Kako odpraviti težave WordPress na svoje

Ste že kdaj sodelovali na svojem spletnem mestu WordPress, navdušeni nad spremembo nečesa in, BOOM, imate kakšno čudno težavo, ki vam preprečuje, da bi svoje delo opravili? Tako frustrirajoče, kajne? V tej objavi vam bom pokazal, kako izvajati osnovno odpravljanje težav in popravljanje WordPress-a, da boste lahko odpravili te težave. Vsaj boste lahko zmanjšali zunanjo podporo, ki jo boste morda potrebovali od razvijalca teme ali vtičnikov.


Vaša prva misel je morda,

Akh! To je moja tema ali ustvarjalec strani!

Mogoče je tako, mogoče ne. Naj gremo do dna tega.

Tu je testna stran, kjer nekaj ni šlo po načrtih. Recimo, da ste vsi navdušeni nad urejanjem svoje nove domače strani. Namestili ste lepo temo, v tem primeru Astro in odličnega ustvarjalca strani, kot je Elementor, in nekaj vtičnikov. Pojdite na svojo domačo stran in pričakujete, da kliknete meni »Uredi z elementom«, vendar …

BAM! Vaša skrbniška vrstica je TOTALLY GONE!

Torej boste verjetno običajno odšli na nadzorno ploščo in kliknite na strani. Nato ga boste videli na seznamu in kliknite »Uredi z elementom«. Ko pa poskusite, dobite to sporočilo o napaki! Dang.

Verjetno razmišljate, draga, Elementor. Gotovo je težava. Naj vam povem, da je pravzaprav redko problem vaš ustvarjalec strani.

Počivajte, preučili bomo nekaj tehnik odpravljanja težav, da bomo dosegli dno ne glede na vašo težavo, ali pa se vsaj toliko bolj približate rešitvi, preden vključite razvijalce svojih tem ali ustvarjalcev strani.

Običajno se obrnete na razvijalca teme ali vtičnikov. Prosili bi vas za poverilnice za dostop do vaše spletne strani. Potem bi trajalo nekaj dni in mukotrpno šli skozi vsak vaš vtičnik, eden za drugim jih deaktiviral in ponovno aktiviral, da bi poskušal odpraviti težavo. Poskusili bodo tudi preklopiti teme, da bi videli, ali je to vaša tema.

Kako učinkoviteje odpraviti težave kot čakati na tehnično podporo:

1. korak: Naredite varnostno kopijo spletnega mesta!

Najpomembnejše je, da ste varni in naredite varnostno kopijo spletnega mesta, preden se lotite katerega koli tega odpravljanja težav. Tu je povezava, kako preprosto narediti varnostno kopijo na svojem spletnem mestu. KLIKNI TUKAJ.

2. korak: ustvarite prizorišče / kloniranje spletnega mesta.

Teh sprememb na svojem spletnem mestu v živo ne želite vnašati. Preverite, ali vaš spletni gostitelj ponuja spletna mesta za prirejanje, ki so vključena v vaš paket. V tem primeru ustvarite spletno mesto prek nadzorne plošče gostitelja ali CPanel. (Če ne veste, kako ga nastaviti prek gostitelja, glejte kanale za pomoč gostitelja.)

Če v svoj načrt niste vključili uprizoritve, je tu preprost način, da sami postavite spletno mesto za uprizoritve. KAKO NASTAVITI SESTAVNO MESTO.

To vam bo omogočilo, da spremenite vse spremembe na ločenem spletnem mestu s kloni, če kaj ne bo šlo narobe, ne boste zmešali svojega spletnega mesta v živo!

3. korak: Spremenite temo spletnega mesta.

Pojdite na levo stransko vrstico na nadzorni plošči in kliknite »Videz – teme«. Ko boste tam, na levi strani vidite svojo aktivno temo. Verjetno boste videli nekatere druge privzete teme. Izberite najbolj aktualno od teh. Če jih ne vidite, kliknite, če želite dodati temo in izberite katero koli temo, po možnosti privzeto temo WordPress.

Pojdi naprej in aktiviraj drugačno temo. Nato pojdite na problematično stran svojega spletnega mesta. Z novo temo bi moralo izgledati povsem drugače. Se vaša težava še vedno dogaja? V našem primeru je vprašanje še vedno tam. Nato poskusite pomakniti se do strani skozi nadzorno ploščo in kliknite »Uredi z elementom«. Je vprašanje še vedno tam? V našem primeru je tako.

Torej, kar smo dejansko naredili tukaj, je odpravljena tema kot potencialni vzrok. Ker to ni tema, se vrnite na teme pod »Videz – teme« in znova aktivirajte izbrano temo. Če se odpravite na sprednji del in se osvežite, boste videli, da je stara tema spet aktivna in težava je še vedno prisotna.

4. korak: Namestite in zaženite vtičnik Plugin Detective.

Običajno gremo v vtičnike in jih deaktiviramo, da vidimo, ali se težava odpravi (in ponavadi je tako). Nato bi morali dolgočasno vklopiti vsak vtičnik, enega za drugim in preizkusiti težavo. S Plugin Detectiveom vam to avtomatizira in prihranite TON časa.

Če ga želite namestiti, odprite »Vtičniki – Dodaj novo« in v iskalni vrstici poiščite vtičnik. Na vrhu bi se moralo pojaviti. Pojdite naprej in kliknite Namestite, nato kliknite Aktiviraj. Preusmerjeni boste na stran z vtičniki svojega spletnega mesta. Poglejte zgornjo vrstico menija in opazili boste novo možnost, ki piše “Odpravljanje težav.” Običajno se le pomaknite na stran s težavami in v menijski vrstici kliknite »Odpravljanje težav«. Za ta primer nimamo menijske vrstice, zato bomo v meniju preprosto kliknili »Odpravljanje težav«
zadnji del strani v menijski vrstici na nadzorni plošči.

Obudil bo tega ljubkega malega detektivskega robota. Kliknite, kjer piše, da odprete nov primer. Potem se bo pojavilo vprašanje, ki nas vpraša, ali smo na mestu, kjer se težava pojavlja. V našem primeru še nismo na mestu. Tam v oknu bomo samo kliknili za ogled spletnega mesta. Odpeljal nas bo na domačo stran in vprašal, če je tu problem. Kliknite da. (Ali se pomaknite kamor koli je vaša težava in tam kliknite da).

Nato bo prikazana stran, ki bo vprašala, kateri od naštetih vtičnikov je potreben, da deluje vaše spletno mesto. Kliknite vtičnik za ustvarjanje strani, v tem primeru bomo kliknili Elementor in nato »Dokončano«.

Nato vam bo prikazal zaslon z aktivno preiskavo. Z vami bo potekal postopek za onemogočanje vseh vtičnikov in ponovno aktiviranje enega po enega in prikazal vam bo problem, da vidite, ali je odpravljen. Pojdite naprej in kliknite »Začni zasliševanje«.

Prikazala vam bo sliko vašega spletnega mesta in vprašala, ali je težava odpravljena. V našem primeru spet vidimo svojo skrbniško vrstico, zato bomo kliknili gumb, ki pravi: “Da, to je določeno.” Nato boste morali znova klikniti »Začeti zasliševanje«. Vrnil vas bo na stran s težavo in znova vprašal, ali je odpravljen. Klikni, da je popravljeno, ko je določen, in nadaljuj s klikom, da vsakič znova začnete zasliševanje. Sčasoma ga boste našli tam, kjer ni določeno. Pojdite naprej in kliknite »Ne, še vedno je pokvarjeno.«

Najdeno krivdo!

?

Nadaljujte s tem postopkom, dokler ne pridete do zaslona, ​​na katerem piše, da je našel krivca. V našem primeru je bil vtičnik ODT Relativni URL-ji. Videli boste malo simpatičnega bota s poslikavo. Kliknite gumb, če želite deaktivirati vtičnik za vas. Nato kliknite gumb, da se vrnete na nadzorno ploščo.

Detektiv vtičnikov je storil nekaj vtičnikov hkrati in jih ponovno aktiviral. Spremljal je napredek, zato vam ni bilo treba, s čimer ste prihranili na tone glavobola! Ta hiter in preprost način za odpravljanje težav vam takoj sporoči, da to v resnici ni bil ustvarjalec strani ali tema, kot bi si morda mislili.

Vrnimo se na stran s težavo in dvakrat preverimo, ali težave ni več. V našem primeru gremo na domačo stran in kliknemo za ponovno nalaganje. Nizko in glejte, skrbniška vrstica se je vrnila! Torej bomo v menijski vrstici samo kliknili »Uredi z elementom«. Da, spet nam dovoli, da vstopimo v Elementor.

Zdaj se bomo samo podali na del vtičnikov spletnega mesta, tako da se bomo pomaknili do nadzorne plošče in na levi stranski vrstici kliknili Vtičniki. Na seznamu vtičnikov boste videli, da je vaš težaven vtičnik, v našem primeru so relativni URL-ji ODT deaktivirani.

5. korak: na svojem spletnem mestu v ŽIVO izključite problemni vtičnik.

Zdaj preprosto pojdemo na aktivno ali živo spletno mesto in deaktiviramo problemni vtičnik. Preprosto se pomaknite na kartico vtičnikov na nadzorni plošči in kliknite, da deaktivirate ta vtičnik.

Voila! Problem rešen!!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map