Πώς να κάνετε τον ιστότοπό σας WordPress προσβάσιμο

Οι κάτοχοι ιστότοπων συχνά δίνουν πολύ βάρος στη σχεδίαση του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη (UI) / της εμπειρίας χρήστη (UX) ή της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) που σχεδόν δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στους χρήστες κορυφαία πρόσβαση στους ιστότοπούς τους. Πίσω από την απόλυτη ανησυχία τους για άλλα πράγματα, η προσβασιμότητα στον ιστότοπο θα πρέπει να είναι η πρωταρχική σκέψη πριν ξεκινήσει το SEO ή βελτιώνει το UX.


Έχοντας έναν προσβάσιμο ιστότοπο προσελκύει τους περισσότερους θεατές. Εάν ο ιστότοπός σας είναι εύχρηστος και φιλικός προς το χρήστη, τότε σίγουρα, θα αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών του ιστότοπού σας.

Contents

Τι είναι η προσβασιμότητα του WordPress?

Η προσβασιμότητα του WordPress είναι μια μέθοδος δημιουργίας του ιστότοπού σας που είναι φιλική προς τον χρήστη, ειδικά σε εκείνους τους χρήστες του Διαδικτύου με αναπηρίες που εξαρτώνται κυρίως από βοηθητικές τεχνολογίες. Κυρίως, είναι άτομα με προβλήματα ακοής / όρασης και ηλικιωμένοι. Επίσης, λάβετε υπόψη τους χρήστες που έχουν αργή ή περιορισμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και εκείνους που διαθέτουν συσκευές μικρής οθόνης.

Γιατί είναι σημαντική η προσβασιμότητα?

Η προσβασιμότητα στον ιστότοπο έχει μεγαλύτερη σημασία, καθώς περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού σήμερα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το Διαδίκτυο. Επίσης, το 54% των ατόμων με αναπηρία στις ΗΠΑ είναι συχνός χρήστης, οπότε η πρόσβαση σε έναν ιστότοπο μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για αυτούς. Εάν η πρόσβαση στον ιστότοπό σας δεν είναι εύκολη, μπορεί να οδηγήσει σε νομικά ζητήματα.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους έχει σημασία ο προσβάσιμος ιστότοπος:

1. Η ύπαρξη προσβάσιμου ιστότοπου (με ορισμένες εξαιρέσεις, ωστόσο) είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο WordPress είναι να τον καταστήσετε όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμο, καθώς σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, είναι ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

2. Ένας προσβάσιμος ιστότοπος επισκέπτεται συχνότερα από χρήστες

Ένα άλλο καλό πράγμα για να έχετε έναν προσβάσιμο ιστότοπο είναι ότι επιτρέπει σε περισσότερους επισκέπτες να πλοηγούνται και να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Μόλις ο επισκέπτης συμπαθεί την προσβασιμότητα της σελίδας σας, θα το προτείνει σε άλλους και αυτό θα σας κερδίσει περισσότερους επισκέπτες και πιθανότατα να τους μετατρέψετε σε πελάτες.

3. Ένας προσβάσιμος ιστότοπος μπορεί να έχει υψηλότερη κατάταξη SEO

Ένας προσβάσιμος ιστότοπος είναι πιο εύχρηστος στη μηχανή αναζήτησης, ειδικά όταν έχει συνδέσμους, εικόνες, φόρμες που φέρουν σωστή ετικέτα. Θα σας ωφελήσει, καθώς θα αυξήσει τις βαθμολογίες σας.

Πώς να κάνετε τον ιστότοπό σας WordPress προσβάσιμο

Το WordPress ενθαρρύνει τη δημιουργία φιλικών προς τον χρήστη ιστότοπων. Υποστηρίζει συνδέσμους πλοήγησης που επιτρέπουν στους χρήστες να μεταβούν στη βασική γραμμή μενού και στη γραμμή αναζήτησης ή να μεταβούν απευθείας στο κύριο περιεχόμενο. Εχουμε ανέφερε τους λόγους για τους οποίους το WordPress είναι το καλύτερο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, και η ευκολία να είναι προσβάσιμη είναι αστούντιng.

Με την κυκλοφορία των Οδηγιών προσβασιμότητας WordPress του Μαρτίου 2016, ο πίνακας εργαλείων του WordPress έγινε πιο προσιτός με βελτιώσεις όπως:

 • Διάφορες συντομεύσεις πληκτρολογίου για επεξεργασία και μορφοποίηση περιεχομένου
 • Θέματα έτοιμα για προσβασιμότητα που είναι διαθέσιμα σε κάθε εγκατάσταση του WordPress
 • Βελτιώσεις θεματικών πελατών, καθώς και βελτιώσεις στη βιβλιοθήκη πολυμέσων

Λοιπόν, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τον ιστότοπό σας WordPress προσβάσιμο? Χρησιμοποιήστε ένα θέμα έτοιμο για προσβασιμότητα.

Ωστόσο, εάν το τρέχον θέμα σας δεν ακολουθεί τις οδηγίες προσβασιμότητας, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι πολύ φιλικός προς τον χρήστη σε οποιονδήποτε.

1. Εγκαταστήστε ένα πρόσθετο προσβασιμότητας

ο Πρόσθετο προσβασιμότητας WP έχει βαθμολογία πέντε αστέρων και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 20.000 χρήστες.

Μεταξύ των δυνατοτήτων προσβασιμότητας που προστίθενται από αυτό το πρόσθετο είναι:

 • Ενεργοποίηση παράλειψης συνδέσμων
 • Προσθέστε παραλείψεις συνδέσμων με στόχους που ορίζονται από το χρήστη
 • Προσθέστε μια γλώσσα και χαρακτηριστικά κατεύθυνσης κειμένου στο χαρακτηριστικό HTML
 • Προσθέστε ένα περίγραμμα στην κατάσταση εστίασης πληκτρολογίου για εστιασμένα στοιχεία
 • Προσθέστε μια εναλλαγή γραμμής εργαλείων μεταξύ προβολών υψηλής αντίθεσης, μεγάλης εκτύπωσης και αποκορεσμένων (κλίμακα του γκρι) του θέματος
 • Προσθέστε μια μεγάλη περιγραφή σε μια εικόνα
 • Εφαρμογή για χαρακτηριστικά alt στις εικόνες

Υπάρχουν επίσης ζητήματα προσβασιμότητας που επιδιορθώνονται από την προσθήκη προσβασιμότητας WP και περιλαμβάνουν:

 • Κατάργηση του χαρακτηριστικού στόχου από συνδέσμους
 • Προσθήκη ετικετών σε τυπικά πεδία φόρμας WordPress εάν λείπουν
 • Προσθήκη τίτλων ανάρτησης σε τυπικούς συνδέσμους “διαβάστε περισσότερα”
 • Αφαίρεση χαρακτηριστικών τίτλου από εικόνες που έχουν εισαχθεί στο περιεχόμενο

Εάν θέλετε να έχετε έναν προσβάσιμο ιστότοπο, τότε η χρήση αυτής της προσθήκης είναι απαραίτητη. Σας δίνει τη δυνατότητα να διασφαλίσετε ότι δεν παραλείπετε τίποτα για να κάνετε τον ιστότοπό σας προσβάσιμο για τους θεατές. Επιπλέον, αυτή η προσθήκη είναι η ευκολότερη, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να αλλάζετε το θέμα σας.

2. Βελτιώστε τους συνδυασμούς χρωμάτων του ιστότοπού σας

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να κάνετε τον ιστότοπό σας προσβάσιμο είναι να βελτιώσετε την αντίθεση χρώματος. Ο συνδυασμός των σωστών χρωμάτων στη σελίδα σας θα βοηθήσει τους θεατές με προβλήματα όρασης να βλέπουν περισσότερο από το περιεχόμενο.

Βεβαιωθείτε ότι ελαχιστοποιείτε χρησιμοποιώντας ανοιχτό γκρι κείμενα, ανοιχτά κείμενα έως ανοιχτόχρωμο φόντο, καθώς θα κάνει λιγότερο οπτική. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σκούρα κείμενα σε ανοιχτόχρωμο φόντο.

3. Προσθέστε ετικέτες ALT σε όλες τις εικόνες σας

Η προσθήκη κειμένου Alt στις εικόνες σας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το SEO σας. Εκτός από αυτό, η προσθήκη κειμένου Alt δίπλα σε εικόνες θα βοηθήσει τους θεατές που έχουν δυσκολίες στην ανάλυση της εικόνας να βασίζονται στην περιγραφή.

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε εναλλακτικό κείμενο όταν ανεβάζετε από τη βιβλιοθήκη πολυμέσων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Πρόσθετο βελτιστοποιημένων εικόνων SEO για να εισαγάγετε alt-Friendly και χαρακτηριστικά τίτλου στις εικόνες που θέλετε να ανεβάσετε στον ιστότοπό σας. Ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ουείναι μια λίστα εναλλακτικών προσθηκών για βελτιστοποιημένες εικόνες και περιεχόμενο.

4. Χρησιμοποιήστε τις επικεφαλίδες για να κάνετε το περιεχόμενό σας συστηματοποιημένο

Η προσθήκη επικεφαλίδων στον ιστότοπό σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσετε συστηματικά το περιεχόμενο του ιστότοπού σας. Θα βοηθήσει τους θεατές σας να κατανοήσουν περισσότερο την αλληλουχία του περιεχομένου στον ιστότοπό σας WordPress.

5. Κάντε τους συνδέσμους και το μενού σας φιλικό προς το πληκτρολόγιο

Ορισμένοι θεατές ιστότοπων βασίζονται στη χρήση του πληκτρολογίου τους για πλοήγηση σε έναν ιστότοπο. Κατά την ανάπτυξη του ιστότοπού σας, βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία του μενού σας είναι φιλικά προς το πληκτρολόγιο για να βοηθήσετε τους θεατές με αναπηρία να χρησιμοποιούν το ποντίκι για πρόσβαση στον ιστότοπό σας.

6. Επισημάνετε κατάλληλα τα πεδία της φόρμας

Βεβαιωθείτε ότι το πεδίο φόρμας έχει τοποθετηθεί σωστά έξω από τα πραγματικά πεδία. Μερικοί από τους χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στα κείμενα όταν το πεδίο φόρμας βρίσκεται μέσα στο κύριο περιεχόμενο.

7. Προσθέστε μεταγραφές και κλειστούς υπότιτλους στα βίντεο και τα podcast σας

Εάν θέλετε να προσθέσετε βίντεο και podcast στον ιστότοπό σας, είναι απαραίτητο να ανεβάσετε μεταγραφές. Αυτό επιτρέπει στους θεατές με προβλήματα ακοής να ερμηνεύουν το περιεχόμενο βίντεο διαβάζοντας τις μεταγραφές που προσθέσατε.

Πώς να δοκιμάσετε την προσβασιμότητα στον ιστότοπό σας

Λοιπόν, τελειώσατε κάνοντας τα βήματα που ανέφερα. Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το δοκιμάσετε εάν είναι πραγματικά ένας φιλικός προς τον χρήστη ιστότοπος.

Επειδή υπάρχουν πολλά εργαλεία για να ελέγξετε εάν ο ιστότοπός σας πληροί ήδη τα πρότυπα προσβασιμότητας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επέκταση Google Chrome που ονομάζεται Εργαλείο αξιολόγησης WAVE.

Το εργαλείο WAVE θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια στοιχεία χρειάζονται αναθεώρηση. Με το εργαλείο που εισάγει εικονίδια στη σελίδα σας, το εργαλείο θα επισημάνει το περιεχόμενο που πρέπει να βελτιωθεί, για να επιτύχει έναν τυπικό ιστότοπο με δυνατότητα πρόσβασης στο WordPress.

Έχοντας έναν προσβάσιμο ιστότοπο WordPress παρέχει πολλά οφέλη. Πρώτον, μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας και να βελτιώσετε την κατάταξή σας. Δεύτερον, θα μπορείτε να ενθαρρύνετε τους θεατές με αναπηρία να διαβάσουν τη σελίδα σας χωρίς προβλήματα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map