Sådan hostes et websted | En komplet trin-for-trin-tutorial

Et websted uden vært er som et hus uden en pakke jord at sidde på. Hosting-tjenesteudbydere tilbyder de værktøjer og serverplads, der kræves for at få dit websted hostet og tilgængeligt via Internettet, klar til besøgende! Så lad os pege dig i den rigtige retning om, hvordan du kan være vært for dit websted – minus de irriterende tech jargons.


Lad os først tale lidt om, hvad der er webhosting, og hvorfor er det nødvendigt.

Hvert websted har brug for et “hjem”, hvor dets indhold kan fås når som helst og hvor som helst. Og det “hjem” er webhost. Hvis du har den rette webhostingudbyder, er dit websted hurtigt og kan tiltrække flere besøgende, hvilket øger konverteringerne. Hvem ønsker ikke, at deres websted skal være i den rigtige konfiguration for succes?

Lad os komme igang.

1. Bestem, hvilken type websted du vil oprette

Du vil oprette et websted, men har ikke besluttet, hvilken type websted du skal bygge. Lad mig hjælpe dig med det. Den type websted, du skal oprette, afhænger af formålet med dit websted.

Du kan vælge mellem et statisk, dynamisk websted, e-handel eller blog.

 • Statisk – Et statisk websted kaldes også en flad eller stationær side, hvilket betyder, at det ikke ændres for enhver bruger, der besøger webstedet. Hvis du søger at have et websted for mindre virksomheder, et personligt sted eller et porteføljewebsted, så er et statisk websted, hvad du skal bygge.
 • Dynamisk – Et dynamisk websted ændrer sig på den anden side afhængigt af forskellige forhold, f.eks. Hvem der besøger webstedet, tid, tidszone, modersmål i det land, hvor besøgende befinder sig, og mange andre. Websteder som Facebook, Amazon og YouTube er dynamiske websteder, da indholdet altid ændrer sig.
 • eCommerce – Et websted for e-handel er simpelthen en online butik. Det er en online portal, hvor du kan sælge dine produkter eller tjenester og modtage betalinger via Internettet. Websteder som eBay, Walmart og GrubHub er eksempler på e-handelswebsteder. Og de fleste af disse e-handelswebsteder er også dynamiske websteder.
 • Blog – En blog kan være et informativt websted eller en online dagbog, hvor det nyere indhold vises først og normalt drives af en individuel forfatter eller en lille gruppe mennesker, der præsenterer deres indhold i en mere samtaleform. WPCrafter er et eksempel på en blogwebsite.

Nu hvor du kender typerne af websted, er du allerede besluttet, hvilken der skal bygges?

Når du har besluttet, hvilken type websted du skal bygge, skal du selvfølgelig også beslutte, hvordan du skal bygge det. Der er en række platforme, hvor du kan bygge din hjemmeside, men jeg anbefalede stærkt at arbejde på en WordPress-platform.

WordPress er den mest populære platform til udgivelse af websteder. Vidste du, at mere end 30% af alle websteder over internettet er bygget på WordPress? Ja, det er hvor magtfuldt WordPress er, og vi har en videoundervisning, vi lavede til, hvordan man opretter et WordPress-websted på 10 minutter. Endnu bedre har vi også et indlæg om, hvordan man laver hurtigere og lettere websteder ved hjælp af Astra-temaet.

Uanset om du er nybegynder eller udvikler, kan du nemt og hurtigt oprette et WordPress-websted. De fleste webhotelleverandører tilbyder endda 1-klik WordPress-installationstjenester.

Desuden har du fuld kontrol over dit websted ved hjælp af dets mange gratis og premium-temaer, der kan gøre dit websted med det samme professionelt udseende. Og hvis du vil have flere funktioner og funktionaliteter på dit websted, kan du installere kraftfulde WordPress-plugins baseret på deres formål.

2. Vælg en webhostetjeneste

Som jeg tidligere har nævnt, har du brug for et “hjem” til dit websted. Inden du bygger et websted og gør det synligt for dine besøgende, skal du købe en webhosteplan. Så nu er det tid til at vælge en webhostetjeneste, der passer til dit websteds behov.

Her er de 3 vigtigste ting, du skal overveje, når du vælger en webhostetjeneste:

 • Hastighed
 • Sikkerhed
 • Pålidelighed

Hvad jeg kan anbefale med dig, der har disse ting, er SiteGround.

SiteGround er en webhostingudbyder, der officielt anbefales af WordPress.org selv primært på grund af sin 100% driftssikkerhed, lynhurtige sideindlæsningstider og kvalitetssupport til kunder. Ikke på SiteGround? Her er vores no-frills guide til, hvordan du overfører hosting.

Hvis du er en ikke-techie, behøver du ikke bekymre dig om at oprette din hosting; du kan altid stole på SiteGrounds supportrepræsentanter.

For en hosting-tjenesteudbyder, der leverer en så imponerende hastighed og pålidelig ydelse, er SiteGround faktisk en overkommelig en. Derudover tager det sikkerhed alvorligt, da det proaktivt beskytter dit websted mod ondsindede angreb.

3. Vælg en webhostingplan

Du kan få SiteGround hosting-service for et enkelt websted for kun $ 3,95 pr. Måned. En af de største forskelle mellem dets hostingplaner er antallet af websteder, du kan opbygge, og webstedets plads. Så hvis du planlægger at opgradere dit websted eller oprette flere websteder, kan du få dets højere planer.

Men hvis du lige er startet, ville du selvfølgelig kun have brug for StartUp-planen.

Besøg SiteGround

4. Vælg et domænenavn

Når du har valgt en hostingplan, er det tid for dig at vælge dit domænenavn. Det er den adresse, som dine besøgende kan skrive på deres browsers URL-bjælke for at komme til dit websted.

Du kan købe et domænenavn med SiteGround sammen med dets hostingplan. Når du har valgt en hostingplan, vil den bede dig om at registrere et nyt domæne, eller du kan få et domænenavn fra en anden udbyder.

Når du har valgt et domænenavn, kan du nu fortsætte med at udfylde informationsformularen og udføre købet. Du kan nu oprette dit WordPress-websted.

5. Installer WordPress

Når du er færdig med at købe din hostingplan og registrere dit domænenavn, kan du nu installere WordPress. Heldigvis med SiteGround kan du drage fordel af dens automatiserede WordPress-installation.

Med sin mulighed for at klikke og installere, tager SiteGround sig af alt lige i starten. Når dette er gjort, kan du nu tilpasse dit WordPress-websted hurtigere og få det til at se professionelt ud.

Du kan endda vælge fra et galleri med temaer leveret af SiteGround for at hjælpe dig med at opbygge et fuldt funktionelt websted på få minutter.

Når WordPress er installeret, kan du nu logge ind på dit WordPress-websted og begynde at tilpasse det.

Hvad er det næste?

Så du er færdig med at installere WordPress. Du kan nu begynde at tilpasse det og oprette indhold som en startside, en Om-side og en blogside. Du kan også installere nogle plugins til tilføjede funktioner og funktionaliteter såsom kontaktformular, SEO, e-mail-liste og mange andre for at udvide din webstedstrafik og øge konverteringen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map