Θέμα OceanWP WordPress – Θα βυθιστεί ή θα κολυμπήσει στην αναθεώρησή μας;

Ένα θέμα WordPress με γρήγορη φόρτωση, το οποίο υποστηρίζει πρόσθετα τρίτων κατασκευαστών και κατασκευαστές μεταφοράς και απόθεσης, αναμένεται να ανεβεί στην περίσταση. Από την αρχή, φαίνεται ότι το OceanWP μπορεί να είναι ο πρώτος δρομέας στον αγώνα για να είναι το καλύτερο θέμα πολλαπλών χρήσεων, σε όλο το WP.


Το OceanWP προσφέρει πολλές αξιοσημείωτες λειτουργίες εκτός κιβωτίου και ο ιστότοπός σας θα μεταμορφωθεί με ένα μόνο κλικ. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά επιπλέον δωρεάν και premium πρόσθετα για να το βελτιώσετε περαιτέρω, σύμφωνα με κάθε επιθυμία σας.

Η δωρεάν έκδοση αυτού του θέματος χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα από περισσότερους από 300.000 ιστότοπους και με σχεδόν τέλεια βαθμολογία πέντε αστέρων στο WordPress.org. Μπορείτε να φανταστείτε μόνο πόσο ανώτερο θα μπορούσε να πάρει το OceanWP, όσον αφορά την ευελιξία και τη λειτουργικότητα.

Τώρα, πρέπει να σκάψουμε βαθύτερα στο OceanWP και θα σας αφήσουμε να αποφασίσετε αν είναι η τέλεια εφαρμογή για τον ιστότοπό σας.

Το θέμα πολλαπλών χρήσεων WordPress

Το OceanWP είναι ένα σύγχρονο θέμα WordPress. Είναι ευαίσθητο και υποστηρίζει πολλές γλώσσες.

Εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το OceanWP μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα στο WooCommerce. Μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικές λειτουργίες, όπως αναδυόμενο καλάθι αγορών, πλωτή γραμμή καλαθιού αγορών και λειτουργία γρήγορης προβολής για να επιτρέψετε στους αγοραστές σας να προβάλλουν ένα προϊόν χωρίς να φύγουν από τη σελίδα. Για να μάθετε περισσότερα για το πώς να εγκαταστήσετε σωστά το WooCommerce από το μηδέν, εδώ είναι το δικό μας τελευταίο σεμινάριο δημιουργίας ιστότοπων WooCommerce.

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα για τους μη σχεδιαστές είναι ότι δυσκολεύεται να αλλάξει ένα θέμα WordPress πέρα ​​από τον αρχικό του σχεδιασμό. Η αλλαγή χρωμάτων και γραμματοσειρών είναι αρκετά απλή, αλλά τα θέματα WordPress συνήθως δεν καθιστούν απλή την αλλαγή της συνολικής δομής.

Αλλά με το θέμα OceanWP, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Επιτρέπει στο δημιουργό περιεχομένου για να επιλέξετε από πολλά επαγγελματικά σχέδια WordPress το οποίο μπορεί να εισαχθεί στον ιστότοπο χρησιμοποιώντας το θεματικό σύστημα επίδειξης.

Σας λέω, η ποιότητα της θεματικής επίδειξης είναι υπέροχη. Ενώ όλα τα σχέδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους τύπους ιστότοπων, τα περισσότερα έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένο σκοπό, όπως ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου ή μια εταιρική ιστοσελίδα.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επεκτάσεις προσθηκών για το OceanWP που προσφέρει περισσότερες επιλογές στυλ, πρόσθετα widget για δημιουργούς σελίδων, νέους προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων και πολλά άλλα.

Σε παλαιότερο θέμα του WordPress, ενδέχεται να βρείτε τις κομψές σελίδες που έχετε δημιουργήσει χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης, όπως το Divi, σε μια μικρή περιοχή καμβά στη μέση της σελίδας. Αλλά στο OceanWP, μπορείτε να ορίσετε εάν εμφανίζονται πλευρικές γραμμές, κεφαλίδες και υποσέλιδα. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε άλλες σχετικές ρυθμίσεις σελίδας, όπως το λογότυπο και τα περιθώρια.

Μπορείτε να τροποποιήσετε ανάλογα κάθε σελίδα και να διασφαλίσετε ότι η δομή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι σε αρμονία με αυτό το επίπεδο ελέγχου.

Εγκατάσταση και προτεινόμενα πρόσθετα

Το OceanWP μπορεί να είναι κατεβάστηκε από το WordPress.org ή απευθείας από τη σελίδα θεμάτων στην ενότητα εμφάνισης του WordPress. Μόλις ενεργοποιήσετε το OceanWP, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας προτείνει να εγκαταστήσετε τρία πρόσθετα: Elementor, Ocean Extra και WPForms.

Θα έλεγα ότι το Ocean Extra είναι ένα απαιτούμενο πρόσθετο, επειδή η ζωτική λειτουργία του θέματος, όπως ο πίνακας ελέγχου OceanWP δεν θα εμφανίζεται χωρίς αυτήν την προσθήκη.

Απλώς κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Έναρξη εγκατάστασης προσθηκών». Επιλέξτε όλες τις προτεινόμενες προσθήκες και επιλέξτε Εγκατάσταση στην αναπτυσσόμενη λίστα Μαζικές ενέργειες. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εφαρμογή”.

Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε πλέον να επιστρέψετε στον πίνακα ελέγχου.

Εγκαθιστώ Η ιστοσελίδα σου

Στον πίνακα ελέγχου, θα δείτε το μήνυμα OceanWP με το μπλε κουμπί “Εκτέλεση του Οδηγού εγκατάστασης”.

Κάντε κλικ σε αυτό και θα μεταφερθείτε στη σελίδα υποδοχής του Οδηγού εγκατάστασης. Κάντε κλικ στο κουμπί “Ξεκινήστε”.

Στην επόμενη σελίδα, μπορείτε να επιλέξετε μια σχεδίαση ιστότοπου. Υπάρχει μια δωρεάν επίδειξη που μπορεί να γίνει προεπισκόπηση και στη συνέχεια να εγκατασταθεί. Αλλά αν δεν προτιμάτε, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

Εάν είστε αρχάριος, η εισαγωγή δοκιμαστικών ιστότοπων είναι πολύ χρήσιμη για εσάς, καθώς σας επιτρέπει να εισαγάγετε έναν πλήρως ανεπτυγμένο σχεδιασμό στον ιστότοπό σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάξετε το περιεχόμενο ώστε να ταιριάζει με την επωνυμία σας και να κάνετε πραγματικά το demo δικό σας.

Όμως, δεν απαιτείται η εγκατάσταση του περιεχομένου επίδειξης. Μπορείτε να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο μόνο με WordPress, OceanWP και Elementor. Η εισαγωγή μιας επίδειξης μειώνει απλώς τη διαδικασία της εμφάνισης και οπτικοποίησης της διάταξης, συμπεριλαμβανομένου κάποιου περιεχομένου placeholder.

Προσαρμογή του ιστότοπού σας

Μετά την ενεργοποίηση του Ocean Extra, το μενού του θεματικού πίνακα για το OceanWP θα εμφανιστεί στο μενού διαχειριστή σας. Ονομάζεται Θεματικός πίνακας.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε ενότητες από το εργαλείο προσαρμογής θέματος WordPress στην κύρια σελίδα του Πίνακα θέματος. Σίγουρα θα ενεργοποιήσετε όλες τις ενότητες.

Θα βρείτε επίσης κάτω από συνδέσμους για βασικές ρυθμίσεις στο εργαλείο προσαρμογής, όπως η μεταφόρτωση του λογότυπου και η τροποποίηση της κεφαλίδας σας.

Ο οδηγός εγκατάστασης μπορεί επίσης να εκτελεστεί ξανά από αυτήν τη σελίδα. Ενσωματώσεις με υπηρεσίες τρίτων μπορούν να βρεθούν στην καρτέλα ενσωματώσεων. Θα δείτε επιλογές ενοποίησης για το MailChimp μόνο εάν δεν έχουν ενεργοποιηθεί επεκτάσεις προσθηκών.

Το OceanWP έχει το δικό του σύστημα templating. Χρησιμοποιώντας έναν σύντομο κώδικα, μπορείτε να δημιουργήσετε νέα πρότυπα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας οπτικών κειμένων του WordPress και να τα επαναχρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, κάτι που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο εάν προσθέτετε συχνά το ίδιο περιεχόμενο σε αναρτήσεις και σελίδες.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε δεκάδες στοιχεία Javascript και CSS στη σελίδα σεναρίων και στυλ. Απενεργοποιώντας τις λειτουργίες που δεν χρησιμοποιείτε, θα μειώσετε το συνολικό μέγεθος των σελίδων σας, το οποίο, με τη σειρά του, θα επιταχύνει τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας σας.

Όλες οι ρυθμίσεις θέματος μπορούν να εξαχθούν σε ένα αρχείο .dat. Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των προτιμώμενων ρυθμίσεων ή εάν θέλετε να μεταφέρετε το OceanWP από ένα περιβάλλον δοκιμής σε έναν ζωντανό ιστότοπο.

Οι επιλογές στυλ και οι ρυθμίσεις ιστότοπου που διαμορφώνονται μέσω του οδηγού εγκατάστασης, ο οποίος μπορεί να τροποποιηθεί μέσω του εργαλείου προσαρμογής θέματος WordPress.

Προηγουμένως, οι χρήστες έπρεπε να εγκαταστήσουν την προσθήκη επέκτασης επίδειξης επίδειξης για να εισαγάγουν την επίδειξη στον ιστότοπό τους. Αλλά τώρα, αυτή η λειτουργικότητα έχει μεταφερθεί στο Ocean Extra στη σελίδα Εγκατάσταση επίδειξης.

Η διαδικασία είναι παρόμοια: Θα δείτε μια λίστα με δωρεάν επίδειξη που είναι διαθέσιμα για εγκατάσταση. Υπάρχει μια προεπισκόπηση διαθέσιμη για κάθε επίδειξη και κάνοντας κλικ στο σχέδιο θα σας δείξει ποιες προσθήκες απαιτούνται για αυτό.

Η ποιότητα των σχεδίων είναι αναμφισβήτητα υπέροχη. Τόσο δωρεάν όσο και premium δημιουργήθηκαν με υψηλό επίπεδο. Είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του OceanWP επειδή σας επιτρέπει να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε κάτι εξαιρετικό.

Η τελευταία σελίδα στον πίνακα θέματος είναι μια προσφορά για επεκτάσεις premium OceanWP.

Μια περιοχή ρυθμίσεων OceanWP βρίσκεται κάτω από τον οπτικό επεξεργαστή WordPress για όλες τις αναρτήσεις, τις σελίδες και τους προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων. Τυχόν ρυθμίσεις που ορίζονται εδώ είναι συγκεκριμένες για την εν λόγω σελίδα και δεν θα εφαρμοστούν σε άλλες σελίδες στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να προσθέσετε σύντομους κωδικούς πριν και μετά τα βασικά μέρη των σελίδων σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το λογότυπο και το μενού πλοήγησης που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή.

Εάν κάνετε μαρκάρισμα μιας συγκεκριμένης περιοχής στον ιστότοπό σας, τότε αυτές οι ρυθμίσεις είναι αυτές που πρέπει να τροποποιήσετε για να έχετε την επιθυμητή εμφάνιση και αίσθηση.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε εντελώς τους τίτλους, τους υπότιτλους και το στυλ των τίτλων. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εντελώς. Επίσης, είναι δυνατή η προσαρμογή ψωμιού και του υποσέλιδου σας χρησιμοποιώντας τον οπτικό επεξεργαστή.

Υπάρχουν μοναδικές επιλογές μορφής ανάρτησης που είναι διαθέσιμες για ήχο, βίντεο, συνδέσμους, εισαγωγικά και άλλα.

Αυτό που κάνει το OceanWP πολύ ισχυρό είναι να μπορεί να προσαρμόζει κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, καθιστώντας τις δυνατότητες απεριόριστες.

Χρήση του Theme Customizer

Οι περισσότερες επιλογές ρυθμίσεων και στυλ μπορούν να βρεθούν στο εργαλείο προσαρμογής θέματος WordPress. Οι προεπισκοπήσεις σε πραγματικό χρόνο για επιτραπέζιους υπολογιστές, tablet και smartphone είναι διαθέσιμες καθώς κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να βρείτε πολλές σημαντικές ρυθμίσεις ιστότοπου στην ενότητα Γενικές ρυθμίσεις. Από εκεί, μπορείτε να ελέγξετε το στυλ του σχεδιασμού του ιστότοπού σας και το στυλ διάταξης για τις κύριες περιοχές του ιστότοπού σας και τη σελιδοποίηση του.

Οι περισσότερες θεματικές επιδείξεις έχουν διάφορα στυλ κεφαλίδας που ξεχωρίζουν για μένα εκτός από το ότι μπορώ να τροποποιήσω την τυπογραφία κάθε στοιχείου στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε πολύ εύκολα τα χρώματα, την επένδυση, τα περιθώρια και άλλα. Επίσης, για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει, μπορείτε να ανεβάσετε μεγάλες εικόνες και πανό βίντεο.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το υποσέλιδο στην ενότητα υποσέλιδου, κάνοντάς το να εμφανίζεται σε tablet ή smartphone. Επίσης, με τη χρήση σύντομων κωδικών, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μήνυμα πνευματικών δικαιωμάτων.

Είναι σαφές ότι περισσότεροι προγραμματιστές θέματος αγκαλιάζουν το εργαλείο προσαρμογής θέματος WordPress, αντί να χρησιμοποιούν μια παραδοσιακή σελίδα επιλογών που τροφοδοτείται από έναν πίνακα επιλογών.

Το εργαλείο προσαρμογής θέματος δεν είναι πάντα ο γρηγορότερος τρόπος για την πραγματοποίηση αλλαγών στον ιστότοπο, αλλά είναι ένα μικρό τίμημα για να μπορείτε να βλέπετε τροποποιήσεις καθώς τις κάνετε.

Βασικές επεκτάσεις

Εάν θέλετε να επεκτείνετε τη βασική λειτουργικότητα του θέματος OceanWP, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επεκτάσεις προσθηκών. Υπάρχουν 8 δωρεάν και 13 premium επεκτάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Οι δωρεάν επεκτάσεις περιλαμβάνουν:

 1. Stick Anything – μπορείτε να κολλήσετε οποιοδήποτε στοιχείο θέλετε στον ιστότοπό σας
 2. Modal Window – μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο σε ένα παράθυρο modal και να εισαγάγετε ένα κουμπί ανοίγματος οπουδήποτε
 3. Posts Slider – μπορείτε να εμφανίσετε τις αναρτήσεις ιστολογίου σας σε ένα ρυθμιστικό
 4. Εισαγωγή επίδειξης – μπορείτε να εισαγάγετε περιεχόμενο επίδειξης με ένα μόνο κλικ
 5. Προσαρμοσμένη πλευρική γραμμή – μπορείτε να δημιουργήσετε πλευρικές γραμμές και να τις εισαγάγετε οπουδήποτε στον ιστότοπό σας
 6. Κοινή χρήση προϊόντων – μπορείτε να προσθέσετε κουμπιά κοινής χρήσης σε κάθε προϊόν
 7. Κοινή χρήση κοινωνικής δικτύωσης – μπορείτε να προσθέσετε κουμπιά κοινής χρήσης στις μεμονωμένες αναρτήσεις σας
 8. Ocean Extra – χρήσιμο για την εισαγωγή επιδείξεων, με τον πίνακα θέματος και για την προσθήκη σεναρίων και στυλ

Premium επεκτάσεις

Υπάρχουν 13 premium επεκτάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το OceanWP. Μπορείτε να το αγοράσετε σε πακέτα μαζί με τις δωρεάν επεκτάσεις. Για έναν μεμονωμένο ιστότοπο, μπορείτε να τους λάβετε με μόνο 39 $.

Οι επεκτάσεις Premium περιλαμβάνουν:

 1. Πλήρης οθόνη – Ιστοσελίδα κύλισης πλήρους οθόνης
 2. Σημείωση cookie – Για να ενημερώσετε τους επισκέπτες του ιστότοπού σας ότι χρησιμοποιείτε cookie για συμμόρφωση με τον GDPR
 3. Αναδυόμενη σύνδεση – Εισαγάγετε μια αναδυόμενη φόρμα σύνδεσης / εγγραφής σε οποιαδήποτε σελίδα του ιστότοπού σας
 4. Instagram – Εμφάνιση της ροής σας στο Instagram
 5. Λευκή ετικέτα – Αντικαταστήστε το όνομα OceanWP με το δικό σας εμπορικό σήμα
 6. Χαρτοφυλάκιο – Προσθέστε το χαρτοφυλάκιό σας
 7. Woo Popup – Εμφανίστε ένα αναδυόμενο παράθυρο όταν οι επισκέπτες κάνουν κλικ στο κουμπί Προσθήκη στο καλάθι
 8. Sticky Footer – Συνδέστε ένα υποσέλιδο στο κάτω μέρος της οθόνης
 9. Ocean Hooks – Προσθήκη προσαρμοσμένου περιεχομένου
 10. Elementor Widgets – Περισσότερα widgets στο Elementor
 11. Πλαϊνό πλαίσιο – Πλαϊνό πλαίσιο με δυνατότητα απόκρισης με γραφικά μέσα
 12. Sticky Header – Κολλήστε την κεφαλίδα σας στο επάνω μέρος της σελίδας σας
 13. Υποβολή υποσέλιδου – Εισαγάγετε τις προτιμώμενες λεπτομέρειες σχετικά με την εταιρεία σας στο υποσέλιδο

συμπέρασμα

Θα εκτιμήσετε τι προσφέρει το OceanWP, εάν είστε ένας από αυτούς που αναζητούν ένα δωρεάν αλλά υψηλής ποιότητας θέμα WordPress. Το OceanWP έχει πολλά να προσφέρει όσον αφορά τις επιλογές σχεδιασμού και στυλ.

Εάν είστε αρχάριος, σίγουρα θα εκτιμήσετε πόσο βοηθά το OceanWP όταν κάνετε αλλαγές, επειδή μπορείτε να δείτε αυτές τις τροποποιήσεις σε πραγματικό χρόνο. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο κύλισης στο τη λεπτομερή επισκόπηση του θέματος Astra.

Οι πρόσθετες ρυθμίσεις που εμφανίζονται κάτω από το πρόγραμμα επεξεργασίας οπτικού WordPress μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μοναδική προσαρμογή των σελίδων σας, γεγονός που ανοίγει απεριόριστες δυνατότητες για τον τρόπο προσαρμογής του ιστότοπού σας.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε στοιχεία σελίδας, όπως κεφαλίδα, υποσέλιδο και πλευρικές γραμμές, με το πάτημα ενός κουμπιού. Το θεματικό σύστημα επίδειξης είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του OceanWP, διότι δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε έναν κατάλογο σχεδίων υψηλής ποιότητας.

Είναι κάπως απογοητευτικό γιατί για κάθε δωρεάν επίδειξη για να λειτουργεί σωστά, απαιτεί μια premium επέκταση προσθήκης.

Θα πρέπει επίσης να δείτε την εκτεταμένη περιοχή τεκμηρίωσης. Επειδή διαθέτει εκπαιδευτικά βίντεο και γραπτούς οδηγούς για κάθε λειτουργία OceanWP, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας κάθε επέκτασης plugin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector