Kako ugostiti web mjesto Kompletan korak-po-korak vodič

Web stranica bez domaćina je poput kuće bez parcele zemlje na kojoj bi mogli sjediti. Davatelji hosting usluga nude alate i prostor na poslužitelju potreban da bi se web mjesto postalo dostupno i dostupnim putem Interneta, spremno za posjetitelje! Dakle, dopustite da vas uputimo u pravom smjeru kako možete ugostiti svoju web stranicu – minus dosadni tehnički žargoni.


Prvo, porazgovarajmo malo o tome što je web hosting i zašto je to potrebno.

Svaka web stranica treba “dom” gdje se njenom sadržaju može pristupiti bilo kada i bilo gdje. A taj je “dom” web domaćin. Ako imate pravog davatelja usluga web hostinga, vaša web stranica je brza i može privući više posjetitelja, povećavajući broj konverzija. Tko ne želi da njihova web stranica bude u ispravnoj konfiguraciji za uspjeh?

Započnimo.

1. Odlučite koju ćete web lokaciju izgraditi

Želite napraviti web stranicu, ali niste odlučili koji ćete tip web mjesta izgraditi. Pa, da vam pomognem u tome. Vrsta web stranice koju ćete graditi ovisi o namjeni vaše web stranice.

Možete odabrati statičku, dinamičku, e-trgovinu ili web stranicu bloga.

 • Statički – statička web stranica naziva se ravna ili nepomična stranica, što znači da se ne mijenja za svakog korisnika koji posjeti web mjesto. Ako tražite web lokaciju za male tvrtke, osobnu stranicu ili web mjesto za portfelj, tada ćete graditi statičku web stranicu.
 • Dinamičan – Dinamička web stranica, s druge strane, mijenja se ovisno o različitim uvjetima kao što su tko posjećuje web mjesto, vrijeme, vremensku zonu, materinji jezik države u kojoj se posjetitelj nalazi i mnogi drugi. Web lokacije kao što su Facebook, Amazon i YouTube dinamične su web stranice jer se sadržaj uvijek mijenja.
 • eCommerce – Web stranica za e-trgovinu jednostavno je internetska trgovina. To je internetski portal na kojem možete prodavati svoje proizvode ili usluge i primati plaćanja putem Interneta. Web lokacije poput eBay, Walmart i GrubHub primjeri su web stranica eCommerce. A, većina ovih web lokacija e-trgovine, također, su dinamična web mjesta.
 • Blog – Blog može biti informativna web stranica ili internetski časopis gdje se najprije prikazuje noviji sadržaj, a obično ga vodi pojedinačni pisac ili mala skupina ljudi koji svoj sadržaj prezentiraju u razgovornijem stilu. WPCrafter je primjer web stranice bloga.

Sada kada znate vrste web stranica, jeste li već odlučili koju ćete izraditi?

Nakon što odlučite vrstu web stranice koju ćete graditi, naravno također morate odlučiti kako je izraditi. Postoji nekoliko platformi na kojima možete graditi svoju web stranicu, ali toplo preporučujem rad na WordPress platformi.

WordPress je najpopularnija platforma za izdavanje web stranica. Jeste li znali da je više od 30% svih web stranica putem Interneta izgrađeno na WordPressu? Da, tako je WordPress moćan i imamo video tutorial o tome kako napraviti WordPress web mjesto za 10 minuta. Što je još bolje, imamo i post o tome kako napraviti brže i jednostavnije web stranice pomoću teme Astra.

Bez obzira jeste li početnik ili programer, lako i brzo možete izraditi WordPress web mjesto. Većina pružatelja usluga web hostinga čak nudi i usluge instaliranja WordPressa u jednom kliku.

Osim toga, imate potpunu kontrolu nad vašom web stranicom uz pomoć njenih besplatnih i vrhunskih tema koje mogu učiniti vašu web lokaciju odmah profesionalnim izgledom. Ako želite više značajki i funkcionalnosti na svojoj web stranici, možete instalirati moćne WordPress dodatke na temelju njihove svrhe.

2. Odaberite web hosting uslugu

Kao što sam već napomenuo, za vašu web stranicu potreban vam je dom. Prije nego što izgradite web stranicu i učinite je vidljivom posjetiteljima, morate kupiti plan web hostinga. Dakle, vrijeme je da odaberete uslugu web hostinga koja odgovara potrebama vaše web stranice.

Evo 3 glavne stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru usluge web hostinga:

 • Ubrzati
 • sigurnosti
 • Pouzdanost

Ono što mogu preporučiti kod vas u vezi s tim stvarima je SiteGround.

SiteGround je pružatelj usluga web hostinga koji službeno preporučuje sam WordPress.org prvenstveno zbog 100-postotne pouzdanosti rada, kraćeg vremena učitavanja munje i kvalitetne podrške kupcima. Niste na SiteGroundu? Evo našeg nepotrebnog vodiča o tome kako prenijeti hosting.

Ako niste tehničar, ne morate brinuti oko postavljanja svog hostinga; uvijek se možete osloniti na predstavnike podrške SiteGround-a.

Da bi pružatelj usluga hostinga pružio tako impresivnu brzinu i pouzdane performanse, SiteGround je doista pristupačan. Osim toga, sigurnost uzima ozbiljno jer proaktivno štiti vašu web stranicu od zlonamjernih napada.

3. Odaberite plan web hostinga

Za samo jedno web mjesto možete dobiti hosting stranicu usluge SiteGround za samo 3,95 USD mjesečno. Jedna od glavnih razlika između njegovih hosting planova je broj web stranica koje možete izgraditi i prostor web mjesta. Dakle, ako planirate nadograditi vaše web mjesto ili stvoriti više web stranica, možete dobiti njegove više planove.

Ali, ako tek počinjete, naravno, trebat će vam samo StartUp plan.

Posjetite SiteGround

4. Odaberite naziv domene

Nakon što odaberete plan hostinga, vrijeme je da odaberete naziv svoje domene. To je adresa koju vaši posjetitelji mogu upisati u URL traci preglednika kako bi došli do vaše web stranice.

Naziv domene možete kupiti putem SiteGround-a, zajedno s njegovim planom hostinga. Nakon što odaberete plan hostinga, od vas će se zatražiti da registrirate novu domenu ili možete dobiti ime domene od drugog davatelja usluga.

Nakon što odaberete naziv domene, sada možete nastaviti s popunjavanjem obrasca podataka i dovršiti kupnju. Sada možete postaviti svoju web stranicu WordPress.

5. Instalirajte WordPress

Nakon što završite s kupovinom vašeg hosting plana i registracije vašeg domena, sada možete instalirati WordPress. Srećom, uz SiteGround možete iskoristiti njegovu automatiziranu instalaciju WordPressa.

Sa svojom klikom i instaliranjem opcije SiteGround vodi računa o svemu upravo na početku. Nakon što to učinite, sada možete brže prilagoditi svoju web stranicu WordPress i učiniti je da izgleda profesionalno.

Možete čak odabrati i galeriju tema koje pruža SiteGround kako bi vam pomogli da izgradite potpuno funkcionalno web mjesto u samo nekoliko minuta.

Jednom kada je WordPress instaliran, sada se možete prijaviti na svoju WordPress web stranicu i započeti je s prilagođavanjem.

Što je sljedeće?

Dakle, gotovi ste s instaliranjem WordPress-a. Sada ga možete započeti s prilagođavanjem i kreiranjem sadržaja kao što su Početna stranica, stranica O stranici i stranica bloga. Također možete instalirati neke dodatke za dodatne značajke i funkcionalnosti kao što su kontaktni obrazac, SEO, popis e-pošte i mnogi drugi za rast prometa na vašoj web stranici i povećanje pretvorbe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map