5 pogostih napak, ki jih ljudje naredijo pri izdelavi spletnih strani WordPress

Čeprav misel na gradnjo vašega spletnega mesta WordPress lahko napne vaše ustvarjalne mišice, na poti obstajajo kamen spotike, ki bi lahko zlomil vaš zagon. Brez dvoma obstajajo napake, ki jih začetniki ali celo začinjeni razvijalci pri izdelavi spletnih mest WordPress nevede delajo. In te napake bi vas lahko stale veliko časa in denarja.


Še dobro, da smo našteli prvih pet najpogostejših napak, ki jih ljudje naredijo pri izdelavi spletnega mesta WordPress, tako da se boste izognili tem amaterskim napakam.

1. Izbira slabega gostitelja

Če izberete slabo storitev gostovanja, lahko zagotovo privede do več težav, kot je zelo počasno nalaganje vaše spletne strani. To lahko zelo slabo vpliva na vaše občinstvo, saj nihče nima potrpljenja, da bi predolgo čakal. Če bi bil vaš obiskovalec, bi zagotovo preskočil drugo spletno mesto in kupil želeni izdelek ali storitev.

Raje ne dajte svojim tekmecem možnosti, da privabijo svoje občinstvo. Ne pozabite izbrati ponudnika storitev spletnega gostovanja, ki ponuja čas hitrega nalaganja.

Poskrbite tudi, da vaš spletni gostitelj nudi visoko raven varnosti za zaščito vašega spletnega mesta in da je tehnična podpora na voljo vsak dan v dnevu. Če se kaj zgodi, bi jim morali priskočiti na pomoč.

Pred nakupom gostiteljskega načrta se pred odločitvijo prepričajte, da poznate osnove spletnega gostovanja in katere funkcije je treba iskati.

Če imate proračun, obstajajo poceni ponudniki storitev spletnega gostovanja, vendar še vedno ponujajo zanesljivo storitev.

2. Izbira nabrekle teme

Pri izbiri teme WordPress ne ozirajte se le na njen zunanji videz. Priporočam, da vprašate razvijalca o stvareh, kot je kakovost kode. Pomislite na specifikacije, ki jih resnično potrebujete za vaše spletno mesto.

Ali res potrebujete vdelani predvajalnik glasbe ali drsnik za ozadje na celotni strani? Ali potrebujete toliko kratkih kod, ki ostanejo v vaših objavah in na straneh, tudi če se odločite za spremembo teme?

Napihnjena tema lahko povzroči resne varnostne težave. Razvijalci lahko uporabljajo odrezke kode, ki niso optimizirani za varnost in delovanje. Poleg tega ti odrezki morda niso združljivi z veliko vtičniki.

Izberite temo, ki je lahka in brez plavanja.

Obiščite Astra Tema

3. Izbira slabo kodiranih vtičnikov, ki povzročajo počasnost

Obstaja veliko vtičnikov, ki so nagnjeni k vprašanjem ranljivosti, ker so slabo kodirani in imajo določene vrzeli. Ko je vaše spletno mesto ranljivo, lahko vsiljivci zlahka napadejo, zaradi česar se zrušijo in poškodujejo.

Težave z združljivostjo se lahko pojavijo tudi, če je vtičnik slabo kodiran. Če koda ni inkapsulirana, lahko povzroči smešno obnašanje vašega spletnega mesta.

Izogibajte se nalaganju preveč vtičnikov in tistih, ki niso bili preizkušeni s trenutno različico WordPress-a.

Popravljanje pokvarjenega spletnega mesta

4. Ne nastavite varnostne kopije

Z rednim varnostnim kopiranjem spletnega mesta se počutite zavarovani, če gre kaj narobe. Veste, stvari se lahko zgodijo res hitro in najbolje je, da imate načrt ukrepov ob nepredvidljivih dogodkih, da svoje podjetje rešite pred veliko nevšečnostmi.

Če pomotoma odstranite datoteke svojega spletnega mesta ali je vaše spletno mesto vlomljeno in nimate varnostne kopije. To bo hudo frustrirajoče, ker bi morali začeti od začetka. Predstavljajte si, koliko težav je.

Morda boste razmislili o upravljanem ponudniku gostovanja, ki samodejno varnostno kopira vaše spletno mesto za vas. Uporabite lahko tudi vtičnike, kot sta Updrafts ali WPvivid. S tem boste prihranili razumnost v primeru, da bodo podatki na vašem spletnem mestu izgubljeni ali vloženi.

5. Ne nastavite vtičnika za SEO

Bi radi, da vas prepozna ciljna publika, kajne? Potem si ne upate zanemariti optimizacije iskalnikov (SEO). Uporaba pravih ključnih besed in način njihove uporabe lahko vpliva na uvrstitev vašega spletnega mesta.

Obstajajo teme, ki imajo vgrajene elemente SEO, vendar imate nadzor nad optimizacijo vsebine. En zelo koristen vtičnik za SEO je Yoast in Rank Math. Ko imate ta vtičnik nameščen na svojem spletnem mestu, lahko dodate ključno besedo za fokus in lahko na strani z rezultati iskanja v Googlu uredite tudi odrezke ali besede, ki so pod imenom vašega spletnega mesta..

Lahko vam pomagajo tudi pri ustvarjanju spletnega mesta za XML, ki ga iskalniki potrebujejo, da bodo lahko pravilno preslikali vaše spletno mesto.

Zaključek

Zdaj poznate najpogostejšo napako, ki jo ljudje naredijo pri izdelavi svojih spletnih mest WordPress. Zdaj se jim lahko izognete.

Bodite pozorni na postopek izdelave spletnega mesta, ne glede na to, ali gradite svoje ali nameravate najeti razvijalca.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector