Како креирати обрасце блокова како бисте убрзали изградњу веб страница

Блок узорци ће бити велика ствар за све ВордПресс кориснике и у овом посту ћу вам показати како да креирате сопствене блок узорке.


додавање ('инит', функција () {

регистер_паттерн ('НАМЕ', [
'титле' => __ ('ТИТЛЕ'),
'садржај' =>
'ШАБЛОН'
]);
});

Пре два дана сам изашао са видео снимком и представио овај концепт који долази одмах иза угла у ВордПресс који се зове блог обрасци. Тренутно је нека врста експерименталног рада и нешто ме заиста радује. И мислим да ако се умотате око потенцијала блок-образаца, тада можете видети потенцијал за то, како би вам помогли да брже испоручујете веб странице ако имате клијенте, како бисте им могли омогућити више да раде са својим веб сајт.

Па ћу вам показати. Тачно како створити блок образац у овом видеу. Сада ћемо направити неке ствари које су мало на страни техничара, а знам да је ово ВордПресс канал за не-технике, па ћу покушати да то учиним што једноставнијим, али ви до краја ћемо видети колико је једноставно створити један од тих блок образаца.

Дакле, само идемо даље и погледајте то. Дакле, ево странице на којој се говори о новом издању ове функције у изради. Способан је само за просечне људе да направе блок образац. Када се помакнем према доље, даје врсту предлошка за то. Дакле, све што је у њему укључено је креирање нечега што се назива прилагођена функција.

Али не брините, свима ћу то олакшати, али овде је тај мали исјечак кода. Сада ћу имати линк у опису видеа доле. Одвешће вас до моје веб странице. Добићете писмена упутства како то учинити. Овај мали исјечак кода који можете копирати и залијепити на властиту веб страницу.

Ок, ево шта ћемо требати. Ово је нова функција у Гутенбергу и требаће вам активиран додатак Гутенберг, тако да ће вам требати минимална верзија од 7.8, а ово је недавно изашло. Е сад, оно што ће се на крају догодити је можда за четири до шест месеци, можда ће до краја лета 2020. ово подразумевано бити укључено у ВордПресс, али за сада ћете то морати, ако желите да испробате ово , требаћете да инсталирате Гутенберг додатак.

Следећа ствар коју можете да урадите, а ово је опционално, ако не знате како да додате прилагођену функцију дечијој теми, а чак ни не користим дечију тему, можда бисте желели да користите овај бесплатни додатак, и ово је један од најбољих бесплатних додатака. То сам икада наишао, а зове се исјечак кода. А ово ће нам омогућити да додамо ову прилагођену функцију и веома једноставан начин коришћења, једноставан за управљање.

Добро? Значи, требаће ти то. А ово није обавезно. Ово је бесплатни додатак који се зове каденце. А ово што ради је да додаје пуно функционалности програма за прављење страница Гутенбергу. Прилично је уредан у ономе што вам омогућава. Можете превући и променити величину колона. Пуно је елемената који додају пуно функционалности тог градитеља страница, али Гутенбергу и то је потпуно бесплатан додатак.

Добро. Идемо сада на моју веб страницу. Дакле, ево веб странице. Све је сада постављено. А ако не знате како да инсталирате додатак, неко се стварно наљутио на мене јер ми није показао како да инсталирам додатак и видео. Идите на додатке, кликнете на додавање новог, па управо овде претражите име тог додатка, а затим кликнете.

Преузмите, или ми је жао, кликните одмах инсталирај, а затим је активирате. То је врло једноставан процес. Тако да ћу кликнути на своје инсталиране додатке, а можете видети да сам инсталирао Гутенберг и да су то били опционални блокови каденце, а овде је исечак кода. Тако да ћу наставити и активирати исечке кода и видећете да је сада овде активирано.

Затим наставите и кликните на исечке кода и видећете неке које долазе. А ево овог прекидача и преклопног тастера. Све су искључене и заправо не требате да задржите ове под стандардним условима. Овдје можете једноставно кликнути и све можете избрисати, али већ сам наставио и додао један овдје назван блок шаблон.

Па шта бисте ви радили. Да ли је клик на Додај ново, и можете назвати овај образац за блок образац у оном малом исјечку кода који сам вам показао да је овде, али ћу вам дати модификовану верзију овог на својој веб локацији. Само ћете копирати и залепити овде, а затим ћете кликнути на сачувати промене.

Нећете кликнути на “саве” и активирати, већ ћете кликнути да сачувате промене, а ја ћу вам показати зашто у само једном тренутку. Добро. Дакле, сада оно што ћете желети је да створите овај блок образац. А образац блока је једноставно само сачувани одељак. Дакле, ако користите алат за прављење страница, сада знате да бисте могли да сачувате одељке и неке од њих имају унапред дефинисане секције, али корисничко искуство, мислим да је у Гутенбергу много боље.

Дакле, оно што ћете желети је да одете на странице. И кликните на додавање новог и пожелећете да ово имените. Хм, заправо ме пустите да се ослободим ове турнеје. Желите да именовате овај блок образац, и управо ћемо овде створити овај блок образац. Сада нећу сада да креирам блок образац.

Показаћу вам ону коју сам већ створио, и то је. Баш овде. Дакле, ево блок образаца који сам креирао. Могли сте видјети да је то овај одјељак. Има ову шарену позадину. Овде имам наслов, неколико поднаслова и неколико дугмића, па убацујем видео запис. Дакле, направит ћу овај мој блок узорак да бих могао само са два клика мишем додати ово било где на веб локацији.

Дакле, оно што ћу урадити је да кликнем горе десно, ево ове три тачке. Некако их је тешко видети, а када кликнете на то, овде постоји ова опција која каже уређивач кода. Тако да ћете желети да кликнете на уређивач кода, а затим ће вам показати сву шифру која је укључена у прављење блога.

Добро? Дакле, овде ћете кликнути, а затим ћете кликнути на контролу или наредити а на рачунару да бисте све то истакли. И нова су година. Ставите га у ваш међуспремник. Тако да ћу ја то контролисати Ц. тако да је то сада у мом међуспремнику. Дакле, сада ћу радити оно што ћу учинити одавде. Заправо, ако желите изаћи из овог погледа, овде има мало Кс који каже уређивач излазног кода, а сада ће ми то показати онако како је то нормално овде.

Добро. Тако да ово можете сачувати као скицу ако желите, али ово вам неће требати. Ово је само за вас да направите овај блок образац, а ви можете да створите блок образац који је све, и не мора да буде један блок ствари. На примјер, то би могао бити читав образац за блог. Ок, сад ћу кликнути где је то оно што ме извлачи из уређивача блокова.

Сада се враћам доле на исечке кода. Дакле, управо овде сам створио предложак тог блок узорка. Ја ћу кликнути на клон, а сада је створен клон од њега, а онда ћу кликнути на наслов да га почнем уређивати. Дакле, за наслов ћу то променити у наслов који има смисла за његово управљање.

Па за мене, само ћу то именовати. Херој са видеом. Тако да сада знам шта је то кад гледам списак у будућности. У реду, овде има неколико ствари које ћете морати да измените. Три ствари. Супер је једноставно. Прво је име. Дакле, ово може бити било које име, то би требало бити мала слова, без размака или функи слова.

Тако да ћу сада наставити и унети име. Можете видети да сам га видео именовао јунаком. Следеће, овде је потребно да унесете наслов. Дакле, замењујемо овај назив речи, а ово је оно што ће се приказати. Гледате листу образаца блогова, блокаде, а не блок блок обрасце. А ако приметите, можете, ово је пријатељско име, тако да може имати размака.

Ух, не бих само тамо убацио никакве забавне ликове. Простори су у реду. То је оно што ће се приказати на овој листи а и следеће овде где пише образац а. Само ћете залепити оно што сте управо копирали у међуспремник. Сада желим да напоменете једну ствар. За сваки од њих. Оставио сам мали апостроф са предње и задње стране.

Видите да тамо мора постојати апостроф. Ако је случајно уклоните, вратите је назад. Добро. Само се мењамо. Само замјењујемо резервирано мјесто текста. Дакле, овде не желим све да заменим. Само желим заменити образац речи, па ћу га истаћи и онда ћу залепити оно што сам копирао.

И ево га. Сада ћу се помицати према доле и овај пут ћу кликнути на снимање измена и активирати. И сада би требало да каже да је одломак ажуриран и активиран. А кад кликнем на све исјечке, могао си видјети да је укључен овај један херој са видеом. Тако да у будућности за додатне блок узорке желим да одем тамо где пише образац блок-узорка и кликнем на клонирање и направим тај образац блок-узорка на тај начин.

На тај начин увек имам предложак унутра. Ако већ знате и имате свој начин додавања прилагођених функција, не требају вам исјечци кода и, и све ове врсте ствари, можете је ставити тамо где желите да је поставите. Ово је само много лакши начин да се њиме управљате ако мене питате. Ок, сад идем на странице на свом клику на додај нове, а ако желите видети.

Блокирајте шаре. Ух, овде је икона за то. А када миш пређете преко ње, пише блок обрасци. Кад кликнем на њега, угледате неке блок узорке са којима се тренутно експериментише. Али када се помичете према доље, видјет ћете онај блок образац који сам створио. А оно што је заиста уредно јесте да ствара минијатурни преглед.

И то ради динамично. Имате алате за прављење страница који то чак и не раде. Ух, и чини вам се толико лакшим за управљање блокадним обрасцима. Дакле, и видите овде, пише херој са шаблоном. Ако желим ово користити било где на својој веб локацији, то је један клик миша. А онда је ту. И све што бих у том тренутку морао да почнем да мењам неке текстове, мењам везе до дугмади.

Овде могу да кликнем и могу да променим видео. Тако. Тако креирате блок образац. Мислим да је ово велика ствар, јер оно што ће се десити је тема. Програмери и творци додатака, они ће моћи да направе ове обрасце блокова за вас, тако да ће бити много брже, брже и једноставније градити веб локацију помоћу нативног алата за изградњу блокова који ВордПресс већ укључује.

Нема шта да се купи, нема блокаде кодова. Нема тога, и. Што то води још даље. Можете видети колико вам је лако да креирате сопствене блоковске шаре и заиста је лако видети их на списку. Кликните на дугме и тамо се убацује. Сада би могли да размислите колико је лакше изградити веб страницу када имате своју библиотеку образаца блокова.

Дакле, ако креирате веб локације за клијенте, а не желите да користите алат за прављење страница. Само желите да користите уграђени програм за прављење блокова. Можете да креирате сопствену библиотеку образаца. Видели сте како је то лако. Ја то могу. Ти то можеш. Ух, можете креирати сопствену библиотеку образаца блокова које можете премештати са места на место и можете показати клијенту како то може да изгради.

Ово није само за странице, ово је за постове, а није ограничено само на онај одељак који сте видели. У основи све што можете створити на страници. Можете да направите образац блока. Дакле, ако програм за изградњу блока користите само за постове на блогу, а постоје одређени елементи које желите да користите изнова и изнова у посту на блогу како бисте побољшали изглед блогова, па можете створити блок образац за то.

И заиста је лако. Једним кликом и ви сте у могућности да га користите. У ствари, целокупни предлошци на блогу. Дакле, ако постоји формула коју слиједите за одјељке поста на блогу, можете направити читав овај блог блок образац. Тај један клик се примењује и тада све што требате да урадите је да покажете, кликните и измените.

Дакле, последња ствар пре него што завршимо овде, то је нови концепт и о нечему треба размишљати током следећих неколико месеци. Експериментирајте са сада. Није баш Иети, Иети. Није баш спреман за приме тиме, јер ако сте приметили, хм, једини негативан видео сам када гледате блог. Види тамо идем опет.

Ако гледате обрасце блокова, то је само виша листа чланака кроз коју морате да се прелистате, тако да они морају да побољшају процес категорисања и организовања. Можда имају некакав интерфејс за њега како би га учинили визуелнијим и једноставнијим за рад. Ако ћете имати 50 различитих блокова.

Обрасци. Они то једноставно требају побољшати. А неке од синтакса на коду могу се мало променити. Ко зна кад се ово напокон покаже. Али цела сврха овог видеа је само да вам покаже шта ће бити могуће врло, врло брзо, тако да можете почети. Размишљате о томе како се то може применити на ваш радни ток и на шта радите као програмер веб локације.

У сваком случају, то је све што имам за вас у овом посту. Надам се да ћете ценити напредни поглед на будућност ВордПресс-а као овај, и ако сте заиста ценили овај видео или пронашли неку вредност, размислите о томе да му додате палац и делите овај видео тако да људи виде шта се дешава иза угла.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector