Πώς να ρυθμίσετε το WooCommerce στο WordPress

Η πώληση προϊόντων στο διαδίκτυο ξεκινά με έναν ιστότοπο. Για να πετύχετε στην online επιχείρησή σας, θα πρέπει να παρακολουθείτε τις τελευταίες τάσεις και στρατηγικές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του εικονικού σας καταστήματος. Η δημιουργία ενός ιστότοπου WooCommerce είναι το χρυσό πρότυπο στο ηλεκτρονικό εμπόριο και δεν μπορούμε να το δώσουμε περισσότερο βάρος από το να βρούμε έναν πλήρη οδηγό για το πώς να ρυθμίσετε σωστά το WooCommerce.


Πριν ξεκινήσουμε, λίγο ασήμαντο. Γνωρίζατε ότι μέχρι το έτος 2040, υπάρχουν περίπου 95% συναλλαγές αγοράς που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο διαδίκτυο; Λοιπόν, αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μάθετε τα σχοινιά όταν έχετε ακόμα την ευκαιρία. Είναι μια μακρά ανάγνωση, αλλά αν προτιμάτε έναν οδηγό βίντεο, τότε κατευθυνθείτε προς ο οδηγός μας για το 2018 σχετικά με τη δημιουργία καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τι είναι το WooCommerce?

Το WooCommerce είναι μια δωρεάν προσθήκη WordPress που χρειάζεστε εάν θέλετε να προσθέσετε μια λειτουργία ηλεκτρονικού εμπορίου στον ιστότοπό σας στο WordPress. Με λίγα κλικ, μπορείτε να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα.

Έχει ήδη περισσότερες από 67 εκατομμύρια λήψεις και περισσότερες από 4 εκατομμύρια ενεργές εγκαταστάσεις, καθιστώντας το το πιο δημοφιλές και πιο αξιόπιστο πρόσθετο από αμέτρητα διαδικτυακά καταστήματα.

Το WooCommerce είναι η τέλεια επιλογή για εσάς εάν σκοπεύετε να πουλήσετε φυσικά και ψηφιακά προϊόντα και ταυτόχρονα να διαχειρίζεστε τα αποθέματά σας, την αποστολή, την εξασφάλιση πληρωμής και φόρων αυτόματα.

Πώς να ρυθμίσετε το WooCommerce?

Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να εγκαταστήσετε το WordPress στον ιστότοπό σας και να προσθέσετε ένα θέμα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη χρήση του Astra Theme. Είναι ελαφρύ και πλήρως προσαρμόσιμο. Έχουμε δημοσιεύσει ακόμη και ένα σε βάθος αναθεώρηση Astra συν ένα Αναθεώρηση βίντεο Astra 2019 ότι πρέπει να δείτε. Πάνω απ ‘όλα, συνδυάζεται άψογα με το WooCommerce, καθιστώντας το το τέλειο θέμα για να στεγάσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Επισκεφθείτε το Astra

Βήμα 1. Εγκαταστήστε το WooCommerce Plugin

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στο μενού προσθηκών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Προσθήκη νέου”. Αναζητήστε το WooCommerce και κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση τώρα”. Μόλις εγκατασταθεί, κάντε κλικ στο “Ενεργοποίηση”.

Βήμα 2. Αποθήκευση εγκατάστασης

Τώρα, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το κατάστημά σας απαντώντας στη φόρμα. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο “Let’s Go!” κουμπί.

Βήμα 3. Ρύθμιση πληρωμής

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε την πύλη πληρωμής που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Κάντε κλικ στο “Συνέχεια” μόλις τελειώσετε.

Βήμα 4. Ρύθμιση αποστολής

Τώρα, επιλέξτε τη μέθοδο αποστολής για τα προϊόντα σας. Μπορείτε είτε να ορίσετε κατ ‘αποκοπή είτε δωρεάν αποστολή. Έχετε επίσης την επιλογή να εκτυπώσετε τις ετικέτες αποστολής σας στο σπίτι και να επιλέξετε ποια μονάδα βάρους και διαστάσεων προϊόντος πρόκειται να χρησιμοποιήσετε.

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο “Συνέχεια”.

Βήμα 5. Ρυθμίστε άλλες προτεινόμενες λειτουργίες

Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα έχει σχεδόν τελειώσει! Στην επόμενη καρτέλα, θα δείτε άλλες λειτουργίες που υποστηρίζονται από το WooCommerce για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του διαδικτυακού σας καταστήματος. Μπορείτε να τα σημειώσετε όλα ή να τα αφήσετε ανεξέλεγκτα. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο “Συνέχεια”.

Στην επόμενη καρτέλα, θα σας ζητηθεί να συνδέσετε το κατάστημά σας με το Jetpack, ένα πρόσθετο ασφαλείας. Προτιμώ απλώς να παραλείψω αυτό το βήμα.

Βήμα 6. Ξεκινήστε τις πωλήσεις

Και, το WooCommerce σας έχει ρυθμιστεί πλήρως. Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε ή να εισάγετε τα προϊόντα σας.

Τα βασικά του WooCommerce

Σύντομοι κωδικοί

Εάν θέλετε να προσθέσετε τα προϊόντα σας στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας, μπορείτε να βασιστείτε στο WooCommerce με αυτό. Κάθε προϊόν του WooCommerce διαθέτει έναν σύντομο κωδικό που μπορείτε να εισαγάγετε οπουδήποτε στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς πρόσβασης WooCommerce για την προσθήκη δεδομένων λογαριασμού χρήστη, την παρακολούθηση παραγγελιών, την επεξεργασία λογαριασμών χρηστών, την αλλαγή κωδικών πρόσβασης και την προβολή επιλεγμένων προϊόντων.

Ευκολία στη χρήση

Το WooCommerce που είναι ενσωματωμένο στο WordPress είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Βλέπετε, έχουμε εγκαταστήσει το WooCommerce σε δέκα λεπτά ή και λιγότερο, σωστά?

Η προσθήκη προϊόντων και η διαχείριση του καταστήματός σας είναι επίσης πολύ απλή.

Ευελιξία στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα

Ορισμένες πλατφόρμες είναι περιορισμένες όσον αφορά το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα. Όμως, με το WooCommerce, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τις διατάξεις σελίδας και άλλα στυλ που θέλετε.

Έχετε τον πλήρη έλεγχο των δυνατοτήτων και των λειτουργιών του διαδικτυακού σας καταστήματος. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από διαφορετικά θέματα WooCommerce για να βελτιώσετε την εμφάνιση του διαδικτυακού σας καταστήματος.

Ναι, το WooCommerce τα φροντίζει όλα για εσάς.

Επεκτάσεις λειτουργικότητας

Θέλετε λοιπόν να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του διαδικτυακού σας καταστήματος; Εξαιρετική! Το WooCommerce σάς δίνει αυτήν την ευκαιρία με πολλές διαθέσιμες προσθήκες για εσάς.

Από την ενημέρωση του καταστήματός σας σε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας του καταστήματός σας στο SEO σας στο Google Analytics, μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα εγκαθιστώντας άλλα πρόσθετα και να τα ενσωματώσετε στο WooCommerce.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του WooCommerce?

Πλεονεκτήματα

 • Πολλά δωρεάν και επί πληρωμή θέματα για να διαλέξετε
 • Πλήρης έλεγχος στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα
 • Προηγμένες δυνατότητες και λειτουργίες
 • Αποθήκευση λογαριασμών διαχειριστή και πελατών
 • Μεγάλη υποστήριξη στο Διαδίκτυο

Μειονεκτήματα

 • Ίσως να είναι λίγο δύσκολο, αν είστε αρχάριος
 • Είναι δική σας ευθύνη ως ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του καταστήματός σας
 • Συχνές ενημερώσεις
 • Ξεχωριστό κόστος για τομέα και φιλοξενία
 • Λίγο δύσκολο για την εφαρμογή πολλαπλών νομισμάτων

Ρυθμίσεις WooCommerce

Προσθήκη κουπονιών

Αν θέλετε να δώσετε στους πελάτες σας εκπτώσεις χρησιμοποιώντας κουπόνια, μπορείτε να το κάνετε με το WooCommerce.

Απλώς μεταβείτε στο μενού WooCommerce από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Κουπόνια”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη κουπονιού”.

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε ένα όνομα για το κουπόνι σας και στην καρτέλα Γενικά, μπορείτε να επιλέξετε ποιον τύπο έκπτωσης πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, την αξία του κουπονιού, τη δωρεάν αποστολή και την ημερομηνία λήξης του κουπονιού.

Μπορείτε να ορίσετε την ελάχιστη και τη μέγιστη δαπάνη που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε το κουπόνι στην καρτέλα Περιορισμός χρήσης. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ποια προϊόντα και κατηγορίες προϊόντων επιτρέπονται.

Στην καρτέλα Όριο χρήσης, μπορείτε να ορίσετε τις ώρες που επιτρέπεται η χρήση του κουπονιού, καθώς και το όριο των στοιχείων και των χρηστών για κάθε κουπόνι.

Ρυθμίσεις

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη προσαρμογή ή αλλαγές στον ιστότοπό σας στο WooCommerce, μπορείτε απλώς να μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις WooCommerce στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Από εκεί, μπορείτε να επεξεργαστείτε τη διεύθυνση του καταστήματός σας, τις επιλογές νομίσματος και τις γενικές επιλογές, όπως οι τοποθεσίες πώλησης και αποστολής και η προεπιλεγμένη τοποθεσία του πελάτη σας.

Καλύτερες προσθήκες WordPress WooCommerce

Τώρα, όπως ανέφερα, μπορείτε να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες του καταστήματός σας WooCommerce προσθέτοντας και ενσωματώνοντας άλλες προσθήκες. Εδώ είναι τα καλύτερα πρόσθετα που πρέπει να ελέγξετε για το κατάστημά σας στο WooCommerce. Ψάχνετε για προσθήκες πύλης πληρωμής; Μόλις το κάλυψα.

? Καλάθι ροών

Με το CartFlows εγκατεστημένο στον ιστότοπό σας στο WooCommerce, μπορείτε εύκολα να πουλάτε προϊόντα και υπηρεσίες δημιουργώντας ομαλά διοχετεύσεις πωλήσεων. Με τις διοχετεύσεις πωλήσεων με ένα κλικ, μπορείτε να δημιουργήσετε και να προσαρμόσετε τη σελίδα αναχώρησης, τη σελίδα ευχαριστιών και πολλά άλλα.

Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών του CartFlows είναι:

 • Έτοιμο για εισαγωγή προτύπων υψηλής μετατροπής
 • Συμβατό με όλους τους δημιουργούς σελίδων
 • Υψηλής μετατροπής σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή και περίπλοκη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς
 • Προσαρμοσμένη λειτουργία σελίδας ευχαριστιών για να καθοδηγήσετε τους αγοραστές στα επόμενα βήματα

Το CartFlows είναι εντελώς δωρεάν. Εάν θέλετε περισσότερες επιλογές στυλ ολοκλήρωσης αγοράς, πρότυπα, έλεγχος πεδίου ολοκλήρωσης αγοράς, παροχές παραγγελιών και άλλα, μπορείτε να αγοράσετε την επαγγελματική έκδοση.

Επισκεφτείτε το CartFlows

? Πρόσθετο εγκατάλειψης καλαθιού WooCommerce

Το πρόσθετο WooCommerce Cart Abandonment Recovery είναι ιδανικό για την καταγραφή της διεύθυνσης email των χρηστών που έφτασαν στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς και στη συνέχεια έφυγαν από τη σελίδα ή δεν ολοκλήρωσαν την αγορά. Μπορείτε να στείλετε ειδοποιήσεις μέσω email για να τους υπενθυμίσετε και να στείλετε συνέχεια.

Ανακτήστε τα χαμένα έσοδα εγκαθιστώντας αυτό το εντελώς δωρεάν πρόσθετο στον ιστότοπό σας.

Επισκεφθείτε την ανάκτηση εγκατάλειψης καλαθιού WooCommerce

WooCommerce Direct Checkout

Γνωρίζατε ότι εάν η διαδικασία πληρωμής σας είναι πιο απλοποιημένη, το ποσοστό μετατροπών είναι υψηλότερο; Έτσι, το πρόσθετο WooCommerce Direct Checkout σάς βοηθά να απλοποιήσετε τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς προσθέτοντας το κουμπί “Προσθήκη στο καλάθι” σε κάθε προϊόν, έτσι ώστε οι αγοραστές σας να παραλείψουν τη σελίδα του καλαθιού αγορών και να μεταφερθούν στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς.

Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές σας μπορούν να κάνουν check out απευθείας από τη σελίδα του προϊόντος. Επιπλέον, τους ενθαρρύνει να αγοράσουν περισσότερα. Τόσο δροσερό!

Επισκεφτείτε το WooCommerce Direct Checkout

WooCommerce MailChimp

Όταν διαχειρίζεστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, η διατήρηση των πελατών σας είναι εξίσου σημαντική με την απόκτηση νέων. Έτσι, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τους τρέχοντες πελάτες σας να παραμείνουν και να σας υπενθυμίσουμε ότι το κατάστημά σας υπάρχει είναι να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν ο πάροχος υπηρεσιών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι MailChimp, το WooCommerce MailChimp είναι το κλειδί.

Η προσθήκη WooCommerce Mailchimp σάς βοηθά να εγγράψετε αυτόματα τους πελάτες σας στη λίστα MailChimp μόλις ολοκληρώσετε τις παραγγελίες τους. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε στις ομάδες ενδιαφέροντος του MailChimp.

Έτσι, με τη βοήθεια αυτής της προσθήκης, μπορείτε να συλλέξετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους αγοραστές σας και, στη συνέχεια, να τους στείλετε email σχετικά με τα πιο πρόσφατα προϊόντα και τις προσφορές σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε φόρμες, έτσι ώστε όταν τους συμπληρώνουν οι χρήστες, οι πληροφορίες τους προστίθενται αυτόματα στη λίστα αλληλογραφίας σας.

Επισκεφτείτε το WooCommerce MailChimp

Φίλτρο προϊόντων YITH WooCommerce Ajax

Το YITH WooCommerce Ajax Product Filter είναι ένα ισχυρό πρόσθετο WooCommerce που σας επιτρέπει να προσθέσετε φίλτρα στα προϊόντα σας, επειδή θέλετε οι αγοραστές σας να έχουν ένα πιο απλό ταξίδι αγοράς, σωστά?

Οι περισσότεροι πελάτες θα προτιμούσαν να δουν αμέσως τα προϊόντα που αναζητούν, οπότε η προσθήκη φίλτρων θα βοηθήσει. Μπορείτε να προσθέσετε λίστα, αναπτυσσόμενο μενού, χρώματα και ετικέτες για να βοηθήσετε τους πελάτες σας να βρουν αυτό που χρειάζονται.

Επισκεφτείτε το φίλτρο προϊόντων YITH WooCommerce Ajax

WooCommerce Πολύγλωσσο

Εάν σκοπεύετε να ανοίξετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα για οποιονδήποτε στον κόσμο, τότε ίσως θελήσετε να προσθέσετε μια πολύγλωσση λειτουργικότητα για να μεταφράσετε τα προϊόντα σας και να διατηρήσετε την ίδια γλώσσα στον ιστότοπό σας με βάση τη γλώσσα του πελάτη σας.

Σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε το απόθεμά σας χωρίς να διαχωρίζετε τα προϊόντα σας σε γλώσσες και να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες και τους διαχειριστές σας με βάση τη γλώσσα τους.

Επισκεφτείτε το WooCommerce Multilingual

SlideDeck

Η προσθήκη ελκυστικών στοιχείων, όπως ένα ρυθμιστικό μπορεί να προσελκύσει περισσότερους πελάτες. Μπορείτε να εμφανίσετε τα πιο πρόσφατα προϊόντα σας σε ένα ρυθμιστικό και να κρατήσετε τους πελάτες σας γοητευμένους. Το SlideDeck σάς επιτρέπει να προσθέσετε διαφάνειες εικόνας και βίντεο.

Επιπλέον, είναι ευαίσθητο και φιλικό προς το SEO.

Μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε το ρυθμιστικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας.

Επισκεφτείτε το SlideDeck

συμπέρασμα

Η γνώση του τρόπου δημιουργίας ενός καταστήματος WooCommerce σίγουρα θα κάνει την επιχείρησή σας να προχωρήσει πολύ. Μπορείτε όχι μόνο να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα επαγγελματικής εμφάνισης, αλλά μπορείτε επίσης να προσφέρετε στους πελάτες σας μια πολύ καλή εμπειρία διαδικτυακών αγορών.

Έτσι, εάν έχετε τοποθετήσει την επιχειρηματική ιδέα του καταστήματός σας στο διαδίκτυο, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε τη λειτουργία του διαδικτυακού σας καταστήματος.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map