Kako postaviti WooCommerce u WordPress

Prodaja proizvoda putem interneta započinje s web mjesta. Da biste uspjeli u svom mrežnom poslu, trebali biste biti u tijeku s najnovijim trendovima i strategijama kako upravljati svojom virtualnom trgovinom. Postavljanje web mjesta WooCommerce zlatni je standard u e-trgovini i ne možemo mu pripisati veću težinu nego smisliti potpuni vodič o tome kako pravilno postaviti WooCommerce..


Prije nego krenemo, malo sitnica. Jeste li znali da će do 2040. godine postojati oko 95% transakcija kupnje putem interneta? Dakle, ovo je vrlo sjajna prilika da naučite užad kada još uvijek imate priliku. Čita se dugo, ali ako više volite video vodič, prijeđite na naš vodič za 2018. godinu o tome kako stvoriti trgovinu e-trgovine.

Što je WooCommerce?

WooCommerce je besplatni WordPress dodatak koji vam je potreban ako želite dodati funkciju eCommerce na svoju WordPress web stranicu. S nekoliko klikova web stranicu možete pretvoriti u potpuno funkcionalnu internetsku trgovinu.

Već ima više od 67 milijuna preuzimanja i više od 4 milijuna aktivnih instalacija, što ga čini najpopularnijim i najvjernijim dodatkom bezbrojnih internetskih trgovina.

WooCommerce je savršen izbor za vas ako planirate prodavati fizičke i digitalne proizvode i istodobno upravljati zalihama, otpremom, osiguravanjem plaćanja i poreza automatski..

Kako postaviti WooCommerce?

Prije svega, na svoju web stranicu morate instalirati WordPress i dodati temu. Toplo preporučujem korištenje Astra teme. Lagana je i potpuno prilagodljiva. Čak smo objavili i jedan dubinski pregled Astre plus a Video pregled 2019. Astre da morate provjeriti. Prije svega, ona se integrira s WooCommerceom, što ga čini savršenom temom za smještaj vaše internetske trgovine.

Posjetite Astru

Korak 1. Instalirajte WooCommerce dodatak

Na nadzornoj ploči WordPressa otvorite izbornik Dodaci, a zatim kliknite “Dodaj novo”. Potražite WooCommerce i kliknite gumb “Instaliraj odmah”. Jednom instaliran, kliknite na “Aktiviraj”.

Korak 2. Spremite postavke

Sada je vrijeme za postavljanje trgovine putem odgovora na obrazac. Nakon što završite, kliknite na “Idemo!” dugme.

Korak 3. Postavljanje plaćanja

Sada možete odabrati pristupnik plaćanja koji ćete koristiti. Nakon završetka kliknite “Nastavi”.

Korak 4. Postavljanje isporuke

Sada odaberite način otpreme za svoje proizvode. Možete postaviti paušalni iznos ili besplatnu dostavu. Također imate mogućnost ispisati naljepnice za otpremu kod kuće i odabrati jedinicu za težinu i dimenzije proizvoda koje ćete koristiti.

Nakon što završite, kliknite “Nastavi”.

Korak 5. Postavite ostale preporučene značajke

Vaša internetska trgovina gotovo je gotova! Na sljedećoj kartici vidjet ćete ostale značajke koje podržava WooCommerce za poboljšanje funkcionalnosti vaše internetske trgovine. Možete ih označiti sve ili ih ostaviti bez nadzora. Nakon što završite, kliknite “Nastavi”.

Na sljedećoj kartici od vas će se tražiti da trgovinu povežete s Jetpackom, sigurnosnim dodatkom. Radije bih samo preskočio ovaj korak.

Korak 6. Počnite s prodajom

I, vaš WooCommerce je potpuno postavljen. Sada možete početi stvarati ili uvoziti svoje proizvode.

Osnove WooCommercea

kratke kodove

Ako svoje proizvode želite dodati u svoje postove i stranice, s tim možete računati na WooCommerce. Svaki vaš WooCommerce proizvod ima kratki kôd koji možete umetnuti bilo gdje na svojoj web stranici.

WooCommerce kratke kodove možete koristiti i za dodavanje podataka o korisničkim računima, praćenje naloga, uređivanje korisničkih računa, promjenu lozinki i prikazivanje istaknutih proizvoda.

Jednostavnost korištenja

WooCommerce integriran sa WordPressom vrlo je jednostavan za korištenje. Vidite, instalirali smo WooCommerce za deset minuta ili čak manje, zar ne?

Dodavanje proizvoda i upravljanje prodavaonicom vrlo je jednostavno.

Fleksibilnost u dizajnu i funkcionalnosti

Neke su platforme ograničene u pogledu dizajna i funkcionalnosti. No pomoću WooCommercea lako možete prilagoditi izgled stranica i druge stilove koje želite.

Imate potpunu kontrolu nad značajkama i funkcijama vaše internetske trgovine. Takođe možete birati između različitih tema WooCommercea kako biste poboljšali način na koji vaša internetska trgovina izgleda.

Da, WooCommerce se brine za sve to.

Proširenja funkcionalnosti

Dakle, želite proširiti funkcionalnost vaše internetske trgovine? Sjajno! WooCommerce vam pruža tu mogućnost s brojnim dostupnim dodacima za vas.

Od ažuriranja trgovine do dnevnih sigurnosnih kopija vaše trgovine na vašem SEO do Google Analytics, možete učiniti gotovo sve instaliranjem drugih dodataka i integracijom u WooCommerce.

Koje su prednosti i nedostaci WooCommercea?

prozodija

 • Mnogo besplatnih i plaćenih tema za odabir
 • Potpuna kontrola nad vašom internetskom trgovinom
 • Napredne značajke i funkcionalnosti
 • Spremite račune administratora i kupaca
 • Velika podrška na internetu

kontra

 • Može biti malo škakljivo ako ste novak
 • Vaša je odgovornost kao vlasnika održavanja trgovine
 • Česta ažuriranja
 • Odvojeni trošak za domenu i hosting
 • Malo je teško implementirati više valute

Postavke za WooCommerce

Dodavanje kupona

Ako svojim kupcima želite dati popuste koristeći kupone, to možete učiniti s WooCommerce.

Jednostavno idite na WooCommerce izbornik sa svoje WordPress nadzorne ploče. Zatim kliknite na “Kuponi”. Kliknite gumb “Dodaj kupon”.

Sada možete dodati ime za svoj kupon i na kartici Općenito možete odabrati vrstu popusta koju ćete koristiti, vrijednost kupona, besplatnu dostavu i datum isteka kupona.

Na kartici Ograničenje upotrebe možete postaviti minimalnu i najveću dopuštenu potrošnju za upotrebu kupona. Također možete postaviti koji su proizvodi i kategorije proizvoda dopušteni.

Na kartici Ograničenje upotrebe možete postaviti vremena dopuštenog korištenja kupona, kao i ograničenje predmeta i korisnika za svaki kupon..

postavke

Ako želite dodati još prilagođavanja ili promjena na web mjestu WooCommerce, jednostavno možete otići u odjeljak postavki WooCommerce postavki na vašoj WordPress nadzornoj ploči..

Od tamo možete urediti adresu trgovine, opcije valute i opće opcije, poput prodaje i otpreme, te zadanu lokaciju kupca.

Najbolji WordPress WooCommerce dodaci

Sada, kao što sam već spomenuo, možete proširiti funkcionalnost i značajke svoje WooCommerce trgovine dodavanjem i integriranjem drugih dodataka. Evo najboljih dodataka koje morate potražiti u svojoj trgovini WooCommerce. Tražite dodatke za pristupnik plaćanja? Samo sam to pokrivala.

? CartFlows

Uz CartFlow instaliran na vašoj web stranici WooCommerce, lako možete prodavati proizvode i usluge glatkim kreiranjem prodajnih tokova. Sa svojim prodajnim tokovima jednim klikom možete stvoriti i prilagoditi stranicu za odjavljivanje, stranicu s zahvalnicama i još mnogo toga.

Među glavnim značajkama CartFlow-a su:

 • Spremni za uvoz visokih pretvaračkih predložaka
 • Kompatibilno je sa svim proizvođačima stranica
 • Stranica s visokom pretvaranjem odjave, zamjenjujući tradicionalni i komplicirani postupak odjave
 • Prilagođena značajka stranice zahvale za upute kupcima u sljedećim koracima

CartFlows je potpuno besplatan. Ako želite više opcija stila odjavljivanja, predloške, kontrolu polja za odlazak, narudžbe i još više, možete kupiti profesionalnu verziju.

Posjetite CartFlow

? WooCommerce dodatak za napuštanje košarice

WooCommerce Korpus Obandonment Recovery dodatak je savršen za snimanje adrese e-pošte korisnika koji su stigli na stranicu za odlazak i potom napustili stranicu ili nisu izvršili kupnju. Možete slati obavijesti e-poštom kako biste ih podsjetili i poslali praćenja.

Oporavak izgubljenog prihoda instaliranjem ovog potpuno besplatnog dodatka na vaše web mjesto.

Posjetite oporavak odustajanja od WooCommerce košarice

WooCommerce Direct Checkout

Jeste li znali da je, ako je vaš proces odjave jednostavniji, stopa konverzije veća? Dakle, dodatak WooCommerce Direct Checkout pomaže vam u pojednostavljivanju postupka naplate dodavanjem gumba “Dodaj u košaricu” na svaki proizvod kako bi vaši kupci mogli preskočiti stranicu košarice i preusmjeriti se na stranicu kupnje.

To znači da se vaši kupci mogu izravno odjaviti sa same stranice proizvoda. Osim toga, pomaže im potaknuti ih da kupuju više. Tako fora!

Posjetite WooCommerce Direct Checkout

WooCommerce MailChimp

Kad imate internetsku trgovinu, zadržavanje kupaca je jednako važno kao i stjecanje novih. Dakle, jedan od najboljih načina za zadržavanje trenutnih kupaca i podsjetnik da vaša trgovina postoji je slanje e-poruka.

Ako je vaš pružatelj usluga e-pošte za marketing e-pošte MailChimp, ključ je WooCommerce MailChimp.

WooCommerce Mailchimp dodatak pomaže vam da automatski pretplatite svoje kupce na vaš MailChimp popis nakon što završe narudžbe. Možete ih dodati i u vaše grupe interesa MailChimp.

Dakle, uz pomoć ovog dodatka možete sakupljati adrese e-pošte svojih kupaca, a zatim im slati e-poštu o svojim najnovijim proizvodima i promocijama. Također možete stvoriti obrasce tako da se korisnici, kad ih ispune, automatski dodaju na vašu popis e-pošte.

Posjetite WooCommerce MailChimp

YITH WooCommerce Ajax filtar proizvoda

YITH WooCommerce Ajax filtar proizvoda moćan je dodatak WooCommerce koji vam omogućuje dodavanje filtera u vaše proizvode jer želite da kupci imaju jednostavnije putovanje s kupnjom, zar ne?

Većina kupaca radije bi odmah vidjela proizvode koje traže, pa će im dodati dodavanje filtera. Možete dodati popis, padajući izbor, boje i oznake kako biste klijentima pomogli pronaći ono što im je potrebno.

Posjetite filtar proizvoda YITH WooCommerce Ajax

WooCommerce višejezični

Ako planirate otvoriti internetsku trgovinu za bilo koga u svijetu, možda biste trebali razmotriti dodavanje višejezične funkcionalnosti za prevođenje svojih proizvoda i zadržavanje istog jezika na svojoj web lokaciji na temelju jezika vašeg kupca..

Također vam omogućuje praćenje vašeg inventara bez probijanja proizvoda na jezike i slanje e-pošte klijentima i administratorima na temelju njihovog jezika.

Posjetite WooCommerce višejezični

SlideDeck

Dodavanje atraktivnih elemenata, poput klizača, može pomoći u privlačenju više kupaca. Možete prikazati svoje najnovije proizvode u klizaču i držati kupce ukačenima. SlideDeck omogućuje dodavanje slikovnih i video dijapozitiva.

Osim toga, prilagodljiv je i SEO prijateljski nastrojen.

Možete čak i prilagoditi klizač prema svojim specifikacijama.

Posjetite SlideDeck

Zaključak

Znajući kako postaviti WooCommerce prodavaonicu definitivno će učiniti vaš posao dosta dugim. Ne možete stvoriti samo internetsku trgovinu profesionalnog izgleda, već možete i svojim kupcima pružiti vrlo dobro iskustvo internetske kupovine.

Dakle, ako ste poslovnu ideju svoje internetske trgovine stavili na stražnji plamenik, sada je vrijeme da se vaša internetska trgovina pokrene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector