Hur man ställer in WooCommerce i WordPress

Att sälja produkter online börjar med en webbplats. För att lyckas med din online-verksamhet bör du hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och strategierna för hur du hanterar din virtuella butik. Att inrätta en WooCommerce-webbplats är guldstandarden i eCommerce, och vi kan inte lägga mer vikt på det än att komma med en komplett guide för hur man ställer in WooCommerce på rätt sätt.


Innan vi börjar, lite trivia. Visste du att det år 2040 finns cirka 95% köptransaktioner som kommer att hända online? Så detta är en mycket bra möjlighet för dig att lära dig repen när du fortfarande har chansen. Det är en långläst, men om du föredrar en videoguide, gå sedan till vår 2018-guide för hur du skapar en e-handel butik.

Vad är WooCommerce?

WooCommerce är ett gratis WordPress-plugin som du behöver om du vill lägga till en eCommerce-funktionalitet till din WordPress-webbplats. Med några få klick kan du förvandla din webbplats till en helt funktionell onlinebutik.

Det har redan mer än 67 miljoner nedladdningar och mer än 4 miljoner aktiva installationer, vilket gör det till det mest populära och mest pålitliga plugin av otaliga onlinebutiker.

WooCommerce är ett perfekt val för dig om du planerar att sälja fysiska och digitala produkter och samtidigt hantera dina varulager, frakt, säkra betalningar och skatter automatiskt.

Hur man ställer in WooCommerce?

Innan något annat måste du installera WordPress på din webbplats och lägga till ett tema. Jag rekommenderar starkt att du använder Astra Theme. Det är lätt och helt anpassningsbart. Vi har till och med publicerat en djupgående Astra-granskning plus a 2019 Astra video granskning att du måste kolla in. Framför allt integreras det sömlöst med WooCommerce, vilket gör det till det perfekta temat att hysa din onlinebutik.

Besök Astra

Steg 1. Installera WooCommerce Plugin

Gå till insticksmenyn på din WordPress-instrumentbräda och klicka sedan på “Lägg till nytt.” Sök efter WooCommerce och klicka på knappen “Installera nu”. När du installerat klickar du på “Aktivera.”

Steg 2. Lagra installation

Nu är det dags att ställa in din butik genom att svara på formuläret. När du är klar klickar du på “Låt oss gå!” knapp.

Steg 3. Betalningsinställning

Du kan nu välja betalningsgrinden du ska använda. Klicka på “Fortsätt” när du är klar.

Steg 4. Fraktinställning

Välj nu leveransmetoden för dina produkter. Du kan antingen ställa in en fast ränta eller gratis frakt. Du har också möjlighet att skriva ut dina fraktetiketter hemma och välja vilken enhet för vikt och produktdimension du ska använda.

När du är klar klickar du på “Fortsätt.”

Steg 5. Ställ in andra rekommenderade funktioner

Din onlinebutik är nästan klar! På nästa flik ser du andra funktioner som stöds av WooCommerce för att förbättra funktionen i din onlinebutik. Du kan kryssa för alla eller lämna dem inte markerade. När du är klar klickar du på “Fortsätt.”

På nästa flik blir du ombedd att ansluta din butik till Jetpack, en säkerhetsplugin. Jag föredrar bara att hoppa över det här steget.

Steg 6. Börja sälja

Och din WooCommerce är helt konfigurerad. Du kan nu börja skapa eller importera dina produkter.

Det väsentliga för WooCommerce

kortkoder

Om du vill lägga till dina produkter i dina inlägg och sidor kan du räkna med WooCommerce med det. Var och en av dina WooCommerce-produkter har en kortkod som du kan infoga var som helst på din webbplats.

Du kan också använda WooCommerce-kortkoder för att lägga till användarkontodata, spåra order, redigera användarkonton, ändra lösenord och visa presenterade produkter.

Enkel användning

WooCommerce integrerad med WordPress är mycket lätt att använda. Du förstår, vi har installerat WooCommerce på tio minuter eller ännu mindre, rätt?

Att lägga till produkter och hantera din butik är också mycket enkelt att göra.

Flexibilitet i design och funktionalitet

Vissa plattformar är begränsade vad gäller design och funktionalitet. Men med WooCommerce kan du enkelt anpassa sidlayouter och andra stilar du vill ha.

Du har full kontroll över funktionerna och funktionerna i din onlinebutik. Du kan också välja mellan olika WooCommerce-teman för att förbättra hur din onlinebutik ser ut.

Ja, WooCommerce tar hand om allt för dig.

Funktionalitetsförlängningar

Så vill du utöka funktionen i din onlinebutik? Bra! WooCommerce ger dig den möjligheten med många tillgängliga plugins för dig.

Från att hålla din butik uppdaterad till dagliga säkerhetskopior av din butik till din SEO till Google Analytics kan du göra nästan allt genom att installera andra plugins och integrera dem med WooCommerce.

Vad är för- och nackdelarna med WooCommerce?

Fördelar

 • Massor av gratis och betalda teman att välja mellan
 • Fullständig kontroll över din onlinebutik
 • Avancerade funktioner och funktioner
 • Lagra administratörs- och kundkonton
 • Stort stöd på internet

Nackdelar

 • Kan vara lite knepigt, om du är en nybörjare
 • Det är ditt ansvar som ägare att underhålla din butik
 • Ofta uppdateringar
 • Separat kostnad för domän och webbhotell
 • Lite svårt att genomföra flervaluta

WooCommerce-inställningar

Lägga till kuponger

Om du vill ge dina kunder rabatter med kuponger kan du göra det med WooCommerce.

Gå bara till WooCommerce-menyn från din WordPress-instrumentpanel. Klicka sedan på “Kuponger.” Klicka på knappen “Lägg till kupong”.

Du kan nu lägga till ett namn på din kupong och på fliken Allmänt kan du välja vilken rabattyp du ska använda, värdet på kupongen, gratis frakt och kupongens utgångsdatum.

Du kan ställa in minsta och maximala utgifter som får användas för att använda kupongen på fliken Användningsbegränsning. Du kan också ange vilka produkter och produktkategorier som är tillåtna.

På fliken Användningsgräns kan du ställa in de tider som kupongen får användas, samt gränsen för objekt och användare för varje kupong.

inställningar

Om du vill lägga till mer anpassning eller ändringar på din WooCommerce-webbplats kan du helt enkelt gå till avsnittet WooCommerce-inställningar på din WordPress-instrumentbräda..

Därifrån kan du redigera din butiksadress, valutalternativ och allmänna alternativ som försäljnings- och leveransplatser och din standardkundplats.

Bästa WordPress WooCommerce-plugins

Som jag nämnde kan du nu utöka funktionaliteten och funktionerna i din WooCommerce-butik genom att lägga till och integrera andra plugins. Här är de bästa plugins som du behöver kolla in din WooCommerce-butik. Letar du efter plugins för betalnings gateway? Det hade jag bara täckt.

? CartFlows

Med CartFlows installerat på din WooCommerce-webbplats kan du enkelt sälja produkter och tjänster genom att smidigt skapa försäljningstrattor. Med sina försäljningstratcher med ett klick kan du skapa och anpassa utcheckningssidan, tacksidan och mer.

Bland de viktigaste funktionerna i CartFlows är:

 • Redo att importera mallar med hög konvertering
 • Kompatibel med alla sidbyggare
 • Högkonverterande kassasida som ersätter den traditionella och komplicerade kassaprocessen
 • Anpassad tacksidesfunktion för att vägleda köpare i nästa steg

CartFlows är helt gratis. Om du vill ha fler alternativ för kassastil, mallar, kontroll av fältkontrollen, beställningsbultar med mera, kan du köpa proversionen.

Besök CartFlows

? WooCommerce Cart Abandonment Plugin

WooCommerce Cart Abandonment Recovery-plugin är perfekt för att fånga e-postadressen till de användare som nådde kassasidan och sedan lämnade sidan eller inte slutfört köpet. Du kan skicka e-postmeddelanden för att påminna dem och skicka uppföljningar.

Återställa förlorade intäkter genom att installera detta helt gratis plugin på din webbplats.

Besök WooCommerce Cart Abandonment Recovery

WooCommerce Direct Checkout

Visste du att om din kassaprocess är enklare är konverteringsgraden högre? Så, WooCommerce Direct Checkout-plugin hjälper dig att förenkla din kassaprocess genom att lägga till knappen “Lägg till i kundvagn” i varje produkt så att dina köpare kan hoppa över kundvagnssidan och omdirigeras till kassasidan..

Detta innebär att dina köpare direkt kan kolla in från själva produktsidan. Dessutom hjälper det dem att köpa mer. Så cool!

Besök WooCommerce Direct Checkout

WooCommerce MailChimp

När du driver en onlinebutik är det mycket viktigt att behålla dina kunder som att få nya. Så ett av de bästa sätten att få dina nuvarande kunder att stanna och påminnas om att din butik finns är att skicka ut e-postmeddelanden.

Om din e-postmarknadsföringstjänstleverantör är MailChimp är WooCommerce MailChimp nyckeln.

WooCommerce Mailchimp-plugin hjälper dig att automatiskt prenumerera dina kunder på din MailChimp-lista när de har slutfört sina beställningar. Du kan också lägga till dem i dina MailChimp-intressegrupper.

Så med hjälp av detta plugin kan du samla e-postadresser till dina köpare och sedan skicka e-postmeddelanden om dina senaste produkter och kampanjer. Du kan också skapa formulär så att när användarna fyller i dem läggs informationen automatiskt till i din e-postlista.

Besök WooCommerce MailChimp

YITH WooCommerce Ajax produktfilter

YITH WooCommerce Ajax produktfilter är ett kraftfullt WooCommerce-plugin som låter dig lägga till filter till dina produkter eftersom du vill att dina köpare ska ha en mer enkel köpresa, rätt?

De flesta kunder föredrar att direkt se de produkter de letar efter, så att lägga till filter hjälper. Du kan lägga till lista, dropdown, färger och etiketter för att hjälpa dina kunder att hitta det de behöver.

Besök YITH WooCommerce Ajax produktfilter

WooCommerce Flerspråkig

Om du planerar att ha din onlinebutik öppen för alla i världen, kanske du vill överväga att lägga till en flerspråkig funktionalitet för att översätta dina produkter och behålla samma språk på din webbplats baserat på språket för din kund.

Det låter dig också spåra ditt lager utan att dela dina produkter till språk och skicka e-post till dina kunder och administratörer baserat på deras språk.

Besök WooCommerce Flerspråkig

SlideDeck

Att lägga till attraktiva element, till exempel en reglage, kan hjälpa till att locka fler kunder. Du kan visa dina senaste produkter i ett skjutreglage och hålla dina kunder kopplade. Med SlideDeck kan du lägga till bild- och videobilder.

Dessutom är den lyhörd och SEO-vänlig.

Du kan till och med anpassa reglaget enligt dina specifikationer.

Besök SlideDeck

Slutsats

Att veta hur man skapar en WooCommerce-butik kommer definitivt att göra ditt företag långt. Du kan inte bara skapa en professionell online-butik, utan du kan också ge dina kunder en mycket bra online-upplevelse.

Så om du har lagt din affärsidé på nätet på baksidan av brännaren är det nu dags att få din webbutik igång.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map