11 Stapsgewijze handleidingen voor het oplossen van veelvoorkomende WordPress-problemen in 2019

Laten we duidelijk zijn: WordPress is geen perfect cadeau dat in een doos wordt geleverd, compleet met handleidingen en handleidingen voor probleemoplossing. In de echte wereld is WordPress een open-sourceprogramma, gratis te gebruiken en geen toegewijd klantenserviceteam, het is verre van een onberispelijk platform.


De fouten kunnen een harde of een snelle oplossing zijn. Sommige fouten die WordPress-beginners gewoonlijk begaan, werden hier eerder besproken. Maar u komt bijvoorbeeld een probleem tegen waarbij u bezig bent met het ontwikkelen van uw site en de informatie wordt niet weerspiegeld in uw browser.

De snelle oplossing is om uw browsercache te wissen. De informatie van de website wordt sneller geladen als deze in de cache is opgeslagen. Dus als de browser de nieuw toegevoegde informatie niet op uw site laadt, heeft de cache de informatie mogelijk nog niet volledig ontvangen. Dus een eenvoudige ‘cachegeheugen wissen’ in de browser lost het op en u bent klaar om te gaan!

Afgezien van het wissen van uw browsercache, hebben we 11 van de meest voorkomende problemen vermeld die u tegenkomt bij het ontwikkelen van een WordPress-website en hoe u deze kunt oplossen zonder zweetemmers.

1. Interne serverfout

De 500 Internal Server Error komt veel voor bij HTTP Status Code, wat betekent dat er iets niet klopt op de server, maar de server is niet specifiek over wat het probleem is. Wanneer dit bericht verschijnt, moet u onderzoeken wat de oorzaak van deze fout is.

Hier zijn enkele oorzaken voor interne serverfouten:

 • Beschadigd .htaccess-bestand – om dit probleem op te lossen, opent u eenvoudig de root van uw site via het (FTP) protocol voor bestandsoverdracht en hernoemt u uw .htaccess-bestand naar .htaccess_old. Probeer de site opnieuw te laden als deze werkt.

  Zo ja, ga naar Instellingen en vervolgens Permalinks om uw Permalinks opnieuw in te stellen. Deze hack maakt een nieuw .htaccess-bestand aan.

 • Probleem met plug-in of thema – als u merkt dat u met deze problemen wordt geconfronteerd, probeer dan plug-ins te deactiveren en terug te keren naar uw oude thema’s en plug-in die voor uw site werken.
 • PHP-limiet bereiken – als het foutbericht aangeeft dat je je PHP-limiet al hebt bereikt, kun je net zo goed je PHP verhogen door een leeg tekstbestand met de naam php.ini te maken.

  Plak de code in het bestand, sla het op en upload het met FTP naar je / wp-admin / map.

  geheugen = 64 MB

  Deze oplossing werkt mogelijk tijdelijk en u zult een andere oplossing moeten vinden die goed werkt.

Als geen van deze werkt, probeer dan de mappen / wp-admin en / wp-include opnieuw te uploaden vanaf een nieuwe installatie van WordPress met behulp van een FTP-client. Zorg ervoor dat u “Overschrijven” selecteert, zodat de oude bestanden worden vervangen.

2. 403 Verboden fout

Hier zijn enkele gevallen waarin dit foutbericht optreedt:

 • Toegang geweigerd op de inlogpagina van WordPress
 • Wanneer u een pagina op uw WordPress-site bezoekt
 • Tijdens het installatieproces
 • Beschadigd .htaccess-bestand
 • Onjuiste bestandsrechten op uw server
 • Per ongeluk aangebrachte wijzigingen door uw hostingbedrijf

Mogelijk krijgt u ook de foutmelding ‘Toegang geweigerd’ op uw pagina in plaats van de 403 Verboden status. Meestal komen deze fouten voort uit de slechte configuratie van beveiligingsplug-ins, die verschillende IP-adressen kunnen blokkeren.

Als u denkt dat u te maken heeft met bestandsmachtigingen, kunt u dit snel oplossen door contact op te nemen met uw hostingprovider om de bestandsmachtigingen te controleren. Maar als u er zelf toegang toe wilt hebben, verbind dan uw WordPress-site met behulp van de FTP-client. Ga naar de hoofdmap waar al je WordPress-bestanden zijn opgeslagen. Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer Bestandsrechten.

Na het volgen van de stappen ziet u het dialoogvenster met bestandsrechten:

 • Alle mappen moeten een bestandsmachtiging hebben van 744 of 755
 • Alle mappen op de WordPress-site moeten een bestandsmachtiging hebben van 644 of 640

Vergeet niet de parameters dienovereenkomstig in te stellen.

Probeer uw website opnieuw te openen als deze oplossing werkt. Als dat niet het geval is, kunt u de bestandsrechten voor 744 of 755 selecteren. Vink het vakje aan naast “Recurse into subdirectories” en vink vervolgens de optie “alleen op directories aan” aan en klik vervolgens op OK. Herhaal het proces voor de WordPress-bestanden.

3. 404 Pagina niet gevonden fout

De 404-fout is dat het bericht verschijnt wanneer uw sitebezoeker toegang wil tot een bepaald bericht op uw pagina dat niet kon worden gevonden. Dit gebeurde toen het .htaccess-bestand werd verwijderd en herschreven en de permalink niet correct was ingesteld.

Om dit probleem op te lossen, gaat u naar het gedeelte Permalinks onder het menu Instellingen van het WordPress-dashboard en slaat u Wijzigingen opslaan op. Door dit te doen, zullen de instellingen de nieuwe regels updaten en vernieuwen. Deze snelle oplossing werkt 99% van de tijd.

Als dit niet werkt, probeer dan het .htacess-bestand handmatig bij te werken in de map waar / wp-content en / wp-include staan. Wijzig de toestemming in 666 om deze beschrijfbaar te maken. Herhaal de oorspronkelijke oplossing en verander dan terug naar 660.

Je kunt deze code ook proberen in je .htaccess-bestand.

1 # BEGIN WordPress
2
3 RewriteEngine aan
4 RewriteBase /
5 RewriteRule ^ index.php $ - [L]
6 RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
7 RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
8 RewriteRule. /index.php [L]
9
10 # EINDE WordPress

4. White Screen of Death (WSoD)

Dit verschijnt als een leeg scherm zonder informatie op een website. Dit komt voornamelijk door fouten in PHP of database, met name:

 • Compatibiliteitsproblemen met plug-ins – om dit snel op te lossen, probeert u uw plug-ins te deactiveren en opnieuw te activeren.
 • Problemen met thema’s – dit gebeurt meestal wanneer je een nieuwe website op WordPress hebt gemaakt en een nieuw thema hebt geactiveerd. Om dit op te lossen, probeer je in te loggen op je dashboard en het standaard WordPress-thema te activeren. Als je geen toegang hebt tot het beheerdersgedeelte, ga dan naar je site via de FTP en zoek naar / wp-content / themes / map. Hernoem vervolgens de map van het actieve thema.
 • Ontbrekende of hernoemde themamap – Een front-endfout “De themamap” {theme-name} “bestaat niet.” wordt weergegeven. Log in op uw WordPress-dashboard, wissel van thema, hernoem uw directory of bewerk de records “theme” en “stylesheet” in wp_options.

We discussiëerden WSOD in detail in dit bericht.

5. Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding

Als deze fout op uw site wordt weergegeven, is er mogelijk een probleem met de verbinding in uw database, wat kan worden veroorzaakt door het volgende:

 • Onjuiste wp-config.php-informatie – Zorg ervoor dat de volgende details correct zijn:
  • database naam
  • database gebruikersnaam
  • database wachtwoord
  • database host

Als u zeker weet dat deze gegevens correct zijn, probeer dan uw MySQL-wachtwoord handmatig opnieuw in te stellen

 • Probleem met uw webhost – Neem contact op met uw webhost omdat het probleem mogelijk een downserver of een probleem met de databaseruimte is.
 • Gehackte website – Probeer Sucuri te gebruiken om uw site te scannen, zorg ervoor dat u beveiligde plug-ins heeft, die uw website scant zonder deze te vertragen en deze binnen een minuut kan repareren.

6. Mislukte WordPress Auto Update

Soms verschijnt een falende WordPress Auto Update als:

 • Leeg wit scherm zonder enige informatie
 • Waarschuwing voor bijwerken mislukt
 • Een PHP-foutmelding

Om deze problemen op te lossen, moet u uw WordPress-site handmatig upgraden of de vorige back-ups van de website ophalen.

7. Fout bij time-out bij verbinding

Dit type fout treedt voornamelijk op omdat uw website onvoldoende geheugen heeft of meer probeert te openen dan uw server aankan.

Hieronder staan ​​enkele ideeën voor snelle oplossingen die u kunt gebruiken om deze fout op te lossen:

 • Vraag uw hostingprovider om uw geheugenlimiet te verhogen of voeg deze code toe aan uw wp-config.php-bestand

  definiëren (‘WP_MEMORY_LIMIT ‘,’ 64 M ‘);

 • Verhoog de maximale uitvoeringstijd in uw php.ini-bestand

8. Vastgelopen “Onderhoudsmodus” na update

U kent deze fout gemakkelijk, omdat het bericht ‘Onderhoudsmodus’ op uw website wordt weergegeven. Om dit meteen op te lossen, verwijdert u het .maintenance-bestand in de installatiedirectory van uw WordPress-site en vernieuwt u uw website.

9. Syntaxisfout

Syntaxisfout treedt op wanneer u enkele codes aan uw WordPress toevoegt en mogelijk iets hebt gemist of iets hebt ingevoerd dat niet overeenkomt met de vorige.

Om dit probleem op te lossen, moet u de ingevoerde codes opnieuw bekijken en de problematische syntaxis corrigeren. Meestal zijn ontbrekende haakjes of tekens de gebruikelijke boosdoeners.

10. Uitgesloten worden van WordPress Admin (wp-admin)

Veelvoorkomende redenen waarom u bent uitgesloten van het WordPress-beheergebied:

1. Onjuist wachtwoord

Als u uw wachtwoord bent vergeten of als uw website is gehackt, kunt u proberen uw wachtwoord opnieuw in te stellen via phpMyAdmin. Ga om te beginnen naar je cPanel-dashboard en klik op het phpMyAdmin-pictogram onder Database. Zodra het is gestart, selecteert u uw WordPress-database.

Phpmyadmin-edit-gebruiker

Zoek naar de tabel met het label ‘{table-prefix} _users’ (d.w.z. wp_users) en klik op ‘Bladeren’. Bewerk de gebruikersnaam waarvoor u het wachtwoord wilt wijzigen en wijzig de waarde onder user_pass en vervang deze door uw nieuwe wachtwoord.

Selecteer onder de functiekolom MD5 in het vervolgkeuzemenu. Dit zorgt ervoor dat uw wachtwoord wordt gecodeerd met de MD5-hash wanneer het wordt opgeslagen in de database.

2. Verloren beheerdersrechten

Als uw website is gehackt, heeft u mogelijk toegang tot het beheerdersgedeelte, maar kunt u geen wijzigingen aanbrengen in de thema’s of plug-ins. Dit betekent dat uw toestemming is gewijzigd.

Om dit op te lossen, kunt u via MySQL een nieuwe admin-gebruiker aan uw database toevoegen. Ga gewoon naar je cPanel-dashboard en werk de wp_users-tabel bij.

Klik op “Invoegen” om een ​​nieuw account aan te maken en voeg het volgende toe:

 • ID KAART: elk nummer
 • gebruiker login: nieuwe gebruikersnaam
 • gebruikerspas: nieuw paswoord. Zorg ervoor dat u MD5 selecteert in het functiemenu.
 • user_nicename: bijnaam
 • user_email: e-mailadres dat u aan dit account wilt koppelen
 • user_url: jouw website URL
 • gebruiker_geregistreerd: datum / tijd waarop deze gebruiker is geregistreerd
 • gebruikers status: Ingesteld op 0.
 • Weergavenaam: de naam die u voor deze gebruiker op de site wilt weergeven

Als je klaar bent, klik je op “Go” en werk je de wp_usermeta-tabel bij met de volgende details:

 • unmeta_id: dit wordt automatisch gegenereerd
 • gebruikersnaam: id die je eerder hebt toegevoegd
 • meta_key: wp_capabilities.
 • meta_value: voeg dit in: a: 1: {s: 13: “administrator”; s: 1: “1 ″;}

Voeg nog een rij in met de volgende details:

 • unmeta_id: dit wordt automatisch gegenereerd
 • gebruikersnaam: id die je eerder hebt toegevoegd
 • meta_key: wp_user_level
 • meta_value: 10.

Dat is alles en klik op “Go”. Je kunt nu de nieuw toegevoegde gebruikersnaam gebruiken als login voor wp-admin.

3. PHP-fouten (syntaxisfouten)

Dit gebeurt meestal wanneer een slechte code van een andere website is gekopieerd en op uw site is geplakt. U kunt dit oplossen door het FTP-programma te openen, de code die u hebt toegevoegd te verwijderen, meestal in het bestand functions.php, en vervolgens het bestand opnieuw te uploaden.

Andere oorzaken van uitsluiting zijn onder meer:

 • Een geïnstalleerde plug-in of een code die probeert wijzigingen aan te brengen in uw beheerdersgedeelte
 • Fouten bij het tot stand brengen van een databaseverbinding
 • Wit scherm van de dood

11. WordPress

Contentfouten in de zijbalk

Enkele mogelijke problemen waarom deze fouten zijn opgetreden en ideeën om dit op te lossen:

 • HTML-code is ongeldig – dit gebeurt meestal wanneer de website-ontwikkelaar vergeet de
  tag met
  Om dit te controleren, kunt u de code kopiëren naar een HTML-validatiecontroleprogramma om te weten welke HTML-code moet worden gecorrigeerd.
 • Het thema is beschadigd – als u erachter komt dat al uw codes correct zijn ingevoerd, is uw thema mogelijk het probleem. Werk het thema bij naar een nieuwe versie indien beschikbaar of installeer de nieuwste versie van het thema opnieuw.
 • Onjuiste breedte of verhouding – zorg ervoor dat al uw marges bij elkaar passen.
 • Float property – Zorg ervoor dat zweven: links en zweven: goed wordt toegevoegd aan de juiste elementen. Onjuiste CSS zal de weergave van uw website verbreken.
 • Broken style.css-bestand – het inhuren van een ontwikkelaar is het waard als je een niet-techneut bent

Conclusie

Elke website-eigenaar moet op de hoogte zijn van de meest voorkomende problemen die een WordPress-website kan tegenkomen. U moet ook rekening houden met zelfs de eenvoudige probleemoplossing om langdurige uitvaltijden te voorkomen die ertoe kunnen leiden dat u bezoekers of winst verliest.

Een team voor probleemoplossing of websiteonderhoud op afroep is wellicht de beste route als er iets onverwachts op uw website gebeurt dat buiten uw macht ligt. Zorg er ook voor dat al uw websitecodes beveiligd en correct versleuteld zijn om te voorkomen dat u gehackt wordt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map