Hur du är värd för en webbplats | En komplett steg-för-steg-handledning

En webbplats utan en värd är som ett hus utan en mark att sitta på. Leverantörer av värdtjänster erbjuder de verktyg och serverutrymme som krävs för att din webbplats ska vara värd och kan nås via Internet, redo för besökare! Så låt oss peka dig i rätt riktning på hur du kan vara värd för din webbplats – minus de irriterande tekniska jargonerna.


Låt oss först prata lite om vad som är webbhotell och varför är det nödvändigt.

Varje webbplats behöver ett “hem” där dess innehåll kan nås när som helst och var som helst. Och det “hemmet” är webbhotellet. Om du har rätt webbhotellleverantör är din webbplats snabb och kan locka fler besökare, vilket ökar konverteringarna. Vem vill inte att deras webbplats ska vara i rätt konfiguration för framgång?

Låt oss börja.

1. Bestäm vilken typ av webbplats du ska bygga

Du vill skapa en webbplats men har inte bestämt vilken typ av webbplats du ska bygga. Låt mig hjälpa dig med det. Vilken webbplats du ska bygga beror på syftet med din webbplats.

Du kan välja från en statisk, dynamisk, e-handelswebbplats eller bloggsida.

 • Statisk – En statisk webbplats kallas också en platt eller stationär sida, vilket betyder att den inte ändras för alla användare som besöker webbplatsen. Om du vill ha en webbplats för små företag, en personlig webbplats eller en portföljwebbplats är en statisk webbplats vad du kommer att bygga.
 • Dynamisk – En dynamisk webbplats, å andra sidan, ändras beroende på olika förhållanden som vem som besöker webbplatsen, tid, tidszon, modersmål i det land där besökaren är belägen och många andra. Sajter som Facebook, Amazon och YouTube är dynamiska webbplatser eftersom innehållet alltid förändras.
 • e-handel – En e-handelswebbplats är helt enkelt en onlinebutik. Det är en onlineportal där du kan sälja dina produkter eller tjänster och ta emot betalningar via Internet. Sajter som eBay, Walmart och GrubHub är exempel på e-handelswebbplatser. Och de flesta av dessa e-handelswebbplatser är också dynamiska webbplatser.
 • blogg – En blogg kan vara en informativ webbplats eller en onlinejournal där det nyare innehållet visas först och som vanligtvis drivs av en enskild författare eller en liten grupp människor som presenterar sitt innehåll i en mer konversationsstil. WPCrafter är ett exempel på en bloggsida.

Nu när du vet vilka typer av webbplatser har du redan bestämt vilken du ska bygga?

När du väl har bestämt vilken typ av webbplats du ska bygga måste du naturligtvis också bestämma hur du ska bygga den. Det finns ett antal plattformar där du kan bygga din webbplats, men jag rekommenderade starkt att du arbetar med en WordPress-plattform.

WordPress är den mest populära webbplatsen för publiceringsplattform. Visste du att mer än 30% av alla webbplatser över Internet är byggda på WordPress? Ja, det är så kraftfullt WordPress är, och vi har en videohandledning om hur vi skapar en WordPress-webbplats på 10 minuter. Ännu bättre har vi också ett inlägg om hur man gör snabbare och enklare webbplatser med Astra-temat.

Oavsett om du är nybörjare eller utvecklare kan du enkelt och snabbt bygga en WordPress-webbplats. De flesta webbhotellleverantörer erbjuder även ett klick på WordPress-installationstjänster.

Dessutom har du full kontroll över din webbplats med hjälp av massor av gratis och premiumtema som kan göra din webbplats direkt professionell. Och om du vill ha fler funktioner och funktioner på din webbplats kan du installera kraftfulla WordPress-plugins baserat på deras syften.

2. Välj en webbhotelltjänst

Som jag nämnde tidigare behöver du ett “hem” för din webbplats. Innan du bygger en webbplats och gör den synlig för dina besökare, måste du köpa en webbhotellplan. Så nu är det dags att välja en webbhotelltjänst som passar din webbplatsbehov.

Här är de tre bästa sakerna att tänka på när du väljer en webbhotell:

 • Fart
 • säkerhet
 • Pålitlighet

Vad jag kan rekommendera med dig som har dessa saker är SiteGround.

SiteGround är en webbhotellleverantör som officiellt rekommenderas av WordPress.org, främst på grund av sin 100% driftsäkerhet, blixt-snabba sidbelastningstider och kvalitetsstöd för kunderna. Inte på SiteGround? Här är vår handbok utan krusiduller om hur du överför värd.

Om du är en icke-teknik behöver du inte oroa dig för att ställa in din värd; du kan alltid lita på SiteGrounds supportrepresentanter.

För att en webbhotell kan leverera en sådan imponerande hastighet och pålitlig prestanda är SiteGround verkligen en prisvärd. Dessutom tar det säkerheten på allvar eftersom den proaktivt skyddar din webbplats från skadliga attacker.

3. Välj en webbhotellplan

Du kan få SiteGrords webbhotell för en enda webbplats för endast $ 3,95 per månad. En av de största skillnaderna mellan dess värdplaner är antalet webbplatser du kan bygga och webbplatsutrymmet. Så om du planerar att uppgradera din webbplats eller skapa flera webbplatser kan du få dess högre planer.

Men om du bara börjar skulle du naturligtvis bara behöva StartUp-planen.

Besök SiteGround

4. Välj ett domännamn

När du har valt en värdplan är det dags för dig att välja ditt domännamn. Det är adressen som dina besökare kan skriva i sin webbläsares URL-fält för att komma till din webbplats.

Du kan köpa ett domännamn med SiteGround tillsammans med dess värdplan. När du har valt en värdplan kommer den att uppmana dig att registrera en ny domän eller så kan du få ett domännamn från en annan leverantör.

När du har valt ett domännamn kan du nu fortsätta med att fylla i informationsformuläret och fylla i köpet. Du kan nu skapa din WordPress-webbplats.

5. Installera WordPress

När du är klar med att köpa din värdplan och registrera ditt domännamn kan du nu installera WordPress. Lyckligtvis kan du med SiteGround dra nytta av dess automatiserade WordPress-installation.

Med sitt klick-och-installera-alternativ tar SiteGround hand om allt direkt i början. När detta är gjort kan du nu anpassa din WordPress-webbplats snabbare och få den att se professionell ut.

Du kan till och med välja från ett galleri med teman som tillhandahålls av SiteGround för att hjälpa dig bygga en helt funktionell webbplats på bara några minuter.

När WordPress är installerat kan du nu logga in på din WordPress-webbplats och börja anpassa den.

Vad kommer härnäst?

Så du är klar med att installera WordPress. Du kan nu börja anpassa det och skapa innehåll som en hemsida, en Om-sida och en bloggsida. Du kan också installera några plugins för extra funktioner och funktioner som kontaktform, SEO, e-postlista och många andra för att öka din webbplatstrafik och öka konverteringen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map