Πώς να επιλύσετε μόνοι σας τα προβλήματα του WordPress

Έχετε εργαστεί ποτέ στον ιστότοπό σας στο WordPress, ενθουσιασμένος για να αλλάξετε κάτι και, BOOM, έχετε κάποιο περίεργο πρόβλημα που σας εμποδίζει να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας; Τόσο απογοητευτικό, έτσι; Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας δείξω πώς να κάνετε θεμελιώδη αντιμετώπιση προβλημάτων και επιδιόρθωση WordPress, ώστε να μπορείτε να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα. Τουλάχιστον, θα μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε οποιαδήποτε εξωτερική υποστήριξη που χρειάζεστε από έναν προγραμματιστή θέματος ή προσθηκών.


Η πρώτη σας σκέψη μπορεί να είναι,

Αχ! Είναι το θέμα ή το εργαλείο δημιουργίας σελίδων μου!

Ίσως έτσι, ίσως όχι. Ας φτάσουμε στο κάτω μέρος αυτού.

Εδώ είναι ένας ιστότοπος δοκιμών όπου κάτι δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί. Ας υποθέσουμε ότι είστε όλοι ενθουσιασμένοι για να επεξεργαστείτε τη νέα σας αρχική σελίδα. Έχετε εγκαταστήσει ένα ωραίο θέμα, σε αυτήν την περίπτωση, το Astra και έναν εξαιρετικό δημιουργό σελίδων, όπως το Elementor, και ορισμένα πρόσθετα. Μεταβείτε στην αρχική σας σελίδα, περιμένοντας να κάνετε κλικ στην καρτέλα μενού “Επεξεργασία με Elementor” αλλά…

Μπαμ! Η γραμμή διαχειριστή σας ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!

Επομένως, πιθανώς κανονικά να μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου και να κάνετε κλικ στις σελίδες. Στη συνέχεια, θα τη δείτε στη λίστα και κάντε κλικ στο “Επεξεργασία με Elementor”. Αλλά όταν προσπαθείτε, λαμβάνετε αυτό το μήνυμα σφάλματος! Ντανγκ.

Πιθανότατα σκέφτεστε, καταδίκασε αυτόν τον Elementor. Πρέπει να είναι το πρόβλημα. Επιτρέψτε μου να σας πω όμως, ότι το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων σας είναι στην πραγματικότητα σπάνια το πρόβλημα.

Μην ξεχνάτε, θα εξετάσουμε μερικές τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων για να φτάσουμε στο κάτω μέρος του προβλήματος, ή τουλάχιστον να σας φέρει πολύ πιο κοντά σε μια λύση πριν εμπλακείτε στους προγραμματιστές του θέματος ή του δημιουργού σελίδων σας.

Κανονικά, πιθανότατα θα επικοινωνούσατε με τον προγραμματιστή του θέματος ή της προσθήκης σας. Θα σας ζητούσαν διαπιστευτήρια για να μπείτε στον ιστότοπό σας. Τότε θα χρειαστούν λίγες μέρες και θα περάσουν επίπονα κάθε ένα από τα plugins σας, ένα προς ένα απενεργοποιώντας και θα τα επανενεργοποιήσουν για να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα. Θα προσπαθήσουν επίσης να αλλάξουν θέματα για να δουν αν είναι το θέμα σας.

Πώς να κάνετε τη δική σας αντιμετώπιση προβλημάτων πιο αποτελεσματικά από το να περιμένετε τεχνική υποστήριξη:

Βήμα 1: Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας!

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε ασφαλείς και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας προτού μπείτε σε οποιαδήποτε από αυτές τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης προβλημάτων. Ακολουθεί ένας σύνδεσμος για τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στον ιστότοπό σας. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Βήμα 2: Δημιουργήστε έναν ιστότοπο σταδιοποίησης / κλωνοποίησης για να εργαστείτε.

Δεν θέλετε να κάνετε αυτές τις αλλαγές στον ζωντανό ιστότοπό σας. Ελέγξτε αν ο οικοδεσπότης Ιστού σας προσφέρει ιστότοπους σταδιοποίησης που περιλαμβάνονται στο πακέτο σας. Εάν ναι, δημιουργήστε έναν ιστότοπο μέσω του πίνακα ελέγχου του κεντρικού υπολογιστή σας ή του CPanel. (Ανατρέξτε στα κανάλια βοήθειας του κεντρικού υπολογιστή σας εάν δεν γνωρίζετε πώς να το ρυθμίσετε μέσω του κεντρικού υπολογιστή.)

Εάν δεν έχετε συμπεριλάβει τη σταδιοποίηση στο σχέδιό σας, εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να ρυθμίσετε τον ιστότοπο από μόνοι σας. ΠΩΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε όλες τις αλλαγές σε έναν ξεχωριστό ιστότοπο κλώνων σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, δεν θα βλάψετε τον ζωντανό ιστότοπό σας!

Βήμα 3: Αλλάξτε το θέμα του ιστότοπου.

Μεταβείτε στην αριστερή πλευρική γραμμή του ταμπλό και κάντε κλικ στο “Εμφάνιση – Θέματα”. Μόλις φτάσετε εκεί, θα δείτε το ενεργό θέμα σας στα αριστερά. Πιθανότατα θα δείτε κάποια άλλα προεπιλεγμένα θέματα. Επιλέξτε το πιο πρόσφατο από αυτά. Εάν δεν τα βλέπετε, απλώς κάντε κλικ για να προσθέσετε ένα θέμα και επιλέξτε οποιοδήποτε θέμα, κατά προτίμηση ένα προεπιλεγμένο θέμα WordPress.

Προχωρήστε και ενεργοποιήστε το διαφορετικό θέμα. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη σελίδα προβλημάτων του ιστότοπού σας. Θα πρέπει να φαίνεται εντελώς διαφορετικό με το νέο θέμα. Το ζήτημά σας εξακολουθεί να συμβαίνει; Στο παράδειγμά μας, το ζήτημα εξακολουθεί να υπάρχει. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να μεταβείτε στη σελίδα μέσω του πίνακα ελέγχου και κάντε κλικ στην επιλογή “Επεξεργασία με Elementor”. Εξακολουθεί να υπάρχει το ζήτημα; Στο παράδειγμά μας, είναι.

Έτσι, αυτό που κάναμε αποτελεσματικά εδώ είναι να εξαλείψουμε το θέμα ως πιθανή αιτία. Επειδή δεν είναι το θέμα, επιστρέψτε στα θέματα σας στην ενότητα “Εμφάνιση – Θέματα” και ενεργοποιήστε ξανά το θέμα που έχετε επιλέξει. Εάν μεταβείτε στη διεπαφή και ανανεώσετε, θα δείτε το παλιό σας θέμα να είναι ξανά ενεργό και το πρόβλημα παραμένει.

Βήμα 4: Εγκαταστήστε και εκτελέστε το πρόσθετο Plugin Detective.

Κανονικά, θα πήγαμε σε προσθήκες και θα τις απενεργοποιήσουμε για να δούμε αν το πρόβλημα εξαφανίζεται (και συνήθως συμβαίνει). Στη συνέχεια, θα πρέπει να επανενεργοποιήσουμε κουραστικά κάθε προσθήκη ένα προς ένα και να ελέγξουμε το πρόβλημα. Με το Plugin Detective, αυτοματοποιεί αυτό για εσάς και θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

Για να το εγκαταστήσετε, μεταβείτε στο “Πρόσθετα – Προσθήκη νέου” και αναζητήστε το πρόσθετο στη γραμμή αναζήτησης. Θα πρέπει να εμφανιστεί στην κορυφή. Προχωρήστε και κάντε κλικ στο Εγκατάσταση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση. Θα ανακατευθυνθείτε στη σελίδα προσθηκών του ιστότοπού σας. Κοιτάξτε την επάνω γραμμή μενού και θα παρατηρήσετε μια νέα επιλογή που θα λέει “Αντιμετώπιση προβλημάτων”. Κανονικά, απλώς μεταβαίνετε στη σελίδα προβλήματος και κάντε κλικ στο “Αντιμετώπιση προβλημάτων” επάνω στη γραμμή μενού. Για αυτό το παράδειγμα δεν έχουμε γραμμή μενού, οπότε θα κάνουμε απλώς κλικ στο “Αντιμετώπιση προβλημάτων” στο
πίσω μέρος του ιστότοπου στη γραμμή μενού του πίνακα ελέγχου.

Θα φέρει αυτό το χαριτωμένο μικρό ρομπότ ντετέκτιβ. Κάντε κλικ στο σημείο που λέει για να ανοίξετε μια νέα θήκη. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια ερώτηση που μας ρωτάει εάν βρισκόμαστε στο σημείο όπου παρουσιάζεται το ζήτημα. Στο παράδειγμά μας, δεν είμαστε ακόμη στο σημείο. Ακριβώς εκεί στο παράθυρο, απλώς θα κάνουμε κλικ για να δείτε τον ιστότοπο. Θα μας μεταφέρει στην αρχική σελίδα και θα ρωτήσουμε αν αυτό είναι το πρόβλημα. Κάντε κλικ στο ναι. (Ή μεταβείτε όπου κι αν είναι το πρόβλημά σας και κάντε κλικ στο ναι εκεί).

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια σελίδα που θα ρωτά ποια από τα αναφερόμενα πρόσθετα απαιτούνται για να λειτουργεί ο ιστότοπός σας. Κάντε κλικ στην προσθήκη δημιουργού σελίδων σας, σε αυτό το παράδειγμα, θα κάνουμε κλικ στο Elementor και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Έχω τελειώσει”.

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια οθόνη με την ενεργή έρευνα. Θα περάσει μια διαδικασία μαζί σας για την απενεργοποίηση όλων των προσθηκών και την επανενεργοποίησή τους ένα προς ένα και θα σας δείξει το πρόβλημα με το μέρος για να δείτε αν έχει επιλυθεί. Προχωρήστε και κάντε κλικ στην επιλογή “Έναρξη ανάκρισης”.

Θα σας δείξει μια εικόνα του ιστότοπού σας και θα ρωτήσει εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Στο παράδειγμά μας, βλέπουμε ξανά τη γραμμή διαχειριστή μας, οπότε θα κάνουμε κλικ στο κουμπί που λέει, “Ναι, είναι σταθερό”. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να κάνετε ξανά κλικ στο “Έναρξη της ανάκρισης”. Θα σας επαναφέρει στη σελίδα του προβλήματος και θα σας ρωτήσει ξανά εάν έχει επιλυθεί. Συνεχίστε να κάνετε κλικ ότι διορθώνεται όταν διορθώνεται και συνεχίστε να κάνετε κλικ για να ξεκινήσετε ξανά την ανάκριση κάθε φορά. Τελικά, θα βρείτε ένα που δεν είναι διορθωμένο. Προχωρήστε και κάντε κλικ στο “Όχι, είναι ακόμα σπασμένο”.

Βρέθηκε εγκληματίας!

;

Συνεχίστε αυτήν τη διαδικασία έως ότου φτάσει σε μια οθόνη όπου λέει ότι βρήκε τον ένοχο. Στο παράδειγμά μας, ήταν η προσθήκη ODT Relative URLs. Θα δείτε ένα μικρό χαριτωμένο bot με μια κούπα. Κάντε κλικ στο κουμπί για να το απενεργοποιήσετε για εσάς. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί για να επιστρέψετε στον πίνακα ελέγχου.

Αυτό που έκανε ο ντετέκτιβ Plugin ήταν να περάσει μερικές προσθήκες κάθε φορά και να τις επανενεργοποιήσει. Παρακολούθησε την πρόοδο, οπότε δεν χρειάστηκε, εξοικονομώντας σας τόνους πονοκέφαλου! Αυτός ο γρήγορος και εύκολος τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων σάς ενημερώνει αμέσως ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων ή το θέμα σας όπως ίσως σκεφτήκατε.

Ας επιστρέψουμε στη σελίδα του προβλήματος και ελέγξτε ξανά ότι το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί. Στο παράδειγμά μας, θα μεταβούμε στην αρχική σελίδα και θα κάνουμε κλικ στην επαναφόρτωση. Χαμηλή και κοίτα, η γραμμή διαχειριστή επέστρεψε! Έτσι, θα κάνουμε απλώς κλικ στη γραμμή μενού για να “Επεξεργασία με Elementor”. Ναι, μας αφήνει να μπει ξανά στο Elementor.

Τώρα θα κατευθυνθούμε στην ενότητα προσθηκών του ιστότοπου μεταβαίνοντας στον πίνακα ελέγχου και κάνοντας κλικ στις προσθήκες στην αριστερή πλευρική γραμμή. Θα δείτε στη λίστα προσθηκών ότι το πρόβλημα σας προσθέτει, στην περίπτωση μας, οι σχετικές διευθύνσεις URL ODT έχουν απενεργοποιηθεί.

Βήμα 5: Απενεργοποιήστε την προσθήκη προβλήματος στον ιστότοπο LIVE.

Τώρα απλώς πηγαίνουμε στον ενεργό ή ζωντανό ιστότοπο και απενεργοποιούμε το πρόβλημα προσθήκης. Θα μεταβείτε στην καρτέλα προσθηκών στον πίνακα ελέγχου και θα κάνετε κλικ για να απενεργοποιήσετε αυτήν την προβληματική προσθήκη.

Βόιλα! Το πρόβλημα λύθηκε!!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map