Stvaranje računa e-pošte tvrtke: jednostavni koraci do vlastite adrese e-pošte @ Domain.com

Nakon kupnje vašeg imena domene, trebali biste upućivati ​​adresu e-pošte povezanu s imenom vaše domene. A pomoću adrese e-pošte s istim imenom kao i vaša domena daje snažan dojam kao profesionalac. Ne treba genija da shvati da se u poslu ne biste trebali baviti ni s kim[E zaštićeni]‘kao njihova adresa e-pošte.


Još je senzacionalnije da možete stvoriti e-poštu za članove tima za prikaz imena tvrtke! Uštedite na činjenici da je posjedovanje adrese e-pošte domena atraktivan marketinški savjet i za vašu marku.

Poslovnim korisnicima toplo se preporučuje da stvaraju e-poštu koja je povezana s imenom vaše domene, a ne Gmailom, što je čini više osobnom uporabom.

Pogledajte primjer u nastavku pomoću e-pošte s imenom vaše domene:

Naziv domene: www.closet.com

Tvoj email: [E zaštićeni]

Da biste to postigli, na raspolaganju smo vam i poziv da vas vodimo kroz cjelokupni proces iznutra i izvana.

1. Registrirajte ime domene i web hosting

Da biste kupili ime domene, možete provjeriti bilo kojeg registrara domene da biste dobili vašu domenu (npr., GoDaddy je veliki registrator domena koji nudi i hosting). Ti će registratori također predložiti prikladna imena domena za vašu tvrtku koje možete birati, posebno kada više ne možete posjedovati Amazon.com ili eBay.com!

Zatim morate povezati ime svoje domene s odabranim računom za web hosting da biste nastavili sa stvaranjem računa e-pošte za svoju tvrtku. Preporučujem korištenje SiteGround-a za hostiranje vaše web stranice.

Jednom kada povežete i registratora i glavnog računala, prijavite se na svoj web hosting račun kako biste počeli stvarati e-poštu.

Posjetite SiteGround

2. Prijavite se na svoj cPanel i stvorite svoje račune e-pošte

Ako kao pružatelj hosting usluga koristite SiteGround, prijavite se na nadzornu ploču cPanela i vidjet ćete odjeljak “Pošta”. Kliknite Računi e-pošte.

Ispunite sljedeća polja:

 • E-mail
 • Lozinka
 • Potvrdi lozinku

Ako želite dodati kvotu poštanskog sandučića, to možete učiniti. Prema zadanim postavkama, kvota je postavljena na 250 MB, što nije loše. Ne zaboravite da možete smanjiti i povećati ograničenja za poštu, ovisno o vašem hosting programu.

Kliknite gumb “Kreiraj račun” za dovršetak postupka. Možete napraviti više računa e-pošte za svoje ime domene ponavljanjem gore navedenih koraka. To je to!

3. Pristupite svom računu e-pošte

Nakon stvaranja računa e-pošte, sada joj možete pristupiti klikom na Webmail.

Za pristup svojoj e-pošti, kliknite na Prijava u Webmail.

Odaberite zadanu aplikaciju za web poštu, a odatle možete vidjeti svoj poštanski pretinac.

Možete početi slati i primati e-poštu putem webmail aplikacije.

Možete povezati svoju e-poštu na različitim uređajima postavljanjem konfiguracijskih skripti na željenu aplikaciju ili uređaj.

Postavite svoj račun e-pošte pomoću G Suite

Nakon stvaranja računa e-pošte, možete ih povezati s G Suite od strane Google Cloud-a. Jednostavnije je za upotrebu od korištenja webmail aplikacije. Također, webmail ne nudi druge programe osim za slanje i primanje samo e-pošte. Međutim, G Suite nudi sve popularne Googleove aplikacije kao što su Gmail, Google Photos, Dokumenti, Disk itd.

Možete imati plan G Suite-a samo za 5 USD po korisniku / mjesecu, a možete pristupiti svim ponuđenim aplikacijama i značajkama.

Kako registrirati svoj račun e-pošte u G Suiteu

Ići G Suite web mjesto i odaberite plan po vašem izboru.

Nakon što odaberete svoj plan, unesite potrebne pojedinosti vašeg poslovanja za nastavak.

Nakon toga pitati vas jeste li već kupili domenu. Budući da ste to učinili ranije, odaberite opciju “Imam domenu” i možete kliknuti “Dalje”.

Unesite naziv svoje tvrtke ili vaše domene. Nakon što učinite, kliknite na „Dalje“.

Unesite svoje korisničko ime i lozinku. Ovo korisničko ime bit će naziv računa za vašu e-poštu i bit će vezano uz ime vaše domene.

Nakon što završite ove korake, pojavit će se poruka “Uspješno”.

Kliknite na gumb “Idi na postavljanje” da biste dovršili postupak postavljanja.

Na zaslonu Postavljanje počnite sakupljati članove svog tima kako biste stvorili više računa. Označite opciju “Dodao sam sve adrese e-pošte korisnika koji trenutno koriste [ovu domenu]” i kliknite gumb “Dalje”.

Potvrdite vlasništvo nad svojom domenom kopiranjem metaoznake ili prenesite HTML datoteku na svoj hosting račun kako biste provjerili. Upotrijebite samo jednu od ovih metoda za provjeru vlasništva nad domenom.

Prijavite se na svoju web stranicu i instalirajte Umetnite dodatak zaglavlja i podnožja.

Nakon instaliranja idite na Postavke, zatim “Umetanje zaglavlja i podnožja” i upišite metaoznaku u tekstualnom području “Skripte u zaglavlju”. Kliknite gumb Spremi.

Nakon svih podešavanja, trebat će vam MX zapisi za vaše ime domene kako bi G Suite postao funkcionalan za vaše račune e-pošte..

Kako stvoriti MX zapise:

Idite na svoj cPanel i posjetite odjeljak za poštu. Kliknite MX Entry. Imajte na umu da se neki pojmovi ili odjeljci razlikuju od ostalih pružatelja usluga hostinga. Koristim SiteGround. Samo morate shvatiti što joj odgovara ili slično.

Odaberite naziv svoje domene i kliknite Postavi Google MX.

Za ostale davatelje hostinga možda ćete se morati vratiti na web stranicu G Suite-a i provjeriti opciju “Otvorio sam upravljačku ploču za svoju domenu”. Pogledajte MX Records koje možete kopirati s Googlea na svoj cPanel. Vratite se na svoj hosting račun i unesite MX Records. Kliknite “Dodaj zapis”

Idite na web stranicu G Suite i označite opciju “” Stvorio sam nove MX zapise “. Izbrišite sve postojeće zapise MX Records koji upućuju na vaše ime domene. Nakon što ste izbrisali sve MX zapise, pohranite MX zapise ručno i provjerite opciju “I save the MX records”. Kliknite gumb “Provjeri domenu i postavi e-poštu” i postupak je završen.

Sada se možete prijaviti na svoj Gmail ili G Suite račun kao administrator i to lako možete koristiti na različitim uređajima.

Zaključak

Ako imate markirani račun e-pošte, to izgleda legalno i profesionalno. Vaš će se faktor povjerenja potencijalnim i postojećim klijentima povećati jer je to sjajan način komuniciranja stvari vezanih uz posao kada znate da se ne bavite entitetom koji leti na noć.

Dobivanje imena domene i poslovne e-pošte jeftino je i bilo koji posao koji u osnovi to ne može ne jamči nečije povjerenje. Kako vaši kontakti rastu, to možete i vi koristite dodatke za izradu popisa e-pošte ili pojačati marketing putem e-pošte softverom za unapređenje vaše poslovne vizije.

Započnite odmah i kreirajte svoju poslovnu e-poštu kako biste njegovali odnose s klijentima s djelotvornošću.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map