до настройките. Така че обичам да имам всичките си неща в тъмен режим. Local ни дава тъмен режим, но можете да имате светлинен режим, ако това е вашето предпочитание. Дори използвам тъмния режим на моя Mac.

Добре. Нов сайт по подразбиране Така че, когато отидете да създадете нов сайт, можете да зададете какви ще са някои елементи по подразбиране, така че не е необходимо да го попълвате ръчно всеки път. За да можете да зададете своя имейл адрес, ще искате да направите това. Uh, можете да зададете някои, ъъ, можете също да създадете персонализирана среда и да поставите някои по подразбиране там.

Така че това ще ви позволи да изберете вашата PHP версия, вашата, моята SQL версия и дори предпочитания уеб сървър. Така че аз, по този въпрос, мисля, че просто написах предпочитано, ъъъ, но можех също така да отида с обичайната среда. Ако правите обичай, обичам да отида с висока версия на PHP. В момента най-високото, което предлагат е 7,2, което е моето предпочитание да тествам.

Знаете ли, трябва ли тестовата среда да бъде в, но имате всички тези опции тук. Можете да го настроите на това, което искате. Подходящо е за вашите сайтове са преносими, в смисъл, че можете да го преместите от локален чрез маховик, инсталиран в друг локален чрез муха. Тук ще инсталираме право. Ето някои разширени опции.

Ето една много рискована настройка на тези бързи обеми на Docker. Не го препоръчвам. Бяха пуснали версия преди година и половина, когато пуснаха това, и тя беше включена по подразбиране и не създаде нищо друго освен проблеми, но това е безплатен софтуер. И това беше много отдавна. Добре, всичко останало тук е наред.

Ъъъ, а след това ето списък на тези неща, наречени скици. Така че бихте могли да настроите инсталиране на WordPress с диска по подразбиране стека от инструменти, които използвате, и можете да го запишете като план. Така че, когато отидете на S. Създайте нов уебсайт, можете просто да го създадете въз основа на този план и след това всички приставки и всичко вече е инсталирано.

Е, тук ще управлявате и изтривате тези чертежи. Добре, така че това са предпочитанията за приложението. Сега. Когато създавате местен сайт, там също има предпочитания, които ние ще преминем след малко. Така че защо просто не продължим напред и да започнем или създадем заедно първия си сайт. Така че ето вариант.

Ще щракна само върху плюса. Първата стъпка е да дадете име на този сайт. Сега го нарекох местен за живота и тук има някои разширени опции, така че вероятно няма да искате да бъркате. С домейна на местния сайт, освен ако не искате да промените URL адреса, който ще бъде свързан с това. От теб зависи.

Не се забърквайте с пътя към местния сайт, но ето къде бихте могли да изберете да създадете това въз основа на план. Така че имах този план, който създадох и ако исках да използвам този план като отправна точка, бих могъл да го направя. Но няма да го правя. И тогава ще продължа напред и щракнете върху продължение. Така че това ме уведомява кой въздух.

Нека избера коя среда искам да използвам за този уебсайт. Така че мога да отида с предпочитания или с това, което изброих като обичайно и ми позволява да знам точно какви са различните спецификации на предпочитаната. Така че просто бих препоръчал да отидете с предпочитаните. Ще продължа напред и щракнете върху продължение и тук задавате потребителското име и паролата за тази инсталация и вече е предварително попълнен в използвания имейл адрес въз основа на това, което сме поставили в предпочитанията.

Сега има и една разширена опция. Ако искате да превърнете този уебсайт в мултисайт на WordPress, имате тази опция там. Това, което обичам да правя, е да използвам същото потребителско име и парола. За всеки един сайт, който в крайна сметка създавам, така че ще продължа напред и ще въведа потребителско име и парола. Добре. Сега, когато направих това, ще продължа и щраквам върху добавяне на сайт и просто ще отнеме момент или два.

Господи. Не знам дали това всъщност е записано на моя екран. Това е един от тези предупредителни знаци, където просто трябва да кликнете да, за да одобрите. Сега. Не знам дали това е записано, но ако сте на Mac, ще получите изскачащ прозорец, за да въведете вашата максимална парола и тогава просто ще отнеме малко време или две, за да продължите и да създадете това.

Добре, сега, когато сайтът е създаден, ще продължа напред и ще ви дам преглед на опциите, които имате тук за сайта. Първо, ще го видите. Добавено отляво тук към списъка на вашите сайтове и ето някои опции. Има обзорна база данни, SSL и помощни програми. Сега за преглед ще ви даде списък с подробности за вашата среда.

Това е PHP версията, моята SQL версия и всички подобни неща и вие също ще имате опция да коригирате тези, ако искате. Опцията за база данни е наистина готин инструмент. Когато щракна върху това, всъщност ще се случи, ето, нека просто го направя. Ето базата данни и мога да копая в данните от базата данни.

Ако исках и намирам, че влизам там за неща. Малко е от страна на техниката. SSL, наистина искате да създадете SSL сертификат и инструментът тук ще каже, доверете се. Щракнете върху този бутон. Ще ви подкани да въведете паролата си, ако сте на Mac. Ако сте на компютър, ще ви изпрати предупредителното съобщение за компютъра по това време.

Просто щракнете върху да и тогава това ще се промени, за да се каже надежден, като този инструмент, наречен мъжки свиня. Така че, когато щракнете върху това, тук ще бъдат заснети всички имейли, които вашият сайт изпраща. И в интерес на истината, ето мейла, който е заснел, който е вашият сайт току-що настроен. Така че обикновено това трябваше да ми излезе, но вместо това беше хванато да използвам поща.

Това наистина е добре за тестване. Добре. Сега тук тук има тази наистина готина функция, наречена жива връзка. Така че това означава с вашия уебсайт и местно, ако вие не можете да кажете, че имате клиент, а вие изграждате уебсайт на клиента и те са в някой друг офис. Очевидно е, че не можете да им дадете връзка, за да разгледат уебсайта, защото сте в дома или офиса си зад защитна стена и рутер..

Това не е публично. Всичко е частно, но можете да щракнете тук, където пише връзка на живо. Всъщност, позволете ми да го обърна. Ъъъ, да видим. Имам защитна стена на компютъра си. Ето го. Просто динамично в тази създадена част от секундата. Връзка, която бих могла да дам на моя клиент и когато кликнат върху него, тя ще покаже този уебсайт.

Това е наистина добро за отзивите на клиентите. Така че, ако изграждате, ето как бихте могли да им дадете връзка, те биха могли да го видят и тогава отивате тук. Когато свършат, като ви предоставят обратна връзка, кликнете върху деактивиране и те вече нямат достъп, за да видят сайта. Това е отвъд доброто, защото щом ви дадат обратна връзка, може да не искате да ги поддържат в раздели какво правите.

Така че можете да продължите напред и да го деактивирате. Сега последното нещо, което исках да ви покажа, можете да щракнете с десния бутон върху вашия сайт, когато е в този списък и има допълнителни опции. Така че имаме преглед на таблото за администриране на сайта за WordPress. Ще влезем за първи път след миг, можете да покажете папката.

Тук са действителните файлове на вашия компютър. SSH функции, рестартирайте, спрете, клонирайте, експортирайте и запишете като план. Така че така ще създадете нов сайт, въведете вашите теми, които искате да използвате, вашите плъгини, които искате да използвате, и след това да го запишете тук, план. Така че следващия път, когато отидете да направите сайт, можете да започнете с този план.

Можете също така да промените преименуването на домейна и да го изтриете, ако искате да запазите нещата хубави и подредени. Тук. Така че ще вляза за първи път. Просто трябва да щракна върху този администраторски бутон точно тук и ще ме отведе тук до входа и ще продължа и ще вляза сега. Добре, така че преди да щракна върху бутона за вход, искам да насоча вниманието ви към нещо, което бихте могли да видите горе вляво.

Тук. Тя казва, че не е сигурна и това е така, защото когато местните създават. Сайт. По някаква причина той не създава автоматично този SSL сертификат и не конфигурира сайта да работи със SSL сертификат. Затова просто се уверете, че първото нещо, което искате да направите, когато сте създали това, искате да кликнете върху този SSL раздел, щракнете върху този бутон тук.

Това ще каже доверие и тогава това ще създаде SSL сертификата в следващото нещо, което правите. Влезте в системата и първото нещо, което ще направим, е да отидете в общите настройки и тук виждаме URL адреса на този уебсайт. Ще изскочим S там и S там. Ще кликнете върху запазване на промените.

Ще ни изгони от сайта, но вижте това. Сега сайтът е защитен и използва онзи SSL сертификат, който генерирахме. Това е първото нещо, което искате да направите всеки път, когато стартирате проект, използвайки някоя от тези локални среди, но най-вече локалната чрез маховик. Така че ще продължа напред и ще вляза отново.

Добре. Така че сега съм влязъл в системата и ето ме тук. Това е локална инсталация на WordPress, която работи на моя компютър. Фантастично е. Така че мога да вляза тук и да наредя някои неща. И това, което ще направим, е след това ще продължим и ще прехвърлим това към нашия уеб хостинг акаунт. Така че просто ще хвърля тема наистина бързо тук.

И, ъъъ, няма да ходя да инсталирам действителен сайт, въпреки че Astro го прави супер лесно. Добре? Сега просто ще продължа напред и. Активирайте сайта и аз ще го затворя. Така че можете да видите, когато отида да посетя сайт, можете да видите, че аз имам астроцита казва местен да живея и всичко това. Така че това, което бихте направили е да отидете тук и да настроите уебсайта си, да изглежда всичко хубаво и хубаво.

Взаимодействайте с вашия клиент и всичко това, накарайте го точно както искате и тогава ще продължите и ще го изпратите в своята жива среда. Сега това, което аз ще ви покажа как да направите, е да вземете уебсайта си, който сте изградили на вашата местна среда за развитие. Ще вземете този сайт и ние ще го прехвърлим към вашия уеб хостинг акаунт.

Сега обичам да използвам два основни сайта на уеб хостове. Можете да посетите WP crafter.com/siteground Ще имам връзка по-долу. Също така обичам да използвам облачни начини. И можете да посетите WP crafter.com/cloud начини, и аз ще сложа по-долу линк към това и урок, който имам за тази уеб хостинг компания за уеб хостинг. Това е малко по-различно от услуга.

Така че ще мигрираме този уебсайт към една от тези услуги. Сега това, което трябва да направим, е да създадем нашия уеб хостинг акаунт. Така че няма да разгледам това в това видео, ъъ, но трябва да използваме плъгин, за да създадем резервно копие. След това ще вземем този щепсел и ще го поставим на новия хостинг и ще качим.

Ще добавим отново този плъгин там, ще качим резервното копие и ще го възстановим. Това всъщност е много прост процес. Така че има два приставки, които бихте могли да използвате за това. Едно от тях е това точно тук, всичко в една миграция. Много хора използват това. Работи много надеждно. Те имат безплатна версия. Това е доста ограничено от това колко голям може да бъде уебсайтът и няма да използваме този плъгин в това видео.

И ако искате да знаете защо, можете да дойдете тук и да прочетете някои от тези лоши отзиви за него и затова няма да използвам това в това видео. И това е добре. Но е много ограничен в размера на сайта. Те не правят ясно това ограничение. Те някак искат да отидете там и да го инсталирате и тогава просто се случва да разберете кога е твърде късно и тогава в този момент ви стискат за пари.

Ще избегна всичко това и вместо това ще използваме този плъгин точно тук. Нарича се трансфер и архивиране. С този плъгин ще можете да го направите. Мигрирайте уебсайта си, ще можете да го използвате и като резервно решение, ако искате. Въпреки че предпочитам да използвам Uptracs за това. Ъъъ, но това е безплатно и няма ограничения за размера на архива.

И има дори някои иновативни функции, където, ъъъ, ако и двата ви уебсайта са публични, можете да ги бутате напред и назад. Няма да обхващам всичко това в това видео. Така че нека продължим и инсталираме този плъгин на нашия уебсайт. Така че ще отида на плъгини, ще добавя нови и ще направя търсене на WP. Ярки резервни копия и ето го.

Добре, така че ще продължа напред и ще направя инсталация на това. И тогава ще използваме това, за да направим резервно копие, което току-що ще възстановим в нашия уеб хостинг акаунт. Добре, ще продължа напред и ще го активирам и ще добавя нова опция от менюто, която казва WP жива. Сега няма нужда да поддържате това, този плъгин е инсталиран на вашия уебсайт.

След като извършим миграцията, зависи изцяло от вас. Можете също да използвате това за архивиране. Склонен съм да използвам надстройки лично, но, хм, бихте могли да използвате това и за архивиране. Е, има два начина да направите миграция с този плъгин. Един от тях се нарича автомиграция. Няма да го правя в това видео.

Вместо това ще направя резервно копие. Изтеглете архива и след това направете възстановяване. Така че ще продължа напред и щракна върху резервно копие. Сега, точно тук. Сега ще ми направи резервно копие, но има много опции. Можете, ако използвате това като инструмент за архивиране, можете да направите резервно копие до Dropbox в Google Drive. Мисля, че един облак, тук има няколко икони.

Amazon S три цифрови океански пространства. Има всички тези места, на които можете да направите резервно копие, на които изпращате своите резервни копия, след като ги направите. Добре, така че сега, когато архивирането е направено и е на моя локален компютър, моята локална инсталация на WordPress, ще превъртя надолу. Тук е резервното копие. Щракнете тук, където пише изтегляне, и се изтегля в една част точно тук, и там е действителната връзка за изтегляне.

Щраквам върху това. И можете да видите, че е изтеглена на моя локален компютър тук. Така че това ще е мястото, където файловете се изтеглят на вашия компютър. Аз съм на компютър, така че ще бъде в папката за изтегляне, но вероятно ще бъде същото, ако използвате Mac. Затова сега можете да изтриете това, ако искате.

Така че ще го изтрия. Ще натисна, добре. И това резервно копие няма. Мога да отида тук до плъгини и мога да деактивирам тази приставка и вече не ми трябва. Извадих това, което исках, но можете да го активирате и да извършите този процес отново, когато искате да направите ново архивиране. Така че тук е инсталирана WordPress.

Така че това, което се случва е следващата ви стъпка е да отидете до вашата уеб хостинг компания, където имате вашето име на домейн. Ще инсталирате WordPress, използвайки техния инсталатор на WordPress. В случая имам тази настройка на място. Името на домейн е, нека създадем уебсайт.com, така че всеки път, когато получавате хостинг с SiteGround, една от стъпките е автоматично да създадете инсталация на WordPress за вас.

Единственото е, че няма вашия уебсайт от вашата локална машина. Това ще поправим в момента. Така че това, което правите, е да влезете в този сайт, да отидете на същия процес, да отидете на плъгини, да добавите нов и ние ще направим търсене на WP, ярко архивиране и ще направим същото. Инсталирайте сега и тогава ще го активираме.

И ние просто ще качим този архив, който току-що създадохме и щракнете върху възстановяване. Така че, когато превъртя надолу, тук има този раздел, който казва, качване. Ако щракна върху него. Мога да намеря резервното копие или просто ще го влача и го пускам напречно. Ето моята резервна копия, влачене. Ще се качи и вероятно е. Имам наистина страхотно, да видим, щракнете върху качване тук.

Може би това ще го започне. Добре. Ето. И ето метърът за напредък. Имам наистина добър интернет. За скоростите на качване. Така че, ъъъ, може да отнеме минута или две за вас в зависимост от размера на сайта, но за мен можете да видите, че всичко е готово. И тогава там го имаме. Така че сега съм на сайта, опитвам се да натисна всичко и можете да видите, че резервното ми копиране е точно тук.

Сега какво ще правя, всъщност ще направя бързо архивиране на този сайт. Така че мога да го възстановя наистина, след като направя това видео. Така че просто ще направя истинско бързо архивиране, но всичко, което трябва да направим, е след това да възстановим това, което току-що качихме. Така че след малко ще видите, вероятно ще имам тук две резервни копия, тази, която току-що създадох, и после тази, която току-що качих.

Така че ето тази, която току-що качих. Ще щракнете върху възстановяване и тогава ще получим тази опция точно тук, която трябва да изберем. Първата опция е да възстановите и замените домейна и това е този, който ще искаме, тъй като беше различен URL адрес, различен домейн в нашия местен уебсайт. Искаме да изберем това.

Сега, ако просто възстановявах резервно копие, което беше направено на същия точен уебсайт със същия този URL адрес, бих направил другия избор. Така че ще кликнете върху възстановяване, ще щракнете върху, добре, и това, което ще се случи е, че просто ще продължа напред и ще възстановя всичко във всяка справка. Към този URL адрес. Всяка препратка към стария URL ще динамично се замени с новия URL адрес, което в случая е да създадем уебсайт.

Сега потребителското име и паролата не са тези, които имах, когато създадох този обществен уебсайт. Това е потребителското име и паролата от версията за локална машина, така че ще продължа и ще го въведем сега. Добре. Ще кликнете за влизане. И работи. И казва точно тук, миграцията е завършена. Хм, малко друга информация.
Да затворим това и ето подкана да направите резервно копие или да дадете преглед. И ако отида на сайта на живо, ще видите, че е точно как изглежда на местната машина. Така че точно тук е как изглеждаше. Хм, така изглежда сега, след като съм го мигрирал. И след това тук, това е местният сайт.

И ето как изглежда тук. Същото точно нещо. Перфектна миграция, супер лесно да се направи, без разходи. Не е нужно да поддържате инсталиран приставката за миграция, ако не се налага, така че можете просто да отидете и да я деактивирате, ако искате, но не може да бъде по-лесно от това. Супер лесен процес е да преместите уебсайта си от местна сол към инсталиране на живо.
Предпочитанието ми е да използвам този безплатен плъгин точно тук. Няма ограничение за размера на уебсайтовете. Сега има още една наистина готина функция, която ви показва къде вместо този процес на изтегляне на архива на моя компютър и след това качване, има функция, където можете да го настроите на двата сайта.

Така че просто го бута от сайт на сайт. Не го покрих в това видео. Обичам да го правя по този начин, така че имам повече ръце за гранулиран контрол. Ъъъ, но така или иначе, ъъъ, покрих всичко това в това видео. Ако имате въпрос. Чувствайте се свободни да ме питате долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector