Hoe u uw WordPress-website toegankelijk maakt

Website-eigenaren hechten vaak te veel belang aan het ontwerp van de gebruikersinterface (UI) / gebruikerservaring (UX) of zoekmachineoptimalisatie (SEO) dat ze bijna uit het oog verliezen door gebruikers eersteklas toegang tot hun websites te bieden. Achter hun afwezige preoccupatie met andere dingen, moet toegankelijkheid van websites de belangrijkste overweging zijn voordat ze zich wagen aan SEO of UX verfijnen.


Het hebben van een toegankelijke website trekt de meeste kijkers aan. Als uw site gebruiksvriendelijk en gebruiksvriendelijk is, zal dit zeker het aantal bezoekers van uw website verhogen.

Wat is WordPress Toegankelijkheid?

Toegankelijkheid met WordPress is een methode om uw website gebruiksvriendelijk te maken, vooral voor internetgebruikers met een handicap die meestal afhankelijk zijn van ondersteunende technologieën. Het zijn overwegend mensen met gehoor- / gezichtsstoornissen en ouderen. Overweeg ook de gebruikers die trage of beperkte toegang tot internet hebben en degenen die apparaten met een klein scherm hebben.

Waarom is toegankelijkheid belangrijk??

Toegankelijkheid van websites is het belangrijkst, aangezien meer dan de helft van de bevolking tegenwoordig sterk afhankelijk is van internet. Ook zijn 54% van de mensen met een handicap in de VS frequente gebruikers, dus het hebben van een toegankelijke website kan zeer nuttig voor hen zijn. Als uw site niet gemakkelijk toegankelijk is, kan dit tot juridische kwesties leiden.

Andere redenen waarom toegankelijke website ertoe doet:

1. Het hebben van een toegankelijke website (op enkele uitzonderingen na) is een fundamenteel mensenrecht

Het eerste waar u rekening mee moet houden bij het maken van een WordPress-website, is om deze zo toegankelijk mogelijk te maken, aangezien het volgens het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap een van de fundamentele mensenrechten is.

2. Een toegankelijke website wordt vaker bezocht door gebruikers

Een ander voordeel van een toegankelijke website is dat het meer bezoekers toestaat om te navigeren en toegang te krijgen tot uw site. Zodra de bezoeker de toegankelijkheid van uw pagina leuk vindt, zullen ze deze bij anderen aanbevelen, en dat zal u meer bezoekers opleveren en hen waarschijnlijk omzetten in klanten.

3. Een toegankelijke website kan een hogere SEO-ranking hebben

Een toegankelijke website is beter vindbaar voor de zoekmachine, vooral als deze links, afbeeldingen en formulieren heeft die correct zijn gelabeld. Het zal u ten goede komen, omdat het uw ranglijst hoger zal maken.

Hoe u uw WordPress-website toegankelijk maakt

WordPress stimuleert het maken van gebruiksvriendelijke websites. Het ondersteunt navigatielinks waarmee gebruikers naar de hoofdmenubalk en zoekbalk kunnen springen of direct naar de hoofdinhoud kunnen gaan. Wij hebben vermeldde de redenen waarom WordPress de beste sitebouwer is, en het gemak om het toegankelijk te maken is astounding.

Met de release van de WordPress-toegankelijkheidsrichtlijnen van maart 2016 is het WordPress-dashboard toegankelijker geworden met verbeteringen zoals:

 • Verschillende sneltoetsen voor het bewerken en opmaken van inhoud
 • Toegankelijkheidsklare thema’s die beschikbaar zijn bij elke installatie van WordPress
 • Verbeteringen aan klantthema’s en verbeteringen in de mediabibliotheek

Dus, wat is de beste manier om uw WordPress-website toegankelijk te maken?? Gebruik een toegankelijkheidsthema.

Maar als uw huidige thema niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen, zijn er manieren om ervoor te zorgen dat uw website voor iedereen zeer gebruiksvriendelijk is.

1. Installeer een plug-in voor toegankelijkheid

De WP Accessibility Plugin heeft een beoordeling van vijf sterren en wordt gebruikt door meer dan 20.000 gebruikers.

Onder de toegankelijkheidsfuncties die door deze plug-in zijn toegevoegd, zijn:

 • Skip-links inschakelen
 • Voeg skip-links toe met door de gebruiker gedefinieerde doelen
 • Voeg een taal en kenmerken voor tekstrichting toe aan uw HTML-kenmerk
 • Voeg een overzicht toe aan de focusstatus van het toetsenbord voor focusseerbare elementen
 • Voeg een werkbalk toe die schakelt tussen hoog contrast, grote afdrukken en onverzadigde (grijswaarden) weergaven van uw thema
 • Voeg een lange beschrijving toe aan een afbeelding
 • Handhaving voor alt-attributen op afbeeldingen

Er zijn ook toegankelijkheidsproblemen die worden opgelost door de WP Accessibility Plugin, waaronder:

 • Het doelkenmerk verwijderen uit links
 • Voeg labels toe aan standaard WordPress-formuliervelden als ze ontbreken
 • Posttitels toevoegen aan een standaard “lees meer” -links
 • Titelkenmerken verwijderen van afbeeldingen die in de inhoud zijn ingevoegd

Als je een toegankelijke website wilt hebben, dan is het gebruik van deze plug-in een must. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat u niets overslaat om uw website toegankelijk te maken voor de kijkers. Bovendien is deze plug-in het gemakkelijkst omdat u uw thema niet meer hoeft te wijzigen.

2. Verbeter de kleurencombinaties van uw website

Een ander ding dat u moet doen om uw website toegankelijk te maken, is het kleurcontrast verbeteren. Door de juiste kleuren op uw pagina te combineren, kunnen kijkers met een visuele handicap meer van de inhoud zien.

Zorg ervoor dat u lichtgrijze teksten minimaliseert, lichte teksten naar de lichte achtergronden, omdat dit minder visueel maakt. Gebruik in plaats daarvan donkere teksten op een lichte achtergrond.

3. Voeg ALT-tags toe aan al uw afbeeldingen

Door Alt-tekst aan uw afbeeldingen toe te voegen, kunt u uw SEO verbeteren. Afgezien van dat, zal het toevoegen van Alt-tekst naast afbeeldingen de kijkers helpen die moeite hebben met het analyseren van de afbeelding op de beschrijving vertrouwen.

U kunt eenvoudig alt-tekst toevoegen wanneer u uploadt vanuit de mediabibliotheek. U kunt ook de Plug-in voor SEO-geoptimaliseerde afbeeldingen om SEO-vriendelijke alt- en titelkenmerken in te voegen bij de afbeeldingen die u op uw website wilt uploaden. Of je zou kunnen gebruiken this een lijst met alternatieve plug-ins voor geoptimaliseerde afbeeldingen en inhoud.

4. Gebruik koppen om uw inhoud systematisch te maken

Het toevoegen van koppen op uw website is de beste manier om de inhoud van uw website systematisch te organiseren. Het zal uw kijkers helpen om de volgorde van de inhoud op uw WordPress-website beter te begrijpen.

5. Maak uw links en menu toetsenbordvriendelijk

Sommige websitebezoekers vertrouwen erop dat ze hun toetsenbord gebruiken om door een site te navigeren. Zorg er bij het ontwikkelen van uw site voor dat uw menu-items toetsenbordvriendelijk zijn, zodat kijkers met een handicap de muis kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot uw website.

6. Label uw formuliervelden op de juiste manier

Zorg ervoor dat uw formulierveld correct is geplaatst buiten de daadwerkelijke velden. Sommige gebruikers hebben geen toegang tot de teksten wanneer het formulierveld zich in de hoofdinhoud bevindt.

7. Voeg transcripties en ondertitels toe aan uw video’s en podcasts

Als je video’s en podcasts aan je website wilt toevoegen, is het uploaden van transcripties een must. Dit is bedoeld om kijkers met gehoorbeperkingen in staat te stellen de video-inhoud te interpreteren door de transcripties te lezen die u hebt toegevoegd.

Hoe u de toegankelijkheid van uw website kunt testen

Dus je bent klaar met de stappen die ik heb genoemd. Het volgende dat u hoeft te doen, is het testen of het echt een gebruiksvriendelijke website is.

Aangezien er veel tools zijn om te controleren of uw website al voldoet aan de toegankelijkheidsnormen, kunt u ook de Google Chrome-extensie genaamd WAVE-evaluatietool.

De WAVE-tool helpt u te bepalen welke items moeten worden herzien. Door pictogrammen op uw pagina te injecteren, wijst de tool op de inhoud die moet worden verbeterd om een ​​standaard toegankelijke WordPress-website te bereiken.

Het hebben van een toegankelijke WordPress-website biedt een schat aan voordelen. Ten eerste kan het u helpen uw siteverkeer te vergroten en uw ranglijst te verbeteren. Ten tweede kun je kijkers met een handicap aanmoedigen om je pagina zonder problemen te lezen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector