Πώς να δημιουργήσετε μοτίβα μπλοκ για να επιταχύνετε τη δημιουργία ιστοτόπου

Τα μοτίβα αποκλεισμού θα είναι μια μεγάλη υπόθεση για όλους τους χρήστες του WordPress και σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας δείξω ακριβώς πώς να δημιουργήσετε τα δικά σας μοτίβα μπλοκ.


add_action ('init', συνάρτηση () {

register_pattern ('ΟΝΟΜΑ', [
'title' => __ ('ΤΙΤΛΟΣ'),
'περιεχόμενο' =>
'ΠΡΟΤΥΠΟ'
]);
});

Πριν από δύο ημέρες, βγήκα με ένα βίντεο και εισήγαγα αυτήν την ιδέα που έρχεται πολύ κοντά στο WordPress που ονομάζεται μοτίβα blog. Είναι κάπως πειραματικό τώρα και είναι κάτι που με ενθουσιάζει πραγματικά. Και νομίζω ότι εάν τυλίξετε το μυαλό σας γύρω από τις δυνατότητες των μοτίβων αποκλεισμού, τότε μπορείτε να δείτε τις δυνατότητές του να σας βοηθήσουν να παραδώσετε ιστότοπους πιο γρήγορα εάν έχετε πελάτες, ώστε να μπορείτε να τους επιτρέψετε να κάνουν περισσότερα με τους δικτυακός τόπος.

Θα σας δείξω λοιπόν. Ακριβώς πώς να δημιουργήσετε ένα μοτίβο μπλοκ σε αυτό το βίντεο. Τώρα πρόκειται να κάνουμε μερικά πράγματα που είναι λίγο από την πλευρά του techie και ξέρω ότι αυτό είναι το κανάλι WordPress για μη τεχνολογίες, οπότε θα προσπαθήσω να το κάνω όσο το δυνατόν πιο απλό, αλλά θα δείτε στην πραγματικότητα πόσο απλό είναι να δημιουργήσετε ένα από αυτά τα μοτίβα μπλοκ.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν και ρίξτε μια ματιά. Εδώ λοιπόν είναι η σελίδα όπου μιλάει για τη νέα κυκλοφορία αυτής της δυνατότητας κατά τη δημιουργία της. Ικανός μόνο για τους μέσους ανθρώπους να δημιουργήσουν ένα μοτίβο μπλοκ. Έτσι, όταν κάνω κύλιση προς τα κάτω, δίνει το είδος του προτύπου για αυτό. Έτσι, το μόνο που εμπλέκεται σε αυτό είναι να δημιουργήσετε κάτι που ονομάζεται προσαρμοσμένη λειτουργία.

Αλλά μην ανησυχείτε, θα το κάνω εξαιρετικά εύκολο για όλους να το κάνουν, αλλά εκεί είναι το μικρό απόσπασμα κώδικα. Τώρα θα έχω έναν σύνδεσμο στην περιγραφή του βίντεο παρακάτω. Θα σας μεταφέρει στον ιστότοπό μου. Θα λάβετε επίσης γραπτές οδηγίες για το πώς να το κάνετε αυτό. Αυτό το μικρό απόσπασμα κώδικα που μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στον δικό σας ιστότοπο.

Εντάξει, αυτό είναι που θα χρειαστούμε. Αυτό είναι ένα νέο χαρακτηριστικό για το Gutenberg και θα χρειαστεί ένα ενεργοποιημένο plugin Gutenberg εγκατεστημένο, οπότε θα χρειαστείτε μια ελάχιστη έκδοση 7,8 και αυτό είναι που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Τώρα, αυτό που θα καταλήξει να είναι ίσως σε τέσσερις έως έξι μήνες, ίσως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2020 αυτό θα συμπεριληφθεί στο WordPress από προεπιλογή, αλλά προς το παρόν, θα χρειαστεί, εάν θέλετε να το δοκιμάσετε , θα πρέπει να εγκαταστήσετε το πρόσθετο Gutenberg.

Το επόμενο πράγμα που μπορείτε να κάνετε και αυτό είναι προαιρετικό, εάν δεν ξέρετε πώς να προσθέσετε μια προσαρμοσμένη λειτουργία σε ένα θυγατρικό θέμα και δεν χρησιμοποιώ καν ένα παιδικό θέμα, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το δωρεάν πρόσθετο, και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν πρόσθετα. Αυτό που έχω συναντήσει ποτέ και ονομάζεται αποσπάσματα κώδικα. Και αυτό θα μας επιτρέψει να προσθέσουμε αυτήν την προσαρμοσμένη λειτουργία και έναν πολύ εύκολο στη χρήση τρόπο, εύκολο στη διαχείριση τρόπο.

Εντάξει? Έτσι θα το χρειαστείτε. Και αυτό είναι προαιρετικό. Αυτό είναι ένα δωρεάν πρόσθετο που ονομάζεται cadence blocks. Και αυτό που κάνει είναι ότι προσθέτει πολλές λειτουργίες δημιουργίας σελίδων στο Gutenberg. Είναι αρκετά τακτοποιημένο σε αυτό που σας επιτρέπει να κάνετε. Μπορείτε να σύρετε και να αλλάξετε το μέγεθος των στηλών. Υπάρχουν πολλά στοιχεία σε αυτό που προσθέτουν πολλές από αυτές τις λειτουργίες δημιουργού σελίδων, αλλά στο Gutenberg και είναι ένα εντελώς δωρεάν πρόσθετο.

Εντάξει. Τώρα ας περάσουμε στον ιστότοπό μου. Ορίστε λοιπόν ένας ιστότοπος. Είναι όλα έτοιμα αυτήν τη στιγμή. Και αν δεν ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε μια προσθήκη, κάποιος με τρελούσε πολύ τις μέρες μου επειδή δεν έδειχνε πώς να εγκαταστήσει μια προσθήκη και ένα βίντεο. Πηγαίνετε σε προσθήκες, κάνετε κλικ στο Προσθήκη νέου και, στη συνέχεια, εδώ κάνετε αναζήτηση για το όνομα αυτής της προσθήκης και, στη συνέχεια, κάνετε κλικ.

Λήψη ή λυπάμαι, κάνετε κλικ στην εγκατάσταση τώρα και μετά την ενεργοποιήσετε. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Έτσι θα κάνω κλικ στα εγκατεστημένα πρόσθετα μου, και μπορείτε να δείτε ότι έχω εγκαταστήσει το Gutenberg και αυτό ήταν προαιρετικό μπλοκ ρυθμού, και εδώ είναι αποσπάσματα κώδικα. Θα προχωρήσω λοιπόν και θα ενεργοποιήσω αποσπάσματα κώδικα και μπορείτε να δείτε ότι είναι τώρα ενεργοποιημένο εδώ.

Λοιπόν, προχωρήστε και κάντε κλικ στα αποσπάσματα κώδικα και θα δείτε μερικά που συνοδεύουν. Και εδώ είναι αυτός ο διακόπτης εναλλαγής και είναι ενεργοποιημένος. Όλα είναι απενεργοποιημένα και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να τα διατηρείτε από προεπιλογή. Μπορείτε απλώς να κάνετε κλικ εδώ και να τα διαγράψετε όλα, αλλά έχω ήδη προχωρήσει και έχω προσθέσει ένα εδώ που ονομάζεται πρότυπο μοτίβου μπλοκ.

Λοιπόν, τι θα κάνατε. Κάντε κλικ στο add new και μπορείτε να ονομάσετε αυτό το πρότυπο μοτίβου μπλοκ σε αυτό το μικρό απόσπασμα κώδικα που σας έδειξα ότι είναι ακριβώς εδώ, αλλά θα σας δώσω μια τροποποιημένη έκδοση αυτού στον ιστότοπό μου. Απλώς πρόκειται να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε εδώ και, στη συνέχεια, θα κάνετε κλικ στην αποθήκευση αλλαγών.

Δεν πρόκειται να κάνετε κλικ στην αποθήκευση και την ενεργοποίηση, θα κάνετε κλικ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και θα σας δείξω γιατί σε λίγο. Εντάξει. Τώρα αυτό που πρόκειται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε αυτό το μοτίβο μπλοκ. Και ένα μοτίβο μπλοκ είναι απλώς μια αποθηκευμένη ενότητα. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων, τώρα γνωρίζετε ότι θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε ενότητες και μερικά από αυτά έρχονται με προκαθορισμένες ενότητες, αλλά η εμπειρία χρήστη, νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερη στο Gutenberg.

Αυτό που πρόκειται να κάνετε είναι να μεταβείτε στις σελίδες. Και κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου και θέλετε να το ονομάσετε. Ε, αφήστε με να ξεφορτωθώ αυτήν την περιοδεία. Θα θέλετε να ονομάσετε αυτό το μοτίβο μπλοκ και εδώ θα δημιουργήσουμε αυτό το μοτίβο μπλοκ. Τώρα, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ένα μοτίβο μπλοκ αυτήν τη στιγμή.

Θα σας δείξω αυτό που έχω ήδη δημιουργήσει και είναι. Ακριβώς εδώ. Εδώ είναι ένα μοτίβο μπλοκ που δημιούργησα. Θα μπορούσατε να δείτε ότι είναι αυτή η ενότητα. Έχει αυτό το πολύχρωμο φόντο. Έχω μια επικεφαλίδα, μερικές διακρίσεις και μερικά κουμπιά εδώ, και έβαλα ένα βίντεο. Έτσι θα το φτιάξω αυτό το μοτίβο μπλοκ ώστε να μπορώ μόνο με δύο κλικ του ποντικιού, να το προσθέσω σε οποιοδήποτε σημείο του ιστότοπού μου.

Αυτό που πρόκειται να κάνω είναι να κάνω κλικ πάνω δεξιά, υπάρχουν αυτές οι τρεις τελείες. Είναι κάπως δύσκολο να το δεις και όταν κάνεις κλικ σε αυτό, υπάρχει αυτή η επιλογή εδώ που λέει το πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα. Έτσι θα θέλετε να κάνετε κλικ στον επεξεργαστή κώδικα και, στη συνέχεια, σας δείχνει όλο τον κώδικα που ασχολείται με το να κάνετε αυτό το blog ένα μοτίβο μπλοκ μοτίβου blog.

Εντάξει? Έτσι θα κάνετε κλικ εδώ και στη συνέχεια πρόκειται να κάνετε κλικ στο στοιχείο ελέγχου a ή εντολή a στον υπολογιστή σας για να τα επισημάνετε όλα. Και είναι νέα χρονιά. Βάλτε το στο πρόχειρο σας. Οπότε θα το κάνω να ελέγξω το C. οπότε τώρα είναι στο πρόχειρο μου. Τώρα λοιπόν αυτό που θα κάνω είναι να φύγω από εδώ. Στην πραγματικότητα, εάν θέλετε να βγείτε από αυτήν την προβολή, υπάρχει ένα μικρό X εδώ που λέει το πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα εξόδου και τώρα θα μου δείξει τον τρόπο που είναι συνήθως εδώ.

Εντάξει. Έτσι θα μπορούσατε να το αποθηκεύσετε ως πρόχειρο εάν θέλετε, αλλά δεν θα το χρειαστείτε. Αυτό είναι μόνο για εσάς για να δημιουργήσετε αυτό το μοτίβο μπλοκ και θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα μοτίβο μπλοκ που είναι οτιδήποτε και δεν πρέπει να είναι ένα μπλοκ. Θα μπορούσε να είναι ένα ολόκληρο πρότυπο για μια ανάρτηση ιστολογίου, για παράδειγμα. Εντάξει, οπότε τώρα θα κάνω κλικ εκεί που με βγάζει από το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ.

Τώρα θα επιστρέψω στα αποσπάσματα κώδικα. Λοιπόν εδώ είναι που δημιούργησα αυτό το πρότυπο μοτίβου μπλοκ. Θα κάνω κλικ στον κλώνο, και τώρα έχει δημιουργήσει έναν κλώνο του και θα κάνω κλικ στον τίτλο για να αρχίσω να το επεξεργάζομαι. Έτσι, για τον τίτλο, θα το αλλάξω σε τίτλο που έχει νόημα για τη διαχείριση του.

Έτσι, για μένα, θα το ονομάσω. Ένας ήρωας με βίντεο. Τώρα ξέρω τι είναι αυτό όταν κοιτάζω τη λίστα στο μέλλον. Εντάξει, οπότε υπάρχουν μερικά πράγματα εδώ που θα πρέπει να επεξεργαστείτε. Τρία πράγματα. Είναι εξαιρετικά απλό. Το πρώτο είναι το όνομα. Αυτό μπορεί να είναι οποιοδήποτε όνομα πρόκειται να είναι, πρέπει να είναι όλα πεζά, χωρίς κενά ή funky χαρακτήρες.

Θα προχωρήσω λοιπόν ένα όνομα τώρα. Μπορείτε να δείτε το ονόμασα ήρωα με βίντεο. Στη συνέχεια, εδώ πρέπει να βάλετε έναν τίτλο. Έτσι αντικαθιστούμε αυτόν τον τίτλο λέξεων και αυτό θα δείξει. Εξετάζετε μια λίστα μοτίβων ιστολογίου, αποκλεισμού και όχι μοτίβων αποκλεισμού ιστολογίου. Και αν παρατηρήσετε, μπορείτε, αυτό είναι το φιλικό όνομα, ώστε να μπορεί να έχει κενά.

Δεν θα έβαζα καθόλου funky χαρακτήρες εκεί. Οι χώροι είναι εντάξει. Αυτό λοιπόν πρόκειται να εμφανιστεί σε αυτήν τη λίστα και αμέσως μετά όπου λέει μοτίβο α. Θα επικολλήσετε απλώς αυτό που μόλις αντιγράψατε στο πρόχειρο. Τώρα θέλω να σημειώσετε ένα πράγμα. Για καθένα από αυτά. Άφησα τη μικρή απόστροφο μπροστά και πίσω.

Βλέπετε ότι υπάρχει η απόστροφος που πρέπει να είναι εκεί. Εάν το καταργήσετε κατά λάθος, τοποθετήστε το αμέσως. Εντάξει. Απλώς αλλάζουμε. Απλώς αντικαθιστούμε το σύμβολο κράτησης θέσης κειμένου. Για αυτό εδώ, δεν θέλω να αντικαταστήσω τα πάντα. Θέλω απλώς να αντικαταστήσω το μοτίβο λέξεων, οπότε θα το επισημάνω και μετά θα επικολλήσω αυτό που αντιγράφω.

Και είναι. Τώρα λοιπόν θα μετακινηθώ προς τα κάτω και αυτή τη φορά θα κάνω κλικ για αποθήκευση αλλαγών και ενεργοποίηση. Και λοιπόν τώρα πρέπει να πούμε ότι το απόσπασμα ενημερώθηκε και ενεργοποιήθηκε. Και όταν κάνω κλικ σε όλα τα αποσπάσματα, θα μπορούσατε να δείτε τώρα ότι αυτός ο ήρωας με βίντεο είναι ενεργοποιημένος. Έτσι, στο μέλλον για πρόσθετα μοτίβα μπλοκ, θέλω να πάω εκεί που λέει το πρότυπο μοτίβου μπλοκ και να κάνω κλικ στον κλώνο και να κάνω αυτό το πρότυπο μοτίβου μπλοκ με αυτόν τον τρόπο.

Με αυτόν τον τρόπο έχω πάντα το πρότυπο εκεί. Τώρα, εάν γνωρίζετε ήδη και έχετε τον δικό σας τρόπο προσθήκης προσαρμοσμένων λειτουργιών, δεν χρειάζεστε αποσπάσματα κώδικα και, και όλα αυτά τα είδη, μπορείτε να το βάλετε εκεί που θέλετε να το βάλετε. Αυτός είναι ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για να το διαχειριστείτε αν με ρωτήσετε. Εντάξει, οπότε τώρα θα πάω σε σελίδες με το κλικ μου στο add new, και αν θέλετε να δείτε το.

Αποκλεισμός μοτίβων. Εδώ είναι το εικονίδιο για αυτό. Και όταν το τοποθετείτε πάνω του, λέει μοτίβα μπλοκ. Και όταν κάνω κλικ σε αυτό, βλέπετε μερικά από τα μοτίβα μπλοκ που πειραματίζονται αυτήν τη στιγμή. Αλλά όταν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα δείτε αυτό το μοτίβο μπλοκ που δημιούργησα. Και αυτό που είναι πραγματικά τακτοποιημένο είναι ότι δημιουργεί μια προεπισκόπηση μικρογραφιών.

Και το κάνει δυναμικά. Έχετε εργαλεία δημιουργίας σελίδων που δεν το κάνουν καν. Ω, και είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείτε τα μοτίβα μπλοκ σας. Λοιπόν, και μπορείτε να δείτε εδώ λέει ο ήρωας με πρότυπο. Τώρα αν θέλω να το χρησιμοποιήσω οπουδήποτε στον ιστότοπό μου, είναι ένα κλικ του ποντικιού. Και τότε είναι. Και το μόνο που έπρεπε να κάνω εκείνο το σημείο για να αρχίσω να αλλάζω ορισμένα κείμενα, να αλλάξω τους συνδέσμους στα κουμπιά.

Μπορώ να κάνω κλικ εδώ και να αλλάξω το βίντεο. Ετσι. Έτσι δημιουργείτε ένα μοτίβο μπλοκ. Τώρα αυτό είναι μια μεγάλη υπόθεση, νομίζω ότι αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι ένα θέμα. Προγραμματιστές και δημιουργοί προσθηκών, θα μπορούν να δημιουργήσουν αυτά τα μοτίβα αποκλεισμού για εσάς, οπότε θα είναι πολύ πιο γρήγορο, πιο γρήγορο και πιο εύκολο να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το εγγενές εργαλείο δημιουργίας μπλοκ που ήδη περιλαμβάνει το WordPress.

Δεν υπάρχει τίποτα να αγοράσετε, δεν υπάρχει κωδικός. Δεν υπάρχει κανένα από αυτά τα πράγματα, και. Τι το παίρνει ακόμη πιο μακριά. Μπορείτε να δείτε πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε τα δικά σας μοτίβα μπλοκ και είναι πολύ εύκολο να το δείτε σε μια λίστα. Κάντε κλικ σε ένα κουμπί και μπαίνει εκεί. Τώρα λοιπόν θα μπορούσατε να σκεφτείτε πόσο ευκολότερο είναι να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο όταν έχετε τη δική σας βιβλιοθήκη μοτίβων μπλοκ.

Έτσι, εάν δημιουργείτε ιστότοπους για πελάτες και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων. Θέλετε απλώς να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο πρόγραμμα δημιουργίας μπλοκ. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε τη δική σας βιβλιοθήκη μοτίβων. Είδατε πόσο εύκολο είναι. Μπορώ να το κάνω. Θα μπορούσες να το κάνεις. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε τη δική σας βιβλιοθήκη μοτίβων αποκλεισμού που μπορείτε να μετακινήσετε από ιστότοπο σε ιστότοπο και μπορείτε να δείξετε στον πελάτη σας πώς μπορεί να το δημιουργήσει.

Τώρα, αυτό δεν είναι μόνο για σελίδες, είναι για αναρτήσεις και δεν περιορίζεται μόνο σε μια ενότητα που είδατε. Βασικά οτιδήποτε μπορείτε να δημιουργήσετε σε μια σελίδα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοτίβο μπλοκ. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα δημιουργίας αποκλεισμού μόνο για αναρτήσεις ιστολογίου και υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά σε μια ανάρτηση ιστολογίου για να βελτιώσετε τη διάταξη των αναρτήσεων ιστολογίου, λοιπόν, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοτίβο αποκλεισμού για το.

Και είναι πολύ εύκολο. Ένα κλικ και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Στην πραγματικότητα, ολόκληρα τα πρότυπα αναρτήσεων ιστολογίου. Επομένως, εάν υπάρχει ένας τύπος που ακολουθείτε για τις ενότητες μιας ανάρτησης ιστολογίου, μπορείτε να ορίσετε ολόκληρη την ανάρτηση ιστολογίου ως πρότυπο αποκλεισμού. Αυτό το ένα κλικ εφαρμόζεται και έπειτα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε point, click και edit.

Έτσι, το τελευταίο πράγμα πριν τελειώσουμε εδώ, είναι μια νέα ιδέα και είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε τους επόμενους μήνες. Πειραματιστείτε με τώρα. Δεν είναι αρκετά Yeti, Yeti. Δεν είναι αρκετά έτοιμο για πρωταρχική ώρα, γιατί αν παρατηρήσατε, το μόνο αρνητικό που είδα είναι όταν κοιτάζετε το blog. Δείτε εκεί πάω πάλι.

Εάν εξετάζετε τα μοτίβα αποκλεισμού, είναι απλώς μια λίστα με υψηλότερα άρθρα όπου πρέπει να κάνετε κύλιση, οπότε πρέπει να βελτιώσουν τη διαδικασία κατηγοριοποίησης και οργάνωσης. Ίσως να έχουν κάποιο είδος διεπαφής για να το κάνουν πιο οπτικό και εύκολο στη χρήση. Εάν πρόκειται να έχετε 50 διαφορετικά μπλοκ.

Μοτίβα. Πρέπει απλώς να το βελτιώσουν. Και μέρος της σύνταξης στον κώδικα μπορεί να αλλάξει λίγο. Ποιος ξέρει πότε τελικά βγαίνει αυτό. Αλλά το βασικό σημείο αυτού του βίντεο είναι απλώς να σας δείξει τι πρόκειται να γίνει πολύ σύντομα για να ξεκινήσετε. Σκέφτεστε πώς μπορεί να εφαρμοστεί στη ροή εργασίας σας και τι κάνετε ως δημιουργός ιστότοπων.

Τέλος πάντων, αυτό έχω μόνο για σένα σε αυτήν την ανάρτηση. Ελπίζω ότι θα εκτιμήσετε τις προχωρημένες εμφανίσεις στο μέλλον αυτού του WordPress και αν εκτιμήσατε αυτό το βίντεο ή βρείτε κάποια αξία, σκεφτείτε να το δώσετε αντίχειρα και να μοιραστείτε αυτό το βίντεο, ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν τι έρχεται στη γωνία.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map