Kako ustvariti vzorčne bloke za pospešitev gradnje spletnih strani

Vzorci blokov bodo velika težava za vse uporabnike WordPressa in v tej objavi vam bom natančno pokazal, kako lahko ustvarite svoje blokovne vzorce.


dodajanje ('init', funkcija () {

register_pattern ('NAME', [
'title' => __ ('TITLE'),
'vsebina' =>
'PATTERN'
]);
});

Pred dvema dnevoma sem izšel z videoposnetkom in predstavil ta koncept, ki prihaja takoj za vogalom, v WordPress z imenom blog vzorci. Trenutno je nekako eksperimentalna in nad njo sem res navdušena. In mislim, da če si omislite okoli potenciala blokovskih vzorcev, potem lahko vidite potencial za to, da vam pomaga, da boste hitreje dostavili spletna mesta, če boste imeli stranke, in jim omogočili, da z njimi več storijo Spletna stran.

Torej ti bom pokazal. Kako natančno ustvariti blokovni vzorec v tem videoposnetku. Zdaj bomo naredili nekaj, kar je malo na strani tehnic, in vem, da je to WordPress kanal za netehniki, zato bom poskušal čim bolj preprosto, toda vi ste do konca bomo videli, kako preprosto je ustvariti enega od teh blokovskih vzorcev.

Pa pojdimo naprej in si oglejmo. Torej, tukaj je stran, kjer govori o novi izdaji te funkcije pri njeni izdelavi. Sposoben je samo povprečnim ljudem ustvariti blokovski vzorec. Ko se pomaknem navzdol, daje vrsto predloge zanjo. Torej, vse, kar je vključeno v to, je ustvarjanje nečesa, ki se imenuje funkcija po meri.

Vendar ne skrbite, vsem bom to zelo enostavno naredil, toda tu je tisti majhen delček kode. Zdaj bom imel povezavo v spodnjem opisu videoposnetka. Preusmeril vas bo na mojo spletno stran. Dobili boste pisna navodila, kako to tudi storiti. Ta majhen delček kode, ki ga lahko kopirate in prilepite na svoje spletno mesto.

Ok, tukaj bomo potrebovali. To je nova funkcija Gutenberga in vtičnik Gutenberg boste morali namestiti aktiviran, zato boste potrebovali minimalno različico 7.8 in to je nedavno izšlo. Zdaj, kaj se bo na koncu zgodilo, je morda čez štiri do šest mesecev, morda bo do konca poletja 2020 to privzeto vključeno v WordPress, a za zdaj boste to morali, če želite to preizkusiti , boste morali namestiti vtičnik Gutenberg.

Naslednja stvar, ki jo lahko naredite, in to neobvezna, če ne veste, kako dodati otroško temo po meri in tudi otroške teme sploh ne uporabljam, boste morda želeli uporabiti ta brezplačni vtičnik, in to je eden najboljših brezplačnih vtičnikov. Da sem kdaj naletel in se imenuje delčki kode. In to nam bo omogočilo, da dodamo to funkcijo po meri in zelo enostaven način uporabe, enostaven za upravljanje.

V redu? Torej boste to potrebovali. In to neobvezno. To je brezplačni vtičnik, imenovan kadenca bloki. In to je, da Gutenbergu doda veliko funkcionalnosti ustvarjalcev strani. V tem, kar vam omogoča, je precej čeden. Lahko vlečete in spreminjate velikost stolpcev. Vanj je veliko elementov, ki dodajo veliko funkcionalnosti tega ustvarjalca strani, vendar Gutenbergu in je popolnoma brezplačen vtičnik.

V redu. Zdaj pa skok na mojo spletno stran. Torej, tukaj je spletna stran. Vse je trenutno postavljeno. Če ne veste, kako namestiti vtičnik, me je nekdo nekdo res razjezil, ker mi ni pokazal, kako namestiti vtičnik in video. Pojdiš na vtičnike, klikneš dodaj nove in nato tukaj najdeš ime tega vtičnika in klikneš.

Prenesite, ali mi je žal, kliknite zdaj, da namestite in nato aktivirate. To je zelo preprost postopek. Torej bom kliknil svoje nameščene vtičnike in lahko vidite, da imam nameščen Gutenberg in to so bili neobvezni bloki kadence, tukaj pa so odlomki kode. Torej grem naprej in aktiviram odrezke kode in lahko vidite, da je zdaj aktivirano tukaj.

Torej, pojdite naprej in kliknite na odrezke kode in videli boste nekaj, ki je priložena. In tukaj je to stikalo in preklopljeno. Vsi so izklopljeni in dejansko vam ni treba obdržati teh, ki so privzeto priloženi. Tukaj lahko preprosto kliknete in lahko jih izbrišete, vendar sem že dodal eno, imenovano predloga blokovnega vzorca.

Torej, kaj bi naredil. Če kliknete Dodaj novo in to predlogo blokovnega vzorca lahko poimenujete v tem majhnem delčku kode, ki sem vam ga pokazal, tukaj pa bom na svoji spletni strani dal spremenjeno različico tega. Pravkar boste to kopirali in prilepili tukaj, nato pa kliknite na shrani spremembe.

Ne boš kliknil shrani in aktiviral, kliknil boš, da shraniš spremembe, in pokazal ti bom, zakaj v samo trenutku. V redu. Torej, zdaj boste želeli narediti ta blokovni vzorec. In blok vzorec je preprosto samo shranjen odsek. Če torej uporabljate program za ustvarjanje strani, zdaj veste, da bi lahko shranjevali odseke in nekateri od njih s prednastavljenimi razdelki, toda uporabniška izkušnja, mislim, da je v Gutenbergu veliko bolje.

Torej, kar boste želeli narediti, je to, da greste na strani. In kliknite dodaj novo in to boste želeli poimenovati. Hm, pravzaprav naj se znebim te turneje. Imeli boste želeti poimenovati ta blokovni vzorec in prav tu bomo ustvarili ta blokovni vzorec. Zdaj ne bom šel skozi ustvarjanje blokovnega vzorca.

Pokazal vam bom tisto, ki sem jo že ustvaril, in to je. Točno tukaj. Torej, tukaj sem ustvaril blokovni vzorec. Lahko bi videli, da je to ta del. Ima to barvito ozadje. Tu imam naslov, nekaj podštevilk in nekaj gumbov. Vstavim videoposnetek. Torej bom naredil svoj blok vzorec, da bom lahko le z dvema kliki miške dodal to kamor koli na svojem spletnem mestu.

Torej, kar bom storil, je, da kliknem zgoraj desno, tu so te tri pike. Nekako jih je težko videti, in ko kliknete na to, je tukaj tukaj možnost, ki pravi urejevalnik kode. Torej boste želeli klikniti urejevalnik kode, nato pa vam pokaže vso kodo, ki je povezana z izdelavo bloga z vzorcem bloga.

V redu? Torej, kliknite tukaj, nato pa boste kliknili control a ali ukazali v računalniku, da boste vse to poudarili. In novo leto so. Daj v odložišče. Torej bom naredil nadzor nad C. tako da je zdaj v odložišču. Torej, kar bom storil, grem stran od tu. Pravzaprav, če želite izstopiti iz tega pogleda, je tukaj malo X, ki pravi urejevalnik izhodne kode, in zdaj mi bo pokazal tako, kot je običajno tukaj.

V redu. Tako bi lahko to shranili kot osnutek, če želite, vendar tega ne boste potrebovali. To je samo za vas, da ustvarite ta blokovni vzorec in lahko ustvarite blokovni vzorec, kar je karkoli, in ni nujno, da je to en blok stvari. Lahko je na primer celotna predloga za objavo v blogu. Ok, zdaj bom kliknil, kje je tisto, kar me spravi iz urejevalnika blokov.

Zdaj se bom vrnil nazaj k odlomkom kode. Tukaj sem ustvaril predlogo blokovnega vzorca. Kliknil bom na klona in zdaj je ustvaril njegov klon, nato pa bom kliknil naslov, da ga bom začel urejati. Torej za naslov bom to spremenil v naslov, ki je smiseln za njegovo upravljanje.

Torej zame, samo poimenujem ga. Junak z videom. Tako zdaj vem, kaj je to, ko gledam seznam v prihodnosti. V redu, tukaj bo treba urediti nekaj stvari. Tri stvari. Je zelo preprosto. Prva je ime. Torej je to lahko poljubno ime, to morajo biti vse male črke, brez presledkov ali funky znakov.

Torej bom šel naprej in si takoj postavil ime. Vidite, da sem ga z video posnetkom imenoval za junaka. Dalje, tukaj morate vstaviti naslov. Torej nadomeščamo ta besedni naslov in to bo tisto, kar se bo pokazalo. Gledate seznam vzorcev blogov, blok, ne blokovskih blokovskih vzorcev. In če opazite, lahko, to je prijazno ime, zato ima lahko presledke.

Uh, ne bi samo postavil nobenih simpatičnih likov. Prostori so v redu. To je tisto, kar bo prikazano na tem seznamu a in naslednjič tukaj, kjer piše vzorec a. Le prilepili boste tisto, kar ste pravkar kopirali v odložišče. Zdaj želim, da se seznanite z eno stvarjo. Za vsako od teh. Mali apostrof sem pustil spredaj in zadaj.

Vidite, da mora biti tam apostrof. Če ga slučajno odstranite, ga vrnite nazaj. V redu. Samo spreminjamo se. Pravkar nadomeščamo rezervirano besedilo. Torej, tukaj ne želim zamenjati vsega. Želim samo nadomestiti besedni vzorec, zato ga bom poudaril in nato prilepil tisto, kar sem kopiral.

In tu je. Zdaj se bom pomaknil navzdol in tokrat bom kliknil shrani spremembe in aktiviral. In zdaj bi moral reči, da je odrezek posodobljen in aktiviran. In ko kliknem vse odrezke, si lahko videl, da je vklopljen ta en junak z videom. Torej, v prihodnosti za dodatne vzorce blokov želim iti tja, kjer piše predloga blokovnega vzorca, in klikniti na klon ter narediti to predlogo blokovnega vzorca na ta način.

Tako imam vedno predlogo tam notri. Zdaj, če že veste in imate svoj način dodajanja funkcij po meri, ne potrebujete odrezkov kode in, in vse tovrstne stvari, bi ga lahko postavili kamor želite. To je samo veliko lažji način, če me vprašate. V redu, tako da bom zdaj s klikom na strani dodal novo in če si želite ogledati.

Blokirajte vzorce. Uh, tukaj je ikona za to. Ko premaknete miškin kazalec nadnjo, piše blokovske vzorce. In ko kliknem nanj, zagledaš nekaj blokovskih vzorcev, s katerimi se trenutno eksperimentira. Ko pa se pomaknete navzdol, boste videli tisti blokovni vzorec, ki sem ga ustvaril. In kar je res lepo, da ustvari predogled sličic.

In to počne dinamično. Na voljo imate orodja za oblikovanje strani, ki tega sploh ne počnejo. Uh, in tako je veliko lažje upravljati blokovske vzorce. Torej, in tukaj lahko vidite, da piše junak s predlogo. Če želim to uporabiti kjer koli na svojem spletnem mestu, je to en klik miške. In potem je tu. In vse, kar bi moral storiti v tistem trenutku, sem začel spreminjati nekaj besedil, spreminjati povezave do gumbov.

Tu lahko kliknem in lahko spremenim video. Torej. Tako ustvarite blokovni vzorec. Zdaj je to velika stvar, mislim, ker je to, kar se bo zgodilo, tema. Razvijalci in ustvarjalci vtičnikov bodo lahko ustvarili te blokovne vzorce za vas, tako da bo veliko hitreje, hitreje in lažje zgraditi spletno mesto z izvornim orodjem za gradnjo blokov, ki ga WordPress že vključuje.

Ničesar se ne da kupiti, ni kode. Nič od tega ni in. Kar je še dlje. Lahko vidite, kako enostavno je ustvariti svoje blokovne vzorce in res je enostavno videti na seznamu. Kliknite na gumb in tam se vstavi. Zdaj bi lahko razmišljali o tem, kako lažje je zgraditi spletno mesto, ko imate svojo knjižnico blokovskih vzorcev.

Če torej ustvarite spletna mesta za stranke in ne želite uporabljati ustvarjalca strani. Preprosto želite uporabiti vgrajeni gradnik blokov. Lahko ustvarite svojo knjižnico vzorcev. Videli ste, kako enostavno je. Zmorem. Lahko bi to storili. Uh, lahko ustvarite svojo knjižnico blokovnih vzorcev, ki jo lahko premikate od mesta do mesta, in lahko pokažete stranki, kako lahko to ustvari..

Zdaj to ni samo za strani, to je za objave in ni omejeno samo na en odsek, ki ste ga videli. V bistvu vse, kar lahko ustvarite na strani. Lahko naredite vzorec blokov. Torej, če uporabljate ustvarjalnik blokov samo za objave na spletnem dnevniku in obstajajo določeni elementi, ki jih želite uporabljati znova in znova v objavi spletnega dnevnika za izboljšanje postavitve objav v dnevnikih, lahko ustvarite blok vzorec za to.

In res je enostavno. Z enim klikom in lahko ga uporabljate. Pravzaprav so celotne predloge za objavo na spletnem dnevniku. Če obstaja formula, ki jo upoštevate za odseke spletnega dnevnika, lahko naredite celoten blog objavo blok predlogo. Uporabi se en klik, nato pa moraš samo pokazati, klikniti in urediti.

Torej zadnja stvar, preden se zavemo, to je nov koncept in je treba nekaj razmišljati v naslednjih mesecih. Eksperimentirajte s tem. Ni čisto Yeti, Yeti. Ni ravno pripravljen za prime time, ker če opazite, hm, je edini negativ, ki sem ga videl, ko gledate blog. Glej, da grem še enkrat.

Če gledate vzorce blokov, je le večji seznam člankov, po katerem se morate pomikati, zato bodo morali izboljšati postopek razvrščanja in organiziranja. Mogoče imajo zanjo kakšen vmesnik, da bo bolj vizualno in z njim enostavno delati. Če boste imeli 50 različnih blokov.

Vzorci. Zato morajo to le izboljšati. In nekatere skladnje na kodi se lahko nekoliko spremenijo. Kdo ve, kdaj se to končno izkaže. Toda ves smisel tega videoposnetka je samo, da vam pokaže, kaj bo mogoče zelo, zelo kmalu, da boste lahko začeli. Razmislite, kako se lahko nanaša na vaš potek dela in kaj počnete kot graditelj spletnega mesta.

Kakorkoli že, to je vse, kar imam za vas v tej objavi. Upam, da boste tako ocenili napredne poglede v prihodnost WordPress-a, in če ste to videoposnetek cenili ali našli kakšno vrednost, razmislite o tem, da mu dodate palce in delite ta video, da bodo ljudje videli, kaj se dogaja za vogalom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map