11 Βήμα προς βήμα οδηγίες αντιμετώπισης προβλημάτων για κοινά προβλήματα WordPress το 2019

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Το WordPress δεν είναι ένα τέλειο δώρο που έρχεται σε ένα κουτί, πλήρες με εγχειρίδια και οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων. Στον πραγματικό κόσμο, το WordPress είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, δωρεάν στη χρήση και χωρίς ειδική ομάδα υποστήριξης πελατών, είναι πολύ μακριά από το να είναι μια άψογη πλατφόρμα.


Τα σφάλματα μπορεί να είναι μια σκληρή ή γρήγορη επιδιόρθωση. Μερικοί λάθη που συνήθως διαπράττουν οι αρχάριοι WordPress συζητήθηκαν προηγουμένως εδώ. Ωστόσο, για παράδειγμα, αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα στο οποίο είστε στη διαδικασία ανάπτυξης του ιστότοπού σας και οι πληροφορίες δεν αντικατοπτρίζονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Η γρήγορη επιδιόρθωση είναι να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας. Οι πληροφορίες από τον ιστότοπο θα φορτωθούν γρηγορότερα εάν αυτές αποθηκεύονται στην προσωρινή μνήμη. Επομένως, εάν το πρόγραμμα περιήγησης δεν φορτώνει τις πληροφορίες που προστέθηκαν πρόσφατα στον ιστότοπό σας, η προσωρινή μνήμη ενδέχεται να μην έχει ακόμη λάβει πλήρως τις πληροφορίες. Έτσι, μια απλή «εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης» στο πρόγραμμα περιήγησης θα το λύσει και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε!

Εκτός από την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησής σας, αναφέραμε 11 από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν κατά την ανάπτυξη ενός ιστότοπου WordPress και τον τρόπο επίλυσής τους χωρίς ιδρώτα κουβάδες.

1. Σφάλμα εσωτερικού διακομιστή

Το σφάλμα 500 εσωτερικού διακομιστή είναι πολύ συνηθισμένο στον κώδικα κατάστασης HTTP που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στον διακομιστή, αλλά ο διακομιστής δεν είναι συγκεκριμένος σχετικά με το πρόβλημα. Όταν εμφανιστεί αυτό το μήνυμα, πρέπει να διερευνήσετε ποια είναι η αιτία αυτού του σφάλματος.

Ακολουθούν ορισμένες αιτίες για εσωτερικό σφάλμα διακομιστή:

 • Κατεστραμμένο αρχείο .htaccess – για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, απλώς αποκτήστε πρόσβαση στο root του ιστοτόπου σας μέσω του πρωτοκόλλου μεταφοράς αρχείων (FTP) και μετονομάστε το αρχείο .htaccessfile σε .htaccess_old. Δοκιμάστε να φορτώσετε ξανά τον ιστότοπο εάν λειτουργεί.

  Εάν ναι, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και στη συνέχεια Permalinks για να επαναφέρετε τους Permalinks σας. Αυτό το hack θα δημιουργήσει ένα νέο αρχείο .htaccess.

 • Πρόβλημα προσθήκης ή θέματος – εάν παρατηρήσατε ότι αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τις προσθήκες και να επιστρέψετε στα παλιά σας θέματα και προσθήκες που λειτουργούν για τον ιστότοπό σας.
 • Επίτευξη ορίου PHP – εάν το μήνυμα σφάλματος δηλώνει ότι έχετε ήδη φτάσει το όριο PHP, θα μπορούσε επίσης να αυξήσετε την PHP δημιουργώντας ένα κενό αρχείο κειμένου που ονομάζεται php.ini.

  Επικολλήστε τον κώδικα στο αρχείο, αποθηκεύστε και ανεβάστε τον στο / wp-admin / φάκελο χρησιμοποιώντας το FTP.

  μνήμη = 64MB

  Αυτή η λύση μπορεί να λειτουργήσει προσωρινά και θα πρέπει να βρείτε μια άλλη λύση που θα λειτουργήσει προς το καλό.

Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργεί, προσπαθήστε να ανεβάσετε ξανά τους φακέλους / wp-admin και / wp-include από μια νέα εγκατάσταση του WordPress χρησιμοποιώντας έναν πελάτη FTP. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει “Αντικατάσταση” ώστε να αντικατασταθούν τα παλιά αρχεία.

2. 403 Απαγορευμένο σφάλμα

Ακολουθούν ορισμένες περιπτώσεις όπου παρουσιάζεται αυτό το μήνυμα σφάλματος:

 • Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στη σελίδα σύνδεσης του WordPress
 • Όταν επισκέπτεστε οποιαδήποτε σελίδα στον ιστότοπό σας στο WordPress
 • Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης
 • Κατεστραμμένο αρχείο .htaccess
 • Εσφαλμένα δικαιώματα αρχείων στον διακομιστή σας
 • Τυχαίες αλλαγές που έγιναν από την εταιρεία φιλοξενίας σας

Ενδέχεται επίσης να εμφανιστεί το σφάλμα “Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση” στη σελίδα σας αντί για την κατάσταση απαγόρευσης 403. Κυρίως, αυτά τα σφάλματα προέρχονται από την κακή διαμόρφωση των προσθηκών ασφαλείας, τα οποία μπορούν να αποκλείσουν πολλές διευθύνσεις IP.

Εάν νομίζετε ότι ασχολείστε με τα δικαιώματα αρχείων, η γρήγορη επιδιόρθωση είναι να επικοινωνήσετε με τον πάροχο φιλοξενίας σας για να ελέγξετε τα δικαιώματα αρχείων. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό μόνοι σας, συνδέστε τον ιστότοπό σας στο WordPress χρησιμοποιώντας το FTP Client. Μεταβείτε στον ριζικό φάκελο όπου αποθηκεύονται όλα τα αρχεία WordPress. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο και επιλέξτε Δικαιώματα αρχείων.

Αφού ακολουθήσετε τα βήματα, θα δείτε το παράθυρο διαλόγου για δικαιώματα αρχείων:

 • Όλοι οι φάκελοι πρέπει να έχουν άδεια αρχείου 744 ή 755
 • Όλοι οι φάκελοι στον ιστότοπο του WordPress πρέπει να έχουν άδεια αρχείου 644 ή 640

Θυμηθείτε να ορίσετε τις παραμέτρους ανάλογα.

Δοκιμάστε να επανεξετάσετε τον ιστότοπό σας εάν αυτή η λύση λειτουργεί. Εάν όχι, μπορείτε να επιλέξετε την άδεια αρχείου στα 744 ή 755. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή “Επανάληψη σε υποκαταλόγους” και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “εφαρμογή μόνο σε καταλόγους” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τα αρχεία WordPress.

3. 404 Η σελίδα δεν βρέθηκε σφάλμα

Το σφάλμα 404 είναι το μήνυμα που εμφανίζεται όταν ο επισκέπτης του ιστότοπού σας θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση στη σελίδα σας που δεν μπορούσε να βρεθεί. Αυτό συνέβη όταν το αρχείο .htaccess διαγράφηκε και ξαναγράφηκε και ο μόνιμος σύνδεσμος δεν είχε ρυθμιστεί σωστά.

Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, μεταβείτε στην ενότητα Permalinks στο μενού Ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου του WordPress και Αποθήκευση αλλαγών. Με αυτόν τον τρόπο, οι ρυθμίσεις θα ενημερώσουν και θα ανανεώσουν τους νέους κανόνες. Αυτή η γρήγορη επιδιόρθωση λειτουργεί 99% του χρόνου.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, προσπαθήστε να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το αρχείο .htacess στο φάκελο όπου βρίσκονται / wp-content και / wp-include. Αλλάξτε την άδεια σε 666 για να την γράψετε. Επαναλάβετε την αρχική λύση και μετά αλλάξτε ξανά στο 660.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτόν τον κωδικό στο αρχείο .htaccess.

1 # ΑΡΧΙΚΗ WordPress
2
3 RewriteEngine On
4 επανεγγραφή βάσης /
5 RewriteRule ^ index.php $ - [L]
6 RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -Στ
7 RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
8 Ξαναγράψτε τον κανόνα. /index.php [L]
9
10 # ΤΕΛΟΣ WordPress

4. Λευκή οθόνη θανάτου (WSoD)

Αυτό εμφανίζεται ως κενή οθόνη χωρίς πληροφορίες σε έναν ιστότοπο. Αυτό οφείλεται κυρίως σε αστοχίες PHP ή βάσης δεδομένων, συγκεκριμένα:

 • Ζητήματα συμβατότητας με προσθήκες – για γρήγορη επίλυση αυτού, προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, να επανενεργοποιήσετε ξανά τις προσθήκες σας.
 • Προβλήματα με θέματα – αυτό συμβαίνει κυρίως όταν δημιουργήσατε έναν νέο ιστότοπο στο WordPress και ενεργοποιήσατε ένα νέο θέμα. Για να το λύσετε, δοκιμάστε να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου σας και να ενεργοποιήσετε το προεπιλεγμένο θέμα WordPress. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην περιοχή διαχειριστή, μεταβείτε στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το FTP και αναζητήστε / wp-content / θέματα / φάκελο. Στη συνέχεια, μετονομάστε το φάκελο του ενεργού θέματος.
 • Λείπει ή μετονομάζεται κατάλογος θεμάτων – Ένα σφάλμα διεπαφής “Ο κατάλογος θεμάτων” {theme-name} “δεν υπάρχει.” οθόνες. Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, αλλάξτε θέματα, μετονομάστε τον κατάλογό σας ή επεξεργαστείτε τις εγγραφές “θέμα” και “φύλλο στυλ” στο wp_options.

Συζητήσαμε WSOD λεπτομερώς σε αυτήν την ανάρτηση.

5. Σφάλμα κατά τη δημιουργία σύνδεσης βάσης δεδομένων

Εάν αυτό το σφάλμα εμφανίζεται στον ιστότοπό σας, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεση στη βάση δεδομένων σας, η οποία θα μπορούσε να προκληθεί από τα ακόλουθα:

 • Λανθασμένες πληροφορίες wp-config.php – Βεβαιωθείτε ότι οι ακόλουθες λεπτομέρειες είναι σωστές:
  • όνομα βάσης δεδομένων
  • όνομα χρήστη βάσης δεδομένων
  • κωδικός πρόσβασης βάσης δεδομένων
  • κεντρικός υπολογιστής βάσης δεδομένων

Εάν είστε βέβαιοι ότι αυτές οι λεπτομέρειες είναι σωστές, προσπαθήστε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης MySQL με μη αυτόματο τρόπο

 • Πρόβλημα με τον οικοδεσπότη Ιστού σας – Επικοινωνήστε με τον οικοδεσπότη Ιστού σας καθώς το ζήτημα μπορεί να είναι πρόβλημα διακομιστή ή χώρου βάσης δεδομένων.
 • Παραβιασμένος ιστότοπος – Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το Sucuri για να σαρώσετε τον ιστότοπό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει τα πρόσθετα, τα οποία σαρώνουν τον ιστότοπό σας χωρίς να τον επιβραδύνουν και μπορούν να το διορθώσουν σε ένα λεπτό.

6. Αποτυχημένη αυτόματη ενημέρωση του WordPress

Μερικές φορές μια αποτυχημένη αυτόματη ενημέρωση του WordPress εμφανίζεται ως:

 • Κενή λευκή οθόνη χωρίς καμία πληροφορία
 • Αποτυχία ενημέρωσης προειδοποίηση
 • Ένα μήνυμα σφάλματος PHP

Για να διορθώσετε αυτά τα ζητήματα, αναβαθμίστε τον ιστότοπό σας WordPress με μη αυτόματο τρόπο ή ανακτήστε τα προηγούμενα αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπου.

7. Σφάλμα χρονικού ορίου σύνδεσης

Αυτός ο τύπος σφάλματος παρουσιάζεται κυρίως επειδή ο ιστότοπός σας δεν έχει μνήμη ή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση περισσότερο από ό, τι μπορεί να χειριστεί ο διακομιστής σας.

Ακολουθούν μερικές ιδέες γρήγορης επιδιόρθωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιλύσετε αυτό το σφάλμα:

 • Ζητώντας από τον πάροχό σας φιλοξενίας να αυξήσει το όριο μνήμης ή να προσθέσει αυτόν τον κωδικό στο αρχείο wp-config.php

  καθορισμός («WP_MEMORY_LIMIT», «64M»);

 • Αυξήστε τον μέγιστο χρόνο εκτέλεσης στο αρχείο php.ini

8. Κολλημένος “Λειτουργία συντήρησης” μετά την ενημέρωση

Θα γνωρίζετε αμέσως αυτό το σφάλμα, καθώς το μήνυμα “Λειτουργία συντήρησης” θα εμφανιστεί στον ιστότοπό σας. Για να το διορθώσετε αμέσως, διαγράψτε το αρχείο .maintenance στον κατάλογο εγκατάστασης του ιστότοπου WordPress και ανανεώστε τον ιστότοπό σας.

9. Σφάλμα σύνταξης

Το σφάλμα σύνταξης συμβαίνει όταν προσθέτετε ορισμένους κωδικούς στο WordPress και ενδέχεται να έχετε χάσει κάτι ή να εισαγάγετε κάτι που δεν ταιριάζει με τα προηγούμενα που ισχύουν.

Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να ελέγξετε τους κωδικούς που έχετε εισαγάγει ξανά και να διορθώσετε την προβληματική σύνταξη. Τις περισσότερες φορές, οι αγκύλες ή οι χαρακτήρες που λείπουν είναι οι συνηθισμένοι ένοχοι.

10. Αποκλεισμός από το Διαχειριστή WordPress (wp-admin)

Συνήθεις λόγοι για τους οποίους είστε κλειδωμένοι από την περιοχή διαχειριστή του WordPress:

1. Εσφαλμένος κωδικός πρόσβασης

Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας ή ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί, μπορείτε να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας από το phpMyAdmin. Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου cPanel και κάντε κλικ στο εικονίδιο phpMyAdmin στην ενότητα Βάση δεδομένων. Μόλις ξεκινήσει, επιλέξτε τη βάση δεδομένων του WordPress.

Phpmyadmin-επεξεργασία-χρήστης

Αναζητήστε τον πίνακα με την ένδειξη “{table-prefix} _users” (δηλαδή, wp_users) και κάντε κλικ στην επιλογή “Αναζήτηση”. Επεξεργαστείτε το όνομα χρήστη για το οποίο θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης και αλλάξτε την τιμή στο user_pass και αντικαταστήστε τον με τον νέο κωδικό πρόσβασης.

Κάτω από τη στήλη λειτουργίας, επιλέξτε MD5 από το αναπτυσσόμενο μενού. Αυτό διασφαλίζει ότι ο κωδικός πρόσβασής σας είναι κρυπτογραφημένος με τον κατακερματισμό MD5 όταν αποθηκεύεται στη βάση δεδομένων.

2. Έχασε τα δικαιώματα διαχειριστή

Εάν ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί, ενδέχεται να έχετε πρόσβαση στην περιοχή διαχειριστή, αλλά δεν θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές στα θέματα ή τις προσθήκες. Αυτό σημαίνει ότι η άδειά σας έχει τροποποιηθεί.

Για να το διορθώσετε, μπορείτε να προσθέσετε έναν νέο χρήστη διαχειριστή στη βάση δεδομένων σας μέσω της MySQL. Απλώς μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου cPanel και ενημερώστε τον πίνακα wp_users.

Κάντε κλικ στο “Εισαγωγή” για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό και προσθέστε τα εξής:

 • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: οποιοσδηποτε ΑΡΙΘΜΟΣ
 • σύνδεση χρήστη: νέο όνομα χρήστη
 • user_pass: Νέος Κωδικός. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει MD5 στο μενού λειτουργιών.
 • όνομα_εθνικού χρήστη: παρατσούκλι
 • user_email: email που θέλετε να συσχετίσετε με αυτόν τον λογαριασμό
 • user_url: η διεύθυνση URL του ιστότοπού σας
 • user_registered: ημερομηνία / ώρα για την εγγραφή αυτού του χρήστη
 • user_status: Ορίστε σε 0.
 • display_name: το όνομα που θέλετε να εμφανίζεται για αυτόν τον χρήστη στον ιστότοπο

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο “Μετάβαση” και, στη συνέχεια, ενημερώστε τον πίνακα wp_usermeta με τις ακόλουθες λεπτομέρειες:

 • unmeta_id: αυτό δημιουργείται αυτόματα
 • ταυτότητα χρήστη: id που έχετε προσθέσει νωρίτερα
 • μετα-κλειδί: wp_capabilities.
 • μετα-τιμή: εισαγάγετε αυτό: a: 1: {s: 13: “administrator”; s: 1: “1 ″;}

Εισαγάγετε μια άλλη σειρά με τις ακόλουθες λεπτομέρειες:

 • unmeta_id: αυτό δημιουργείται αυτόματα
 • ταυτότητα χρήστη: id που έχετε προσθέσει νωρίτερα
 • μετα-κλειδί: wp_user_level
 • μετα-τιμή: 10.

Αυτό είναι και κάντε κλικ στο “Go”. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο όνομα χρήστη που έχετε προσθέσει ως σύνδεσή σας στο wp-admin.

3. Σφάλματα PHP (σφάλματα σύνταξης)

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ένας κακός κώδικας από άλλον ιστότοπο αντιγράφηκε και επικολλήθηκε στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να το επιδιορθώσετε μεταβαίνοντας στο πρόγραμμα FTP, καταργώντας τον κωδικό που προσθέσατε, συνήθως στο αρχείο functions.php και, στη συνέχεια, ανεβάστε ξανά το αρχείο.

Άλλες αιτίες κλειδώματος περιλαμβάνουν:

 • Ένα εγκατεστημένο πρόσθετο ή έναν κωδικό που προσπαθεί να κάνει αλλαγές στην ενότητα διαχειριστή σας
 • Σφάλματα κατά τη σύνδεση σύνδεσης βάσης δεδομένων
 • Λευκή οθόνη θανάτου

11. WordPress

Σφάλματα περιεχομένου πλευρικής γραμμής

Μερικά πιθανά ζητήματα για τους οποίους προέκυψαν αυτά τα σφάλματα και ιδέες για την επίλυση αυτού:

 • Ο κώδικας HTML δεν είναι έγκυρος – αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ο προγραμματιστής ιστότοπου ξεχάσει να κλείσει το
  ετικέτα με
  Για να το ελέγξετε, μπορείτε να αντιγράψετε τον κώδικα σε ένα πρόγραμμα ελέγχου επικύρωσης HTML για να μάθετε ποιος κώδικας HTML χρειάζεται διόρθωση.
 • Το θέμα έχει καταστραφεί – εάν ανακαλύψετε ότι όλοι οι κωδικοί σας έχουν εισαχθεί σωστά, το θέμα σας μπορεί να είναι το πρόβλημα. Ενημερώστε το θέμα σε νέα έκδοση εάν είναι διαθέσιμο ή εγκαταστήστε ξανά την πιο πρόσφατη έκδοση του θέματος.
 • Ακατάλληλο πλάτος ή αναλογία – βεβαιωθείτε ότι όλα τα περιθώριά σας ταιριάζουν στο μέγεθος μεταξύ τους.
 • Πλωτή ιδιοκτησία – Βεβαιωθείτε ότι float: αριστερά και float: σωστά προστίθεται στα σωστά στοιχεία. Το λανθασμένο CSS θα διακόψει την εμφάνιση του ιστότοπού σας.
 • Κατεστραμμένο αρχείο style.css – η πρόσληψη ενός προγραμματιστή αξίζει τον κόπο αν είστε μη τεχνικός

συμπέρασμα

Κάθε κάτοχος ιστότοπου πρέπει να γνωρίζει τα πιο συνηθισμένα ζητήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένας ιστότοπος WordPress. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε ακόμη και την απλή αντιμετώπιση προβλημάτων για να αποφύγετε παρατεταμένους χρόνους διακοπής λειτουργίας που μπορεί να σας προκαλέσουν να χάσετε επισκέπτες ή κέρδη.

Μια ομάδα αντιμετώπισης προβλημάτων κατά την κλήση ή συντήρησης ιστότοπου μπορεί να είναι η καλύτερη διαδρομή εάν υπάρχει κάτι απροσδόκητο στον ιστότοπό σας που είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όλοι οι κωδικοί του ιστότοπού σας είναι ασφαλείς και κατάλληλα κρυπτογραφημένοι για να αποφύγετε την παραβίαση.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map