Herstel snel het gevreesde WordPress White Screen of Death

White Screen of Death of WSOD is een van de meest voorkomende problemen die WordPress-sites teisteren. Dit kan gebeuren wanneer u momenteel bent ingelogd op uw site of terwijl u probeert in te loggen.


Kalmeer en we zullen u begeleiden bij het onderzoeken van de mogelijke oorzaken waarom White Screen of Death plaatsvindt en de snelle oplossingen die u zou kunnen doen om dit probleem volledig te beëindigen.

Wat veroorzaakt het witte scherm des doods?

WordPress WSOD-fout

WSOD kan vaak worden veroorzaakt door database- of PHP-problemen. Dit gebeurt meestal om een ​​paar redenen:

 • Compatibiliteitsprobleem met de geïnstalleerde plug-in
 • Het thema dat u momenteel gebruikt, is niet compatibel met andere plug-ins, thema’s of WordPress zelf
 • Uw thema is hernoemd of ontbreekt

Hoe het White Screen of Death op te lossen

1. Schakel uw thema’s en plug-ins uit

Zoals hierboven vermeld, is de meest voorkomende reden voor WSOD het thema of de plug-in. Dus het eerste dat u gaat doen, is ze uitschakelen. Deze problemen kunnen optreden wanneer u een nieuwe plug-in of thema installeert of wanneer er een update voor een thema of plug-in wordt uitgebracht.

Om dit te doen, moet u uw site openen met Secure File Transfer Protocol (SFTP) of door in te loggen op uw cPanel om toegang te krijgen tot uw Bestandsbeheer.

Controleer en hernoem uw plugin-mappen. Hierdoor worden de plug-ins in uw website uitgeschakeld. Ga terug naar uw site en kijk of WSOD verdwenen is. Als het het probleem oplost, betekent dit alleen dat plug-ins de boosdoener zijn waarom WSOD verschijnt.

Bestandsbeheer voor toegang tot plug-ins

Hierna moet u de map met plug-ins hernoemen naar “Plugins” en elke map erin hernoemen / herstellen, totdat u vindt welke specifieke plug-in het probleem veroorzaakt.

Zodra u de plug-in hebt gevonden die het probleem veroorzaakt, moet u deze vervangen door de compatibele plug-in of moet u contact opnemen met de ontwikkelaar voor een snelle oplossing.

Deze oplossing is ook van toepassing op thema’s. Als u vermoedt dat uw thema de oorzaak van het probleem is, moet u uw thema inschakelen / uitschakelen om te testen of dit de hoofdoorzaak van WSOD is.

2. Los de syntaxisfout op

Als je klaar bent met het controleren van de thema’s of plug-ins die mogelijk WSOD hebben geactiveerd en het werkt nog steeds niet. Dan is het tijd om dieper in te gaan om het probleem op te lossen.

Soms wordt WSOD veroorzaakt door syntaxisfouten, het gebeurt terwijl u de codes bewerkt en enkele regels verkeerd typt of zelfs de afsluitende haakjes vergeet.

Om dit te controleren, gaat u naar uw site met SFTP of via cPanel en verwijdert u het laatste stukje code dat u handmatig heeft ingevoerd. Als het werkt, controleer dan alle codes en zorg ervoor dat u het correct typt.

3. Schakel Debugging in

Een andere oplossing om WSOD op te lossen, is door uw foutopsporing in te schakelen. Om dit te doen, gaat u naar uw site met SFTP of uw cPanel. Zoek het bestand “wp-config.php en zoek de regel

definieer (‘WP_DEBUG’, false)

en verander in

definiëren (‘WP_DEBUG’, waar)

Sla daarna uw website op en controleer deze. U zult een foutmelding op uw website zien, maar het zal u laten weten wat de belangrijkste reden is waarom WSOD op uw site plaatsvindt.

4. Verhoog geheugenlimieten

Soms is de reden waarom uw website WSOD veroorzaakt, vanwege uw beperkte geheugen. Dit wordt veroorzaakt door een plug-in of thema’s met een groot aantal bestanden. De enige manier om dit op te lossen, is door uw geheugenlimieten uit te breiden.

Door dit te doen, moet u het volgende doen:

 • Open uw wp-config.php-bestand via SFTP of cPanel. Voeg de volgende regel code toe:
definiëren ('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
 • Als het bovenstaande niet werkt en u gebruikt een hostingbedrijf dat Apache-servers gebruikt, bewerkt u uw .htaccess-bestand met de regel:
php_value memory_limit 64M
 • Als uw host NGINX gebruikt, moet u uw php.ini-bestand bewerken om de regel op te nemen:
memory_limit = 64M

Zodra u de stappen met succes heeft gevolgd, controleert u uw website of de fout is verdwenen en bent u klaar om te gaan.

5. Controleer op mislukte update

Een andere veel voorkomende reden voor het hebben van WSOD is vanwege thema’s, plug-ins of kernupdates die werden onderbroken tijdens de server-time-outs en er is niets dat we kunnen doen voor server-time-outs.

Om dit probleem op te lossen, gaat u naar uw site via SFTP of cPanel en verwijdert u het .maintenance-bestand. Hiermee wordt je website hersteld en kun je deze openen via wp-admin.

Probeer te controleren en voer de update opnieuw uit of werk de thema’s en plug-ins handmatig bij.

Tips voor het voorkomen van WSOD

 1. Voer de regelmatige controles en back-ups uit. Gebruik andere cloudservices zoals Dropbox of externe harde schijf en zorg ervoor dat u een betrouwbare plug-in gebruikt om de back-up indien nodig te herstellen.
 2. Controleer elke regel van de code nogmaals om syntaxisfouten te voorkomen.
 3. Gebruik een hostingprovider die 24/7 ondersteuning heeft.
 4. Overweeg om een ​​plug-in zoals een gebruikersactiviteitenlog te gebruiken om een ​​gedetailleerd logboek bij te houden van wijzigingen, updates en andere activiteiten op uw site

Conclusie

Samenvattend kan WSOD een uitdagende kwestie zijn om nauwkeurig vast te stellen wat de oorzaak is. Om WSOD-problemen te minimaliseren, moet u altijd regelmatig site-controles uitvoeren en de back-ups van uw website bewaren. Bekijk ook onze gids voor probleemoplossing voor de meest voorkomende WP-problemen.

U hoeft niet ‘bang-wit’ te zijn wanneer die gevreesde WSOD op uw scherm verschijnt, u hoeft alleen maar alle mogelijke boosdoeners te testen om uw site weer gezond te maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector