Евтини Shopify алтернативи за стартиране на вашия магазин за електронна търговия

В разгара на избора на подходящата платформа за електронна търговия, Shopify винаги ще намери своя път в началото на списъка. Това е един от най-често срещаните строители на електронна търговия. Популярността има своето предимство, тъй като хората обикновено го препоръчват на новодошлите в бизнеса с електронната търговия, дори без да разбират дълбоко страничните страни.


Но знаете ли какво? Shopify не е платформа за решение с един размер.

Нека първо изброим защо Shopify е популярен:

 • Удобен за потребителя – Shopify е лесен за използване дори и за нетехнически потребители.
 • Има красив интерфейс – Shopify предлага привлекателни теми, които могат да се използват безплатно.
 • Справя се с цялата техничност – където потребителите дори не трябва да се притесняват от хакване и прекъсване на сървъра. Те се справят с всичко за своите абонати.
 • 24/7 Поддръжка – Нейният екип за поддръжка винаги е готов да спасява 24/7. Трети консултанти също са готови да ви помогнат.

Всички изключителни функции обаче идват на цена.

Някои от недостатъците на Shopify са:

 • Скъп за употреба – когато купувате за първи път Shopify, ще забележите, че вашата основна количка практически няма функции. В резултат на това ще купите приложения на трети страни, за да покриете изграждането на електронната си търговия.
 • Такси транзакционна такса – ако решите да разполагате с вашата платежна система, Shopify ще ви начисли висока такса за транзакция, започваща от 2% на транзакция, която може да бъде стръмна. Принудително ви насърчава да закупите неговата система за транзакции, наречена Shopify Payments.
 • Лоша международна подкрепа – ако планирате да създадете магазин за електронна търговия, който поддържа в международен план, определено Shopify не е подходящ за вас. Shopify Payment поддържа само няколко държави, които можете да видите в списъка по-долу. Ако държавата, към която се насочвате, не е в списъка, Shopify ще ви начисли по-висока такса за транзакция.
  • Съединени щати
  • Канада
  • Великобритания
  • Ирландия
  • Австралия
  • Нова Зеландия
  • Сингапур
 • Ограничения на продукта – има много продукти, които не са позволени да се продават в Shopify. Примерни секс играчки / играчки за възрастни, пепелник и други течни продукти и т.н. Има дълъг списък от забранени продукти, които трябва да проверявате от време на време, за да избегнете забрана на вашия магазин.
 • Ограничено до 3 комплекта варианти на продукт – Shopify ограничава разнообразието от продукти. Ако продавате много различни опции, от които да избирате, Shopify не е за вас. Например, вие продавате джаджа; можете да предлагате само три вида избор като размер, цвят и материал.

Най-добрите функции на Shopify са достъпни само в по-високите им планове. Ами ако нов продавач не си позволи да закупи своите премиум планове? Също така, той предлага оскъдни функции на техните по-ниски цени планове.

Shopify започва от $ 79 / месец като обикновен план. Ако искате да работите с онлайн магазин в повече от една държава, трябва да се регистрирате в Shopify Plus, който струва $ 2000 / месец или да плащате по-високо за езиков плъгин.

Досега убеждавахме ли ви защо Shopify е някак си свръх-оценена платформа? Напомнете, че можете да сканирате и нашите видео урок за изграждането на лесен, бърз и безплатен магазин за електронна търговия и нашата обширно ръководство за това как да изградите магазин за електронна търговия в WordPress. С това матрицата е излята и сега ще продължим с обсъждането на най-добрите евтини алтернативи на Shopify.

1. BigCommerce

BigCommerce е първата най-добра алтернатива на Shopify. Въпреки че BigCommerce има същите функции като Shopify, тя предлага много по-ниска цена от Shopify.

Ето същите характеристики, които BigCommerce споделя с Shopify:

 • Удобен за потребителя
 • Безплатни добре изглеждащи шаблони
 • 24/7 Поддръжка
 • Справя се с всички технологии

Предимства на BigCommerce

1. Предлага пълни функции извън кутията

BigCommerce е обратното на Shopify, когато става дума за основната количка за пазаруване. Както споменах по-рано, базовата количка Shopify обикновено не е нищо. От друга страна, BigCommerce предлага по-атрактивни функции, които можете да закупите на същата цена като Shopify.

BigCommerce предлага страхотни функции за отстъпки, дори и при най-евтините си планове. Някои оферти са:

 • Купете един вземете една безплатна промоция
 • Редовни отстъпки
 • Количествени отстъпки на базата на количество
 • Отстъпки на доверени клиенти

Основните оферти за отстъпки на BigCommerce са по-добри от плъгините на Shopify на трети страни и можете да получите, ако безплатно, извън кутията.

2. BigCommerce не начислява такса за транзакция

С BigCommerce можете да изберете всяка платежна система, която искате да внедрите в магазина си, без да се притеснявате за таксата за транзакцията. Дори когато не пребивавате в списъка на споменатите страни, BigCommerce все още няма да ви таксува за транзакционни такси.

3. BigCommerce предлага многоканална продажба извън кутията

С BigCommerce можете да управлявате магазина си чрез Amazon, eBay, Facebook и Pinterest. Можете дори да синхронизирате инвентара си за всеки пазар, което е голяма спестяване от закупуване на инструменти на трети страни.

4. BigCommerce е по-евтин

С всички изчерпателни функции на BigCommerce можете да спестите много пари от закупуването на приложения на трети страни на Shopify. Плюс това, BigCommerce не ограничава и вариациите, които искате да предложите на своите клиенти. Вижте как се представи BigCommerce срещу WooCommerce, за да можете да получите допълнителна информация.

Посетете BigCommerce

2. WooCommerce

WooCommerce е безплатен Plugin за WordPress, който ви позволява да извършвате транзакции за електронна търговия в най-популярната система за управление на съдържанието в света. Едно от масовите предимства на Woocommerce за Shopify е, че е напълно безплатен и има значителна екосистема на трети страни. Дори имаме това най-новото, цялостно и нетехническо ръководство за настройка на WooCommerce в WordPress.

Предимства на WooCommerce

1. Лесен за настройка

WooCommerce ви предлага пълен контрол върху вашия уебсайт. Можете да редактирате и променяте пазарската си количка по свои собствени правила и да определяте цените на продуктите си по собствени решения.

2. Безплатно за използване

WooCommerce е 100% безплатна. Можете също да изберете каквито и условия на плащане да искате. Най-популярната платежна система в WooCommerce е PayPal и Stripe. Ако не ви е удобно с двете, можете да инсталирате друга платежна система без такси за транзакции.

3. По-добър блог

Тъй като WooCommerce е плъгин за WordPress, можете лесно да създадете своя блог в WordPress, тъй като това е най-популярната блог платформа за всички времена. Освен че работи безпроблемно с вашите блогове, можете да съществувате съвместно с WooCommerce със същия домейн, което е от полза за вашето SEO.

Но има и някои недостатъци, които трябва да вземете под внимание. WooCommerce е бавен извън кутията, за разлика от Shopify. Това изисква повече технически познания за персонализиране, тъй като имате пълен контрол над страницата си.

Плюс това изисква да закупите вашия хостинг доставчик, за да ускорите функцията извън полето и има шанс да имате конфликт с други приставки.

Посетете WooCommerce

3. Отворете количката

OpenCart има много прилики с WooCommerce. Първият е, че е 100% безплатен за използване. OpenCart е предварително разработено решение за пазаруване на колички, което може да се използва за функциониране на магазин за електронна търговия.

Освен това, че е свободен за използване, ето някои добри характеристики на Open Cart:

 • Лесен за използване – Използването на Open Cart е лесен за използване и можете лесно да персонализирате вашата количка под ваш контрол.
 • Позволява ви да имате блог със същия домейн
 • Бързи и леки
 • Позволява ви да контролирате изходния код за вашия сайт

Ако сте технически здрави, можете лесно да модифицирате Open Cart, за да правите всичко, което искате.

Неудобният недостатък на OpenCart обаче е, че няма много поддръжка на трети страни в сравнение с други платформи и това по някакъв начин изисква да бъде технически познаваем, за да можете да поемете контрола над страницата си..

Посетете Open Cart

4. Magento

Magento оглавява третата най-добра платформа за електронна търговия до Shopify и WooCommerce. Magento също е 100% безплатна платформа и това е единственото сходство между WooCommerce и OpenCart.

Някои от най-добрите характеристики на Magento са:

 • Представен като най-богатата на функции платформа за електронна търговия – Magento беше стандарт за магазини от висок клас. Той е основата на най-скъпите продукти на пазара. Това е по-гъвкава и мащабируема платформа за електронна търговия на пазара.
 • Поддръжка на трети страни – Magento има много поддръжка на трети страни с хиляди разширения и персонализирани приставки, от които да избирате.

Недостатъкът на използването на Magento е, че той изисква уеб хостинг от висок клас, който също струва много пари. Той също така изисква техническа способност за цялостно интегриране на желания сайт за електронна търговия и е малко сложен за използване, особено ако сте новак.

Посетете Magento

5. Wix

Въпреки че не препоръчвам силно използването на Wix, това е чудесна платформа за създаване на атрактивен изглеждащ магазин за електронна търговия. Той предлага голямо разнообразие от красиви шаблони, приложения и персонализирани опции.

На Wix липсват основни функции, които другите платформи могат да предложат. Тя няма поддръжка на FBA, SEO поддръжка, изоставяне на възстановяване на колички и други основни неща, които трябва да притежава пазарската количка.

Но, ако сте магазин за любители, Wix може да работи за вас.

Посетете Wix

заключение

Shopify има много плюсове и минуси и изборът на подходяща платформа за електронна търговия ще доведе до индивидуалните нужди.

Бих казал, че BigCommerce е достойна алтернатива на Shopify. Той не се занимава с много ограничения на продуктите и няма такси за транзакции. В крайна сметка BigCommerce се откроява, ако:

 1. Изисквайте множество варианти на вашите продукти
 2. Имайте ограничен бюджет в движение

Имате го. Влезте в играта за електронна търговия, въоръжена с по-добро разбиране на платформите за електронна търговия, които могат да ви предоставят свобода на избор срещу Shopify.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map