Hvordan være vert for et nettsted | En komplett trinnvis opplæring

Et nettsted uten en vert er som et hus uten en tomt å sitte på. Hosting-tjenesteleverandører tilbyr verktøyene og serverplassen som kreves for å få nettstedet ditt vert tilgjengelig og tilgjengelig via Internett, klar for besøkende! Så la oss peke deg i riktig retning om hvordan du kan være vert for nettstedet ditt – minus de irriterende tech jargons.


La oss først snakke litt om hva som er webhotell og hvorfor er det nødvendig.

Hvert nettsted trenger et “hjem” der innholdet kan nås når som helst og hvor som helst. Og at “hjemmet” er webhotellet. Hvis du har den rette leverandøren av webhotell, er nettstedet raskt og kan tiltrekke seg flere besøkende, og dermed øke konverteringene. Hvem vil ikke at nettstedet deres skal være i riktig konfigurasjon for å lykkes?

La oss komme i gang.

1. Bestem hvilken type nettsted du skal bygge

Du vil lage et nettsted, men har ikke bestemt hvilken type nettsted du vil bygge. Vel, la meg hjelpe deg med det. Hvilken webside du skal bygge, avhenger av formålet med nettstedet.

Du kan velge fra et nettsted med statisk, dynamisk, e-handel eller blogg.

 • statisk – Et statisk nettsted kalles også en flat eller stasjonær side, noe som betyr at det ikke endres for alle brukere som besøker nettstedet. Hvis du ønsker å ha et lite forretningsnettsted, et personlig nettsted eller et porteføljeside, så er et statisk nettsted det du skal bygge.
 • dynamisk – En dynamisk webside endres derimot avhengig av forskjellige forhold, for eksempel hvem som besøker nettstedet, tid, tidssone, morsmål i landet der besøkende befinner seg, og mange andre. Nettsteder som Facebook, Amazon og YouTube er dynamiske nettsteder ettersom innholdet alltid endres.
 • eCommerce – Et nettsted for e-handel er ganske enkelt en nettbutikk. Det er en online portal hvor du kan selge produktene eller tjenestene dine, og motta betalinger via Internett. Nettsteder som eBay, Walmart og GrubHub er eksempler på e-handelsnettsteder. Og de fleste av disse e-handelsnettstedene er også dynamiske nettsteder.
 • bloggen – En blogg kan være et informasjonsnettsted eller en online journal der det nyere innholdet vises først og blir vanligvis drevet av en individuell forfatter eller en liten gruppe mennesker som presenterer innholdet i en mer samtalestil. WPCrafter er et eksempel på en bloggnettsted.

Nå som du kjenner til hvilke typer nettsteder, har du allerede bestemt hvilken du skal bygge?

Når du har bestemt hvilken type nettsted du skal bygge, må du selvfølgelig også bestemme hvordan du skal bygge den. Det er en rekke plattformer der du kan bygge nettstedet ditt, men jeg anbefalte på det sterkeste å jobbe med en WordPress-plattform.

WordPress er den mest populære plattformen for publisering av nettsteder. Visste du at mer enn 30% av alle nettsteder over Internett er bygget på WordPress? Ja, det er hvor kraftig WordPress er, og vi har en videoopplæring vi laget om hvordan du lager et WordPress-nettsted på 10 minutter. Enda bedre, vi har også et innlegg om hvordan du kan lage raskere og enklere nettsteder med Astra-temaet.

Enten du er nybegynner eller utvikler, kan du enkelt og raskt bygge et WordPress-nettsted. De fleste webhotellleverandører tilbyr til og med 1-klikk WordPress installasjonstjenester.

I tillegg har du full kontroll over nettstedet ditt ved hjelp av massevis av gratis og premium temaer som kan gjøre nettstedet ditt umiddelbart profesjonelt. Hvis du vil ha flere funksjoner og funksjonaliteter på nettstedet ditt, kan du installere kraftige WordPress-plugins basert på deres formål.

2. Velg en webvertstjeneste

Som jeg har nevnt tidligere, trenger du et “hjem” for nettstedet ditt. Før du bygger et nettsted og gjør det synlig for de besøkende, må du kjøpe en webhotellplan. Så nå er det på tide å velge en webhotell som passer til nettstedets behov.

Her er de tre viktigste tingene du må vurdere når du velger en webhotelltjeneste:

 • Hastighet
 • Sikkerhet
 • Pålitelighet

Det jeg kan anbefale deg som har disse tingene er SiteGround.

SiteGround er en webhotellleverandør som offisielt anbefales av WordPress.org selv, først og fremst på grunn av sin 100% driftssikkerhet, lynraske sideinnlastningstider og kvalitetsstøtte for kundene. Ikke på SiteGround? Her er vår ikke-frills guide for hvordan du overfører hosting.

Hvis du er en ikke-tekniker, trenger du ikke å bekymre deg for å sette opp hosting; Du kan alltid stole på SiteGrounds supportrepresentanter.

For en vertstjenesteleverandør som skal levere en så imponerende hastighet og pålitelig ytelse, er SiteGround virkelig en rimelig. I tillegg tar det sikkerhet på alvor da den proaktivt beskytter nettstedet ditt mot ondsinnede angrep.

3. Velg en webhotellplan

Du kan få SiteGrands vertstjeneste for et enkelt nettsted for bare $ 3,95 per måned. En av de viktigste forskjellene mellom hostingplanene er antallet nettsteder du kan bygge og nettstedområdet. Så hvis du planlegger å oppgradere nettstedet ditt eller opprette flere nettsteder, kan du få de høyere planene.

Men hvis du bare begynner, selvfølgelig, trenger du bare StartUp-planen.

Besøk SiteGround

4. Velg et domenenavn

Når du har valgt en hostingplan, er det på tide at du velger ditt domenenavn. Det er adressen som besøkende kan skrive på nettleserfeltet i nettleseren for å komme til nettstedet ditt.

Du kan kjøpe et domenenavn med SiteGround sammen med dets vertsplan. Når du har valgt en hostingplan, vil du be deg om å registrere et nytt domene, eller du kan få et domenenavn fra en annen leverandør.

Når du har valgt et domenenavn, kan du nå fylle ut informasjonsskjemaet og fullføre kjøpet. Du kan nå sette opp WordPress-nettstedet ditt.

5. Installer WordPress

Etter at du er ferdig med å kjøpe vertsplanen din og registrere ditt domenenavn, kan du nå installere WordPress. Heldigvis kan du med SiteGround dra nytte av den automatiserte WordPress-installasjonen.

Med sitt klikk-og-installeringsalternativ tar SiteGround seg av alt helt i begynnelsen. Når dette er gjort, kan du nå tilpasse WordPress-nettstedet raskere og få det til å se profesjonelt ut.

Du kan til og med velge fra et galleri med temaer levert av SiteGround for å hjelpe deg med å bygge et fullt funksjonelt nettsted på bare noen få minutter.

Når WordPress er installert, kan du nå logge deg på WordPress-nettstedet og begynne å tilpasse det.

Hva blir det neste?

Så, du er ferdig med å installere WordPress. Du kan nå begynne å tilpasse den og lage innhold som en hjemmeside, en om-side og en bloggside. Du kan også installere noen plugins for ekstra funksjoner og funksjoner som kontaktskjema, SEO, e-postliste og mange andre for å øke trafikken på nettstedet ditt og øke konverteringen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map