Как да хоствате уебсайт | Пълен урок за стъпка по стъпка

Уебсайт без хост е като къща без парцел земя, на която да се намира. Доставчиците на хостинг услуги предлагат необходимите инструменти и сървърно пространство, за да бъде вашия сайт хостван и достъпен през Интернет, готов за посетители! Така че, нека ви насочим в правилната посока как можете да хоствате уебсайта си – минус досадните технологични жаргони.


Първо, нека поговорим малко за това какво е уеб хостинг и защо е необходимо.

Всеки уебсайт се нуждае от „дом“, където съдържанието му може да бъде достъпно по всяко време и навсякъде. И това „начало“ е уеб хостът. Ако имате подходящия доставчик на уеб хостинг услуги, вашият уебсайт е бърз и може да привлече повече посетители, като по този начин увеличава реализациите. Който не иска уебсайтът им да е в правилната конфигурация за успех?

Да започваме.

1. Решете какъв тип уебсайт ще изградите

Искате да направите уебсайт, но не сте решили кой тип уебсайт да изградите. Е, нека ви помогна с това. Типът на уебсайта, който ще изградите зависи от целта на вашия уебсайт.

Можете да избирате от статичен, динамичен, електронна търговия или блог уебсайт.

 • статичен – Статичен уебсайт се нарича също плоска или неподвижна страница, което означава, че не се променя за всеки потребител, който посещава уебсайта. Ако искате да имате уебсайт за малък бизнес, личен сайт или уебсайт за портфолио, тогава статичният уебсайт е това, което ще изградите.
 • динамичен – Динамичен уебсайт, от друга страна, се променя в зависимост от различни условия, като например кой посещава уебсайта, времето, часовата зона, родния език на страната, в която се намира посетителят, и много други. Сайтове като Facebook, Amazon и YouTube са динамични уебсайтове, тъй като съдържанието винаги се променя.
 • е-търговия – Уебсайтът за електронна търговия е просто онлайн магазин. Това е онлайн портал, където можете да продавате своите продукти или услуги и да получавате плащания през интернет. Сайтове като eBay, Walmart и GrubHub са примери за уебсайтове за електронна търговия. И повечето от тези уебсайтове за електронна търговия също са динамични уебсайтове.
 • Блог – Блогът може да бъде информационен уебсайт или онлайн дневник, където по-новото съдържание се показва първо и обикновено се ръководи от отделен писател или малка група хора, представящи съдържанието си в по-разговорен стил. WPCrafter е пример за уебсайт на блога.

Сега, когато знаете типовете уеб сайт, вече сте решили кой да изградите?

След като сте решили вида на уебсайта, който ще изградите, разбира се, вие също трябва да решите как да го изградите. Има редица платформи, на които можете да изградите уебсайта си, но горещо препоръчвам да работите върху платформа на WordPress.

WordPress е най-популярната платформа за публикуване на уебсайтове. Знаете ли, че повече от 30% от всички уебсайтове през интернет са изградени на WordPress? Да, това е колко мощен е WordPress и имаме видео урок, който направихме как да направим WordPress сайт за 10 минути. Още по-добре е, че имаме и публикация как да правим по-бързи и лесни сайтове, използвайки темата Astra.

Независимо дали сте начинаещ или разработчик, можете лесно и бързо да създадете уебсайт на WordPress. Повечето доставчици на уеб хостинг услуги дори предлагат инсталационни услуги на WordPress с едно кликване.

Плюс това, вие имате пълен контрол над уебсайта си с помощта на многото му безплатни и премиум теми, които могат да направят вашия уеб сайт моментално професионално изглеждащ. И ако искате повече функции и функционалности на уебсайта си, можете да инсталирате мощни WordPress плъгини въз основа на техните цели.

2. Изберете уеб хостинг услуга

Както споменах по-рано, имате нужда от „дом” за вашия уебсайт. Преди да създадете уебсайт и да го направите видим за посетителите си, трябва да закупите уеб хостинг план. Затова сега е време да изберете уеб хостинг услуга, която да отговаря на нуждите на вашия уеб сайт.

Ето топ 3 неща, които трябва да имате предвид при избора на уеб хостинг услуга:

 • скорост
 • Сигурност
 • надеждност

Това, което мога да ви препоръчам с тези неща, е SiteGround.

SiteGround е доставчик на уеб хостинг услуги, който официално се препоръчва от самия WordPress.org най-вече благодарение на 100% надеждността му за продължаване, мълниеносното зареждане на страниците и качествената поддръжка за клиентите. Не сте на SiteGround? Ето нашето ненужно ръководство за прехвърляне на хостинг.

Ако не сте техник, не е нужно да се притеснявате от настройването на вашия хостинг; винаги можете да разчитате на представителите за поддръжка на SiteGround.

За да може доставчик на хостинг услуги да осигури такава впечатляваща скорост и надеждна производителност, SiteGround наистина е достъпен. Плюс това, тя се отнася сериозно към сигурността, тъй като тя активно защитава уебсайта ви от злонамерени атаки.

3. Изберете уеб хостинг план

Можете да получите хостинг услугата SiteGround за един уебсайт само за $ 3,95 на месец. Една от основните разлики между хостинг плановете му е броят на уебсайтовете, които можете да изградите, и пространството на уебсайта. Така че, ако планирате да надстроите вашия уебсайт или да създадете няколко уебсайта, можете да получите по-високи планове.

Но, ако тепърва започвате, разбира се, ще ви е необходим само планът за стартиране.

Посетете SiteGround

4. Изберете име на домейн

След като сте избрали хостинг план, е време да изберете името на вашия домейн. Това е адресът, който посетителите ви могат да напишат в URL лентата на браузъра си, за да стигнат до вашия уебсайт.

Можете да закупите име на домейн с SiteGround, заедно с неговия хостинг план. След като изберете хостинг план, той ще ви подкани да регистрирате нов домейн или можете да получите име на домейн от друг доставчик.

След като изберете име на домейн, сега можете да продължите с попълването на информационния формуляр и да завършите покупката. Вече можете да настроите вашия уебсайт WordPress.

5. Инсталирайте WordPress

След като сте готови да закупите вашия хостинг план и да регистрирате вашето име на домейн, сега можете да инсталирате WordPress. За щастие, с SiteGround можете да се възползвате от автоматизираната му инсталация на WordPress.

Със своята опция за кликване и инсталиране, SiteGround се грижи за всичко още в началото. След като това е направено, вече можете да персонализирате уебсайта си WordPress по-бързо и да го направите да изглежда професионално.

Можете дори да изберете от галерия от теми, предоставени от SiteGround, за да ви помогне да изградите напълно функционален уебсайт само за няколко минути.

След като WordPress е инсталиран, вече можете да влезете в уебсайта си на WordPress и да започнете да го персонализирате.

Какво следва?

Така че, вие сте готови да инсталирате WordPress. Вече можете да започнете да го персонализирате и да създавате съдържание като начална страница, страница за информация и страница в блога. Можете също така да инсталирате някои плъгини за добавени функции и функционалности, като форма за контакт, SEO, имейл списък и много други, за да увеличите трафика на уебсайта си и да увеличите реализацията.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map