BigCommerce vs. WooCommerce: Kdo ima zgornjo roko?

Ali je vaš čas, da se podate v e-trgovino? Če je odgovor pritrdilen, ste se že odločili, katero platformo za e-trgovino želite uporabljati in katera je primerna za funkcije in funkcije, ki jih imate v mislih?


BigCommerce in WooCommerce sta velika igralca, ko gre za platforme e-trgovine. Spodbujamo vas, da oblikujete mnenje, katerega uporabiti, tako da navedete primerjavo obeh, od njihovih lastnosti, do oblikovanja cen, podpore, enostavnosti uporabe in še več.

Splošni pregled: BigCommerce vs. WooCommerce

Velika trgovina

Začnimo z BigCommerce.

Je platforma e-trgovine v celoti, ki ima veliko, še posebej za nove lastnike podjetij, saj lahko za začetek dobite vse, kar potrebujete.

Pri zagonu novega spletnega mesta morate imeti gostovanje (kjer vaše spletno mesto živi na internetu), oblikovanje, vsebino, plačila, košarico, tržne funkcije, podporo in drugo. V BigCommerceu vse to pokrijejo v eni paketni ceni.

Toda eden od dejavnikov, ki jih morate upoštevati, preden se prijavite v BigCommerce, je, da ko se enkrat prijavite z njimi in začnete ustvarjati spletno mesto za e-trgovino, boste postali “talci”, ker ni možnosti, da bi spletno mesto premaknili z nobenim drugim gostovanje ponudnikov.

Druga stvar je, da se vaši podatki delijo z drugimi prodajalnami BigCommerce.

BigCommerce sicer ponuja možnost integracije svoje platforme prek WordPress-a. S tovrstno nastavitvijo lahko z WordPressom upravljate s svojo vsebino na sprednji strani, zaledje pa bo z BigCommerce

WooCommerce

WooCommerce je priljubljen brezplačni vtičnik za e-trgovino za WordPress in pooblasti 30% vseh spletnih trgovin. Torej, če želite uporabljati WooCommerce, potem mora biti vaše spletno mesto na WordPress.org. Če že imate spletni blog ali spletno mesto za WordPress, je enostavno vgraditi trgovino za e-trgovino s pomočjo vtičnika WooCommerce. Lahko skočite takoj in napredujete do našega popoln vodnik za nastavitev spletnega mesta WooCommerce.

Kaj to pomeni?

WooCommerce in WordPress skupaj pomenita, da imate na svojem spletnem mestu popoln nadzor in lastništvo. Izberete lahko katerega koli ponudnika spletnega gostovanja, ki vam je všeč, za razliko od BigCommercea, kjer ste vezani.

WooCommerce ponuja tudi veliko vgrajenih funkcij, s katerimi lahko upravljate svojo spletno trgovino. Ti vključujejo obdelavo plačil, upravljanje zalog, pošiljanje, kupon in še veliko več. Kul, kajne??

Lastnosti

Zdaj pa poglejmo funkcije, ki jih imata BigCommerce in WooCommerce.

BigCommerce

BigCommerce ponuja veliko funkcij. Privlačno in intuitivno trgovino za e-trgovino lahko oblikujete v manj kot polovici časa, ki ga običajno potrebuje za izdelavo spletnega mesta.

Za začetek lahko izbirate med številnimi temami, brezplačnimi in plačanimi. Ne skrbite, da ne boste našli teme, ki bo primerna za vašo nišo, saj imajo na voljo veliko različnih industrij, kot so moda, hrana in pijača, umetnost in obrt, hišni ljubljenčki, avtomobilska in industrijska industrija, igrače in igre in še veliko več.

Četudi ste nestrokovnjak, lahko svojo trgovino še vedno prilagodite in tako uporabnikom olajšate nakupovanje v vaši trgovini s svojim preprostim uporabnikom urejevalnikom trgovine, pa tudi s pogojno logiko, jezikovnimi datotekami, prilagodljivo modularno bazo kod, in funkcijo iskanja.

BigCommerce ima tudi vgrajena orodja za optimizacijo konverzij, ki vam pomagajo hitro povečati prihodke. Opuščeni strežnik vozičkov pomaga zmanjšati opustitev vozička. PayPal One Touch pomaga povečati kupnino.

Za povečanje konverzij lahko uporabite tudi blagajno na 1 strani, dodate ocene izdelkov za povečanje zaupanja potrošnikov ter dodate vgrajene kupone in popuste, da spodbudite kupce..

Nekatere dodatne funkcije vključujejo analitiko e-trgovine, optimizacijo iskalnikov, brezhibno povezovanje z drugimi najljubšimi aplikacijami, pošiljanje in izpolnjevanje naročil, sprejemanje plačil in še veliko več.

Ni slabo, kajne?

WooCommerce

WooCommerce ponuja tudi široko paleto funkcij, ki vam bodo pomagale sestaviti uporabno spletno trgovino WordPress. Svojo trgovino lahko prilagodite, kolikor želite, saj je odprtokodna in zgrajena na WordPressu.

Izbirate lahko med eno od njegovih tem WooCommerce in jo enostavno vključite v WordPress. Izbirate lahko celo med več kot 55.000 brezplačnimi in plačanimi WordPress vtičniki, ki ustrezajo vašim potrebam po e-trgovini.

Z WooCommerce lahko izkoristite različne razširitve in izboljšate svojo trgovino e-trgovine, od plačil, pošiljanja, trženja, vse do upravljanja trgovine in še veliko več. Izbira strank lahko tudi razširite na barve in velikosti različice v WooCommerce.

Tu je nekaj najbolj priljubljenih razširitev WooCommerce, ki jih lahko uporabite za svojo spletno trgovino:

 • Naročnine na WooCommerce – za ponavljajoča se plačila in samodejno zaračunavanje strankam
 • WooCommerce rezervacije – za rezervacijo sestankov, rezervacij ali najema izdelkov ali opreme s svojega spletnega mesta
 • Dodatki za izdelke – za dodatke, na primer zavijanje daril ali dodajanje posebne opombe na vaš izdelek
 • Članstvo v WooCommerce – za brezplačno ali določeno ceno članov do določene vsebine ali izdelka
 • Sledenje pošiljk – za sledenje pošiljk naročil vaših strank

Druga dobra stvar WooCommerce je, da lahko s spletno trgovino upravljate s svojo mobilno aplikacijo prek svojih plačilnih prehodov. Še nekaj odličnih funkcij vključuje vgrajeno obdelavo plačil, kot sta PayPal in Stripe, prilagoditev jezika in valut, ocenjevanje izdelkov in ocene ter poročanje. V primeru, da vas zanima, imamo tudi a video tutorial o tem, kako poslati svoje kupce na blagajno v WooCommerce.

Z vsemi omenjenimi stvarmi, katera menite, da je na vrhu?

Brez dvoma gre za WooCommerce.

Enostavnost uporabe

BigCommerce

BigCommerce je ena najlažjih platform, ki jo lahko uporabite, ko gre za vašo spletno trgovino. Postopek vkrcanja je enostavno razumeti in vgrajene so številne funkcije, zato vam ni treba skrbeti za vtičnike.

BigCommerce vam pomaga tudi pri ustvarjanju spletnega mesta v minimalnem času. Če ste nestrokovnjak, ne skrbite, ker je BigCommerce vse dobil za vas.

WooCommerce

WooCommerce lahko ponudi veliko, kar zadeva teme in vtičnike. Vendar bo trajalo več časa, da vse svoje podatke postavite na WordPress. Z njim je nekaj krivulje učenja.

Pri upravljanju spletnega mesta, vključno s posodobitvami in zagotavljanjem, da je vaše spletno mesto varno, morate biti bolj praktični. Na srečo WooCommerce ponuja več vtičnikov, na primer varnostne vtičnike, ki vam bodo pomagali avtomatizirati postopek.

Če ste že navajeni uporabljati WordPress, bo ustvarjanje spletne trgovine podobno sprehodu po parku.

Zato je BigCommerce, ko gre za enostavnejšo uporabo, na vrhu.

Prilagodljivost

BigCommerce

Če ste zagonsko ali malo podjetje, je BigCommerce odlična izbira za vas. Če načrtujete povečanje obsega, BigCommerce ponuja neomejene izdelke, shranjevanje datotek in pasovno širino.

BigCommerce ponuja tudi 99,9% uptime in hitrejše nalaganje strani. Z nastavitvijo v trgovini boste dosegli boljše konverzije in boljše izkušnje s strankami.

Stvar je v tem, da ko se povečate, postaja dražje, ko se samodejno nadgradite na višji načrt, ko dosežete določen letni znesek spletne prodaje.

WooCommerce

Z WooCommerce lahko svoje podjetje razvrstite tako, kot želite, saj gre za odprtokodno platformo. Objavljate lahko neomejene izdelke, slike in galerije ter upravljate neomejene transakcije. Vendar pa morate z rastjo trgovine z e-trgovino nadgraditi tudi načrt gostovanja v WooCommerce.

Za razliko od BigCommerce-a vi sami vzdržujete posodobitve, varnostne kopije in varnost spletnega mesta. To pa pomeni, da imate možnost izbire, katere vtičnike boste uporabili za svoje podjetje.

Če vam ni všeč, da se ukvarjate s tehničnimi stvarmi na svojem spletnem mestu, lahko najamete razvijalca, da to stori namesto vas.

WooCommerce je torej v smislu razširljivosti vodilna.

Cenitev

BigCommerce

BigCommerce ponuja štiri različne načrte cen, kot so Standard, Plus, Pro in Enterprise, ki se gibljejo od 29,95 USD na mesec do 249,95 USD na mesec in višje, odvisno od kupcev na spletu..

Ne vključujejo transakcijskih provizij, neomejenih izdelkov, shranjevanja datotek in pasovne širine ter neomejenih računov osebja. Pristojbina za obdelavo debetnih in kreditnih kartic se začne pri 2,9% + 0,30 USD na transakcijo za vse načrte BigCommerce.

Če je vaša spletna prodaja manjša od 400.000 USD, potem je vaš načrt Pro, kar znaša 249,95 USD na mesec. Ker pa vaše podjetje raste, recimo dodatnih 200 tisoč dolarjev, boste morali plačevati dodatnih 150 USD na mesec.

Če želite zapuščene funkcije varčevanja z vozički in segmentacijo strank, izberite višji načrt.

WooCommerce

WooCommerce je brezplačen vtičnik za e-trgovino WordPress. Lahko ga preprosto prenesete in namestite na svoje spletno mesto WordPress.

Seveda pa lahko spletno trgovino zaženete in potrebujete domensko ime, paket gostovanja in SSL potrdilo. Pridobite seznam najboljših poceni storitev spletnega gostovanja.

Razširitve za WooCommerce so lahko nekoliko drage, vendar jih lahko kupite le, ko jih potrebujete. Prav tako lahko iščete brezplačne ali poceni vtičnike WordPress za WooCommerce.

Očitno lahko s svojim proračunom kar najbolje izkoristite proračun WooCommerce.

Podpora

BigCommerce

BigCommerce svojim uporabnikom nudi odlično podporo. Vsi njeni načrti imajo 24-urno podporo v živo. Kadar koli se boste srečali s kakršnimi koli težavami na svojem spletnem mestu, boste zagotovo takoj dobili pomoč.

Imajo tudi center za pomoč, ki vključuje nabor koristnih nasvetov, trikov in smernic za uporabnike.

Ko se prijavite za njihov podjetniški načrt, boste lahko imeli dostop do podpore za hitro usmerjanje, postali boste prednostna naloga s svojimi poizvedbami, dostopom do strateškega upravljanja računa in podpore API-ja.

WooCommerce

WooCommerce ponuja gradivo in vadnice, ki zajemajo vprašanja in splošna vprašanja uporabnikov. Spodbujajo tudi forume, na katerih lahko uporabniki medsebojno komunicirajo in dobivajo nasvete drug od drugega.

WooCommerce ponuja samo sistem za klepet in vstopnice v živo. Nimajo podpore po telefonu, e-pošti ali družabnih medijih. Če imate težave s strežnikom, se lahko obrnete na ponudnika gostovanja za WooCommerce.

Tako je BigCommerce zmagovalec, ko gre za podporo strankam.

Torej, koga izbrati? BigCommerce ali WooCommerce?

BigCommerce in WooCommerce sta pravzaprav odlična izbira glede na vaše želje.

Če želite hitro zgraditi spletno trgovino, ne da bi razmišljali o tehničnih vidikih vaše strani, se prijavite z BigCommerce.

Z BigCommerceom vam ni treba več skrbeti, kar pa bi vam lahko prihranilo čas pri gradnji spletne trgovine. Ko se prijavite, vam ni treba porabiti veliko časa za izdelavo spletnega mesta. BigCommerce ima vse za vas.

Tukaj je stvar, da boste morali z rastjo vašega podjetja plačati več. Poleg tega na svojem spletnem mestu nimate popolnega nadzora in lastništva.

Če pa želite prevzeti popoln nadzor nad svojo spletno stranjo in če želite nastavitev, prijaznejša proračunu, izberite WooCommerce.

Kot rečeno, teče skozi WordPress, zaradi česar je vaš nadzor in prilagajanje neskončen. S svojo ustvarjalnostjo se lahko igrate, kolikor želite. Stroški so cenovno ugodnejši, zlasti podjetnikom, ki se spopadajo.

Edina pomanjkljivost tega je, da morate sami upravljati programsko opremo in porabiti več časa za ustvarjanje strani. Seveda pa je vse, kar se morate naučiti s tem, iskati po spletu.

Torej, kaj čakaš? Zgradite to spletno trgovino in začnite zaslužiti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map