Писање СЕО-прилагођеног садржаја – Водич за почетнике до напредних

Свако може написати чланак, али СЕО-оптимизовани чланак је потпуно другачија игра лопте. СВАКО жели да то место прво освоји на Гоогле-овим страницама претраживача, посебно за оне кључне речи са великим прометом. Ако је то случај, онда морате савладати писање СЕО-оптимизованог садржаја, при чему сваки пост или страницу оптимизујете одређеним кључним речима. Уз ове драгоцене кључне речи које су стратешки истакнуте у вашим чланцима, претраживачи ће повољно приметити ваше напоре и рангирати ваше странице боље од осталих.


Ако нико не посјећује вашу страницу, чак и ако пишете најбоље чланке, онда је оно што радите бесмислено. Осигурање да је ваш садржај прилагођен СЕО-у без сумње је ТОП приоритет ако тежите за растом веб странице или пословања.

Шта је СЕО?

Зашто су сви забринути за СЕО? СЕО или Оптимизација претраживача је пракса повећања броја и квалитета посетилаца ваше веб странице побољшавањем рангирања у алгоритамским резултатима претраживача.

Истраживања и студије показују да веб локације на првој страници Гооглеа добијају готово 95% кликова. Повећана стопа кликова (ЦТР) изједначава се са већим бројем промета.

Шта је то за тебе? Па, више посетилаца значи потенцијалне клијенте који би то претворили у повећане стопе конверзије и приходе.

Како функционише СЕО?

Гоогле и Бинг оцењују резултате претраге на основу релевантности и ауторитета веб страница које су претражили и укључили у свој веб индекс.

СЕО такође укључује обезбеђивање да ли је ваша веб локација доступна и технички исправна. Такође проверава како ваша веб локација користи речи које људи претражују и уносе у претраживаче. Садржај на вашој веб локацији мора бити користан и пружити висококвалитетни садржај који помаже у одговору на корисников упит.

Како се ради СЕО?

СЕО укључује техничке и креативне активности. Обично СЕО и Оффсите СЕО су две главне категорије СЕО рада.

Иако су за ове активности често потребне вештине за оптимизацију ваше веб странице, то се може научити, чак и ако сте новајлија. Друга опција је да ангажујете професионалну СЕО агенцију или СЕО консултанта који ће вам помоћи у вези са вашим СЕО потребама.

Онсите СЕО значи ажурирање ваше веб странице како би се повећала органска видљивост. Активности као што су анализа и употреба речи које посетиоци често претражују, осигуравање да се ваша веб локација може индексирати и обезбедити да садржај покаже поверење и ауторитет су један од начина за побољшање рангирања претраживача. Навели смо најновији СЕО алати који ће вам помоћи у рјешавању овог проблема.

Оффсите СЕО укључује спољне активности, попут повећања угледних веза са других веб локација, писања за друге екстерне публикације и контактирања са инфлуенцерима и блогерима како би промовисали вашу веб локацију.

Писање чланака са СЕО оптимизацијом

Главни циљ оптимизације претраживача (СЕО) је да ваш садржај буде доступан и преносив за кориснике путем претраживача као што су Гоогле и Бинг.

Да бисте то постигли, критично је учење како писати СЕО-фриендли садржај. Писање СЕО-прилагођеног садржаја укључује:

  • Познавање и разумевање своје публике – Пре него што почнете са писањем свог садржаја, морате размотрити неке кључне појмове који се односе на тему о којој желите да пишете. Овај корак обично започиње питањем попут: „Шта моја публика тражи?“.
  • Пажљиво бирање тема садржаја – Корисници и њихова искуства требало би да постану на првом месту приликом писања садржаја, док су СЕО разматрања природно уграђена у садржај. Овакав начин размишљања гарантује да се ваш садржај усклађује са крајњим циљем развоја садржаја: пружањем корисних информација тренутној и будућој публици.
  • Стварање висококвалитетног садржаја за вашу публику – а не за претраживаче – Квалитетан садржај подразумева стварање одличног корисничког искуства за вашу публику и одговарање на њихово питање. Висококвалитетни садржај доказано је користан у прикупљању повратних веза или спољних веза са других места, што је такође међу главним факторима.

Започните с истраживањем

Наравно, желите да започнете с истраживањем на које кључне речи требате циљати, дужином и врстом чланка, анализирајући постојећи садржај да бисте утврдили обрисе и питања која људи могу постављати.

СЕО алати као што су СЕМРусх или Ахрефс помоћи у бољем истраживању и правилној оптимизацији кључних речи. Ако желите да будете сигурни да циљате праве кључне речи, свакако бисте требали имати ове алате.

Врста садржаја

Ако желите да видите у каквим се чланцима тренутно налази рангирање, само ставите циљану кључну реч у Гоогле претрагу. Ово је део истраживања и ово вам помаже да схватите о каквом чланку треба да пишете.

У резултатима претраге можете приметити некакав образац. На пример, Гоогле може приказати листе или облик писања у формату листе. Ако тражите најбоље СЕО алате за ВордПресс, можда ћете пронаћи да резултати претраге приказују листе.

Дужина чланка

Ако желите знати типичну дужину чланака који сврставају вашу циљану кључну реч, можете користити бесплатан алат под називом СЕО Рамблер.

Ако је просечан број речи на првој страници 2.445, а топ 3 просечан број речи 3.576, морате бити сигурни да је чланак који ћете написати већи од броја речи. Можете да напишете садржај који садржи најмање више од 3.600 речи.

Сада треба да креирате обрис свог садржаја. Идеју можете добити анализирајући првих 10 резултата циљне кључне речи.

Људи такође питају

Ако у Гоогле претраживању претражите своју циљану кључну реч, приметићете одељак „Људи такође питају“. Можда желите да одаберете питања која су најрелевантнија за ваш чланак и одговорите на ова питања у свом чланку.

Ако кликнете на једно од ових питања, приметићете да ће се на списку приказати више ставки, што значи да можете пронаћи више питања на која можете одговорити у свом чланку и ово је један паметан начин за његово оптимизирање..

А сада, напишите овај чланак. И након што напишете садржај, ево још неколико савета за унапређење СЕО-а вашег чланка:

1. Наслов и мета наслов

Наслов поста је начин на који читаоци виде наслов поста на вашој веб локацији. Мета наслов је како ће претраживачи приказати ваш пост у резултатима претраге.

Од виталног је значаја да у мета наслов додате циљне кључне речи, јер ако не, претраживачи ће третирати наслов поста исто као мета наслов.

Наслови постају требали бити мањи од 66 знакова.

2. Мета опис

Додавање мета описа једнако је вриједно као и додавање мета наслова у ваш пост јер то служи као продајна копија вашег поста. Потребно је да направите мета опис који садржи око 156 знакова и довољно је заводљивих за посетиоце да га кликну.

Дакле, ако нисте урадили ниједан мета опис, боље је да то учините сада и побрините се да сваки пост који напишете има потенцијал да повећа максималан промет на вашој веб локацији.

3. Атрибути слике Алт

Ми као људска бића сматрамо да је то више релевантно када видимо визуелне приказе. Зато је пружање слика вашем садржају тако важно.

Повећавају ангажман публике и још један су контекстуални елемент који се може оптимизовати за органско претраживање. Тражилице „читају“ алт атрибуте („алт текст“) и називе датотека са сликама.

Ако је слика на одговарајући начин именована и оптимизована, већа је вероватноћа да ће се приказати у претрази слика за релевантне упите.

Већина платформи за управљање системом садржаја (ЦМС) имају текстуално поље за промену слике које се може оптимизовати. Текст алт слике требао би бити кратка, описна фраза слике. Имена датотека са сликама требају бити сачувана прије преношења фотографија, а требала би бити и кратка, описна фраза одвојена цртицама.

Још једна ставка коју треба узети у обзир при оптимизацији слика је одређивање величине и уштеде за веб (преко Пхотосхопа). Слике често могу бити огромни ресурси и могу довести до спорог учитавања странице. Спремање за веб (70 до 80 процената оригинала је обично у реду за фотографије високе резолуције) и одговарајуће величине пиксела могу значајно побољшати брзину странице.

4. Међусобна веза и текст за сидрење

Када напишете нови пост, можете га повезати са својим старим постовима како би ваши читаоци могли да читају и дуже остају на вашој веб локацији, а претраживачи могу да поново индексирају ваше претходне постове.

Међусобно повезивање помаже у навигацији према вашој веб локацији, као и смањењу стопе напуштања почетне странице, што је још један пресудан фактор за повећање вашег СЕО рангирања.

Техника текста сидра користи се за међусобно повезивање. То је само стављање веза на ваш блог пост како бисте одвели читатеље до других делова веб странице.

Такође можете да користите СЕО паметне везе и Иоаст додатак за аутоматско унутрашње повезивање. Или можете прегледати даље опсежна листа алтернативних СЕО додатака.

5. Уклоните речи “СТОП” из сталне везе

Речи попут „а“, „ан“, „ам“, „и“, „тхе“, и многе друге уобичајене речи, претраживачи игноришу. Дакле, будите сигурни да ваша стална веза нема речи за заустављање.

На пример, наслов поста је „Најбољи начини зарадити новац“, подразумевана стална веза би била иоурдомаин.цом/тхе-бест-ваис-то-маке-монеи.хтмл.

Речи „тхе“ и „то“ су речи „стоп“, тако да би требало да ажурирате своју сталну везу како бисте је учинили вашом доменом.цом/бест-ваис-маке-монеи.хтмл.

Обавезно то урадите пре објављивања поста.

6. Исправна употреба наслова

Један од најкритичнијих фактора за повећање СЕО рангирања је правилно коришћење ознака Х1, Х2 и Х3 наслова.

Наслови поста по заданом користе ознаке наслова Х1. Дакле, за наредни поднаслов у вашем посту можете користити Х2, а затим Х3 за наредни поднаслов и тако даље.

Такође је најбоља пракса ако користите циљне кључне речи у ознакама Х1, Х2 и Х3.

Закључак

Као што сам већ напоменуо, свако може написати чланак, али ако желите да се рангирате више у резултатима претраживача, морате да научите како да пишете садржај прилагођен СЕО.

Наравно, не желите да губите време и труд на писање чланака и да их ваша циљна публика не чита?

Дакле, покушајте нашим саветима испробати и написати тај оптимизовани чланак да би ваше странице погодиле ону страницу резултата претраживача.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector