Φτηνές εναλλακτικές λύσεις Shopify για την εκκίνηση του καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου σας

Εν μέσω της επιλογής της σωστής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου, το Shopify θα βρει πάντα τον δρόμο του στην κορυφή της λίστας. Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους κατασκευαστές ηλεκτρονικού εμπορίου. Η δημοτικότητα έχει το πλεονέκτημά της, καθώς οι άνθρωποι συνήθως το συνιστούν σε νεοεισερχόμενους στην επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, ακόμη και χωρίς να κατανοήσουν βαθιά τα μειονεκτήματα.


Αλλά ξέρεις τι; Το Shopify δεν είναι μια λύση πλατφόρμας ενός μεγέθους.

Ας απαριθμήσουμε πρώτα γιατί το Shopify είναι δημοφιλές:

 • Φιλικό προς τον χρήστη – Το Shopify είναι εύκολο στη χρήση ακόμη και σε χρήστες που δεν είναι τεχνικοί.
 • Έχει μια όμορφη διεπαφή – Το Shopify προσφέρει εντυπωσιακά θέματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν.
 • Αντιμετωπίζει όλη την τεχνικότητα – όπου οι χρήστες δεν χρειάζεται καν να ανησυχούν για παραβίαση και διακοπή λειτουργίας του διακομιστή. Διαχειρίζονται τα πάντα για τους συνδρομητές τους.
 • Υποστήριξη 24/7 – Η ομάδα υποστήριξής της είναι πάντα έτοιμη να σώσει 24/7. Σύμβουλοι τρίτων είναι επίσης πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.

Ωστόσο, όλα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά έρχονται σε τιμή.

Μερικά από τα μειονεκτήματα του Shopify είναι:

 • Ακριβά στη χρήση – όταν αγοράζετε για πρώτη φορά το Shopify, θα παρατηρήσετε ότι το βασικό καλάθι αγορών σας δεν έχει πρακτικά χαρακτηριστικά. Ως αποτέλεσμα, θα καταλήξετε να αγοράζετε εφαρμογές τρίτων για κάλυψη της δημιουργίας του ηλεκτρονικού εμπορίου σας.
 • Χρεώνει τέλη συναλλαγής – εάν επιλέξετε να έχετε το σύστημα πληρωμών σας, το Shopify θα σας χρεώσει ένα υψηλό τέλος συναλλαγής ξεκινώντας από 2% ανά συναλλαγή, το οποίο μπορεί να είναι απότομο. Σας ενθαρρύνει βίαια να αγοράσετε το σύστημα συναλλαγών που ονομάζεται Shopify Payments.
 • Κακή Διεθνής Υποστήριξη – εάν σκοπεύετε να ξεκινήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου που υποστηρίζει διεθνώς, σίγουρα το Shopify δεν είναι κατάλληλο για εσάς. Το Shopify Payment υποστηρίζει μόνο λίγες χώρες τις οποίες μπορείτε να δείτε στην παρακάτω λίστα. Εάν η χώρα που στοχεύετε δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, το Shopify θα σας χρεώσει υψηλότερο τέλος συναλλαγής.
  • Ηνωμένες Πολιτείες
  • Καναδάς
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ιρλανδία
  • Αυστραλία
  • Νέα Ζηλανδία
  • Σιγκαπούρη
 • Περιορισμοί προϊόντος – Υπάρχουν πολλά προϊόντα που δεν επιτρέπεται να πωλούν στο Shopify. Παράδειγμα σεξουαλικά παιχνίδια / παιχνίδια για ενήλικες, αμπέλια και άλλα υγρά προϊόντα κ.λπ. Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος απαγορευμένων προϊόντων που πρέπει να ελέγχετε κατά καιρούς για να αποφύγετε την απαγόρευση στο κατάστημά σας.
 • Περιορίζεται σε 3 σύνολα παραλλαγών ανά προϊόν – Το Shopify περιορίζει την ποικιλία των προϊόντων. Εάν θέλετε να πουλήσετε πολλές διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε, το Shopify δεν είναι κατάλληλο για εσάς. Για παράδειγμα, πουλάτε ένα widget. Μπορείτε να προσφέρετε μόνο τρεις τύπους επιλογών, όπως μέγεθος, χρώμα και υλικό.

Οι καλύτερες δυνατότητες του Shopify διατίθενται μόνο στα υψηλότερα πακέτα τους. Τι γίνεται αν ένας νέος πωλητής δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τα προνομιακά του σχέδια; Επίσης, προσφέρει σπάνια χαρακτηριστικά σε αυτά χαμηλότερες τιμές σχέδια.

Το Shopify ξεκινά από 79 $ / μήνα ως κανονικό πρόγραμμα. Εάν θέλετε να λειτουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σε περισσότερες από μία χώρες, πρέπει να εγγραφείτε στο Shopify Plus, το οποίο κοστίζει 2000 $ / μήνα ή πληρώνει υψηλότερα για μια προσθήκη γλώσσας.

Μέχρι τώρα, σας έχουμε πείσει γιατί το Shopify είναι κατά κάποιο τρόπο μια υπερεκτιμημένη πλατφόρμα; Να θυμάστε ότι μπορείτε επίσης να σαρώσετε το δικό μας φροντιστήριο βίντεο για τη δημιουργία ενός εύκολου, γρήγορου και δωρεάν καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου και μας εκτενής οδηγός για το πώς να δημιουργήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου στο WordPress. Με αυτό, το die cast είναι και θα συνεχίσουμε τώρα να συζητούμε τις καλύτερες φθηνές εναλλακτικές λύσεις Shopify.

1. BigCommerce

Το BigCommerce είναι η πρώτη καλύτερη εναλλακτική λύση στο Shopify. Αν και το BigCommerce έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Shopify, προσφέρει πολύ λιγότερη τιμή από το Shopify.

Ακολουθούν τα ίδια χαρακτηριστικά που μοιράζεται το BigCommerce με το Shopify:

 • Φιλικό προς τον χρήστη
 • Δωρεάν όμορφα πρότυπα
 • Υποστήριξη 24/7
 • Χειρίζεται όλη την τεχνολογία

Πλεονεκτήματα του BigCommerce

1. Προσφέρει πλήρη χαρακτηριστικά εκτός κουτιού

Το BigCommerce είναι το αντίθετο από το Shopify όταν πρόκειται για το καλάθι αγορών βάσης. Όπως ανέφερα νωρίτερα, το βασικό καλάθι Shopify δεν είναι τίποτα. Από την άλλη πλευρά, το BigCommerce προσφέρει πιο ελκυστικές δυνατότητες που μπορείτε να αγοράσετε με το ίδιο κόστος με το Shopify.

Το BigCommerce προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες έκπτωσης, ακόμη και στα φθηνότερα πακέτα του. Ορισμένες προσφορές είναι:

 • Αγοράστε μια δωρεάν προσφορά
 • Τακτικές εκπτώσεις
 • Εκπτώσεις βαθμίδας βάσει ποσότητας
 • Εκπτώσεις σε αξιόπιστους πελάτες

Οι βασικές προσφορές έκπτωσης του BigCommerce είναι καλύτερες από τις προσθήκες τρίτου μέρους του Shopify και μπορείτε να λάβετε εάν είναι δωρεάν από το κουτί.

2. Το BigCommerce δεν χρεώνει τέλος συναλλαγής

Με το BigCommerce, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε σύστημα πληρωμών θέλετε να εφαρμόσετε στο κατάστημά σας χωρίς να ανησυχείτε για το τέλος συναλλαγής. Ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε στη λίστα χωρών που αναφέρονται, το BigCommerce εξακολουθεί να μην σας χρεώνει τέλη συναλλαγής.

3. Το BigCommerce προσφέρει πολυκαναλικές πωλήσεις εκτός κουτιού

Με το BigCommerce, μπορείτε να διαχειριστείτε το κατάστημά σας μέσω Amazon, eBay, Facebook και Pinterest. Μπορείτε ακόμη και να συγχρονίσετε το απόθεμά σας για κάθε αγορά, η οποία είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση από την αγορά εργαλείων τρίτων.

4. Το BigCommerce είναι πιο φθηνό

Με όλες τις εξωχρηματιστηριακές δυνατότητες του BigCommerce, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα από την αγορά εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών του Shopify. Επιπλέον, το BigCommerce δεν περιορίζει τις διαφορές που θέλετε να προσφέρετε και στους πελάτες σας. Δείτε την απόδοση του BigCommerce εναντίον του WooCommerce, για να λάβετε επιπλέον πληροφορίες.

Επισκεφτείτε το BigCommerce

2. WooCommerce

Το WooCommerce είναι ένα δωρεάν WordPress Plugin που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου στο πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου στον κόσμο. Ένα από τα τεράστια πλεονεκτήματα του Woocommerce στο Shopify είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν και διαθέτει ένα σημαντικό οικοσύστημα τρίτων. Έχουμε ακόμη και αυτό τελευταίος, all-in και non-techie οδηγός για τη δημιουργία του WooCommerce στο WordPress.

Πλεονεκτήματα του WooCommerce

1. Εύκολο στη ρύθμιση

Το WooCommerce σας προσφέρει πλήρη έλεγχο στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε και να τροποποιήσετε το καλάθι αγορών σας σύμφωνα με τους δικούς σας κανόνες και να ορίσετε τις τιμές των προϊόντων σας με δικές σας αποφάσεις.

2. Δωρεάν για χρήση

Το WooCommerce είναι 100% δωρεάν. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τους όρους πληρωμής που θέλετε να έχετε. Το πιο δημοφιλές σύστημα πληρωμών στο WooCommerce είναι το PayPal και το Stripe. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τα δύο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα άλλο σύστημα πληρωμής χωρίς χρεώσεις συναλλαγής.

3. Καλύτερα Blogging

Δεδομένου ότι το WooCommerce είναι ένα πρόσθετο στο WordPress, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας στο WordPress, καθώς είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα blogging όλων των εποχών. Εκτός από την ομαλή λειτουργία των ιστολογίων σας, μπορείτε να συνυπάρξετε το WooCommerce με τον ίδιο τομέα, που ωφελεί το SEO σας.

Όμως, υπάρχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το WooCommerce είναι αργό από το κουτί, σε αντίθεση με το Shopify. Απαιτεί περισσότερες τεχνικές γνώσεις για προσαρμογή, καθώς έχετε πλήρη έλεγχο στη σελίδα σας.

Επιπλέον, απαιτεί από εσάς να αγοράσετε τον πάροχο φιλοξενίας σας για να επιταχύνετε τη λειτουργία εκτός κουτιού και να έχετε την πιθανότητα να έρθετε σε διένεξη με άλλα πρόσθετα.

Επισκεφτείτε το WooCommerce

3. Ανοίξτε το καλάθι

Το OpenCart έχει πολλές ομοιότητες με το WooCommerce. Το πρώτο είναι ότι είναι 100% δωρεάν στη χρήση. Το OpenCart είναι μια έτοιμη λύση καλαθιού αγορών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λειτουργικό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Εκτός από τη δωρεάν χρήση, εδώ είναι μερικά καλά χαρακτηριστικά του Open Cart:

 • Εύκολο στη χρήση – Η χρήση του Open Cart είναι εύχρηστη και μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε το καλάθι αγορών σας από τον έλεγχό σας.
 • Σας επιτρέπει να έχετε ένα blog με τον ίδιο τομέα
 • Γρήγορο και ελαφρύ
 • Σας επιτρέπει να ελέγχετε τον πηγαίο κώδικα για τον ιστότοπό σας

Εάν είστε από τεχνική άποψη, μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε το Open Cart για να κάνετε ό, τι θέλετε.

Το παράξενο μειονέκτημα του OpenCart, ωστόσο, είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από τρίτους σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες και, κατά κάποιο τρόπο, απαιτείται τεχνική γνώση για να μπορείτε να ελέγχετε τη σελίδα σας.

Επισκεφτείτε το Open Cart

4. Ματζέντο

Η Magento είναι η τρίτη καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου δίπλα στο Shopify και το WooCommerce. Το Magento είναι επίσης 100% δωρεάν πλατφόρμα και αυτή είναι η μόνη ομοιότητα που έχει μεταξύ του WooCommerce και του OpenCart.

Μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Magento είναι:

 • Εμφανίζεται ως η πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου – το Magento ήταν το πρότυπο για καταστήματα υψηλών προδιαγραφών. Είναι η βάση των κορυφαίων ακριβών προϊόντων στην αγορά. Είναι μια πιο ευέλικτη και επεκτάσιμη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά.
 • Υποστήριξη τρίτων – Το Magento διαθέτει πολλή υποστήριξη τρίτων με χιλιάδες επεκτάσεις και προσαρμοσμένες προσθήκες για να διαλέξετε.

Το μειονέκτημα της χρήσης του Magento είναι ότι απαιτεί web hosting υψηλού επιπέδου, η οποία κοστίζει επίσης πολλά χρήματα. Απαιτεί επίσης τεχνική ικανότητα ενσωμάτωσης του επιθυμητού ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου και είναι λίγο περίπλοκο στη χρήση, ειδικά αν είστε αρχάριος.

Επισκεφθείτε το Magento

5. Wix

Αν και δεν προτείνω ιδιαίτερα τη χρήση του Wix, είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός ελκυστικού καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου. Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από όμορφα πρότυπα, εφαρμογές και προσαρμόσιμες επιλογές.

Το Wix δεν διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν άλλες πλατφόρμες. Δεν διαθέτει υποστήριξη FBA, υποστήριξη SEO, εγκαταλειμμένη ανάκτηση καλαθιού και άλλα βασικά στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένα καλάθι αγορών.

Αλλά, αν είστε κατάστημα χόμπι, το Wix μπορεί να λειτουργήσει για εσάς.

Επισκεφτείτε το Wix

συμπέρασμα

Το Shopify έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και η επιλογή της σωστής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου θα εξαρτηθεί από όλες τις ανάγκες.

Θα έλεγα ότι το BigCommerce είναι μια αξιόλογη εναλλακτική λύση για το Shopify. Δεν ασχολείται με πολλούς περιορισμούς στα προϊόντα και δεν υπάρχουν χρεώσεις συναλλαγής. Τελικά, το BigCommerce ξεχωρίζει αν:

 1. Απαιτήστε πολλές παραλλαγές των προϊόντων σας
 2. Έχετε έναν περιορισμένο προϋπολογισμό κατά την έναρξη

Εκεί το έχεις. Μπείτε στο παιχνίδι ηλεκτρονικού εμπορίου οπλισμένο με καλύτερη κατανόηση πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορούν να σας ενδυναμώσουν με την ελευθερία επιλογής έναντι του Shopify.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector